BMW 1 Serie in Misano Blau metallic, laag perspectief met persoon in de voorgrond.

THE 1

DE BMW 1 SERIE: MODELLEN EN UITVOERINGEN.

De BMW 1 Serie staat voor doordachte sportiviteit en modern design. Ontdek niet alleen de aantrekkelijke uitvoeringen van interieur en exterieur, de dynamisch geoptimaliseerde aandrijflijn- en onderstelcomponenten, maar ook de innovatieve technologie en rijassistentiesystemen. Bij de technische gegevens vindt u alle informatie over de efficiënte motoren van de BMW 1 Serie – van prestatiecijfers zoals vermogen en trekkracht, brandstofverbruik en CO2-emissie, tot aan de afmetingen van de individuele modellen.

Lees meer
THE 1DE BMW 1 SERIE: MODELLEN EN UITVOERINGEN.

MODELLEN EN UITVOERINGSOPTIES.

De krachtige individuele modelvarianten van de BMW 1 Serie.

Model M Sport

Het Model M Sport verleent de BMW 1 Serie een nog sportievere noot. Behalve een met vele details verrijkte uitstraling van exterieur en interieur biedt het Model M Sport nog meer rijplezier. Zo optimaliseren bijvoorbeeld het M sportonderstel en het M aerodynamicapakket de dynamische rijeigenschappen merkbaar

BMW 1 Series Model M Sport in Melbourne Red metallic, studio shot three-quarter side view.

Het Model M Sport verleent de BMW 1 Serie een nog sportievere noot. Behalve een met vele details verrijkte uitstraling van exterieur en interieur biedt het Model M Sport nog meer rijplezier. Zo optimaliseren bijvoorbeeld het M sportonderstel en het M aerodynamicapakket de dynamische rijeigenschappen merkbaar

  • Exterieur

  • Interieur

Model Luxury Line

Het Model Luxury Line toont de BMW van zijn elegante kant. Verfijnde designelementen in zijdeglans aluminium verlenen het exterieur een exclusieve uitstraling. De stijlvolle aankleding is doorgetrokken in het interieur. Hier maken de fraaie lederen bekleding en hoogwaardige interieurlijsten het luxueuze karakter compleet.

BMW 1 Series Model Luxury Line in Storm Bay metallic, studio shot three-quarter side view.

Het Model Luxury Line toont de BMW van zijn elegante kant. Verfijnde designelementen in zijdeglans aluminium verlenen het exterieur een exclusieve uitstraling. De stijlvolle aankleding is doorgetrokken in het interieur. Hier maken de fraaie lederen bekleding en hoogwaardige interieurlijsten het luxueuze karakter compleet.

  • Exterieur

  • Interieur

Model Sport Line

Met het Model Sport Line ziet de BMW er nog dynamischer uit. Markante exterieur- en interieurdetails in hoogglans zwart zorgen voor een uiterst sportieve uitstraling. De sportstoelen voor bestuurder en voorpassagier bieden daarbij maximaal comfort en optimale ondersteuning.

 

BMW 1 Series Model Sport Line in Mineral White metallic, studio shot three-quarter side view.

Met het Model Sport Line ziet de BMW er nog dynamischer uit. Markante exterieur- en interieurdetails in hoogglans zwart zorgen voor een uiterst sportieve uitstraling. De sportstoelen voor bestuurder en voorpassagier bieden daarbij maximaal comfort en optimale ondersteuning.

 

  • Exterieur

  • Interieur

DESIGN.

Hoogwaardige uitrustingen voor exterieur en interieur van de BMW 1 Serie.

Ontdek de sportieve designopties voor de nieuwe BMW 1 Serie. Met hoogwaardige uitrustingen voor exterieur en interieur kleedt u uw BMW 1 Serie geheel naar eigen smaak en behoeften aan.

BMW 1 Serie model Sport Line in Mineralweiß metallic, driekwart zijaanzicht, rijdend.
Dubbele nierengrille van de BMW 1 Serie model Sport Line in Mineralweiß metallic.

Dubbele nierengrille.

De karakteristieke dubbele BMW nierengrille is ontworpen als een verbindend element. De nieren hebben een omlijsting in hoogglans chroom en spijlen in hoogglans zwart. Ze versterken als centraal highlight de uitstraling en esthetiek van de voorzijde van de auto.
LED koplampen van de BMW 1 Serie model Sport Line in Mineralweiß metallic.

LED koplampen.

Van de dagrijverlichting tot het dim- en grootlicht van de LED koplampen: alle verlichtingsfuncties maken gebruik van duurzame, energiezuinige LED technologie. De sportief laag geplaatste koplampen verbeteren de veiligheid in het donker en bij slechte weersomstandigheden met voortreffelijke verlichting en een op daglicht gelijkende lichtkleur.
BMW 1 Serie model Sport Line met zwarte spiegelkappen.

Spiegelkappen zwart.

De buitenspiegelkappen kunnen in hoogglans zwart worden uitgevoerd in plaats van in carrosseriekleur. Zo benadrukken ze het sportieve karakter van de BMW en onderstrepen doeltreffend zijn individuele uitstraling.
BMW 1 Serie model Sport Line met BMW Individual hoogglans Shadow Line.

BMW Individual hoogglans Shadow Line.

De uitrusting BMW Individual hoogglans Shadow Line omvat tal van uitrustingsdetails in hoogglans zwart. Daartoe behoren de raamomlijsting, de zijruitomlijsting en -geleider, de bekleding van de B-stijlen alsmede de omlijsting, driehoek en voet van de buitenspiegels.
2-delige achterlichten van de BMW 1 Serie model Sport Line.

Achterlichten.

De 2-delige achterlichten in sculpturaal design maken gebruik van conventionele lichttechniek. Één lichtunit is in de carrosserie en één in de achterklep opgenomen, waardoor de opening van de bagageruimte breder is. Bovendien zijn de achterlichten voorzien van onder meer een achteruitrijlicht in LED reflectortechniek.
Uitlaateindstuk van de BMW 1 Serie model Sport Line.

Uitlaateindstuk.

Het 90 mm uitlaateindstuk (aan de linkerkant bij modellen met 3-cilindermotor en links en rechts bij modellen met 4-cilindermotor) is een optisch accent en benadrukt het sportieve karakter van de BMW 1 Serie.
Cockpit van de BMW 1 Serie model Sport Line met het met leder beklede sportstuurwiel.

Met leder bekleed sportstuurwiel.

Het met leder beklede zwarte sportstuurwiel met drie spaken is voorzien van een gegalvaniseerd sierelement. Dankzij de dikke stuurwielrand en extra profilering voor de duimen ligt het bijzonder prettig in de hand.
Cockpit van de BMW 1 Serie model Sport Line met sportstoelen voor bestuurder en voorpassagier.

Sportstoelen.

De sportstoelen met hoge wangen van zitting en rugleuning bieden bestuurder en voorpassagier ook in sportief genomen bochten optimale ondersteuning. Hiervoor zijn ook zithoek, leuningbreedte en bovenbeensteun individueel instelbaar.
Instaplijst van de BMW 1 Serie model Sport Line.

Instaplijsten.

De instaplijsten met opschrift 'BMW' verwelkomen bestuurder en voorpassagier bij het instappen. Het 'BMW' opschrift vormt in combinatie met de zwarte inlegstukken op de instaplijsten links- en rechtsvoor een fraaie blikvanger.
BMW 1 Serie model Sport Line met interieurlijsten Illuminated Berlin.

Interieurlijsten Illuminated Berlin.

De interieurlijsten Illuminated Berlin met accent High Matt op dashboard en portierbekleding verlenen het interieur een progressieve en hoogwaardige ambiance. Het glinsterende patroon van subtiel verlichte lijsten creëert een even aantrekkelijke als aangename sfeer in de BMW.
BMW 1 Serie model Sport Line met glazen panoramadak.

Glazen panoramadak.

Het glazen panoramadak biedt, wanneer geopend, veel frisse lucht en zorgt ook gesloten voor een aangenaam licht interieur. Met één druk op de knop of via de sleutel van uw BMW kunt u het panoramadak volledig automatisch openen en sluiten. Het is uitgerust met een schuif- en kantelfunctie, een zonwering en een windgeleider.

RIJDYNAMIEK.

Aandrijflijn, onderstel en M Sport stuurinrichting van de BMW 1 Serie.

Met zijn krachtige acceleratie, zijn wendbaarheid en zijn veilige wegligging maakt de nieuwe BMW 1 Serie elke rit tot een onvergetelijke gebeurtenis. Dat is te danken aan zijn efficiënte motor en dynamische aandrijflijn- en onderstelcomponenten. Verken de diverse dynamische voorzieningen en configureer uw eigen nieuwe BMW 1 Serie.

BMW 1 Serie M TwinPower Turbo 4-cilinder-in-lijn benzinemotor.

BMW M135i xDrive motor.

Een topatleet die puur rijplezier biedt: de M TwinPower Turbo 4-cilinder-in-lijn benzinemotor in de BMW M135 xDrivei is bijzonder krachtig, doordat hij is uitgerust met nieuwe zuigers, grotere turboladers, geoptimaliseerde inlaatluchtgeleiding, een high-performance koelingpakket en een M Performance uitlaatsysteem met klepregeling.
BMW 1 Serie met M Sport steering.

M Sport steering.

De M Sport steering inclusief Servotronic zorgt voor een direct en dynamisch rijgedrag met minder stuurbewegingen en minder krachtinspanning. De auto laat zich nog exacter sturen en biedt vooral op bochtige trajecten sportieve handling-eigenschappen.
BMW 1 Serie, 8-traps Steptronic Sport transmissie.

Steptronic Sport transmissie.

De 8-traps Steptronic Sport transmissie maakt bijzonder sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als handmatig met de schakel-paddles aan het stuur of de transmissiehendel – voor comfortabel voortglijden of een zeer dynamische rijstijl. In rijprogramma SPORT en met de transmissiehendel in de linkerpositie S/M is het schakelverloop afgestemd op maximale performance.
Intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive in de BMW 1 Serie.

BMW xDrive.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel optimaal over voor- en achterwielen – voor extra tractie, rijdynamiek en rijveiligheid in elke situatie op de weg. Voor nog betere wendbaarheid voorkomt de elektronisch geregelde krachtverdeling ook een onder- of oversturen in bochten.
BMW 1 Serie met adaptief onderstel.

Adaptief onderstel.

Het adaptieve onderstel maakt het mogelijk om de karakteristiek van de schokdempers aan te passen aan de rijsituatie en zo rijcomfort en rijdynamiek te combineren met optimale veiligheid. Via de Driving Experience Control kan de bestuurder de standaardinstelling COMFORT of de SPORT modus selecteren.

RIJASSISTENTIE EN CONNECTIVITEIT.

Intelligente technologieën en rijassistentiesystemen in de BMW 1 Serie.

Bedien de boordcomputer met gebaren, laat uw auto zichzelf inparkeren of vraag de intelligente assistent waar het dichtstbijzijnde tankstation is. De nieuwe BMW 1 Serie biedt talrijke nuttige functies, digitale diensten en rijassistentiesystemen – voor maximaal comfort en optimale veiligheid.

BMW 1 Series in Misano Blue metallic, side view parking with woman in foreground.
BMW 1 Serie met Control Display en rijassistentiesysteem Driving Assistant.

Driving Assistant.

Het veiligheidspakket Driving Assistant omvat de met camera werkende systemen Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie, de Speed Limit Assist inclusief anticiperende Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden en de Lane Departure Warning. Daarnaast omvat het pakket de met radarsensoren werkende systemen Crossing-traffic Warning achter, Lane Change Warning en Rear Collision Prevention.
BMW 1 Serie met praktische parkeerhulp Parking Assistant.

Parking Assistant.

De Parking Assistant maakt het eenvoudiger om de BMW te parkeren. De achteruitrijcamera zorgt voor beter zicht naar achteren. De Active Park Distance Control biedt extra bescherming tegen parkeerschade. De Parking assistant parkeert uw BMW automatisch in parkeervakken parallel aan of haaks op de rijbaan en manoeuvreert hem uit parkeervakken parallel aan de rijbaan. De Reversing Assistant (achteruitrijassistent) ondersteunt u bij het achteruitrijden in bijvoorbeeld smalle straatjes.
BMW 1 Serie met BMW Gesture Control.

BMW Gesture Control.

Met BMW Gesture Control kunt u vastgelegde functies via bepaalde bewegingen van uw hand bedienen. Voor bepaalde bedieningshandelingen herkent het systeem bijvoorbeeld de gebaren 'vegen' of 'wijzen", waarmee u onder meer een inkomend telefoongesprek kunt aannemen of weigeren. Door draaibewegingen met de wijsvinger kan bovendien het geluidsvolume worden geregeld.
BMW Head-Up Display in de BMW 1 Serie.

BMW Head-Up Display.

Het grote full-colour BMW Head-Up Display projecteert voor het rijden relevante gegevens op de voorruit, in het directe gezichtsveld van de bestuurder, zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden (uitrustingsafhankelijk) onder meer de actuele snelheid, aanwijzingen van de navigatie, de Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden en telefoon- en entertainmentlijsten weergegeven.
BMW Live Cockpit Professional displaycombinatie in de nieuwe BMW 1 Serie.

BMW Live Cockpit Professional.

De uitrusting BMW Live Cockpit Professional inclusief navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergave- en bedieningsconcept, bestaande uit een via aanraking bedienbaar hoge-resolutie Touch Control Display van 10,25 inch en een volledig digitaal multifunctioneel instrumentenpaneel van 10,25 inch. Het bij deze uitrusting inbegrepen BMW Operating System 7.0 is onder meer via de iDrive Touch Controller te bedienen.
De slimme, met gesproken commando’s te bedienen BMW Intelligent Personal Assistant in de BMW 1 Serie.

BMW Intelligent Personal Assistant.

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent zou zijn? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Hij kent u, leert steeds bij en helpt in uiteenlopende situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringscommando geven. Hij kan u alles uitleggen over de auto en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
Remote Software Update in de nieuwe BMW 1 Serie.

Remote Software Update.

Uw BMW moet up-to-date zijn en voorzien van de nieuwste software? Met Remote Software Upgrade is de software van uw BMW altijd actueel. Comfortabel, veilig en stressvrij, zonder dat u een bezoek hoeft te brengen aan uw BMW Erkend Service Partner. De upgrades worden 'over the air' geïnstalleerd, zoals u dat ook kent van de smartphone.
Remote Services van de BMW 1 Serie.

Remote Services.

Heb ik mijn auto afgesloten, en waar staat hij ook alweer precies geparkeerd? Met de Remote Services kunt u op afstand diverse functies van uw BMW bedienen via de BMW Connected App. Via uw smartphone bedient u het lichtsignaal, regelt u de interieurtemperatuur of vergrendelt u uw BMW, waar u ook bent.
Telefonie met draadloos opladen in de BMW 1 Serie.

Telefonie met draadloos opladen.

De Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid (Wireless Charging) omvat een dock met draadloze laadfunctie en een tweede microfoon voor een betere handsfree-kwaliteit voor u en uw voorpassagier. Aansluiting op de dakantenne zorgt voor optimale ontvangst van het mobiele telefoonverkeer. Via Bluetooth kunnen twee mobiele telefoons en een audiospeler tegelijk worden aangesloten. De uitrusting wordt gecompleteerd met een WiFi Hotspot-voorbereiding.
De nieuwe BMW 1 Serie met WiFi Hotspot.

WiFi Hotspot.

Neem via uw tablet deel aan videoconferenties of stream de laatste aflevering van uw favoriete serie op uw smartphone. De WiFi Hotspot brengt u met LTE-snelheid (beschikbaarheid netwerkafhankelijk) online via de in de BMW geïntegreerde SIM-kaart. Zo kunnen u en uw passagiers tegelijkertijd surfen op maximaal tien apparaten.
De BMW 1 Serie met Apple CarPlay® voorbereiding.

Apple CarPlay® voorbereiding.

U wilt in uw BMW de functies van uw iPhone niet missen en hem bedienen zoals u gewend bent? Met de Apple CarPlay® voorbereiding heeft u draadloos toegang tot telefonie, iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify en Apple Music. Via de spraaksturingtoets op het stuur kunt u de Apple spraakassistent Siri gebruiken.

DE BMW 128ti.

Design en rijdynamiek van de BMW 128ti.

Zijn opvallende verschijning en technologische details maken de BMW 128ti een bijzonder sportieve vertegenwoordiger van de modelserie. Passend bij de kenmerkende modelspecifieke designelementen zijn de benzinemotor met BMW TwinPower Turbo technologie en het sperdifferentieel op de vooras die zorgt voor rijdynamiek op het hoogste niveau.

BMW 1 Serie 128ti F40 driekwart achteraanzicht rijdend
BMW 1 Serie 128ti F40 dorpelverbreder met ti decal

Dorpelverbreder met ti aanduiding.

De dorpelverbreders met rood accent en ti decal benadrukken op kunstzinnige wijze de sportieve uitstraling van de BMW 128ti.
BMW 1 Serie 128ti F40 18 inch lichtmetalen M wielen in Y-spaak styling 553 M Bicolor met sportbanden

18 inch lichtmetalen M wielen in Y-spaak styling 553 M Bicolor.

Lichtmetalen M wielen in Y-spaak styling 553 M, uitgevoerd in Bicolor Orbitgrau, gepolijst, 8 J x 18 inch met bandenmaat 225/40 R 18.
BMW 1 Serie 128ti F40 modelaanduiding

Modelaanduiding.

De 128ti aanduiding op de achterzijde verwijst naar het hoge rijdynamische potentieel van de BMW 128ti.
BMW 1 Serie 128ti F40 interieurdesign

Interieurdesign.

Het interieur heeft een duidelijk sportieve en elegante ambiance dankzij de BMW 128ti specifieke designkenmerken. Dit wordt bereikt met details zoals het met leder beklede M Sportstuurwiel met rood contraststiksel, de exclusieve sportstoelen met rode accenten, de bijpassende exclusieve vloermatten met rode randen en het geborduurde ti logo op de middenarmsteun.
BMW 1 Serie 128ti F40 met leder bekleed M Sportstuurwiel met contaststiksel

Met leder bekleed M Sportstuurwiel met contraststiksel.

Het multifunctionele met leder beklede M Sportstuurwiel met M logo en een geïntegreerde bestuurdersairbag is uitgevoerd in driespaakdesign. Met een stuurwielrand in leder Walknappa Schwarz met rood contraststiksel en profilering voor de duimen biedt het een directe, atletische stuurbeleving.
BMW 1 Serie 128ti F40 100% sDrive & Sperdifferentieel

100% sDrive & Sperdifferentieel.

Het standaard sperdifferentieel van de BMW 128ti verbetert de tractie en rijstabiliteit bij het uitaccelereren van bochten, door afhankelijk van de situatie de aandrijfkracht te verdelen tussen de voorwielen. Het resultaat zijn zelfverzekerde en dynamische rijeigenschappen.
BMW 1 Serie 128ti F40 BMW 128ti motor

BMW 128ti motor.

Een compacte atleet die voor puur rijplezier zorgt: de BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor in de BMW 128ti is bijzonder krachtig dankzij nieuwe zuigers, een grotere turbolader, een geoptimaliseerd luchtinlaatkanaal en een uitlaatsysteem met klepregeling.
BMW 1 Serie 128ti F40 M Sportonderstel

M Sportonderstel.

Het M Sportonderstel verlaagt de BMW 128ti met ongeveer tien millimeter. Het is verder voorzien van kortere schokdempers, strakkere BMW 128ti specifieke demperinstellingen en hardere stabilisatoren. Samen zorgen ze voor een directere onderstelkarakteristiek die een aanzienlijk sportievere rijstijl mogelijk maakt.
BMW 1 Serie 128ti F40 stuurinrichting

Stuurinrichting.

De stuurinrichting met BMW 128ti specifieke afstemming zorgt voor een direct en wendbaar stuurgedrag. De BMW 128ti reageert directer op stuurbewegingen en heeft een zeer atletisch rijgedrag, wat met name op bochtige wegen perfect tot uiting komt.
BMW 1 Serie 128ti F40 M Sportremsysteem, hoogglans rood

M Sportremsysteem, hoogglans rood.

Het M Sportremsysteem met meerzuiger remklauwen en M aanduiding levert uitzonderlijke remprestaties. Het is aangepast op het zeer dynamische potentieel van de BMW 128ti en maakt een uitzonderlijke atletische rijstijl en uitzonderlijke remprestaties op nat wegdek mogelijk.
BMW 1 Serie 128ti F40 Air Curtains

Air Curtains.

De in rood uitgevoerde Air curtains onderstrepen het atletische karakter van de BMW 128ti. De gerichte luchtstroom reduceert de turbulentie in de wielkuipen aanzienlijk en geleidt de luchtstroom – waarmee de luchtweerstand wordt verminderd.

Brandstofverbruik en CO₂-emissie van de BMW 1 Serie.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW 1 Serie varieert tussen de 3,9 en 7,8 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 118 en 182 g/km. Data op basis van peildatum 01-07-2020.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.