BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metallic F44 driekwart zijaanzicht

THE 2

BMW M

BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

De eerste BMW M235i xDrive Gran Coupé is er niet om het aanbod in het segment uit te breiden, maar om het segment te leiden. Vind hier alle informatie over de uitzonderlijke rijdynamiek, de krachtige M TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor en het uitdagende exterieurdesign met exclusieve M highlights die tot in de op de bestuurder gerichte cockpit consequent voortgezet worden.

Lees meer
THE 2BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

DESIGN.

De uitrusting van de BMW M235i xDrive Gran Coupé.

Vanbinnen sportief, vanbuiten atletisch: de BMW M235i xDrive Gran Coupé toont zijn compromisloze dynamiek in ieder detail. Niet in de laatste plaats dankzij het M Aerodynamicapakket en exclusieve M highlights in Ceriumgrau. Onderscheidende kenmerken, zoals de BMW nierengrille in meshdesign, de vrijgevormde sierstukken van de uitlaateindpijpen en de M achterspoiler, accentueren de gespierde vorm en lijnvoering van de sportcoupé. Tegelijk zorgen uitrustingen zoals de M sportstoelen en de M pedalen in het interieur voor een ambiance van maximale prestaties.

BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metallic F44 driekwart achteraanzicht
BMW nierengrille in meshdesign BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metallic F44 close-up

BMW nierengrille in meshdesign.

De BMW nierengrille met roosters in meshdesign is volledig in Ceriumgrau uitgevoerd en beschikt over specifiek ontworpen roosters. Deze door de autosport geïnspireerde rasterstructuur verleent het front diepte en exclusiviteit en voegt een hoogwaardig en dynamisch accent toe.
M specifiek uitlaatsysteem BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metallic F44 achteraanzicht

M specifiek uitlaatsysteem.

Het M specifieke uitlaatsysteem draagt met zijn minimale tegendruk bij aan de krachtige vermogensafgifte van de motor. Het markante geluid is door de geïntegreerde uitlaatkleppentechniek te regelen en onderstreept zo het sportieve karakter van de BMW. De in Ceriumgrau uitgevoerde uitlaateindpijpen, die aan weerszijden zijn geplaatst, vormen een visuele highlight.
M Aerodynamicapakket BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metallic F44 voorzijde

M Aerodynamicapakket.

Het M Aerodynamicapakket met de speciaal door BMW M ontworpen voorbumper, achterbumper en dorpelverbreders straalt pure dynamiek uit en onderstreept het sportieve karakter van de BMW 2 Serie Gran Coupé. De componenten zijn uitgevoerd in carrosseriekleur met inzet in Dark Shadow. Bij de BMW M235i zijn de inzetten uitgevoerd in hoogglans zwart.
M achterspoiler BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metallic F44 achterzijde

M achterspoiler.

De M achterspoiler accentueert het sportieve silhouet van de BMW 2 Serie Gran Coupé en reduceert de ongewenste opwaartse kracht aan de achterzijde. De spoiler zorgt door het genereren van downforce op de achteras voor nog meer rijstabiliteit.
M sportstoelen BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interieur

M sportstoelen.

De M sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteun, diepe zitting, hoge zijwangen en rugleuning met breder schoudergedeelte bieden bestuurder en voorpassagier ook in snel genomen bochtencombinaties extra ondersteuning. Bovendien kan de stoel door de instelbare leuningbreedte individueel worden aangepast aan het postuur.
Met leder bekleed M stuurwiel BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 cockpit

Met leder bekleed M stuurwiel.

Het met leder beklede multifunctionele M stuurwiel met M logo en geïntegreerde bestuurdersairbag is uitgevoerd in 3-spaakstyling. Met een stuurwielrand in leder Walknappa Schwarz met zwart stiksel en extra profilering voor de duimen zorgt het M stuurwiel voor een sportief-direct stuurgevoel.
Vloermatten in velours BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interieur

Vloermatten in velours.

De velours matten voor de voetenruimtes voorin en achterin hebben een perfecte pasvorm en zijn vuil- en waterafstotend. Ze zijn in kleur afgestemd op de vloerbedekking van de BMW, beschermen de vloerbedekking, maken eenvoudige reiniging mogelijk en zorgen voor een hoogwaardige uitstraling.
Interieurlijsten Illuminated Brooklyn BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interieur

Interieurlijsten Illuminated Brooklyn.

De interieurlijsten Illuminated Brooklyn met accent Triangle op dashboard en portierbekleding voor- en achterin verlenen het interieur een progressieve en hoogwaardige uitstraling. Het doorschemerende patroon van de subtiel van achteren verlichte lijsten creëert een even aantrekkelijke als aangename ambiance in de auto.
M veiligheidsgordels BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interieur

M veiligheidsgordels.

De M veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een verfijnd, ingeweven accent in de kenmerkende BMW M kleuren en onderstrepen de zeer hoogwaardige en sportieve ambiance in het interieur.
M Performance Pack BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metallic F44 driekwart zijaanzicht

M PERFORMANCE PACK.

Het M Performance Pack verhoogt het sportieve potentieel van de BMW 2 Serie Gran Coupé en zorgt voor een optimale acceleratie. Bovendien vergroot de gewichtsreductie de rijdynamiek merkbaar. Markante designelementen in zwart en 18 inch lichtgewicht gesmede M wielen maken het M Performance Pack ook aan de buitenzijde direct herkenbaar.

BMW M235i xDrive.

M TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

De M TwinPower Turbo benzinemotor van de BMW M235i xDrive Gran Coupé met 306 pk.

Een topatleet die puur rijplezier biedt: de BMW M TwinPower Turbo 4-cilinder-in-lijn benzinemotor in de BMW M235i is bijzonder krachtig, doordat hij is uitgerust met nieuwe zuigers, een grotere turbocompressor, geoptimaliseerde inlaatluchtgeleiding, een high performance koelingpakket en een M uitlaatsysteem met klepregeling.

RIJDYNAMIEK.

Aandrijving- en ondersteltechnologieën van de BMW M235i xDrive Gran Coupé.

De absolute topatleet: met M Sport Steering, 8-traps Steptronic sporttransmissie en M Sportonderstel neemt de BMW M235i xDrive Gran Coupé de leiding in zijn segment. Dankzij Performance Control en uitrustingen zoals het intelligente BMW xDrive vierwielaandrijvingssysteem worden dynamiek en wegligging in bochten bij iedere snelheid een zintuiglijke ervaring. In combinatie met de krachtige en bijzonder efficiënte BMW M TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor onderscheidt hij zich met gemak van de massa en biedt hij buitengewoon zelfvertrouwen op iedere route.

M Sport Steering BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 cockpit

M Sport Steering.

De M Sport Steering inclusief Servotronic zorgt voor een direct en dynamisch rijgedrag met minder stuurbewegingen en minder krachtinspanning. De auto laat zich nog exacter besturen en biedt vooral op bochtige trajecten sportieve handling-eigenschappen.
8-traps Steptronic Sport transmissie BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

8-traps Steptronic Sport transmissie.

De 8-traps Steptronic Sport transmissie maakt bijzonder sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als handmatig met de schakelpaddles aan het stuur of met de transmissiehendel – voor comfortabel voortglijden of een zeer dynamische rijstijl. In rijprogramma SPORT en met de transmissiehendel in de linkerpositie M/S is het schakelverloop afgestemd op maximale performance.
Intelligente vierwielaandrijving xDrive BMW M235i Gran Coupé F44 close-up achterzijde

xDrive.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel optimaal over voor- en achterwielen – voor extra tractie, rijdynamiek en rijveiligheid in elke situatie op de weg. Voor nog betere wendbaarheid voorkomt de elektronisch geregelde krachtverdeling ook het onder- of oversturen in bochten.
M Sportonderstel BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

M Sportonderstel.

Het M Sportonderstel is circa tien millimeter verlaagd. Verder zijn kortere veren, straffer afgestelde dempers en stijvere stabilisatoren toegepast. Deze combinatie resulteert in een nog directere onderstelafstemming die een nadrukkelijk sportieve rijstijl mogelijk maakt.
BMW M235i xDrive Gran Coupé met adaptief onderstel F44

Adaptief onderstel.

Het met tien millimeter verlaagde adaptieve onderstel maakt het mogelijk om de karakteristiek van de schokdempers aan te passen aan de rijsituatie en zo rijcomfort en rijdynamiek te combineren met optimale veiligheid. Via de Driving Experience Control kan de bestuurder de standaardinstelling COMFORT of het rijprogramma SPORT selecteren.
M Sportremsysteem BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metallic F44

M Sportremsysteem.

Het M Sportremsysteem, met meerzuiger-remklauwen in donkerblauw die zijn voorzien van een M logo, heeft een bijzonder hoge remkracht. Het systeem is perfect afgestemd op het bijzonder hoge dynamisch potentieel van de BMW en garandeert ook bij een zeer sportieve rijstijl en op nat wegdek een voortreffelijke vertraging.
BMW M235i xDrive Gran Coupé met Performance Control Black Sapphire metallic F44 driekwart vooraanzicht

Performance Control.

Performance Control grijpt in met gericht afremmen van de - aangedreven - binnenste wielen in een bocht. Daardoor wordt meer aandrijfkracht naar de buitenste wielen geleid. De auto krijgt zo een draai-impuls de bocht in, waardoor wendbaarheid en spoorstabiliteit toenemen.
BMW M235i xDrive Gran Coupé Black Sapphire metallic F44 driekwart achteraanzicht met vrouw

TECHNISCHE GEGEVENS.

Brandstofverbruik en CO₂ emissie.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW M235i xDrive Gran Coupé varieert tussen de 6,9 en 7,6 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 172 en 181 g/km. Data op basis van peildatum 01-07-2020.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.