BMW Z4 M40i G29 2019 Cabrio BMW Individual Frozen Grey metallic driekwart achteraanzicht

THE Z4.

BMW Z4 M40i G29 2019 Cabrio BMW Individual Frozen Grey metallic driekwart achteraanzicht

BMW Z4 M40i ROADSTER: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

De BMW Z4 M40i Roadster maakt in ieder opzicht indruk. Ontdek hier de vele sportieve designuitrustingen, prestatiegerichte technologieën en innovatieve bestuurdersassistentiesystemen.

Lees meer
THE Z4.BMW Z4 M40i ROADSTER: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

RIJDYNAMIEK & DESIGN VAN DE BMW Z4 M40i.

Imponerende performance en esthetiek.

De BMW Z4 M40i straalt vanuit elk perspectief een esthetiek uit die is geïnspireerd door de autosport. De BMW nierengrille in mesh design, de elegante kap en elementen van de BMW Individual Shadow Line zijn krachtige kenmerken van de dynamische uitstraling. Een uitstraling die hij op de weg omzet in meeslepende performance. Met de modernste techniek en innovatieve aandrijvings- en onderstelcomponenten biedt hij indrukwekkende prestaties – en rijdynamiek van een buitengewone klasse.

BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 Cabrio BMW Individual Frozen Grey metallic rijdend driekwart vooraanzicht
M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor BMW Z4 M40i G29 2019

BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor.

Soepele kracht, zijdezachte draai-eigenschappen en een meeslepende sound kenmerken de 3,0-liter BMW M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van de nieuwste generatie uit het BMW EfficientDynamics motorengamma. Dankzij dubbele VANOS, Valvetronic, High Precision Injection en TwinScroll turbocompressor levert hij 250 kW (340 pk) en een indrukwekkend maximum koppel van 500 Nm.
Adaptief M Onderstel BMW Z4 M40i Roadster G29 2019

Adaptief M Onderstel.

Het tien millimeter verlaagde Adaptieve M Onderstel past zich continu automatisch aan de toestand van het wegdek en de rijomstandigheden aan. Bovendien kan de bestuurder op elk moment de karakteristiek van het onderstel via de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die op dat moment zijn voorkeur geniet – comfortabel of bijzonder sportief met nadrukkelijk dynamische handling.
M Sportdifferentieel BMW Z4 M40i G29 2019 detailopname

M Sportdifferentieel.

Het M Sportdifferentieel optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge bochtsnelheden en op ongelijkmatige ondergrond. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch geregelde lamellenkoppeling die toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert.
Steptronic Sport transmissie BMW Z4 M40i G29 2019 close-up transmissiehendel interieur

Steptronic Sport transmissie.

De 8-traps Steptronic Sport transmissie met Launch Control maakt sportief schakelen mogelijk, zowel automatisch als handmatig met de transmissiehendel of de schakelpaddles aan het stuur voor comfortabel toeren of een dynamische rijstijl. In rijprogramma SPORT of SPORT+ en met de transmissiehendel in de linker positie M/S is het schakelverloop afgestemd op maximale performance.
Variable Sport Steering BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 stuurwiel cockpit

Variable Sport Steering.

De Variable Sport Steering inclusief Servotronic zorgt voor een direct en dynamisch rijgedrag met minder stuurbewegingen en minder krachtinspanning. Dit systeem reageert met een variabele stuuroverbrenging op de stuuruitslag. Dit verbetert de handling bij een sportieve rijstijl, en reduceert de noodzakelijke stuurbewegingen bij inparkeren en afslaan. De Servotronic zorgt voor een sterkere stuurbekrachtiging bij lage snelheden, waardoor bijvoorbeeld parkeren minder inspanning kost.
M Sportremsysteem BMW Z4 M40i G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic zijaanzicht wiel

M Sportremsysteem.

Het M Sportremsysteem met vierzuiger vaste remklauwen voor en eenzuiger vaste remklauwen achter in blauw met M logo beschikt over grote remschijven en daarmee over bijzonder hoge remkracht.
Nierengrille in mesh design BMW Z4 M40i Roadster G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic close-up voorzijde

BMW nierengrille in mesh design.

De afhankelijk van de motorisering individueel uitgevoerde BMW nierengrille met roosters in mesh design draagt bij aan de dynamische uitstraling. Bij de standaarduitvoering is het mesh design rooster uitgevoerd in hoogglans zwart, bij Model Sport Line en Model M Sport in Aluminium matt, telkens met een verchroomde omlijsting. Het topmodel M40i is te herkennen aan de volledig in Cerium Grey uitgevoerde BMW nierengrille.
Air Breather BMW Z4 M40i G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic

Air Breather.

Samen met het Air Curtain in de voorbumper zorgen de achter de voorste wielkuipen geplaatste Air Breathers voor een duidelijke vermindering van luchtwervelingen in de wielkuipen en een efficiënte kanalisering van de rijwind; hierdoor wordt de luchtweerstand verlaagd. Tegelijkertijd onderstrepen ze als sierelement het atletische karakter van de auto.
M Aerodynamicapakket BMW Z4 M40i G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic zijaanzicht

M Aerodynamicapakket.

Het M Aerodynamicapakket met M specifieke voorbumper, achterbumper en dorpelverbreders in carrosseriekleur en een diffusorinzet in Dark Shadow metallic in de achterbumper straalt pure dynamiek en sportiviteit uit. De componenten benadrukken niet alleen het sportieve design maar optimaliseren bovendien de aerodynamische eigenschappen van de BMW.
Uitlaateindpijpen BMW Z4 M40i G29 2019 BMW Individual Frozen Grey metallic achteraanzicht close-up

Uitlaateindpijpen.

Vrij gevormde uitlaateindpijpen links en rechts onderstrepen optisch de prestaties van deze BMW.
M Sportstoelen BMW Z4 M40i G29 2019 interieur

M Sportstoelen.

De M Sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteun, diepe zitting, hoge zijwangen en rugleuning met breder schoudergedeelte bieden bestuurder en voorpassagier ook in snel genomen bochtencombinaties extra ondersteuning. Bovendien kan de stoel door de instelbare leuningbreedte individueel worden aangepast aan het postuur.
Met leder bekleed M stuurwiel BMW Z4 M40i G29 2019 cockpit

Met leder bekleed M stuurwiel.

Het met leder beklede multifunctionele M stuurwiel inclusief M logo is uitgevoerd in sportieve driespaak styling. De stuurwielrand in leder Walknappa Schwarz met extra profilering voor de duimen biedt een sportief direct stuurgevoel en zorgt zo voor een dynamische rijbeleving.

DE BESTUURDERSASSISTENTIESYSTEMEN VAN DE BMW Z4 M40i.

Digitale services en intelligente bestuurdersassistentiesystemen.

De BMW Z4 M40i biedt de bestuurder diverse intelligente assistentiesystemen. Van de Parking Assistant tot de persoonlijke Voice Assistant, de innovatieve technologieën verhogen het comfort en de veiligheid tijdens het rijden. Tegelijkertijd maken ze naargelang de situatie semi-autonoom rijden mogelijk.

Driving Assistant BMW Z4 M40i G29 2019 camera close-up

Driving Assistant.

Het veiligheidspakket Driving Assistant omvat de met camera werkende systemen Front Collision Warning met remfunctie, Lane Departure Warning en Speed Limit Assist inclusief anticiperende Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden. Verder omvat het pakket de met radarsensoren werkende uitrustingen Crossing-traffic Warning achter, Lane Change Warning en Rear Collision Warning.
Parking Assistant BMW Z4 M40i G29 2019 Control Display

Parking Assistant.

De uitrusting Parking Assistant maakt het eenvoudiger om de BMW te parkeren. De achteruitrijcamera zorgt voor beter zicht naar achteren. De Active Park Distance Control biedt extra bescherming tegen parkeerschade. De Parking Assistant parkeert uw BMW automatisch in parkeervakken parallel aan of haaks op de rijbaan en manoeuvreert hem uit parkeervakken parallel aan de rijbaan.
Active Cruise Control BMW Z4 M40i G29 2019 close-up stuurwiel

Active Cruise Control.

De Active Cruise Control met Stop & Go functie houdt automatisch de gewenste afstand tot uw voorligger, in fileverkeer zo nodig door tot stilstand te komen en weer te accelereren. Met Speed Limit Assist kunt u de ter plaatse geldende snelheidslimiet overnemen in de Cruise Control. De bij deze uitrusting inbegrepen Collision Warning met remfunctie reageert op stilstaande voertuigen, voetgangers en fietsers.
BMW Head-Up Display BMW Z4 M40i G29 2019

BMW Head-Up Display.

Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert voor het rijden relevante gegevens op de voorruit, in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden hier onder meer de actuele snelheid en (uitrustingsafhankelijk) aanwijzingen van het navigatiesysteem, de Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden en telefoon- en entertainmentlijsten weergegeven.
BMW Intelligent Personal Assistant BMW Z4 M40i G29 2019 Control Display

BMW Intelligent Personal Assistant.

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent is? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u op een nieuwe en eenvoudige manier met uw BMW. Hij kent u, leert van u, wordt steeds beter en helpt in veel situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringscommando geven. Hij kan u alles uitleggen over de auto en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
BMW Z4 M40i G29 2019 Cabrio BMW Individual Frozen Grey metallic parkerend zijaanzicht

TECHNISCHE GEGEVENS.

Brandstofverbruik en CO₂ emissie.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW Z4 M40i varieert tussen de 7,9 en 7,9 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 181 en 183 g/km. Data op basis van peildatum 01-07-2020.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.