BMW 8 Serie Coupé, driekwart vooraanzicht, stilstaand zicht op motorkap G15

THE 8

BMW 8 SERIE COUPÉ: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

THE 8BMW 8 SERIE COUPÉ: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

UITRUSTINGSMOGELIJKHEDEN

Uitrustingsmogelijkheden voor de BMW 8 Serie Coupé

BMW 8 Serie Coupé

De BMW 8 Serie Coupé verenigt sportiviteit en elegantie met een laag gewicht – en zorgt voor een onweerstaanbare esthetiek. Talrijke exclusieve details voor interieur en exterieur en een maximum aan comfort benadrukken de dynamiek en het hoogwaardige karakter.

BMW 8 Serie Coupé, uitrustingsmogelijkheden G15

De BMW 8 Serie Coupé verenigt sportiviteit en elegantie met een laag gewicht – en zorgt voor een onweerstaanbare esthetiek. Talrijke exclusieve details voor interieur en exterieur en een maximum aan comfort benadrukken de dynamiek en het hoogwaardige karakter.

  • Exterieur

  • Interieur

M Sportpakket

Het M Sportpakket geeft de BMW een dynamische touch. De specifieke voorbumper, dorpelverbreders en achterbumper met diffusorinzet in Dark Shadow metallic zorgen voor een aangescherpt uiterlijk en verbeteren tegelijkertijd aerodynamica en wegligging. Bovendien optimaliseren kenmerken zoals het M sportonderstel en de lichtmetalen M wielen de rijdynamiek merkbaar.

BMW 8 Serie Coupé, M Sportpakket G15

Het M Sportpakket geeft de BMW een dynamische touch. De specifieke voorbumper, dorpelverbreders en achterbumper met diffusorinzet in Dark Shadow metallic zorgen voor een aangescherpt uiterlijk en verbeteren tegelijkertijd aerodynamica en wegligging. Bovendien optimaliseren kenmerken zoals het M sportonderstel en de lichtmetalen M wielen de rijdynamiek merkbaar.

  • Exterieur

  • Interieur

DESIGN

Het design van de BMW 8 Serie Coupé

Een fascinerend gezicht: de BMW 8 Serie Coupé straalt sportiviteit uit met zijn luxueuze verschijning en absolute streven om te presteren. Ieder designelement, zoals de Active Air Stream nierengrille, het M carbondak en de exclusieve glasapplicatie ‘Crafted Clarity’ combineren comfortabele high-tech kenmerken met de dynamische elegantie van deze luxueuze sportauto.

BMW 8 Serie Coupé, Barcelona Blau metallic, driekwart achteraanzicht G15
BMW 8 Serie Coupé, focus voorkant, nierengrillespijlen en Air Breather G15

Active Air Stream nierengrille

De BMW nierengrille met Active Air Stream functie opent en sluit de kleppen in de grille-opening afhankelijk van de benodigde koellucht voor motor, remmen en klimaatregeling van het interieur. De beweegbare spijlen van de nierengrille verminderen in gesloten toestand de luchtweerstand en verbeteren de aerodynamische eigenschappen.
BMW 8 Serie Coupé, focus op koplampen, BMW Laserlight G15

BMW Laserlight

BMW Laserlight schijnt in de laser-grootlichtmodus met tot wel 600 meter bijna dubbel zo ver als conventionele koplampen. Door beter zicht in het donker neemt de veiligheid aanzienlijk toe. Blauwe accenten en het opschrift 'BMW Laser' in de koplampen benadrukken de vooruitstrevende technologie en de sportiviteit van de BMW.
BMW 8 Serie Coupé, bovenaanzicht, M carbondak G15

M carbondak

Het M carbondak draagt als onderdeel van de intelligente lichtgewicht constructie in hoge mate bij aan de vermindering van het totaalgewicht van de auto. Het bestaat uit met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) en is 800 gram lichter dan het standaarddak. Dat betekent ook een lager zwaartepunt van de BMW en nog meer rijdynamiek.
BMW 8 Serie Coupé, Galvanik Cerium Grey, spiegelkappen G15

Exterieurelementen

De exterieurdetails zoals de spiegelkappen, opschriften, uitlaateindpijpen, het sierelement van de Air Breather en de omlijsting en spijlen van de nierengrille vormen in Galvanik Cerium Grey een contrast met de carrosseriekleur. Ze sluiten harmonisch aan bij het dynamische totaalbeeld en benadrukken het sportieve uiterlijk van de BMW.
BMW 8 Serie Coupé, multifunctionele stoelen G15

Multifunctionele stoelen voor bestuurder en voorpassagier

De multifunctionele stoelen voor bestuurder en voorpassagier bieden uitgebreide instelmogelijkheden en een hoge mate van zitcomfort en veiligheid. Ze zijn door een elektrisch instelbare leuningbreedte, een variabele lendensteun alsmede een handmatig verstelbare bovenbeensteun optimaal aan te passen.
BMW 8 Serie Coupé, cockpit, ambianceverlichting G15

Ambianceverlichting

De ambianceverlichting creëert door tal van LED lichtbronnen een aangename lichtsfeer in het interieur en een bijzonder gevoel van ruimte als het donker is. Kleuren, lichtsterkte en kleurscenario's zijn individueel instelbaar. De uitrusting omvat contourverlichting en verlichting van de portiervakken, alsook lichtgeleiders in de middenconsole.
BMW 8 Serie Coupé, transmissiehendel, ‘Crafted Clarity’ glasapplicatie G15

‘Crafted Clarity’ glasapplicatie

De exclusieve glasapplicatie ‘Crafted Clarity’ omvat met de hand vervaardigde glaselementen voor de transmissiehendel, de volumeregelknop, de iDrive Controller en de start-/stopknop, die het interieur op een zicht- en tastbare manier verfraaien.
BMW 8 Serie Coupé, focus stoel, BMW Individual uitgebreide lederuitrusting Merino Cognac G15

BMW Individual uitgebreide lederuitrusting Merino Cognac

BMW Individual uitgebreide lederuitrusting Merino Cognac, interieurkleur Schwarz.

RIJDYNAMIEK

Rijdynamiek van de BMW 8 Serie Coupé

De kracht en de drang om te presteren van de BMW 8 Serie Coupé is direct waarneembaar. Dankzij krachtige en sportieve BMW TwinPower Turbo motoren, fascinerend precieze handling en exclusieve autosportcomponenten zoals het M sportdifferentieel zijn het luxueuze en pure rijplezier onbegrensd.

BMW 8 Serie Coupé, bovenaanzicht, BMW TwinPower Turbo achtcilinder benzinemotor G15

BMW TwinPower Turbo achtcilinder benzinemotor

De BMW TwinPower Turbo achtcilinder benzinemotor biedt een combinatie van twee turbocompressoren, de volledig variabele klepsturing Valvetronic en de directe benzine-inspuiting High Precision Injection. Deze resulteert in een maximum vermogen van 390 kW (530 pk) en een maximum koppel van 750 Nm. De twee turbocompressoren zijn compact tussen de cilinderbanken geplaatst.
BMW 8 Serie Coupé, bovenaanzicht, BMW TwinPower Turbo zescilinder-in-lijn dieselmotor G15

BMW TwinPower Turbo zescilinder-in-lijn dieselmotor

De BMW TwinPower Turbo zescilinder-in-lijn dieselmotor van de nieuwe generatie biedt dankzij de combinatie van turbotechnologie met variabele turbinegeometrie en common rail-inspuiting met 2.500 bar niet alleen een hoog vermogen maar ook voorbeeldig lage verbruikswaarden. Hij levert 235 kW (320 pk) en genereert een indrukwekkend maximum koppel van 680 Nm.
BMW 8 Serie Coupé, focus middenconsole, Steptronic Sport transmissie G15

Steptronic Sport transmissie

De 8-traps Steptronic Sport transmissie maakt bijzonder sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als handmatig met de schakelpaddles aan het stuurwiel of met de transmissiehendel – voor comfortabel voortglijden of een zeer dynamische rijstijl. In rijprogramma SPORT en met de transmissiehendel in de linker positie M/S is het schakelverloop afgestemd op maximale performance.
BMW 8 Serie Coupé, achteraanzicht, aanduiding BMW xDrive G15

BMW xDrive

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel optimaal over voor- en achterwielen, voor extra tractie, rijdynamiek en rijveiligheid in elke situatie op de weg. Door een nieuwe connectie met alle regelsystemen voor stabiliteit in bochten kan de karakteristiek van xDrive variëren van tractiegericht tot sportief met maximale rijdynamiek.
BMW 8 Serie Coupé, bovenaanzicht, Integral Active Steering G15

Integral Active Steering

De Integral Active Steering combineert een variabele stuuroverbrenging op de voorwielen met meesturende achterwielen. Door bij lage snelheid de achterwielen tegengesteld te laten sturen aan de voorwielen biedt dit systeem extra wendbaarheid en dynamiek. Bij hogere snelheden sturen de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen om de stabiliteit en het comfort te verhogen.
BMW 8 Serie Coupé, zicht op remschijf, blauwe M sportremmen G15

M sportremmen

Het M sportremsysteem met vierzuiger vaste remklauwen voor en eenzuiger vaste remklauwen achter in blauw met M logo beschikt over grote remschijven en daarmee over bijzonder hoge remkracht.
BMW 8 Serie Coupé, achter-onderaanzicht, uitlaateindpijpen en achterwielen G15

M sportdifferentieel

Het M sportdifferentieel optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge bochtsnelheden en op ondergrond met ongelijkmatige grip. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch geregelde lamellenkoppeling die toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert.
BMW 8 Serie Coupé, BMW sDrive G15.

BMW sDrive

sDrive betekent bij BMW aandrijving via één as. Bij modellen met in de lengterichting ingebouwde motoren staat sDrive voor: de klassieke achterwielaandrijving. Een perfecte gewichtsverdeling, geavanceerde wielophanging en een nauwkeurige afstelling van alle elektronische regelsystemen garanderen uitgebalanceerde rijdynamiek en tractie.

INNOVATIES

Innovaties van de BMW 8 Serie Coupé

Nog sneller, nog intuïtiever: de innovatieve bestuurdersassistentiesystemen en connectiviteitsfuncties van de BMW 8 Serie Coupé wijzen de weg naar een nieuw tijdperk van puur rijplezier. En vandaag al verzekeren ze met hun bedieningsgemak en toonaangevende communicatiesystemen dat de bestuurder nog meer van elke rit geniet.

BMW 8 Serie Coupé, interieur, Control Display G15
BMW 8 Serie Coupé, cockpit, stuurwiel met instrumentenpaneel G15

BMW Live Cockpit Professional

De uitrusting BMW Live Cockpit Professional inclusief navigatiefunctie omvat een hoogwaardig weergave- en bedieningsconcept, bestaande uit een via aanraking bedienbaar, hoge-resolutie Touch Control Display van 10,25 inch en een volledig digitaal multifunctioneel instrumentenpaneel van 12,3 inch.
Ontdek meer
BMW 8 Serie Coupé, cockpit, BMW Operating System 7.0 G15

BMW Operating System 7.0

Het innovatieve bedieningsconcept BMW Operating System 7.0 maakt nog eenvoudigere en volledig intuïtieve bediening van vele autofuncties mogelijk via gebaren, spraak, touchscreen en iDrive systeem. Hiervoor is de functionaliteit van de iDrive Controller uitgebreid, zodat nu bijvoorbeeld alle Digital Services zoals apps direct selecteerbaar zijn.
Ontdek meer
BMW 8 Serie Coupé, Driving Assistant Professional G15

Driving Assistant Professional

De uitrusting Driving Assistant Professional biedt optimaal comfort en maximale veiligheid in veel kritieke of monotone verkeerssituaties: met Steering & Lane Control Assistant inclusief assistentie bij smalle rijstroken, Emergency Stop Assistant (nog niet voor Nederland), Local Hazard Preview, Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen en andere veiligheidsfuncties.
Ontdek meer
BMW 8 Serie Coupé, Control Display met Remote Software Upgrade G15

Remote Software Upgrade

Uw BMW up-to-date houden met de nieuwste software? Met Remote Software Upgrade is de software van uw BMW altijd actueel, zonder dat u daarvoor de BMW dealer of BMW Erkend Service Partner hoeft te bezoeken. De upgrades worden ‘over the air’ geïnstalleerd, zoals u dat ook kent van de smartphone. Zo kunnen ook andere functies in uw BMW beschikbaar gemaakt worden.
Ontdek meer
BMW 8 Serie Coupé, Control Display met BMW Intelligent Personal Assistant G15

BMW Intelligent Personal Assistant

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent is? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Hij kent u, leert steeds bij en biedt assistentie in uiteenlopende situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringscommando geven. Hij kan u alles uitleggen over de auto en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
Ontdek meer

Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW 8 Serie Coupé varieert tussen de 6,7 en 11,3 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 176 en 258 g/km. Data op basis van peildatum 01-07-2020.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.