BMW i VISIONS.

DE PULS DER TIJD VERSNELLEN.

BMW i VISIONS.

DE PULS DER TIJD VERSNELLEN.

BMW i VISIONS.DE PULS DER TIJD VERSNELLEN.

Om nieuwe wegen te banen moet men soms breken met oude gewoontes en in totaal andere richtingen denken. Met de BMW i Visions neemt deze ambitie concrete vormen aan. Visionaire ideeën en innovatieve technologieën worden voor het eerst zichtbaar. De mobiele toekomst wordt hierdoor een stuk grijpbaarder. Elke BMW i Vision biedt niet alleen een vooruitblik op verdere ontwikkelingswerkzaamheden – het is ook een impulsgever en inspiratiebron voor de emissieloze, duurzame mobiliteit van morgen.

Lees meer
BMW i
 • Vind uw dealer
 • Brochure en prijslijst aanvragen
 • Proefrit aanvragen
 • Configurator en prijzen
 • Contact
 • Word teruggebeld

BMW CONCEPT iX3 EN BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

De toekomst is elektrisch en met de BMW Concept iX3 presenteert BMW een designstudie van de eerste volledig elektrische Sports Activity Vehicle (SAV). Uitgerust met een krachtige accu en bij normaal dagelijks gebruik een actieradius van ruim 400 km en een laadtijd van minder dan 30 minuten.

Visionaire oplossingen en toekomstgerichte concepten worden werkelijkheid: de BMW i Vision Dynamics toont elektromobiliteit in een dynamisch, praktisch model. Met een actieradius van 600 km, een topsnelheid van meer dan 200 km/h en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 4,0 seconden brengt de BMW i Vision Dynamics elektrisch rijplezier naar een nieuw niveau. Een progressieve vierdeurs Gran Coupé die een plek vindt tussen de i3 en de i8. De spanning die ontstaat tussen de grote vlakken en de subtiel verwerkte details weerspiegelt de innovatieve technologie onder de huid van deze BMW.

Verbonden met de toekomst.

De BMW i Vision Dynamics.

EEN SUCCESVERHAAL: BMW i.

2008: PROJECT i.

In het voorjaar van 2008 vindt op een geheime locatie in München een ontmoeting plaats van de beste talenten van BMW, met als doel het brainstormen over een ambitieus streven: een nieuwe interpretatie van duurzame mobiliteit. In München wordt een denktank opgericht, onder de naam "project i", met als enige opdracht: vergeet alles wat er nu is, begin helemaal opnieuw.
Lees meer

2009: BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

Voor het eerst is er een totaalconcept voor energiebesparing – tot nu toe werden slechts energiebesparende technieken in reeds bestaande modellen ingebouwd. Carrosserie en aandrijving zijn specifiek met het oog op energiebesparing ontworpen. Het concept vormt de technologiedrager voor vele verdere ontwikkelingen van BMW.
Lees meer

2010: LAUNCH BMW i.

Born Electric: BMW i, het nieuwe merk van BMW, overtuigt met een mobiliteitsconcept dat een volledig elektrisch dagelijks gebruik mogelijk maakt – voor, tijdens en na de rit. Want BMW i denkt niet alleen na over de auto, maar zorgt er met zijn innovatieve mobiliteitsdiensten ook voor dat er daarnaast niets te wensen over blijft.
Lees meer

2011: BMW i8 CONCEPT EN BMW i3 CONCEPT.

De volgende evolutiestap van de BMW Vision EfficientDynamics is de BMW i8 Concept. Deze combineert de indrukwekkende prestaties van een sportwagen met een verbluffende efficiency. Daarnaast wordt de BMW i3 Concept gepresenteerd. De eerste volledig in netwerken opgenomen elektrische auto, die van meet af aan is afgestemd op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld.
Lees meer

2012: BMW i8 CONCEPT SPYDER.

Minder ballast, meer vrijheid – de BMW i8 Concept Spyder: deze adembenemende lichtgewicht roadster met hybride aandrijving ziet af van een dak en zet compromisloos in op carbon, aluminium en lithium. In zijn frameconstructie zijn assen, aandrijving en accu's zodanig geplaatst dat het gewicht perfect wordt verdeeld.
Lees meer

2012: BMW i3 CONCEPT COUPÉ.

Mobiliteit opnieuw uitvinden betekent verder denken dan het concept van milieubewust en wendbaar rijden. Het resultaat: de BMW i3 Concept Coupé, die met zijn visionaire design een vooruitblik geeft op de auto van morgen. Zijn innovatieve eDrive aandrijving is niet alleen emissievrij, maar biedt ook ongeëvenaard rijplezier en tegelijk een ontspannende, vrijwel stille rijbeleving.
Lees meer

2013: MARKTINTRODUCTIE BMW i3.

De nieuwe interpretatie van stedelijke mobiliteit: de BMW i3 is het resultaat van een visie die ver uitstijgt boven milieuvriendelijk en sportief rijden. Met zijn visionaire design en innovatieve BMW eDrive aandrijving is de BMW i3 de auto van morgen. Niet alleen lokaal emissievrij, maar ook volledig verbonden met de omgeving.
Lees meer

2013: MARKTINTRODUCTIE BMW i8.

De sportauto van de toekomst – met de verbruiks- en emissiewaarden van een compacte auto. De kracht van de Plug-in Hybride schuilt in de perfecte synchronisatie van elektro- en verbrandingsmotor, die zich manifesteert in maximale efficiency en dynamiek op de weg. Niet langer een visioen, maar opgeladen intelligentie. De eerste sportauto die zelfs de tijdsgeest versnelt.
Lees meer

2016: BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

De toekomst komt in 2016 naar Las Vegas: op de Consumer Electronics Show biedt de BMW i Vision Future Interaction een vooruitblik op de verbonden cockpit van de toekomst. Eén van de vele highlights: AirTouch, een volledig nieuw systeem waarmee tal van functies met gebaren te besturen zijn.
Lees meer

2016: BMW i3 (94 Ah).

Het succesverhaal van BMW i gaat verder – of beter gezegd: rijdt verder. Met een actieradius van tot 200 km op een volle accu is de nieuwe BMW i3 (94 Ah) ook voor langere ritten een betrouwbare reisgenoot – die bovendien met zijn 7,3 seconden voor de sprint van 0 naar 100 km/h ook echte sprinterskwaliteiten toont.
Lees meer

2017: BMW i3s (94 Ah).

Als sportief en emissievrij rijden de toekomst betekent, dan is de BMW i3s daar al lang aangekomen. Maximaal sportief, maximaal elektriserend: de BMW i3s combineert uitmuntende rijeigenschappen met de modernste technologieën. Met een indrukwekkende 3,7 seconden van 0 tot 60 km/h, een typerend 'one-pedal-feeling' en zijn progressieve design biedt hij de dynamiek van een sportauto.

Lees meer

2017: BMW i8 Roadster.

De toekomst krijgt steeds meer vorm – en wel in de gedaante van de allereerste BMW i8 Roadster. Inspirerend, fascinerend en klaar om een nieuwe interpretatie te geven van het begrip vrijheid. Het meest markante kenmerk: de indrukwekkende vleugeldeuren van licht carbon die comfortabel te openen zijn. De toerenteller schiet al even snel omhoog: de innovatieve Plug-in Hybride aandrijving genereert 374 pk en 250 Nm. En brengt de BMW i8 Roadster in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/h.

Lees meer

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW Vision iNEXT nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW iX3 nieuwsbrief.

Brandstof- en stroomverbruik en CO₂-emissie.

 • Het gemiddelde stroomverbruik van de BMW i3 (120 Ah) varieert tussen 13,1 en 14,7 kWh/100 km. Data op basis van peildatum 01-11-2018.

  Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW i8 Coupé is 1,8 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik van de BMW i8 Coupé is 14 kWh/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie is 42 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2018.

  Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW i8 Roadster is 2 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik van de BMW i8 Roadster is 14,5 kWh/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie is 46 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2018.