BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accenten in Frozen Grey metallic vooraanzicht rijdend

THE i3

BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accenten in Frozen Grey metallic vooraanzicht rijdend

DE BMW i3: MODELLEN EN UITRUSTINGEN.

De BMW i3 is niet alleen 100% elektrisch, maar ook geavanceerder, sterker en sneller dan ooit. Lees hier meer over actieradius, opladen en efficiëntie van deze fascinerende elektrische auto's. Ontdek ook het aanbod van digitale diensten en innovatieve bestuurdersassistentiesystemen.

Lees meer
THE i3DE BMW i3: MODELLEN EN UITRUSTINGEN.

ACTIERADIUS, OPLADEN & EFFICIËNTIE VAN DE BMW i3.

Sneller verder rijden. Met veel plezier en nul emissie.

De BMW i3 heeft alles in huis om de uitdagingen van moderne mobiliteit het hoofd te bieden – en deze in stilte te overtreffen. Bij een snellaadstation kan zijn hoogvoltage-accu in ca. 45 minuten voor 80% worden opgeladen. Zijn intelligente energiemanagement maakt hem flexibel en uiterst efficiënt – zowel in het stadsverkeer als op lange ritten.*

*De BMW i3 mag niet worden opgeladen met laadkabels die langer zijn dan 30 meter.
 

BMW i3s I01 2018 Fluid Black met accenten in BMW i Blau driekwart achteraanzicht met BMW Wallbox
BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accenten in Frozen Grey metallic driekwart achteraanzicht op buitenweg

Actieradius.

Verder komen was nog nooit zo gemakkelijk: de vergrote reële actieradius van de BMW i3 bedraagt maar liefst 260 kilometer. De nieuwe krachtige accu voorziet de elektromotor nu van nog meer energie – en geeft nog meer elektrisch rijplezier.
BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accenten in Frozen Grey metallic opladend aan BMW Wallbox

Thuis opladen.

Uw BMW i3 kunt u thuis met de BMW Wallbox Essential en de Eneco Wallbox veilig, snel en comfortabel in ca. drie uur tot 80% opladen. Dit is mogelijk door het driefasen laadvermogen van de nieuwe Wallbox* van tot 11 kW voor de BMW i3. Met de BMW Installatieservice wordt de montage van uw Wallbox uitgevoerd door gekwalificeerde elektromonteurs. Bovendien heeft u de mogelijkheid groene stroom en zelf opgewekte zonne-energie te gebruiken – voor nog duurzamer laden. * De Wallbox maakt een laadvermogen mogelijk van tot 22 kW.
BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accenten in Frozen Grey metallic opladend aan BMW Wallbox

Laadgeschiedenis.

De BMW i3 kan altijd en overal worden opgeladen: via een 230 volt huishoudelijk stopcontact, een 11 kW Wallbox of een 50 kW snellader. Met behulp van de My BMW app heeft u altijd en overal inzicht in de complete laadgeschiedenis van uw BMW i3. In één overzicht ziet u waar, wanneer en hoeveel stroom u heeft geladen. Bovendien kunt u per laadsessie precies zien wanneer de laadsessie is gestart, hoe lang de laadsessie heeft geduurd en wat deze heeft gekost. Bij uw meest gebruikte laadstations kunt u ook een tarief instellen. Zo hebt u altijd inzicht in uw laadkosten.
BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accenten in Frozen Grey metallic opladen bij openbaar laadstation

Onderweg opladen.

Er zijn talloze redenen om met uw BMW i3 onderweg te zijn – en net zoveel mogelijkheden om hem onderweg op te laden. Het praktische hiervan: met de BMW i3 kunt u gebruikmaken van zowel openbare laadstations met wisselstroom (AC) als die met gelijkstroom (DC). Niet alleen geeft u dat meer flexibiliteit, u kunt er ook uw auto zo snel mogelijk mee opladen. Want bij een openbaar DC snellaadstation wordt de energie met dezelfde stroomsterkte rechtstreeks overgedragen naar de hoogvoltage-accu van de auto. Zo kunt u de BMW i3 binnen ca. 45 minuten voor 80% opladen. Als er geen DC station beschikbaar is, kunt u ook terecht bij een AC laadstation: daar laadt u de accu van de BMW i3 in ca. drie uur tot 80% op. Dat betekent dat openbare AC stations vooral voor opladen gedurende de nacht geschikt zijn, of als de auto langere tijd geparkeerd staat.
BMW Wallbox Essential

BMW Wallbox Essential.

Met de BMW Wallbox Essential of de Eneco Wallbox kunt u uw BMW snel, betrouwbaar en comfortabel opladen. Bovendien heeft u de mogelijkheid groene stroom van zelf opgewekte zonne-energie te gebruiken. Naar wens monteert onze BMW Installatieservice de Wallbox bij u thuis.

DUURZAAMHEID VAN DE BMW i3.

Geen compromissen. Alles voor rijplezier zonder emissie.

De BMW i3 belichaamt een nieuwe houding ten opzichte van mobiliteit. Daarbij streeft BMW naar een totale aanpak, vanaf de ontwikkeling en de productie van de auto, tot aan de recycling ervan. Veel van de toegepaste materialen zijn vervaardigd van hernieuwbare grondstoffen – en de BMW i3 wordt gebouwd met 100% duurzaam opgewekte energie. Zo goed voelt rijplezier.

Lees meer
De duurzame kringloop van de BMW i3 I01.

DUURZAAMHEID.

Duurzaamheid is bij BMW i geen loze kreet. Het is het uitgangspunt van ons handelen. Daarom is de gehele levenscyclus van de BMW i3 vormgegeven in lijn met het principe van minimaal gebruik van middelen en maximale duurzaamheid.

Lees meer
De innovatieve carrosserie van de BMW i3 I01 lichtgewicht Carbon

ONTWIKKELING.

Het gehele voertuigconcept werd vanaf het begin ontwikkeld met het oog op elektromobiliteit. Terwijl innovatieve aerodynamische maatregelen de luchtweerstand en het energieverbruik verminderen, helpen hernieuwbare en gerecyclede materialen het milieu te beschermen en vervangen die traditionele materialen, zoals kunststoffen.

Lees meer
Windmolens

PRODUCTIE.

Bijzonder duurzaam: de voor de BMW i3 gebruikte carbonvezels worden voor 100% geproduceerd met energie uit waterkracht. De productie van de BMW i3 in de BMW fabriek in Leipzig wordt voor 100% gevoed met windenergie. En vergeleken met andere BMW modellen is voor de productie slechts half zoveel energie nodig.

Lees meer
BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accenten in Frozen Grey metallic zijaanzicht met geopende portieren in park

GEBRUIK.

Met de BMW i3 rijdt u lokaal emissievrij en zonder geluid of stank. Dat betekent minder luchtvervuiling in stedelijke gebieden. Nog consequenter is het om ‘groene stroom te tanken’ of uw stroom zelf op te wekken met zonnecellen. Het rijprogramma ECO PRO vergroot de actieradius en vermindert het stroomverbruik.

Lees meer
Gerecyclede materialen van de BMW i3 I01

RECYCLING.

De BMW i3 is voor tot wel 95% recyclebaar. De accumodules zijn herbruikbaar voor het opslaan van zonne-energie. En de overtollige carbonvezels kunnen weer aan het productieproces worden toegevoegd.

Lees meer

BESTUURDERSASSISTENTIESYSTEMEN & DIGITALE DIENSTEN VAN DE BMW i3.

Ondersteunen uw mobiliteit. Via nieuwe wegen en op alle kanalen.

Niets missen als u onderweg bent. Altijd up-to-date blijven. Dat is precies wat de BMW i3 biedt met talrijke digitale diensten en bestuurdersassistentiesystemen. Geen wonder, want binnen zijn segment is hij nog altijd de auto met de beste connectiviteit. En daarmee staat hij als geen ander voor ontspannen mobiliteit, comfort en veiligheid.

Vrouw rijdt in BMW i3 I01

Amazon Alexa Car Integration.

“Alexa, zet theezakjes op mijn boodschappenlijst.” “Alexa, speel een nummer van Pink af.” Met de Amazon Alexa Car Integration kunt u Amazons spraakassistent achter het stuur net zo comfortabel gebruiken als u van thuis gewend bent. De antwoorden van Alexa worden bovendien als visuele feedback in het Control Display van uw BMW getoond. Deze service is nog niet beschikbaar in Nederland. * Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo’s zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of gelieerde bedrijven.
Send to Car in de BMW Connected app op de smartphone

Send to Car.

U heeft een reisbestemming gevonden, wilt onmiddellijk vertrekken en geen tijd verliezen? Send to Car maakt het u gemakkelijk. Vind interessante plaatsen, zoals uw favoriete restaurant of de volgende dagtrip, in het deel ‘Bestemmingen’ in de BMW Connected App. Daarbij worden ook de dichtstbijzijnde laadpunten op uw route aangegeven. Klik vervolgens op 'Naar auto sturen' om de zoekresultaten direct naar het navigatiesysteem van uw BMW te verzenden. Als u op 'Naar auto sturen' heeft geklikt, start de navigatie automatisch zodra u instapt en de BMW via Bluetooth verbinding maakt met de smartphone. Heeft u uw gewenste bestemming naar het navigatiesysteem gestuurd, dan vindt u het adres onder het menupunt 'Berichten'. Van hieruit kunt u de routebegeleiding onmiddellijk of op een later tijdstip activeren.
eDrive Remote Services in de BMW Connected app op de smartphone

Remote Services voor eDrive.

Is de laadstatus voldoende voor een ritje naar de stad en vind ik daar een laadpaal? Met eDrive Remote Services kunt u dat eenvoudig via de BMW Connected App op uw smartphone controleren. Bovendien kunt u op afstand de temperatuur regelen, de auto afsluiten en zo nodig het lichtsignaal activeren om uw auto op bijvoorbeeld een parkeerplaats te kunnen vinden.
Driving Assistant Plus

Driving Assistant Plus.

De uitrusting Driving Assistant Plus zorgt voor aanzienlijk meer veiligheid en comfort. Het pakket omvat de Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie, de Speed Limit Info, de met camera werkende Active Cruise Control inclusief Stop & Go functie evenals de Traffic Jam Assistant.
Parking Assistant Control Display BMW i3 I01 interieur

Parking Assistant.

De Parking Assistant assisteert bij het inparkeren op parallel aan de rijbaan liggende parkeerplekken. Passende parkeerplekken worden weergegeven en zijn te selecteren via het Control Display. Zodra de bestuurder de richtingaanwijzer heeft geactiveerd en de PDC toets ingedrukt houdt, neemt het systeem het schakelen, sturen, gas geven en remmen van hem over en parkeert de BMW volautomatisch in.
BMW i3 I01 2018 Jucarobeige met accenten in Frozen Grey metallic bovenaanzicht carbondak

TECHNISCHE GEGEVENS.

Brandstoverbruik en CO₂-emissie.

  • Het gemiddelde stroomverbruik van de BMW i3 (120 Ah) varieert tussen de 15,3 en 16,5 kWh/100 km. Data op basis van peildatum 01-07-2021.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.