BMW CONCEPT 4.

MEER KANTEN. MEER KARAKTER.

BMW CONCEPT 4.MEER KANTEN. MEER KARAKTER.

De fascinatie van een coupé: het is misschien altijd al de meest gepassioneerde karaktertrek van het merk BMW geweest. Uiteindelijk is er niets dat de liefde voor sportief en dynamisch rijden, gecombineerd met unieke elegantie, meer belichaamt dan de coupé. Dit enthousiasme vormde de inspiratie voor de BMW Concept 4. Zijn zeer aansprekende design combineert niet alleen alle kenmerken en waarden van een echte BMW Coupé – hij herinterpreteert ze op een vanzelfsprekende manier. Een onmiskenbare highlight is de indrukwekkende BMW dubbele nierengrille met filigraan ontwerp en een mysterieuze diepte. Samen met de perfecte en superieure lakafwerking is sprake van een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de dynamische coupés.

Lees meer

DE BMW 4 SERIE COUPÉ.

Inmiddels is de BMW 4 Serie Coupé onthuld. Alle informatie is te vinden in de online showroom.

FASCINATIE IN ZIJN MEEST GEPASSIONEERDE VORM.

De highlights van de BMW Concept 4.

Verticale BMW nierengrille met kristalglas, BMW Concept 4 Forbidden Red

ZELFVERZEKERD. OP HET EERSTE GEZICHT.

Aansprekende designtaal BMW Concept 4 Forbidden Red zijaanzicht

ESSENTIE VAN PASSIE.

BMW Concept 4 Forbidden Red bovenaanzicht

BEGERENSWAARDIG KARAKTER.

Verticale BMW nierengrille met kristalglas, BMW Concept 4 Forbidden Red

ZELFVERZEKERD. OP HET EERSTE GEZICHT.

De onderscheidende, verticale dubbele nierengrille van de BMW Concept 4 trekt als karakteristiek kenmerk meteen de aandacht en blijft als onbetwist statement het middelpunt. Als een kostbaar juweel domineert de grille de voorzijde van de BMW. Tegelijkertijd zorgen de details aan de binnenkant voor een speciale diepte en exclusiviteit. Horizontale elementen van spiegelend kristalglas zijn als sieraden geïntegreerd in het luchtdoorlatende deel van de grille en zorgen voor speciale effecten als ze vanuit een hoek worden bekeken. Hierachter en alleen van dichtbij zijn het delicate gaas en de luchtinlaten te zien, samengesteld uit vele herhalingen van het cijfer 4. Met zijn verfijnde en exclusieve karakter contrasteert deze speciale highlight op een opwindende wijze met de dynamische designtaal van de voorzijde van de BMW.

Aansprekende designtaal BMW Concept 4 Forbidden Red zijaanzicht

ESSENTIE VAN PASSIE.

De designtaal van de BMW Concept 4 toont op een ultramoderne en extreem innemende manier typische BMW proporties: vloeiend, dynamisch en elegant. De essentie van een BMW Coupé. Hij oogt breed en laag. De atletische kenmerken van de carrosserie worden benadrukt door de volumineus gevormde achterste wielkasten, de gespierde schouderlijn en grote, driedimensionale lichtmetalen wielen. De kenmerkende achterzijde met zijn uitgesproken oppervlakken onderstreept samen met de brede schouderlijn en smalle LED lichten de daadkrachtige uitstraling.

BMW Concept 4 Forbidden Red bovenaanzicht

BEGERENSWAARDIG KARAKTER.

De opwindende carrosserielak Forbidden Red onderstreept het karakter en de dynamiek van de BMW Concept 4 en geeft de auto een bijzonder elegante esthetiek. De lak is in vijf lagen aangebracht en zorgt voor een resultaat dat een eigen verhaal vertelt. Door fascinerende kleurnuances en indrukwekkende diepte geeft het perfecte rood de aansprekende oppervlakken een buitengewoon dynamisch karakter. Het licht zorgt ervoor dat rondingen glanzen in rijk, helder rood terwijl meer in de schaduw liggende vlakken zich hullen in tinten van diep donkerrood tot zwart. Zelden heeft een carrosserielak de symbiose tussen sportieve flair en elegante schoonheid met zulke perfectie laten zien.

EEN NIEUW VORM VAN SPANNING.

De design highlights van de BMW Concept 4.

Niets is aantrekkelijker dan puur rijplezier. De BMW Concept 4 straalt dit uit met iedere millimeter, gereduceerde vormtaal en de buitengewone Forbidden Red carrosserielak. De exclusieve verticale BMW nierengrille, die samen met smalle LED koplampen met BMW Laserlight de aandacht op de voorzijde van de auto vestigt, illustreert bovenal dat dit geen conventionele coupé is. Bij een nadere blik is het cijfer 4 in de nierengrille waar te nemen, achter de horizontale decoratieve elementen van spiegelend kristalglas; het getal lijkt oneindig terug te keren en komt ook voor in de modern gestyleerde luchtinlaten aan de zijkant. Gestroomlijnde buitenspiegelkappen van gepolijst aluminium accentueren de elegante flanken. De langgerekte daklijn en de atletische schouderlijn geven de achterzijde samen met de smalle, driedimensionale achterlichten en de indrukwekkende zwarte achterdiffusor een extreem aantrekkelijke en sportieve esthetiek.
BMW Dubbele nierengrille BMW Concept 4 Forbidden Red
BMW Concept 4 Forbidden Red driekwart achteraanzicht

EEN DESIGN DAT BOEIT. DYNAMIEK DIE BEGEERTE OPWEKT.

BMW Concept 4 Forbidden Red vooraanzicht
BMW Concept 4 Forbidden Red zijaanzicht
BMW Concept 4 Forbidden Red achteraanzicht

 

 

HET ONTWERPPROCES.

BMW Concept 4 ontwerpproces, schets op scherm
BMW Concept 4 ontwerpproces op scherm
BMW Concept 4 ontwerpproces detail prototype
BMW Concept 4 ontwerpproces afmetingen prototype