BMW M5 Competition details en gegevens

DE BMW M5 MODELLEN IN DETAIL.

BMW M

THE M5

DE BMW M5 MODELLEN IN DETAIL.THE M5

DE BMW M5 MODELLEN IN VERGELIJK.

De belangrijkste feiten over de BMW M5 Competition, BMW M5, BMW M550i en BMW M550d.

BMW M5 COMPETITION.

Hoogste vermogen, met nog sportievere exclusiviteit.
 • High-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor
 • M xDrive met Actief M differentieel en 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic
 • Exclusieve designelementen en uitrusting
 • 460 kW (625 pk), 750 Nm, 0-100 km/u in 3,3 s
BMW M5 Competition

BMW M5.

High Performance sportsedan met kracht, precisie en wendbaarheid.
 • High Performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor
 • M xDrive met Actief M differentieel
 • 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic
 • 441 kW (600 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,4 s
BMW M5

BMW M550i xDRIVE.

De perfecte combinatie van sportiviteit, comfort en dagelijkse bruikbaarheid.
 • M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor
 • 8-traps Steptronic Sport transmissie
 • BMW xDrive met M Sport differentieel
 • 390 kW (530 pk), 750 Nm, 0–100 km/u in 3,8 s
BMW M550i xDrive

BMW M550d xDRIVE.

Efficiëntie, power en hoge wendbaarheid.
 • M TwinPower Turbo 6-cilinder dieselmotor
 • 8-traps Steptronic Sport transmissie
 • BMW xDrive met M Sport differentieel
 • 294 kW (400 pk), 760 Nm, 0–100 km/u in 4,4 s
BMW M550d xDrive
 • BMW M5 COMPETITION.
 • BMW M5.
 • BMW M550i xDRIVE.
 • BMW M550d xDRIVE.

BMW M5 COMPETITION EN BMW M5.

Door autosport geïnspireerde aandrijflijn- en chassistechnologieën, een overzicht.

Hoe vertaal je de enorme kracht van de volledig nieuwe BMW M5 direct en precies in maximale rijdynamiek? Met innovatieve technologieën, geïnspireerd door motorsport.

BMW M5 Competition High Performance benzinemotor

High Performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor.

Met een vermogen van 460 kW (625 pk) en 750 Nm koppel laat de M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor de BMW in 3,3 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren. Zijn enorme stuwkracht al vanaf stationair toerental, directe respons op het gaspedaal en verbluffende trekkracht dankt de 4,4-liter motor aan twee TwinScroll turbocompressoren, High Precision Injection en de volledig variabele klepregeling Valvetronic.
BMW M5 onderstel

BMW M5 onderstel.

Het uitgebreid doorontwikkelde M5 onderstel brengt het buitengewone rijdynamische potentieel optimaal tot uiting. De BMW beschikt over een grotere spoorbreedte voor, aangepaste veren en stijvere stabilisatoren evenals een specifieke afstemming van de Variable Damper Control. Het perfecte samenspel ervan maakt een extra sportieve rijstijl mogelijk.
BMW M5 dynamisch zijaanzicht

M xDrive.

BMW M xDrive met actief M sperdifferentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek, bij dagelijks gebruik en op het circuit. De M specifieke technologie combineert de wendbaarheid van achterwielaandrijving met de stabiliteit van vierwielaandrijving.
BMW M5 Competition cockpit detail transmissiehendel

8-traps M Steptronic transmissie.

De 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic wordt gekenmerkt door extreem korte schakeltijden en talrijke schakelopties: van extreem sportief en dynamisch tot comfortabel en brandstofbesparend. Met de M transmissiehendel of de schakel-paddles aan het M stuur is het ook mogelijk om handmatig te schakelen tussen de versnellingen van de automatische M transmissie.
BMW M5 Competition detailopname M Carbon-keramische rem

M Carbon-keramische rem.

Met de optionele M Carbon-keramische remschijven is de remkracht nog directer. Ze zijn corrosievrij, nog hittebestendiger, slijten veel minder en dragen bij aan gewichtsbesparing, wat een positief effect heeft op de stuurscherpte, dynamiek en acceleratie. Speciale remmen die zichtbaar zijn te herkennen aan remklauwen in de kleur mat goud met M logo. Dankzij specifieke materiaaleigenschappen kan er meer geluid optreden tijdens het remmen, bijv. bij langdurig remmen, bij lage belasting of natte omstandigheden kort voor de auto stilstaat. Het ontwerpgerelateerde geluid kan worden voorkomen door de remmen droog te remmen bij natte omstandigheden of door de remmen hoger te belasten na een lange lage rembelasting. De invloed van vocht en wegenzout zorgt ervoor dat de effectiviteit van de remmen overeenkomt met een conventioneel remsysteem. Deze verminderde remkracht kan worden gecompenseerd door het pedaal krachtiger in te drukken. Het functionele geluid heeft geen invloed op de prestaties, operationele veiligheid en remstabiliteit.
BMW M5 detailopname M met leder bekleed stuurwiel

M Servotronic.

De M Servotronic levert in elke rijsituatie de juiste mate van stuurbekrachtiging, door de benodigde stuurkracht optimaal af te stemmen op de rijsnelheid. Daarnaast zorgt het bij alle snelheden voor een direct en nauwkeurig stuurgevoel. Het systeem heeft een specifieke M afstemming en biedt drie verschillende instellingen die met een druk op de knop geselecteerd kunnen worden.
BMW M5 Competition detailopname M sportuitlaatsysteem

M sportuitlaatsysteem.

Het M sportuitlaatsysteem biedt een kenmerkende sound, die middels geïntegreerde kleppentechniek wordt aangepast. Een nog krachtigere sound onderstreept de via de Driving Experience Control selecteerbare rijprogramma's SPORT en SPORT+, terwijl in het op comfort gerichte programma subtiel-sportieve klanken te horen zijn.

BMW M5 COMPETITION.

M specifieke designkenmerken in het exterieur en interieur.

Met exclusieve aanzichten: ontdek geselecteerde highlights in exterieur- en interieurdesign.

BMW M5 Competition rijopname driekwart voorzijde
BMW M5 Competition detailopname M nierengrille

M5 Competition nierengrille.

De M nierengrille met hoogglans zwarte omlijsting verleent de BMW M5 Competition een markante, eigen uitstraling.
BMW M5 Competition detailopname buitenspiegel

M5 Competition buitenspiegel.

De in hoogglans zwart uitgevoerde M specifieke buitenspiegels verlenen de BMW M5 Competition een bijzonder sportief karakter.
BMW M5 Competition detailopname M kieuw

M kieuw.

Het voor M modellen kenmerkende kieuwelement in hoogglans zwart met modelaanduiding 'M5' is een krachtig driedimensionaal sportief accent. Een dynamische verbinding van technische perfectie en adembenemende vormen die onmiskenbaar zijn voor M modellen.
BMW M5 Competition detail M Carbondak

Intelligent lichtgewicht designconcept.

Het M carbondak van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) en de aluminium motorkap zorgen als onderdeel van de intelligente lichtgewicht constructie voor een reductie van het totaalgewicht en dragen zo bij aan een toename van de rijdynamiek. De zichtbare carbonstructuur en de M specifieke designlijn op dak en motorkap onderstrepen het sportieve potentieel van de BMW.
BMW M5 Competition detail inzet achterbumper

Inzet achterbumper in hoogglans zwart.

De in hoogglans zwart uitgevoerde inzet in de achterbumper van de BMW M5 Competition onderstreept het sportieve karakter van de auto en verleent de BMW een onmiskenbare eigen identiteit.
BMW M5 Competition detail M achterspoiler

M achterspoiler in hoogglans zwart.

De in hoogglans zwart uitgevoerde M achterspoiler accentueert het sportieve silhouet van de BMW en reduceert bovendien merkbaar de ongewenste opwaartse kracht. De spoiler zorgt middels het genereren van downforce bij hogere snelheden voor meer tractie bij de achterwielen en daarmee voor meer rijstabiliteit.
BMW M5 Competition detail dubbele uitlaatuiteinden

M specifieke dubbele uitlaatpijpen.

De M specifieke dubbele uitlaatpijpen met verchroomd sierstuk vormen een zicht- en hoorbare uiting van de sportieve prestaties van dit BMW M model.
BMW M5 Competition detail M Multifunctionele stoelen

M Multifunctionele stoelen.

In het interieur weerspiegelen multifunctionele M stoelen voor bestuurder en voorpassagier het sportieve karakter van de BMW. Diepe zittingen en hoge zijwangen onderstrepen het kuipdesign en garanderen perfecte zijdelingse steun. Daarbij zorgen uitgebreide instelmogelijkheden voor een hoge mate van comfort.
BMW M5 Competition detail M transmissiehendel

M transmissiehendel met Drivelogic.

Behalve het M logo bevindt zich ook de druktoets voor het selecteren van de drie Drivelogic schakelprogramma's op de bovenzijde van de M Steptronic transmissiehendel, direct daaronder de P-toets voor de parkeerrem. In het handmatige programma 'S' kan de bestuurder handmatig schakelen met de transmissiehendel, in programma 'D' geschiedt het schakelen automatisch.
BMW M5 Competition detail M specifiek intstrumentencluster

M specifiek instrumentencluster.

Het M specifieke multifunctionele instrumentenpaneel omvat vijf analoge meters voor snelheid, toerental, tankinhoud, motorolietemperatuur en brandstofverbruik, evenals een statusindicator voor de M rijdynamieksystemen: besturing, onderstel, motor, Drivelogic en M xDrive. Het Info Display geeft bijvoorbeeld de buitentemperatuur en functies van de boordcomputer weer.
BMW M5 Competition detail M met leder bekleed stuurwiel

Met leder bekleed M stuurwiel.

Het met leder beklede multifunctionele M stuur met M embleem, applicatie in chroom, de M1 en M2 toetsen en geïntegreerde bestuurdersairbag is uitgevoerd in dubbelspaak styling. Dankzij de stuurwielrand in zwart leder met contraststiksels in M kleurenschema en extra profilering voor de duimen ligt het perfect in de handen.
BMW M5 Competition detail start-/stopknop rood

Start-/stopknop rood.

Het aangescherpte karakter van de BMW M5 is zelfs in de kleinste details zichtbaar: de rode start-/stopknop en de rode M1/M2 knoppen op het met leder beklede M stuurwiel getuigen samen met de rode accenten op de M transmissiehendel van het autosport-DNA van de BMW M5.
BMW M5 vooraanzicht
BMW M5 achteraanzicht M5 badge
BMW M5 detail lichtmetalen wielen en M Carbon-keramische remschijven
BMW M5 detail instaplijst
BMW M5 detail M transmissiehendel

DE BMW M5 DESIGN-HIGHLIGHTS.

De nieuwe BMW M5 is de compromisloze combinatie van een elegante zakelijke sedan en consequente, op vermogen gerichte high performance: grote luchtinlaten in de sportieve voorzijde voorzien de M V8 high performance motor van koelende lucht. De lijnen van de expressieve aluminium motorkap met twee kenmerkende M plooien zetten zich voort in de contouren van het dak, dat is gemaakt van zeer lichte en stabiele, met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP). De discrete M achterspoiler ondersteunt de sportieve en krachtige uitstraling en is een belangrijk element van het aerodynamische totaalconcept. Form follows performance – consequent tot in elk detail.

BMW M5 Edition 35 Jahre Edition rijopname driekwart achterzijde
BMW M5 35 Jahre Edition rijopname zijaanzicht
BMW M5 35 Jahre Edition driekwart zijaanzicht
BMW M5 35 Jahre Edition vooraanzicht

DE ‘BMW M5 35 JAHRE EDITION’: ZEER AANTREKKELIJK EN STRIKT GELIMITEERD.

De ‘BMW M5 35 Jahre Edition is een ode aan het erfgoed van de BMW M5. De in 1985 voor het eerst geïntroduceerde BMW M5 zette de trend voor een nieuw autosegement; de ‘high-performance limousine’, die de topprestaties van een sportauto combineert met het comfort en de functionaliteit van een zakensedan. Representatief voor een perfect samenspel tussen autosporttechnologie en alledaags rijden. Iedere generatie van de M5 bracht hogere prestaties en een steeds dynamischer exterieurdesign. De huidige BMW M5 biedt het meest krachtige serieproductiemodel tot nu toe, de BMW M5 Competition, met zijn M TwinPower Turbo 8-cilindermotor met een ongelooflijke 625 pk en 750 Nm aan koppel. De op 350 stuks wereldwijd gelimiteerde ‘BMW M5 35 jahre Edition’ is exclusief bestelbaar als Competition model met carrosseriekleur Frozen Dark Grey II Metallic. Vol unieke designkenmerken om zijn stijlvolle, sportieve verschijning te accentueren, zoals 20 inch lichtmetalen wielen in Graphitgrau en zwarte remklauwen. Een volleder Merino Schwarz interieur met contraststiksels in beige, een unieke interieurafwerking in geanodiseerd Gold en een speciale badge op de bekerhouder en de instaplijsten dragen bij aan zijn exclusiviteit.

BMW M550i xDRIVE EN BMW M550d xDRIVE.

Geselecteerde design- en rijdynamiekkenmerken van de BMW M550i en BMW M550d.

De BMW 5 Serie Sedan M modellen M550i xDrive en M550d xDrive maken indruk met sportiviteit, comfort en dagelijkse bruikbaarheid. Ontdek aantrekkelijke kenmerken van design, aandrijflijn en onderstel.

BMW 5 Serie Sedan M modellen M550i xDrive en M550d xDrive design
BMW 5 Serie Sedan M modellen M550i xDrive en M550d xDrive detail LED-koplampen

Adaptieve LED-koplampen.

De adaptieve LED-koplampen omvatten BMW Selective Beam (antiverblindings-grootlichtassistent), hoekverlichting en bochtverlichting. De kleur van het licht lijkt op die van daglicht. Samen met de optimale, homogene verlichting van de rijbaan biedt dit beter zicht en zorgt het ervoor dat rijden in het donker minder vermoeiend is. Dankzij het voor deze uitrusting specifiek uitgevoerde Iconic Light Design met vier lichtelementen is de auto ook in het donker meteen te herkennen als een BMW.
BMW 5 Serie Sedan M modellen M550i xDrive en M550d xDrive M design

M specifiek design.

De vormgeven van de BMW M550i en BMW M550d versterkt visueel en functioneel de dynamiek van deze M modellen. Zowel het M Aerodynamicapakket als de exclusieve designcomponenten scheppen een buitengewoon atletische aanblik. Het interieur fascineert met M details zoals instaplijsten met modelaanduiding.
BMW 5 Serie Sedan M modellen M550i xDrive en M550d xDrive detail M lichtmetalen wielen

M lichtmetalen wielen dubbelspaak styling 664 M.

Lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 664 M, uitgevoerd in Ceriumgrau, mat gepolijst, met bredere achterbanden, voor 8 J x 19 inch met bandenmaat 245/40 R 19, achter 9 J x 19 inch met bandenmaat 275/35 R 19.
BMW 5 Serie Sedan M modellen M550i xDrive en M550d xDrive M Aerodynamicapakket

M Aerodynamicapakket.

Het M Aerodynamicapakket benadrukt de sportiviteit van de BMW en verbetert de luchtstroom. Het omvat een specifieke voorbumper met vergrote luchtinlaten, dorpelverbreders en een specifieke achterbumper met diffusorinzet. De uitlaateindpijpen zijn uitgevoerd in licht chroom.
BMW 5 Serie Sedan M modellen M550i xDrive en M550d xDrive detail met leder bekleed M stuurwiel

Met leder bekleed M stuurwiel.

Het met leder beklede multifunctionele M stuur met M logo en geïntegreerde bestuurdersairbag is uitgevoerd in 3-spaak styling. Met een stuurwielrand in leder Walknappa Schwarz met zwart stiksel en extra profilering voor de duimen zorgt het voor een sportief direct stuurgevoel.
BMW 5 Serie Sedan M modellen M550i xDrive en M550d xDrive Adaptief M onderstel Professional

Adaptief M onderstel Professional.

Het adaptieve M onderstel Professional combineert de technologieën adaptief M onderstel, overhelstabilisatie en Integral Active Steering. Het resultaat: optimale stabiliteit en dynamiek voor de BMW M550i xDrive en BMW M550d xDrive.
BMW 5 Serie Sedan M modellen M550i xDrive en M550d xDrive detail xDrive badge

BMW xDrive.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel optimaal over voor- en achterwielen – voor extra tractie, rijdynamiek en rijveiligheid in elke situatie op de weg. Voor nog betere wendbaarheid voorkomt de elektronisch geregelde krachtverdeling ook een onder- of oversturen in bochten.
BMW 5 Serie Sedan M modellen M550i xDrive en M550d xDrive detail M Sportremsysteem

M Sportremsysteem.

Het M sportremsysteem met vierzuiger vaste remklauwen voor en eenzuiger vaste remklauwen achter in blauw met M logo beschikt over grote remschijven en daarmee over bijzonder hoge remkracht.

BMW M550i: DYNAMISCHE MOTOR MET 530 PK EN 750 NM.

BMW M550i xDrive M Performance TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor

BMW M550i: DYNAMISCHE MOTOR MET 530 PK EN 750 NM.

De M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor combineert twee turocompressoren met de volledig variabele klepregeling Valvetronic en de directe benzine-inspuiting High Precision Injection. Hij levert een vermogen van 390 kW (530 pk) bij een maximaal koppel van 750 Nm. De twee turbocompressoren zijn compact tussen de cilinderbanken in geplaatst.

BMW M550d DIESELMOTOR: KRACHTIGE PRESTATIES EN EFFICIËNTIE.

BMW M550d xDrive M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor

BMW M550d DIESELMOTOR: KRACHTIGE PRESTATIES EN EFFICIËNTIE.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor in de BMW M550d is buitengewoon in ieder opzicht. State-of-the-art technologie zoals vier turbocompressoren en een commonrail hogedruk injectiesysteem verzekeren indrukwekkende kracht bij iedere situatie met tot 760 Nm aan koppel.

BMW M5 MODELLEN: CONNECTIVITEIT EN ASSISTENTIESYSTEMEN.

Innovatieve technologieën en assistentiesystemen voor maximaal comfort en veiligheid.

De BMW M5 modellen vestigen nieuwe maatstaven op het gebied van connectiviteit en bestuurdersassistentie. Ongeacht of u afspraken wilt organiseren, mails wilt bekijken of op het circuit nieuwe persoonlijke records wilt vestigen. Het innovatieve bedieningsconcept, de BMW Live Cockpit Professional en het Head-Up Display overtuigen met een uiterst intuïtieve bediening, digitale services en volledig nieuwe M specifieke weergaven. In een fractie van een seconde zicht op alle voor het rijden relevante informatie: van weergave van versnelling, navigatie of snelheid, via de vierwielaandrijvingsmodus tot weergave van uw persoonlijk geselecteerde setup. Tal van intelligente assistentiesystemen staan u naar wens als copiloot ter zijde.

BMW 5 Serie Sedan M modellen detail BMW Head-Up Display

BMW Head-Up Display.

Het full-colour BMW Head-Up Display met M specifieke weergave projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder op de voorruit. Met een druk op de knop wordt de M specifieke weergave geactiveerd, die ook de actuele versnelling, een dynamische toerentalband met shift lights voor het optimale schakelmoment en aanwijzingen van de navigatie weergeeft.
Ontdek meer
BMW 5 Serie Sedan M modellen detail bedieningsconcept

Bedieningsconcept.

De bediening van het infotainmentsysteem van de BMW is nu nog eenvoudiger, overzichtelijker en informatiever. De bestuurder kan via touch-bediening de volgorde van de zes tegels voor Navigatie, Media/Radio, Communicatie, ConnectedDrive, Mijn auto en Mededelingen vrij bepalen. Steeds drie tegels van het hoofdmenu zijn uitgevoerd als live-tegels in plaats van als statische menuvensters.
BMW 5 Serie Sedan M modellen detail Driving Assistant Plus

Driving Assistant Plus.

De uitrusting Driving Assistant Plus biedt meer comfort en veiligheid in eentonige verkeerssituaties zoals files, langzaam rijdend verkeer of lange ritten in de stad, of onoverzichtelijke verkeerssituaties op provinciale wegen of snelwegen, en bij kruisingen of wisselen van rijstrook.
BMW 5 Serie Sedan M modellen detail Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus.

Het uitrustingspakket Parking Assistant Plus maakt het eenvoudiger om de BMW te parkeren en ermee te manoeuvreren. Het omvat Surround View inclusief Top View, Remote 3D View alsmede een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active PDC en de Parking Assistant met geleiding in lengterichting, die de BMW volledig automatisch parallel aan of haaks op de rijbaan parkeert.
BMW 5 Serie Sedan M modellen detail telefonie met Wireless Charging

Telefonie met Wireless Charging.

De Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid omvat een dock met draadloze oplaadfunctie en extra USB aansluitingen. Aansluiting op de dakantenne zorgt voor optimale ontvangst van het mobiele telefoonverkeer. Via Bluetooth kunnen twee mobiele telefoons en een audiospeler tegelijk worden aangesloten. De uitrusting wordt gecompleteerd met Bluetooth Office en een WiFi Hotspot voorbereiding.
Ontdek meer
BMW 5 Serie Sedan M modellen detail Wi-Fi Hotspot

WiFi Hotspot.

Neem via uw tablet deel aan videoconferenties of stream de laatste aflevering van uw favoriete serie op uw smartphone. De WiFi Hotspot brengt u met LTE snelheid (beschikbaarheid netwerkafhankelijk) online via de in de BMW ingebouwde SIM kaart. Zo kunnen u en uw passagiers tegelijk surfen op maximaal tien apparaten.
Ontdek meer

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW M5 varieert tussen de 10,6 en 10,6 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 241 en 241 g/km. Data op basis van peildatum 01-01-2020.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW M550i xDrive Sedan varieert tussen de 10,5 en 10,5 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 239 en 254 g/km. Data op basis van peildatum 01-07-2020.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW M550d xDrive Sedan varieert tussen de 6,1 en 6,2 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 160 en 163 g/km. Data op basis van peildatum 01-01-2020.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.