DE PULS DER TIJD VERSNELLEN.

BMW i Visions.

DE PULS DER TIJD VERSNELLEN.

BMW i Visions.

DE PULS DER TIJD VERSNELLEN.BMW i Visions.

Om nieuwe wegen te banen moet men soms breken met oude gewoontes en in totaal andere richtingen denken. Met de BMW i Visions neemt deze ambitie concrete vormen aan. Visionaire ideeën en innovatieve technologieën worden voor het eerst zichtbaar. De mobiele toekomst wordt hierdoor een stuk grijpbaarder. Elke BMW i Vision biedt niet alleen een vooruitblik op verdere ontwikkelingswerkzaamheden – het is ook een impulsgever en inspiratiebron voor de emissieloze, duurzame mobiliteit van morgen.

BMW i

BMW i VISION DYNAMICS.

Visionaire oplossingen en toekomstbestendige concepten worden realiteit: de BMW i Vision Dynamics presenteert het principe van elektrische mobiliteit in een dynamisch, praktisch model. Met een actieradius tot 600 km, een topsnelheid van 200 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in 4,0 seconden tilt de BMW i Vision Dynamics de beleving van elektrische mobiliteit naar een volgend niveau. Een progressieve, vierdeurs Gran Coupé die gepositioneerd is tussen de i3 en de i8. De spanning tussen grote oppervlakken en nauwkeurig verwerkte details is een subtiele verwijzing naar de innovatieve technologie die het hart vormt van deze auto.

Verbonden met de toekomst.

EEN SUCCESVERHAAL: BMW i.

PROJECT i.

In het voorjaar van 2008 vindt op een geheime locatie in München een ontmoeting plaats van de beste talenten van BMW, met als doel het brainstormen over een ambitieus streven: een nieuwe interpretatie van duurzame mobiliteit. In München wordt een denktank opgericht, onder de naam "project i", met als enige opdracht: vergeet alles wat er nu is, begin helemaal opnieuw.

BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

Voor het eerst is er een totaalconcept voor energiebesparing – tot nu toe werden slechts energiebesparende technieken in reeds bestaande modellen ingebouwd. Carrosserie en aandrijving zijn specifiek met het oog op energiebesparing ontworpen. Het concept vormt de technologiedrager voor vele verdere ontwikkelingen van BMW.

LAUNCH BMW i.

Born Electric: BMW i, het nieuwe merk van BMW, overtuigt met een mobiliteitsconcept dat een volledig elektrisch dagelijks gebruik mogelijk maakt – voor, tijdens en na de rit. Want BMW i denkt niet alleen na over de auto, maar zorgt er met zijn innovatieve mobiliteitsdiensten ook voor dat er daarnaast niets te wensen over blijft.

BMW i8 CONCEPT EN BMW i3 CONCEPT.

De volgende evolutiestap van de BMW Vision EfficientDynamics is de BMW i8 Concept. Deze combineert de indrukwekkende prestaties van een sportwagen met een verbluffende efficiency. Daarnaast wordt de BMW i3 Concept gepresenteerd. De eerste volledig in netwerken opgenomen elektrische auto, die van meet af aan is afgestemd op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld.

BMW i8 CONCEPT SPYDER.

Minder ballast, meer vrijheid – de BMW i8 Concept Spyder: deze adembenemende lichtgewicht roadster met hybride aandrijving ziet af van een dak en zet compromisloos in op carbon, aluminium en lithium. In zijn frameconstructie zijn assen, aandrijving en accu's zodanig geplaatst dat het gewicht perfect wordt verdeeld.

BMW i3 CONCEPT COUPÉ.

Mobiliteit opnieuw uitvinden betekent verder denken dan het concept van milieubewust en wendbaar rijden. Het resultaat: de BMW i3 Concept Coupé, die met zijn visionaire design een vooruitblik geeft op de auto van morgen. Zijn innovatieve eDrive aandrijving is niet alleen emissievrij, maar biedt ook ongeëvenaard rijplezier en tegelijk een ontspannende, vrijwel stille rijbeleving.

MARKTINTRODUCTIE BMW i3.

De nieuwe interpretatie van stedelijke mobiliteit: de BMW i3 is het resultaat van een visie die ver uitstijgt boven milieuvriendelijk en sportief rijden. Met zijn visionaire design en innovatieve BMW eDrive aandrijving is de BMW i3 de auto van morgen. Niet alleen lokaal emissievrij, maar ook volledig verbonden met de omgeving.

MARKTINTRODUCTIE BMW i8.

De sportauto van de toekomst – met de verbruiks- en emissiewaarden van een compacte auto. De kracht van de Plug-in Hybride schuilt in de perfecte synchronisatie van elektro- en verbrandingsmotor, die zich manifesteert in maximale efficiency en dynamiek op de weg. Niet langer een visioen, maar opgeladen intelligentie. De eerste sportauto die zelfs de tijdsgeest versnelt.

BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

De toekomst komt in 2016 naar Las Vegas: op de Consumer Electronics Show biedt de BMW i Vision Future Interaction een vooruitblik op de verbonden cockpit van de toekomst. Eén van de vele highlights: AirTouch, een volledig nieuw systeem waarmee tal van functies met gebaren te besturen zijn.

BMW i3 (94 Ah).

Het succesverhaal van BMW i gaat verder – of beter gezegd: rijdt verder. Met een actieradius van tot 200 km op een volle accu is de nieuwe BMW i3 (94 Ah) ook voor langere ritten een betrouwbare reisgenoot – die bovendien met zijn 7,3 seconden voor de sprint van 0 naar 100 km/h ook echte sprinterskwaliteiten toont.

Brandstof- en stroomverbruik en CO2-emissie.

 • Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (60 Ah):

  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 12,9

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (94 Ah):

  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 12,6 / 13,1*

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (60 Ah) met Range
  Extender:

  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 13
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 13,5
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0,6

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (94 Ah) met Range
  Extender:

  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 12
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 11,3 / 11,9**
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0,6

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i8 met Plug-in Hybride
  aandrijving BMW eDrive:

  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 2,1
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 49
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 11,9

  * Wielcluster 2: 20-inch styling 431
  ** Wielcluster 2: 20-inch winterbanden

  De waarden voor brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik zijn
  afhankelijk van de gekozen uitrusting, bijvoorbeeld bredere wielen/banden.

  De actieradius is afhankelijk van verschillende factoren, met name de
  persoonlijke rijstijl, routecondities, buitentemperatuur, gebruik van
  verwarming/airconditioning en preconditioning.

  Meer informatie over officiële brandstof- en stroomverbruikswaarden,
  evenals de CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk
  gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW.
  Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is
  kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.