BMW PERSONAL COPILOT: AUTONOOM RIJDEN.

Assisteert wanneer u dat wenst.

BMW PERSONAL COPILOT: AUTONOOM RIJDEN.

Assisteert wanneer u dat wenst.

BMW PERSONAL COPILOT: AUTONOOM RIJDEN.Assisteert wanneer u dat wenst.

In de toekomst zult u nog meer gaan genieten van elke rit in uw BMW dan u nu al doet. U zult namelijk kunnen kiezen tussen zelf rijden met ondersteuning van een assistentiesysteem en autonoom rijden. Bij BMW zijn overigens alle innovatieve rijtechnologieën op het gebied van geautomatiseerd rijden onder één begrip verenigd: met de BMW Personal CoPilot bestuurdersassistentiesystemen krijgt u nu al een voorproefje van datgene wat u in de toekomst mag verwachten. In een toekomst waarin het rijden met een BMW nog veiliger, zuiniger en boeiender wordt – zodat u elk moment ontspannen doorbrengt.

Lees meer

AUTONOOM RIJDEN ZAL ONS LEVEN VERANDEREN.

BMW expert Elmar Frickenstein over de toekomst van individuele mobiliteit.

AUTONOOM RIJDEN ZAL ONS LEVEN VERANDEREN.

BMW expert Elmar Frickenstein over de toekomst van individuele mobiliteit.

“We zien onszelf als pionier met een compleet nieuwe benadering van de revolutie in de auto-industrie.”
Elmar Frickenstein, hoofd afdeling Volledig autonoom rijden, bestuurdersassistentie

AUTONOOM RIJDEN – EEN ONVERGETELIJKE ERVARING.

Tekening van het interieur van een zelfstandig rijdende auto in de toekomst.

HET INTERIEUR VAN EEN BESTUURDERLOZE TOEKOMST.

De toekomst wordt een thuis – autonoom rijden zal namelijk niet alleen de mobiliteit, maar ook het auto-interieur van de toekomst enorm veranderen. De auto zal naast het woonhuis en de werkplek de derde grote leefruimte worden die alle vijf de zintuigen aanspreekt.

De deelnemers aan een onderzoek in opdracht van BMW hebben gedetailleerd beschreven wat mensen daarbij heel belangrijk vinden. Zodra u instapt, kiest u uw persoonlijke profiel en dus een van de instellingen “Werk”, “Ontspanning” of “Familie en social networking”. Vervolgens past het interieur zich met al zijn functies, inclusief licht, geluid en klimaatregeling, aan uw individuele wensen aan.

Naast een luxueuze uitrusting en royale afmetingen die zowel uitnodigen om te ontspannen als om te werken, wacht u een intelligent interieur zonder knoppen en schakelaars.

U zult eenvoudig via spraak, blikken en gebaren met uw zelfrijdende BMW kunnen communiceren. Ongeacht of u het laatste nieuws bekijkt, een gezondheidscheck doet of door middel van virtual reality in een compleet andere wereld duikt.

VANDAAG AL GEAUTOMATISEERD RIJDEN.

VANDAAG AL GEAUTOMATISEERD RIJDEN.

Autonome BMW testvloot wereldwijd actief.

Een gemeenschappelijk doel: visionaire verandering. BMW Group is al geruime tijd succesvol bezig met de ontwikkeling van volledig autonoom rijden. Bij het onderzoek staat een testvloot van in totaal 40 testauto's uit de BMW 7 Serie centraal. Deze auto's leggen op verschillende plaatsen in Europa en de VS duizenden testkilometers af om de zeer complexe uitdagingen op weg naar productierijpheid het hoofd te bieden.

Onze testauto's kunnen momenteel al grotendeels en volledig geautomatiseerd rijden – d.w.z. de besturing van de auto volledig overnemen, terwijl de bestuurder zich met andere dingen kan bezighouden.

BMW streeft ernaar om in 2021 in een proefvloot autonoom rijden in stedelijke gebieden mogelijk te maken en de eerste grotendeels geautomatiseerde in serie geproduceerde auto van BMW op de markt te brengen: de BMW iNext. Deze zal technisch in staat zijn om autonoom te rijden.

AUTONOOM RIJDENDE TOEKOMST.

AUTONOOM RIJDENDE TOEKOMST.

Uw BMW rijdt voor. Met behulp van kunstmatige intelligentie.

Niets in uw handen en toch alles onder controle – uw BMW zal in alle denkbare rijsituaties veilig, betrouwbaar en voor andere verkeersdeelnemers voorspelbaar kunnen reageren. Door middel van kunstmatige intelligentie via de modernste hard- en software zal hij verkeerssituaties zelfstandig kunnen overzien. Elke autonoom rijdende BMW zal door anticiperend rijden de kans op ongevallen flink verkleinen en idealiter ongevallen zelfs volledig voorkomen. Uw BMW zal uiteindelijk in staat zijn om te leren en kan u heel ontspannen door files en langzaam rijdend verkeer loodsen bij een aanzienlijk lager energieverbruik.

Driekwart vooraanzicht van de BMW 5 Serie Sedan in het wit.

DE VRIJHEID VAN MORGEN VANDAAG AL ERVAREN.

DE VRIJHEID VAN MORGEN VANDAAG AL ERVAREN.

Bij veel BMW modellen ervaart u vandaag al de vrijheid van morgen, want ze beschikken nu al over tal van innovatieve, deels geautomatiseerde assistentiesystemen die u meer veiligheid bieden en uw leven comfortabeler maken. Zowel tijdens het rijden als bij het parkeren. Ontdek de voordelen van deze intelligente assistentiesystemen en ervaar hoeveel toekomsttechnologie er nu al in een BMW zit.

Lees meer

BMW BESTUURDERSASSISTENTIESYSTEMEN.

Op de assistentiesystemen van BMW ConnectedDrive kunt u vertrouwen. Elke rit opnieuw. Ze maken uw BMW nog slimmer. Geniet van meer ontspanning en veiligheid – in elke rijsituatie, bij het manoeuvreren en bij het parkeren. In veilige handen: met de BMW Personal CoPilot bestuurdersassistentie aan uw zijde.

Lees meer
U rijdt in een BMW en kijkt naar het BMW Personal CoPilot bestuurdersassistentiesysteem.

Intelligent rijden

Intelligent rijden – bijna vanzelf. De assistentiesystemen van BMW brengen u met de nieuwste technologie comfortabel naar uw bestemming. De functies van de Driving Assistant Plus, bijvoorbeeld de Steering & Lane Control Assistant inclusief Traffic Jam Assistant, de Lane Change Assistant en de Speed Limit Assist, maken het rijden makkelijker voor u en zorgen dat u ontspannen aankomt op uw bestemming. Met BMW Night Vision is ook rijden in het donker veiliger en minder vermoeiend.

Lees meer
U zit in een BMW en maakt gebruik van de BMW Personal CoPilot Parking Assistant om te parkeren.

Intelligent parkeren

Nooit meer stress bij het parkeren. Met het assistentiesysteem Remote Parking laat u het inparkeren over aan uw BMW. Nadat u bent uitgestapt, parkeert uw BMW volautomatisch op krappe parkeerplekken. De Parking Assistant parkeert uw BMW in parkeervakken die parallel aan of haaks op de rijbaan liggen. Daarvoor drukt u buiten de auto alleen maar op de BMW Display Key om de parkeeractie te starten. Surround View met 3D View zorgt voor maximaal zicht bij het manoeuvreren via het display.

Lees meer
U rijdt in een BMW op de snelweg en bedient de Active Cruise Control met Stop & Go-functie.

Intelligente veiligheid

Safety first – terwijl u zelf rijdt, voorkomt de Lane Control Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen dat u de rijstrook onbedoeld verlaat. Bovendien kijkt uw BMW voor u vooruit: de Crossing Traffic Assistant en de Pedestrian & Collision Warning met remfunctie kijken voor u vooruit en helpen om aanrijdingen te voorkomen. Active PDC beschermt u en uw BMW tegen parkeerschade.

Lees meer

Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

  • Het gemiddelde stroomverbruik van de BMW i3 (120 Ah) varieert tussen de 13,1 en 14,7 kWh/100 km. Data op basis van peildatum 01-11-2018.