BMW i 2016

ENERGIEKE PARTNERSCHAPPEN.

BMW i Brand Cooperations.

ENERGIEKE PARTNERSCHAPPEN.

BMW i Brand Cooperations.

BMW i is pionier in toekomstgerichte en visionaire technologieën. En voelt zich dus aangetrokken tot gelijkgezinde vernieuwers. Voor spannende projecten met partners in kunst, cultuur, design en architectuur of voor partnerschappen met andere premium merken die producten aanbieden die perfect zijn afgestemd op de modellen van BMW i − BMW i denkt altijd verder dan de auto op zich.

ENERGIEKE PARTNERSCHAPPEN.BMW i Brand Cooperations.

BMW i is pionier in toekomstgerichte en visionaire technologieën. En voelt zich dus aangetrokken tot gelijkgezinde vernieuwers. Voor spannende projecten met partners in kunst, cultuur, design en architectuur of voor partnerschappen met andere premium merken die producten aanbieden die perfect zijn afgestemd op de modellen van BMW i − BMW i denkt altijd verder dan de auto op zich.

BMW i

TED.

De samenwerking die BMW i is aangegaan met TED (wat staat voor 'Technology, Entertainment and Design') heeft geleid tot een bijzonder resultaat: Next Visionaries. Dit wereldwijde initiatief is in het leven geroepen om vernieuwers, dromers en pioniers van de toekomst te motiveren de toekomst van mobiliteit opnieuw vorm te geven – en om te onderzoeken hoe dromen en visies van invloed kunnen zijn op de manier waarop wij ons voortbewegen – over 30, 50 en 200 jaar.

In totaal zijn er meer dan 180 visies ingediend voor de wedstrijd Next Visionaries binnen de daarvoor gestelde termijn van enkele weken. De meest veelbelovende bijdragen zijn in geredigeerde vorm ter discussie gesteld op www.nextvisionaries.com. Vervolgens koos een selectiecommissie bestaande uit experts van BMW i en TED zes deelnemers voor de finale in Frankfurt. Deze zes kregen hulp van ervaren mentoren – stuk voor stuk zelf TED-sprekers – tijdens de voorbereiding van hun pitch in de aanloop naar de IAA 2017.

Daar presenteerden de zes finalisten van de wedstrijd Next Visionaries hun ideeën live voor 500 genodigden uit de creatieve scene, het bedrijfsleven en de media. Tot winnaar van de wedstrijd verkoos de jury Sandra Phillips met haar visie op carsharing, omdat daarin bijzonder veel rekening wordt gehouden met sociale en buitenstedelijke factoren. "De visie van Sandra Phillips was net als die van alle andere finalisten out-of-the-box. Haar concept is al zeer ver uitgewerkt en houdt ook rekening met het aspect van sociale verandering", zegt Hildegard Wortmann, Senior Vice President van het merk BMW en jurylid voor Next Visionaries.

De hoofdprijs – en de volgende stap voor Sandra Phillips – is groen licht om zich voor te bereiden op het TED-podium in New York, waar ze in november 2017 haar idee zal presenteren in een avondvullende TED Talk.

INNOVATIES VOOR DE TOEKOMST.
BMW i IN HET FIA FORMULA E CHAMPIONSHIP.

FIA FORMULA E CHAMPIONSHIP. #ELECTRICITEMENT – in de metropolen van de wereld.

Hongkong, Mexico City, Parijs, Berlijn, New York, Montreal: de Formule E elektriseert de metropolen van deze wereld. Deze innovatieve raceserie voor elektrisch aangedreven eenpersoons raceauto's wordt gehouden op spectaculaire stratencircuits wereldwijd.

BMW erkende al vroeg het potentieel van het FIA Formula E Championship – en weet sindsdien tijdens raceweekenden de liefhebbers te inspireren met de BMW i Support Cars. De Qualcomm BMW i8 Safety Car is het spectaculairste exemplaar van deze reeks auto's, die BMW i beschikbaar stelt als 'Official Vehicle Partner'.

De drijvende kracht achter Andretti Autosport is de Amerikaanse racelegende Michael Andretti. Bovendien is MS Amlin Andretti een van de medeoprichters van de Formule E. BMW levert met zijn competenties een ondersteunende bijdrage aan het Amerikaanse team. Met de start van het vierde seizoen wordt het commitment aan dit raceteam nog verder uitgebreid, voordat BMW vanaf seizoen 5 een eigen fabrieksteam zal presenteren in het FIA Formula E Championship.

BMW i partner: Dopper

DOPPER.

Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval in de wereld. Hiervoor ontwikkelde Dopper de ideale fles voor kraanwater: duurzaam, handig en mooi. Wegwerpflesjes heb je bij gebruik van Dopper niet meer nodig, dus dat scheelt plastic afval. De Dopper is een Nederlands ontwerp en wordt klimaatneutraal geproduceerd, is vrij van BPA en draagt bij aan drinkwaterprojecten in Nepal. Dopper heeft net als de BMW i3 de Red Dot Design prijs toegekend gekregen, is Social Enterprise (socialenterprise.nl) en is een certified B Corporation (bthechange.com).

Wil jij bij jouw BMW i3 ook je eigen Dopper? Via onderstaande link kun je een Dopper met je eigen naam bestellen. De BMW i Dopper is wit, kost 17 euro en het BMW i logo zet Dopper er gratis voor je op. BMW i en Dopper zijn samen op weg naar een duurzame toekomst. Rijd je mee?

BMW i partner: Timmerhuis Rotterdam

TIMMERHUIS ROTTERDAM.

BMW Group en partners presenteren toekomstvisie stedelijke e-mobiliteit tijdens Vision: Urban Innovation.


BMW Group Nederland heeft een toekomstvisie ontwikkeld voor duurzame e-mobility en autodelen. In combinatie met innovatieve projectontwikkeling kunnen steden niet alleen autovriendelijk zijn, maar ook mensvriendelijk en leefbaar blijven. Dit realistische toekomstbeeld van e-mobility werd gepresenteerd tijdens een symposium in Rotterdam.


BMW Group heeft in samenwerking met diverse partners een nieuw businessmodel uitgewerkt. Het is een baanbrekende kijk op vastgoedontwikkeling in (binnen)steden, waarbij autodeelplatforms, e-mobiliteit en een e-laadinfrastructuur een vooraanstaande rol spelen.

 

Voor het symposium "Vision Urban Innovation" zijn opinieleiders van BMW Group, projectontwikkelaar Heijmans, architectenbureau OMA, de Erasmus Universiteit en de gemeente Rotterdam bijeengekomen in het Timmerhuis in Rotterdam. Hier heeft innovatief partnerschap al geresulteerd in een praktijkvoorbeeld van duurzame e-mobiliteit en de integratie daarvan in nieuwbouwprojecten. De gestaag groeiende bevolking zal hiervan in de toekomst kunnen profiteren.

Brandstof- en stroomverbruik en CO2-emissie.

 • Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (94 Ah):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 13,6* / 13,1**

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (94 Ah) met Range Extender:
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 14,0* / 13,0**
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 11,9* / 11,5**
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0,6

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3s (94 Ah):
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 0
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 14,31

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3s (94 Ah) met Range Extender:
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 14,01
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 12,51

  BMW i8 met Plug-in Hybride aandrijving BMW iPerformance (2)(3):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 2,1
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 49
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 11,9

  BMW i8 Roadster met Plug-in Hybride aandrijving BMW iPerformance (2)(3):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 2,1
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 14,5
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 46

  * Wielcluster 1: 19-inch
  ** Wielcluster 2: 20-inch winterbanden

  De vermelde waarden van brandstofverbruik, CO2 uitstoot en energieverbruik zijn gebaseerd op de huidige toepasselijke tekst van de EU Verordening (EC) 715/2007. De waarden hebben betrekking op een voertuig met een standaard configuratie in Nederland en de getoonde variaties geven optionele uitrustingsmogelijkheden en de verschillende voor het geselecteerde model beschikbare maten van wielen en banden weer.

  (2) Met een 2 gemarkeerde waarden zijn onder voorbehoud en nog niet officieel bevestigd.

  (3) Met een 3 gemarkeerder waarden zijn al gebaseerd op de nieuwe WLTP regelgeving en zijn terugvertaald in de NEDC-equivalent teneinde de vergelijking tussen de voertuigen duidelijk te maken. Met betrekking tot deze voertuigen, voor voertuig gerelateerde belastingen of andere heffingen gebaseerd op (onder andere) CO2 uitstoot, de CO2 waarden kunnen verschillen ten opzichte van de vermelde waarden afhankelijk van lokale wet- en regelgeving.

  De CO2 efficiency specificaties zijn gebaseerd op de EU Richtlijn 1999/94 / EG en de huidige versie van de Europese Richtlijn. De getoonde waarden zijn gebaseerd op het brandstofverbruik, CO2 waarden en het energieverbruik zoals bepaald in de NEDC cyclus voor de classificatie.

  Meer informatie over officiële brandstof- en stroomverbruikswaarden, evenals de CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.