BMW CONNECTEDDRIVE DIGITAL SERVICES.

Wat is er zoal en hoe werkt het? Wij presenteren u de belangrijkste Services & Apps en systemen en laten u in enkele stappen zien wat u voor het gebruik van de diensten nog moet weten.

 • Apple CarPlay®

  De Apple CarPlay® voorbereiding maakt draadloos gebruik van geselecteerde functies van de iPhone® mogelijk via de bedieningselementen van de BMW.

 • BMW Apps

  Download geselecteerde apps zoals BMW Connected op uw smartphone of tablet en gebruik de applicaties op uw apparaten of direct in uw BMW.

 • BMW CarData

  Met BMW CarData heeft u inzicht in de gegevens van uw voertuig, en bepaalt u eenvoudig of en met welke 3e partijen u de data deelt.

 • BMW Connected & BMW Connected+

  BMW Connected is uw persoonlijke mobiliteitsassistent die de dagelijkse mobiliteit gemakkelijker voor u maakt en u helpt op tijd en ontspannen uw bestemmingen te bereiken. Relevante mobiliteitsinformatie, zoals adviezen voor de optimale vertrektijd, is buiten de BMW beschikbaar via iPhone®, Apple Watch®, Android Smartphone en Samsung Gear S2 en kan eenvoudig worden overgedragen naar de auto.

  BMW Connected+ integreert de BMW Connected App nog uitgebreider in uw BMW. Geniet van de naadloze verbinding van alle BMW Connected Touchpoints met uw BMW en profiteer van gepersonaliseerde diensten, ondersteund door de BMW Open Mobility Cloud.

 • BMW Routes

  BMW Routes is een interactieve routeplanner waarmee u aanbevolen of eigen routes heel eenvoudig naar de auto kunt doorsturen en in het navigatiesysteem kunt oproepen.

 • BMW Teleservices

  Bijzonder praktisch: BMW Teleservices meldt uw BMW bijvoorbeeld aan voor onderhoud en legt eenvoudig en snel contact met de BMW Pechhulp.

 • ConnectedDrive Store en portal

  Online Entertainment, de praktische Personal Assistant Service of alle BMW Apps Ready applicaties - het complete en veelzijdige aanbod van onze Digital Services vindt u nu online in de BMW ConnectedDrive Store, in de portal 'My BMW ConnectedDrive'.

 • ConnectedDrive Services

  De uitrusting ConnectedDrive Services vormt de basis voor het gebruik van de persoonlijke digitale mobiliteitsassistent BMW Connected in de auto en van de intelligente diensten van ConnectedDrive, met een uitgebreid informatie-, entertainment- en serviceaanbod. Bovendien is hiermee in de auto het gebruik van geselecteerde smartphone apps, zoals BMW Connected, evenals toegang tot de BMW ConnectedDrive Store mogelijk.

 • DCS

  Intelligent laden met Digital Charging Services van BMW.

 • Emergency Call

  Wanneer een ongeval de airbags of gordelspanners van uw BMW activeert, wordt – afhankelijk van de lokaal beschikbare mobiele diensten - automatisch een Geavanceerde Noodoproep (Emergency Call) verstuurd. De noodoproep kan via de SOS-toets ook handmatig worden geactiveerd, bijvoorbeeld om andere verkeersdeelnemers te helpen.

 • Google Maps™ Route/Send to Car

  Gebruikt u Google Maps™ om uw reizen te plannen? Dan stuurt u uw reisbestemming rechtstreeks via Google Maps™ naar het navigatiesysteem van uw auto. Zo kunt u zich onderweg geheel op uw reis concentreren.

 • Online Entertainment

  De passende soundtrack voor elke situatie, elke weg en elke stemming: met BMW Online Entertainment heeft u in uw BMW direct en onbeperkt toegang tot meer dan 30 miljoen muzieknummers.

 • Personal Assistant Service

  Of u nu de dichtstbijzijnde geldautomaat zoekt of een nachtapotheek nodig hebt – de medewerkers van het BMW Callcenter staan 24 uur per dag, zeven dagen per week, voor u klaar.

 • Real Time Traffic Information (RTTI)

  De Real Time Traffic Information (RTTI) toont nagenoeg in real time de actuele verkeerssituatie op snelwegen, provinciale wegen en de belangrijkste routes in steden.

 • Registratie in de portal.

  Binnen een paar stappen is het geregeld. Hier ziet u hoe u zich kunt registreren in de My BMW ConnectedDrive portal.

 • Remote Service

  Met Remote Services kunt u per smartphone de autolocatie laten weergeven, uw BMW op afstand ver- en ontgrendelen – en nog veel meer.

 • WLAN Hotspot

  De uitrusting omvat een vast geïntegreerde WLAN Hotspot met LTE-standaard, die tegen betaling verbinding met het internet mogelijk maakt.

 • BMW Head-Up Display

  Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden onder meer de actuele snelheid, aanwijzingen van het BMW navigatiesysteem, de Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden en telefoon- en entertainmentlijsten weergegeven.

  De weergegeven informatie is afhankelijk van de gekozen uitrusting.

BMW i CONNECTED DRIVE DIENSTEN.

BMW Digital Charging Service.

De BMW Digital Charging Service (DCS) maakt het opladen van uw BMW i of BMW iPerformance model nog individueler en efficiënter. Op basis van uw vooraf ingestelde stroomtarief bepaalt de DCS steeds de kostenefficiëntste periode om uw BMW op te laden en regelt het laadproces vervolgens onafhankelijk om hiermee rekening te houden.

BMW i Navigatie

Snel en zuinig: de geïntegreerde BMW i Navigatie brengt u via de meest efficiënte route naar uw bestemming.

BMW PERSONAL CO PILOT BESTUURDERSASSISTENTIESYSTEMEN.

Tijdens het rijden in uw BMW ondersteunen talrijke innovatieve technologieën u op velerlei manieren en garanderen comfort en veiligheid van het hoogste niveau. Zo kunt u zich concentreren op de essentie – onbeperkt rijplezier.

 • Achteruitrijcamera

  De achteruitrijcamera maakt betere oriëntatie mogelijk bij het achteruitrijden in parkeersituaties en bij een snelheid van minder dan 15 km/h. Hiermee wordt het gebied achter de BMW overzichtelijk op het Control Display weergegeven voor de bestuurder. Interactieve koerslijnen voor afstand en draaicirkel ondersteunen de bestuurder bij het manoeuvreren, obstakels worden met gekleurde vlakken weergegeven.

 • Active Cruise Control met Stop & Go-functie

  De Active Cruise Control met Stop & Go-functie en Collision Warning met remfunctie reageert op stilstaande auto's, houdt zelfstandig de gekozen afstand tot de voorligger, regelt automatisch de snelheid tot aan stilstand en accelereert ook weer automatisch zodra het verkeer dit toelaat. De functieomvang is afhankelijk van het BMW model.

 • BMW Gesture Control

  Met BMW Gesture Control kunt u vastgelegde functies via bepaalde bewegingen van uw hand bedienen. Voor bepaalde bedieningshandelingen herkent het systeem bijvoorbeeld de gebaren 'vegen' of 'wijzen', waarmee u functies kunt bedienen zoals het aannemen of weigeren van een inkomend telefoongesprek of het regelen van het geluidsvolume met draaibewegingen van de wijsvinger.

 • BMW Head-Up Display

  Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden onder meer de actuele snelheid, aanwijzingen van de navigatie, de Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden en telefoon- en entertainmentlijsten weergegeven.

  De weergegeven informatie is afhankelijk van de gekozen uitrusting.

 • BMW navigatiesysteem Professional

  Navigatiesysteem Professional biedt bestuurders een volledig in 3D ontwikkeld design gecombineerd met een innovatieve interface en talrijke functies voor navigatie, Office en multimedia. In zijn nieuwste generatie maakt het BMW navigatiesysteem Professional behalve met de iDrive Touch Controller ook bediening mogelijk via Touch Control Display, spraakinvoer of Gesture Control (via handbeweging). In combinatie met BMW ConnectedDrive worden navigatiekaarten automatisch geactualiseerd.

 • BMW navigatiesysteem Professional inclusief Touch Control Display

  De nieuwste generatie van het BMW navigatiesysteem Professional met een 10,25-inch LCD-kleurendisplay en de BMW radio Professional met DVD-speler beschikt over 20 GB geheugencapaciteit, bijvoorbeeld voor audiobestanden. De bediening gaat intuïtief via de iDrive Touch Controller en zeven voorkeuzetoetsen of via het Touch Control Display (beschikbaar in diverse modellen).

 • BMW Selective Beam

  Nachtelijke ritten worden nog aangenamer en veiliger. Want zodra BMW Selective Beam voorliggers of tegemoetkomend verkeer herkent, dimt het systeem de lichtbundel automatisch en profiteert u van zeer effectief continu grootlicht.

 • Lane Change Warning

  Als een ander voertuig met hoge snelheid van achteren nadert of zich in uw dode hoek bevindt, helpt de Lane Change Warning u via visuele waarschuwingen de situatie juist in te schatten.

 • Lane Departure Warning

  De Lane Departure Warning herkent rijbaanmarkeringen en waarschuwt de bestuurder bij snelheden vanaf circa 70 km/h met een trilling in het stuur tegen ongewild verlaten van de rijbaan. Wanneer voertuigen naderen in de dode hoek, waarschuwt de Lane Change Warning u met een trilling in het stuur en een knipperend waarschuwingssymbool in de buitenspiegel wanneer u van rijbaan wilt wisselen.

 • Lane Keeping Assistant

  Als u niet automatisch rijdt, zorgt de Lane Keeping Assistant er via de Active Side Collision Protection (actieve bescherming tegen aanrijdingen tegen de flank) met actieve stuuringrepen voor dat u niet onbedoeld uw rijstrook verlaat of in botsing komt met objecten aan de zijkant van uw BMW. Als een voorligger sterk afremt, reageert de BMW bij geactiveerde Collision Warning direct met een steeds intenser wordende waarschuwing, licht afremmen en uiteindelijk een noodstop.

 • Parking Assistant

  De Parking Assistant met geleiding in lengterichting parkeert uw BMW volautomatisch in parkeervakken parallel aan of haaks op de rijbaan. Daarvoor meet het systeem parkeerplekken op als u er met lage snelheid langs rijdt. Als u handmatig parkeert zonder hulp van de Parking Assistant, dan biedt de Active Park Distance Control (PDC) extra bescherming tegen parkeerschade.

  De functieomvang is afhankelijk van het BMW model.

 • ParkNow

  In combinatie met BMW navigatiesysteem Professional vindt u eenvoudig een vrije parkeerplek dankzij de online parkeerservice ParkNow. De dienst toont op het display waar in parkeergarages en langs de weg parkeerplaatsen vrij zijn. Vanuit de BMW is het vervolgens mogelijk om een parkeerplek te reserveren en af te rekenen via het ParkNow account.

 • Remote Parking

  Met de functie Remote Parking heeft u de mogelijkheid om eerst comfortabel uit te stappen en daarna uw BMW voorwaarts te laten inparkeren in een smalle parkeerplek of garage. Ook kunt u de BMW via deze functie achterwaarts laten uitparkeren. U activeert de op afstand bediende in- en uitparkeerfunctie buiten uw BMW met behulp van de BMW Display Key.

 • Speed Limit Info

  De Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden informeert u of er een maximumsnelheid of inhaalverbod van kracht is.

  De functieomvang is afhankelijk van het BMW model.

 • Steering & Lane Control Assistant inclusief Traffic Jam Assistant

  De inschakelbare Steering & Lane Control Assistant (stuur- en rijbaanassistent) met Traffic Jam Assistant ontlast u bij eentonige verkeerssituaties. Tot 210 km/h zorgt dit systeem op elk type weg voor comfortabele ondersteuning bij het sturen en houdt uw BMW in het midden van de rijstrook. Het geleidingssysteem kan onafhankelijk van de Active Cruise Control functioneren.

 • Surround View

  Surround View omvat de met camera werkende functies achteruitrijcamera, Top View, Panorama View en 3D View. Camera's in de buitenspiegels en aan de voor- en achterzijde leveren een panoramabeeld van 360° rondom de BMW. Panorama View maakt het naderen/oprijden van kruisingen en uitrijden van uitritten veiliger. Hiertoe verschijnt in het Control Display een beeld van de situatie rechts en links van de BMW.