BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic driekwart bovenaanzicht

THE M8

BMW M8 GRAN COUPÉ: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

THE M8BMW M8 GRAN COUPÉ: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

BMW M850i xDRIVE, M8 EN M8 COMPETITION GRAN COUPÉ – UITRUSTING.

Een indrukwekkende reeks uitrustingsmogelijkheden is leverbaar voor de BMW 8 Serie Gran Coupé M Modellen. Ze staan voor design, rijdynamiek en technische innovaties – ontwikkeld om rijplezier naar een nieuw niveau te tillen. Tenslotte staan deze indrukwekkende luxe sportauto’s niet alleen voor tomeloze kracht en topprestaties door technologische uitmuntendheid, maar bieden ze ook een luxueuze ambiance, eersteklas digitale diensten en innovatieve bestuurdersassistentiesystemen.

Lees meer

DE BMW M8 GRAN COUPÉ MODELLEN.

SNELLE FEITEN: DRIEMAAL LUXUEUZE SPORTIEVE FASCINATIE.

BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

Maximale rijdynamiek en exclusiviteit
 • High-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor
 • M xDrive met Actief M sperdifferentieel en 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic
 • Exclusieve designelementen en uitrusting
 • 460 kW (625 pk), 750 Nm, 0-100 km/h in 3,2 sec
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic driekwart vooraanzicht

BMW M8 GRAN COUPÉ

Rijdynamiek en luxe op het hoogste niveau
 • High-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor
 • M xDrive met Actief M Sperdifferentieel
 • 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic
 • 441 kW (600 pk), 750 Nm, 0-100 km/h in 3,3 sec.
BMW M8 Gran Coupé F93 2020 Frozen Dark Silver metallic driekwart vooraanzicht

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Krachtige prestaties met een luxueuze ambiance
 • M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor
 • 8-traps Steptronic Sporttransmissie
 • BMW xDrive met M Sportdifferentieel
 • 390 kW (530 pk), 750 Nm, 0-100 km/h in 3,9 sec.
BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic driekwart vooraanzicht
 • BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ
 • BMW M8 GRAN COUPÉ
 • BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

BMW M8 EN M8 COMPETITION GRAN COUPÉ.

OVERZICHT VAN AANDRIJVINGS- EN ONDERSTELTECHNOLOGIEËN GEÏNSPIREERD OP AUTOSPORT.

Talrijke op de autosport geïnspireerde aandrijvings- en ondersteltechnologieën bieden meer prestaties, meer wendbaarheid en meer precisie – en daarmee meer adrenaline-verhogend rijplezier.

High-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020

High-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor.

State-of-the-art prestaties worden gegarandeerd door de nieuwste doorontwikkeling van de high-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor. De hoogtoerige krachtbron ontwikkelt een vermogen van 460 kW (625 pk). De V8-motor met twee turbocompressoren maakt indruk met kruiselings over de twee cilinderrijen geleide uitlaatspruitstukken en een optimale respons. De krachtbron is ook berekend op extreme belasting bij rijden op het circuit.
BMW M8 Competition Gran Coupé met Adaptief M Onderstel F93 2020 Ametrin metallic close-up voorzijde

Adaptief M Onderstel.

Het Adaptieve M Onderstel maakt het mogelijk om de karakteristiek van de schokdempers aan te passen aan de actuele rijomstandigheden, en zo de rijdynamiek of juist het afrolcomfort te laten toenemen. Behalve de standaardinstelling COMFORT voor een hoge mate van rijcomfort is er het programma SPORT voor een steviger dempingskarakteristiek en SPORT+ voor bijvoorbeeld rijden op het circuit.
BMW M8 Competition Gran Coupé met M xDrive F93 2020 Ametrin metallic driekwart zijaanzicht

M xDrive.

BMW M xDrive met Actief M Sperdifferentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek, zowel in het dagelijks gebruik als op het circuit. De M specifieke technologie combineert de wendbaarheid van achterwielaandrijving met de stabiliteit van vierwielaandrijving. De bestuurder heeft keuze uit de aandrijfvarianten 4WD, 4WD Sport en – in DSC-off-modus – 2WD.
BMW M8 Competition Gran Coupé met 8-traps M Steptronic transmissie F93 2020 interieur

8-traps M Steptronic transmissie.

De 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic biedt een groot aantal schakelopties: van extreem sportief en dynamisch tot bijzonder comfortabel en nauwelijks merkbaar, of brandstofbesparend. De bestuurder kan handmatig schakelen met de transmissiehendel of de schakelpaddles aan het stuurwiel, of het schakelen in de automatische modus aan de transmissie overlaten.
M carbon-keramische remmen BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic zijaanzicht

M carbon-keramische remmen.

De lichtgewicht M carbon-keramische remmen passen de remkracht nog directer toe, zijn corrosievrij, nog hittebestendiger en minder slijtagegevoelig en dragen bij aan de gewichtsreductie. Dat heeft een positieve uitwerking op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Deze bijzondere technische uitrusting is aan de buitenzijde te herkennen aan de remklauwen in de kleur Gold matt met M logo. Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat bij het remmen geluiden hoorbaar zijn, in het bijzonder bij langdurige lage belasting of bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Deze constructiegerelateerde geluidsontwikkeling kan worden voorkomen door de remmen droog te remmen of door ze na een langere lage belasting weer sterk te belasten. Onder invloed van vocht en strooizout, bijvoorbeeld na een bezoek aan de wasstraat, nachtelijke condensatie of een rit door de regen, kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze verminderde remwerking kan door een grotere pedaaldruk worden gecompenseerd. Het geluid heeft geen invloed op de prestaties, veiligheid of fading-stabiliteit van de remmen.
BMW M8 Competition Gran Coupé met M Mode F93 2020 interieur

M MODE.

Met de M MODE toets op de middenconsole kan de bestuurder de regelintensiteit van de bestuurdersassistentiesystemen instellen. De modus ROAD biedt de volledige functie-omvang van de elektronische assistentiesystemen. In de instelling SPORT waarschuwen de systemen alleen, maar grijpen niet in. Met de instelling TRACK kunnen de assistentiesystemen, bijvoorbeeld voor rijden op het circuit, volledig gedeactiveerd worden. Afhankelijk van de gekozen modus ligt de focus van de displays op de in die modus meest relevante rijgegevens.
Configureerbare M remmen BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Ametrin metallic zijaanzicht

Configureerbare M remmen.

Geïntegreerd remsysteem met precies pedaalgevoel en M specifieke configureerbaarheid. Het nieuwe systeem brengt de remactivatie, rembekrachtiger en rembedieningsfuncties samen in een compacte module. Ook geeft het de bestuurder twee pedaalgevoelinstellingen – COMFORT en SPORT modi wijzigen de hoeveelheid druk op het rempedaal die nodig is om de auto af te remmen.
M Sportuitlaatsysteem BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 close-up achterzijde

M Sportuitlaatsysteem.

Het M Sportuitlaatsysteem biedt een kenmerkende sound, die dankzij geïntegreerde kleppentechniek kan worden aangepast. Een nog krachtigere sound wordt geboden bij de met de M Driving Dynamics toets selecteerbare rijprogramma's SPORT en SPORT+, terwijl in het op comfort gerichte programma subtiel sportieve klanken te horen zijn.

BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ.

M SPECIFIEKE DESIGNELEMENTEN IN HET EXTERIEUR EN INTERIEUR.

Het design van de BMW M8 Competition Gran Coupé zet nieuwe standaarden in het segment van luxe sportauto’s en is een krachtige expressie van uitzonderlijke prestaties. M designelementen in hoogglans zwart vullen elkaar perfect aan en accentueren het sportieve karakter van deze uitzonderlijke auto. Indrukwekkende 20 inch lichtmetalen wielen benadrukken dit. Het dynamische karakter gaat verder in het interieur; geaccentueerd door exclusieve M specifieke details van de BMW M8 Competition Gran Coupé.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 in de nacht driekwart vooraanzicht
M specifieke nierengrille BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 vooraanzicht

M specifieke nierengrille.

De zwarte BMW nierengrille met omlijsting in Schwarzchrom en aanduiding 'M8' in hoogglans zwart onderstreept het nog sportievere karakter van de BMW M8 Competition.
Spiegelkappen BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 close-up

Spiegelkappen in zwart.

De in hoogglans zwart uitgevoerde buitenspiegelkappen verlenen de BMW M8 Competition een bijzonder sportieve uitstraling. In combinatie met het optionele M Carbon exterieurpakket zijn de spiegelkappen uitgevoerd in met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP).
M kieuwen BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 close-up

M kieuwen in Schwarz.

De M kieuwen in de voorste zijschermen zijn uitgevoerd in zwart, de geïntegreerde spijl met 'M8' modelaanduiding in Schwarzchrom. In combinatie met het optionele M Carbon exterieurpakket wordt hier met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) toegepast.
Lichtmetalen M wielen BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 zijaanzicht

20 inch lichtmetalen M wielen 811 M Bicolor.

Lichtmetalen M wielen in Sterspaak styling 811 M, uitgevoerd in Bicolor Jet Black, gepolijst, met bredere achterbanden, voor 9,5 J x 20 inch met bandenmaat 275/35 R 20, achter 10,5 J x 20 inch met bandenmaat 285/35 R 20.
M achterspoiler in Carbon BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 close-up achterzijde

M achterspoiler.

De in hoogglans zwart uitgevoerde M achterspoiler accentueert het sportieve silhouet van de BMW M8 Competition en reduceert bovendien merkbaar de ongewenste opwaartse kracht aan de achterzijde. In combinatie met het optionele M Carbon exterieurpakket is de M achterspoiler uitgevoerd in met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP).
M8 Competition aanduiding BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 close-up achterzijde

M8 Competition aanduiding.

De zwarte modelaanduiding 'M8 Competition' op de achterzijde verwijst naar het rijdynamisch potentieel van deze BMW.
M Sportstoelen BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interieur

M Sportstoelen.

De op vele manieren in te stellen kuipvormige M Sportstoelen met gedeeltelijk geïntegreerde hoofdsteun bieden bestuurder en voorpassagier uitmuntende zijdelingse steun. Daarvoor is ook de breedte van de rugleuning instelbaar. Het specifieke design met verlicht M logo geeft nog beter uitdrukking aan de sportieve ambities van de BMW M8 Gran Coupé.
Middenconsole met Competition aanduiding BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interieur

Competition aanduiding.

Het voorste deel van de middenconsole is voorzien van een Competition aanduiding, die de sportieve ambiance in het interieur onderstreept en verwijst naar de buitengewone, rijdynamische kwaliteiten van het BMW M Model.
M veiligheidsgordels BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interieur

M veiligheidsgordels.

De M veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een verfijnd, ingeweven accent in de kenmerkende BMW M kleuren en onderstrepen de zeer hoogwaardige en sportieve ambiance in het interieur.
Instaplijst met M8 Competition opschrift BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interieur

Instaplijst met M8 Competition opschrift.

De instaplijsten met opschrift 'M8 Competition' verwelkomen bestuurder en voorpassagier bij het instappen. Het opschrift geeft de inzetten in zwart op de dorpels links- en rechtsvoor een bijzonder hoogwaardige, exclusieve uitstraling.
M transmissiehendel BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 interieur

M transmissiehendel.

De nieuw ontworpen M transmissiehendel onderscheidt zich door een M specifiek schakelpatroon en ergonomische bediening. In de handmatige modus 'S' kan kenmerkend voor M modellen met de transmissiehendel of de schakelpaddles aan het stuurwiel worden geschakeld, in de modus 'D' verloopt het schakelen automatisch. De Drivelogic schakelaar voor het selecteren van de drie schakelprogramma’s en de P-toets voor de parkeerblokkering zijn onder het M logo geplaatst.
M specifiek instrumentenpaneel BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 cockpit

M specifiek instrumentenpaneel.

Het M specifieke instrumentenpaneel maakt het mogelijk om naast rijgegevens zoals snelheid en toerental ook aanvullende informatie voor bijzonder sportief rijden weer te geven. Wanneer de rijmodus TRACK voor circuitgebruik is geselecteerd, kunnen in het instrumentenpaneel bijvoorbeeld de turbodruk, de spanning en temperatuur van de banden en de G-krachten bij langs- en dwarsversnelling worden opgeroepen.
BMW M8 Gran Coupé F93 2020 Frozen Dark Silver driekwart zijaanzicht
BMW M8 Gran Coupé F93 2020 Frozen Dark Silver zijaanzicht
BMW M8 Gran Coupé F93 2020 Frozen Dark Silver driekwart achteraanzicht
Lichtmetalen M wielen BMW M8 Gran Coupé F93 2020 Frozen Dark Silver zijaanzicht
Cockpit BMW M8 Gran Coupé F93 2020 interieur
M Sportstoelen met M8 logo in leder Merino BMW M8 Gran Coupé F93 2020
Instaplijst met M8 opschrift BMW M8 Gran Coupé F93 2020

BMW M8 GRAN COUPÉ DESIGN HIGHLIGHTS.

Het design van de BMW M8 Coupé boeit met een symbiose van extreme dynamiek en onweerstaanbare elegantie. Kenmerkende M specifieke designelementen zoals de omlijsting van de nierengrille en het sportuitlaatsysteem in hoogglans chroom zorgen voor exclusieve exterieuraccenten. Grote luchtinlaten met strips en frontsplitters in hoogglans zwart verwijzen samen met de M buitenspiegels en de M achterspoiler – beide in carrosseriekleur – naar de hoge prestaties van de BMW M8 Gran Coupé. De expressieve 20 inch lichtmetalen M wielen benadrukken het sportieve karakter nog meer. Exclusieve sportiviteit is ook tastbaar in het interieur – M Sportstoelen in leder Merino, het met leder beklede M stuurwiel en andere extravagante details zoals de sportieve interieurlijsten en de Alcantara hemelbekleding brengen op stijlvolle wijze een gevoel van luxe over.

BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Dravitgrau metallic driekwart vooraanzicht
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Frozen Bluestone metallic driekwart vooraanzicht
BMW M8 Competition Gran Coupé F93 2020 Almandinbraun metallic driekwart vooraanzicht

BMW INDIVIDUAL.

De BMW M8 Gran Coupé is een vierdeurs luxe sportauto met een sterke, extraverte persoonlijkheid – een buitengewoon karakter dat verder kan worden versterkt met de exclusieve uitrustingsmogelijkheden van BMW Individual. Kies uit een reeks fascinerende carrosseriekleuren die de exclusiviteit van dit M Model extra doen stralen, zoals het hier getoonde Davitgrau metallic, Frozen Bluestone metallic of Almandinbraun metallic. Kenmerkende lichtmetalen M wielen zoals de opvallend vormgegeven Sterspaak 811 M in Bicolor zorgen voor bijpassende accenten. De M Sportstoelen dragen met de hoogste kwaliteit BMW Individual vollederuitrusting Merino met fijne structuur bij aan een ambiance van sportiviteit en luxe. Stel het interieur van de BMW M8 Gran Coupé met BMW Individual lederuitrusting naar wens samen in sublieme kleurvariaties, zoals Elfenbeinweiß/Nachtblau of Elfenbeinweiß/Tartufo – beide met verfijnd honingraatvormig gevlochten design. Exclusieve details zoals de BMW Individual interieurlijsten in pianolak Schwarz of de BMW Individual Acantara hemelbekleding ronden de hoogwaardige uitstraling af.

BMW M8 Gran Coupé First Edition F93 2020 Aurora Diamond Green metallic driekwart vooraanzicht
BMW M8 Gran Coupé First Edition F93 2020 Aurora Diamond Green metallic vooraanzicht
BMW M8 Gran Coupé First Edition F93 2020 Aurora Diamond Green metallic zijaanzicht
BMW M8 Gran Coupé First Edition F93 2020 Aurora Diamond Green metallic driekwart achteraanzicht
Instaplijst met M8 aanduiding BMW M8 Gran Coupé First Edition F93 2020 Aurora Diamond Green metallic
‘First Edition’ aanduiding BMW M8 Gran Coupé First Edition F93 2020 Aurora Diamond Green metallic

BMW M8 GRAN COUPÉ FIRST EDITION.

Sportief, extravagant en zeer exclusief: de BMW M8 Gran Coupé First Edition brengt de uitzonderlijke uitstraling van de M8 Gran Coupé naar een nieuw niveau. De speciale aantrekkingskracht van deze limited edition zit hem in het samenspel tussen de uitzonderlijke BMW Individual carrosseriekleur Aurora Diamond Green metallic met speciale goudbronzen details op de BMW nierengrille, de M kieuwen of de opvallende lichtmetalen M wielen in Y-spaak styling. Een andere highlight: het BMW Iconic Laserlight schijnt in geel licht en staat daarmee niet alleen garant voor perfecte verlichting, maar vult ook de extraverte uitstraling van de auto verder aan. De exclusieve uitstraling wordt consistent voortgezet in het interieur, met verlichte instaplijsten met M8 aanduidingen en een elegante ‘First Edition’ aanduiding in de middenconsole.

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ.

DESIGN EN RIJDYNAMIEK VAN DE BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ.

Het design van de BMW M850i xDrive Gran Coupé wordt bepaald door de hoogste esthetische standaarden en inspireert vanuit iedere hoek. Deze inspiratie gaat door achter het stuurwiel. Ten eerste voldoet het sportieve en luxueuze interieur zelfs aan de meest exclusieve wensen. Ten tweede is de auto dankzij een indrukwekkend atletisch karakter gebaseerd op aandrijvings- en onderstelcomponenten uit de autosport in staat tot maximale prestaties en verzekert hij ongeëvenaard rijplezier.

BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Mineralweiß zijaanzicht
Glazen panoramadak BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic bovenaanzicht

Glazen panoramadak.

Het elektrisch bedienbare glazen panoramadak met schuif-/kantelfunctie biedt veel frisse lucht wanneer het is geopend en zorgt voor een aangenaam licht interieur, ook als het dak gesloten is. Het dak opent en sluit met een druk op de knop in de hemelbekleding of met de autosleutel. Het is uitgerust met een verschuifbare zonwering en een windgeleider. Het zorgt ook voor een optisch doorlopend glasoppervlak van voor- tot achterruit.
M Carbon exterieurpakket BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

M Carbon exterieurpaket.

Het M Carbon exterieurpakket onderstreept het sportieve karakter van de BMW M8 Gran Coupé. De luchtgeleiders links en rechts in de voorbumper, de buitenspiegelkappen en de achterspoiler zijn uitgevoerd in met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP). Het pakket wordt afgerond met een diffusorinzet aan de achterzijde in hetzelfde exclusieve materiaal.
M Aerodynamicapakket BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Mineralweiß metallic vooraanzicht

M Aerodynamicapakket.

Het M Aerodynamicapakket benadrukt de sportiviteit van de BMW M8 Gran Coupé en verbetert de luchtstroom. Het omvat een specifieke voorbumper met vergrote luchtinlaten, specifieke dorpelverbreders en een achterbumper met diffusorinzet in Dark Shadow metallic.
M Sportstoelen BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

M Sportstoelen voor bestuurder en voorpassagier.

De op vele manieren in te stellen kuipvormige M sportstoelen met deels geïntegreerde hoofdsteun bieden bestuurder en voorpassagier uitmuntende zijdelingse steun. Daarvoor is ook de breedte van de rugleuning instelbaar. Het specifieke design met verlicht M logo geeft nog beter uitdrukking aan de sportieve ambities van de BMW M8 Gran Coupé.
BMW Individual vollederuitrusting Merino BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

BMW Individual vollederuitrusting Merino.

De BMW Individual vollederuitrusting Merino Feinnarbe is leverbaar in een reeks esthetische kleurtinten en -combinaties. De exclusieve kwaliteit van het leder maakt indruk en vervult de meest veeleisende wensen. Zonder uitzondering worden grote huiden van topkwaliteit gebruikt en verwerkt tot een superfijn, stabiel natuurlijk leder zonder kunstmatig reliëf of oppervlaktecoating. Het leder is bijzonder vol, zacht en ademend en is prachtig verfraaid met exclusieve decoratieve naden en verfijnde stiksels.
Met leder bekleed M stuurwiel BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 interieur

Met leder bekleed M stuurwiel.

Het met leder beklede multifunctionele M stuurwiel inclusief M logo is uitgevoerd in sportieve driespaakstyling. De stuurwielrand in leder Walknappa Schwarz met extra profilering voor de duimen zorgt voor een sportief direct stuurgevoel.
M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor.

De M TwinPower Turbo achtcilinder benzinemotor combineert twee turbocompressoren met de volledig variabele klepsturing Valvetronic en de directe benzine-inspuiting High Precision Injection. Hij genereert een vermogen van 390 kW (530 pk) bij een maximum koppel van 750 Nm. De twee turbocompressoren zijn compact tussen de cilinderbanken geplaatst.
Adaptief M Onderstel Professional BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

Adaptief M Onderstel Professional.

Het Adaptieve M Onderstel Professional vult het Adaptieve M Onderstel en de Integral Active Steering aan met actieve overhelstabilisatie. Het resultaat: optimale rijstabiliteit en rijdynamiek.
M Sportdifferentieel BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

M Sportdifferentieel.

Het M Sportdifferentieel optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge bochtsnelheden en op ongelijkmatige ondergrond. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch geregelde lamellenkoppeling die snelheidsverschillen tussen de achterwielen minimaliseert.
M Sportremsysteem BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019 Frozen Bluestone metallic zijaanzicht

M Sportremsysteem.

Het M Sportremsysteem met vierzuiger vaste remklauwen voor en eenzuiger vaste remklauwen achter in blauw met M logo beschikt over grote remschijven en biedt daarmee bijzonder hoge remkracht.
Sportuitlaatsysteem BMW M850i xDrive Gran Coupé G16 2019

Sportuitlaatsysteem.

Het sportuitlaatsysteem biedt een krachtige en sportieve sound, die kan worden aangepast aan de rijomstandigheden en de wensen van de bestuurder. Zo wordt u begeleid door een meeslepend uitlaatgeluid, vooral bij een sportieve rijstijl.
BMW M850i Gran Coupé met BMW xDrive G16 2019 Frozen Bluestone metallic achteraanzicht

BMW xDrive.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel optimaal over voor- en achterwielen – voor extra tractie, rijdynamiek en rijveiligheid in elke situatie op de weg. Door de innovatieve samenwerking met alle regelsystemen voor dwarsdynamiek van de BMW kan de karakteristiek van xDrive variëren van tractiegericht tot sportief met maximale rijdynamiek.

BMW M8 GRAN COUPÉ MODELLEN.

BESTUURDERASSISTENTIE EN CONNECTIVITEIT.

Focus op wat er toe doet: innovatieve bestuurdersassistentiesystemen en comfortabele functies in de connected cockpit van de BMW 8 Serie M Modellen bieden hedendaagse mobiliteit op het hoogste niveau.

Parking Assistant Plus BMW 8 Serie Gran Coupé M Modellen F93 2020 interieur

Parking Assistant Plus.

De uitrusting Parking Assistant Plus maakt het eenvoudiger om de BMW te parkeren en te manoeuvreren. Het pakket omvat onder meer het systeem Surround View met Top View en Panorama View, de Remote 3D View, een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control, de Parking Assistant met geleiding in parkeervakken in lengte- en dwarsrichting, alsmede de Reversing Assistant (achteruitrijassistent).
Driving Assistant Professional BMW 8 Serie Gran Coupé M Modellen F93 2020 interieur

Driving Assistant Professional.

De uitrusting Driving Assistant Professional biedt optimaal comfort en maximale veiligheid in veel kritieke of monotone verkeerssituaties: met Steering & Lane Control Assistant inclusief assistentie bij smalle rijstroken, Local Hazard Preview, Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen en andere veiligheidsfuncties.
BMW Intelligent Personal Assistant BMW 8 Serie Gran Coupé M Modellen F93 2020 interieur

BMW Intelligent Personal Assistant.

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent is? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Hij kent u, leert steeds bij en biedt assistentie in uiteenlopende situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringscommando geven. Hij kan u alles uitleggen over de auto en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
M specifiek Head-Up Display BMW 8 Serie Gran Coupé M Modellen F93 2020

M specifiek Head-Up Display.

Het M specifieke Head-Up Display* met configureerbare weergaven maakt het bij sportief rijden mogelijk om relevante informatie, zoals de toerenteller met rood gemarkeerd maximum, Shift Lights en de geselecteerde versnelling, in het middelpunt van het gezichtsveld van de bestuurder te plaatsen. * Alleen leverbaar voor de BMW M8 Competition Gran Coupé en BMW M8 Gran Coupé.
BMW Live Cockpit Professional BMW 8 Series Gran Coupé M Modellen F93 2020 interieur

BMW Live Cockpit Professional.

De uitrusting BMW Live Cockpit Professional inclusief navigatiefunctie omvat een digitaal weergave- en bedieningsconcept, bestaande uit een via aanraking bedienbaar, hoge-resolutie Touch Control Display van 10,25 inch, een 12,3 inch groot multifunctioneel instrumentenpaneel en een M specifiek Head-Up Display.
Remote Software Upgrade BMW 8 Series Gran Coupé M Modellen F93 2020

Remote Software Upgrade.

Uw BMW up-to-date houden met de nieuwste software? Met Remote Software Upgrade is de software van uw BMW altijd actueel. De upgrades worden 'over the air' geïnstalleerd, zoals u dat ook kent van een smartphone. Zo kunnen ook nieuwe functies in de BMW beschikbaar worden gemaakt.

Brandstofverbruik en CO₂-emissie

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW M8 Gran Coupé varieert tussen de 11,2 en 11,2 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 254 en 256 g/km. Data op basis van peildatum 01-07-2020.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.