ALLES ZOEKEN. EN HET VINDEN.

BMW ConnectedDrive van A tot Z.

Heeft u vragen over BMW ConnectedDrive? Zoekt u naar een specifieke optie of wilt u meer informatie?  Dan vindt u het antwoord zeker in onze BMW ConnectedDrive woordenlijst.

A TOT E

 • Active Cruise Control met Stop&Go-functie

  Ontspannen rijden, zelfs in druk verkeer: De Active Cruise Control met Stop&Go-functie houdt u altijd op constante afstand van het voertuig voor u. Als het verkeer stil komt te staan, activeert het systeem de remmen tot uw BMW tot stilstand komt. En rijdt automatisch verder als de weg weer vrij is.
  De Active Cruise Control met Stop&Go-functie is ontwikkeld voor reizen op snelwegen en autowegen. Drie radarsensoren met een bereik tot 150 meter scannen constant de weg af in de rijrichting. Bij het naderen van een voorligger passen het motormanagement en de remmen uw snelheid aan zodat de afstand automatisch gelijk gehouden wordt. En indien nodig komt de auto tot stilstand.
  Als de rijbaan voor u weer vrij is, of het voertuig voor u gaat harder rijden, accelereert de Active Cruise Control weer naar de gewenste snelheid. Om weer weg te rijden nadat de BMW tot stilstand is gekomen, moet de bestuurder handmatig de opdracht geven weer te accelereren: door kort op het gaspedaal te drukken of door op een knop te drukken. Als de stilstand tussen 1 en 30 seconden duurt, rijdt de BMW automatisch verder. Tot vier snelheden kunnen voorgeprogrammeerd worden en zijn op te vragen door een druk op de knop. Het systeem werkt bij snelheden tussen 30 en 180 km/h.
  De aan te houden afstand wordt in seconden berekend in plaats van in meters, wat betekent dat u bij elke snelheid voldoende tijd heeft om te reageren. Het op comfort gerichte assistentiesysteem biedt ook een hoge mate van veiligheid. Een krappe bocht wordt door de DSC sensoren en het navigatiesysteem geregistreerd en de snelheid wordt daarop aangepast.
  Op meerbaanswegen detecteert het systeem of een ander voertuig alleen op de naastliggende baan rijdt. Daarnaast hoeft u, om weer volledig controle over de auto te krijgen, alleen kort het gaspedaal of de rem in te drukken om het systeem te deactiveren. 
  Active Cruise Control met Stop&Go-functie is geen automatische piloot. De bestuurder krijgt akoestische en optische signalen als de voorligger harder dan verwacht remt of als het systeem een kritieke situatie ontdekt, zodat actie ondernomen kan worden. Dat maakt rijden in druk verkeer merkbaar eenvoudiger en de bestuurder behoudt beter zijn concentratie in vermoeiende situaties zoals files.

 • Active Protection

  Active Protection is de preventieve inzittendenbescherming van BMW ConnectedDrive. Dit systeem waarschuwt bij vermoeidheid, terwijl in kritieke rijsituaties de veiligheidsgordels voorin worden voorgespannen, de voorpassagiersstoel (indien elektrisch verstelbaar) rechtop wordt gezet en de zijruiten en het eventueel aanwezige schuifdak worden gesloten. Na een ongeval wordt de BMW automatisch tot stilstand afgeremd.

 • Amazon Music App

  De Amazon Music App is nu BMW Apps ready, en dus kunt u nu rechtstreeks vanuit uw BMW uw muziek uit de cloud opvragen en afspelen. Met de app kunt u zoeken via categorieën, zoals genre, artiest, album en titel, alsmede vrije invoer van tekst. In uw persoonlijke Amazon Cloud opslag kunt u uw in de music store van Amazon aangeschafte muziek en muziek, die via Scan&Match is geüpload, oproepen. Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie, downloadt u deze in de App Store®, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.

  De beschikbaarheid van de Amazon Music App verschilt per land. Op dit moment is de Amazon Music App niet leverbaar in Nederland.

 • Apple CarPlay®

  De Apple CarPlay® voorbereiding maakt het mogelijk om draadloos en comfortabel geselecteerde functies van de iPhone® te gebruiken in de BMW. Daarmee kunnen smartphone-content en functies zoals muziek, iMessages/SMS, telefonie, Siri en geselecteerde Third Party Apps via de bedieningselementen van de BMW en spraaksturing bediend en weergegeven worden.

 • Audible

  Met de Audible app voor de iPhone®, iPad®, Android en Windows Phone heeft u toegang tot de downloads van meer dan 80.000 audioboeken.

  De app biedt aanvullende functies zoals slaapmodus, toetsvrije navigatie, afspelen tijdens het downloaden of overzetten van audioboeken uit uw bibliotheek naar uw iPhone® via WiFi.

  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie downloadt u deze in de App Store®, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW, en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.

  De beschikbaarheid van Audible verschilt per land.

 • Bluetooth interface

  De Bluetooth interface van BMW ConnectedDrive integreert smartphones in het intuïtieve weergave- en bedieningsconcept van uw BMW.

  Hierdoor heeft u ook in de auto direct toegang tot de belangrijkste gegevens en functies van de mobiele telefoon, en kunt u deze zeer eenvoudig en veilig gebruiken. Een tweede mobiele telefoon kan tegelijkertijd worden gekoppeld.

  Voor sommige apparaten is een BMW snap-in adapter (accessoire) beschikbaar. Deze verbindt de telefoon met de buitenantenne van de auto en laadt de batterij op. Met Bluetooth Audio Streaming is het mogelijk om draadloos muziek naar het audiosysteem te sturen.

  Wanneer uw mobiele telefoon Bluetooth ondersteunt, kunt u uw e-mails, tekstberichten, telefoonlijsten, contacten, agenda en informatie over de actuele track eenvoudig op het display van de BMW bekijken terwijl u muziek beluistert. Via de text-to-speech functie kunt u de content laten voorlezen via de luidsprekers van uw audiosysteem. Afhankelijk van de uitvoering van uw BMW is het mogelijk om de mobiele telefoon te bedienen middels de intuïtieve iDrive Controller, de praktische voorkeuzetoetsen, het multifunctionele stuur of spraaksturing.

 • Bluetooth Office

  Uw smartphone maakt zaken doen veel eenvoudiger: u kunt overal e-mail ontvangen, uw afspraken beheren en uw dag plannen. BMW ConnectedDrive Bluetooth Office integreert tal van functies in het menu van uw BMW.


  Veel meer dan alleen een telefoon: de nieuwste generatie smartphone is dankzij de geavanceerde mogelijkheden een high-performance mobiel communicatiecentrum, dat u nu ook kunt gebruiken in uw BMW. De Bluetooth interface van uw auto biedt u altijd toegang tot de belangrijkste Office functies. Bekijk uw afspraken, agenda, informatie en berichten eenvoudig op het Control Display of gebruik de text-to-speech functie om ze via de luidsprekers van uw audiosysteem te beluisteren.


  U kunt uw afspraken van de laatste 20 dagen tot en met de komende 50 dagen laten weergeven, en daarin vermelde telefoonnummers kunnen snel en makkelijk geselecteerd worden om uw contacten te bellen. Uiteraard wordt ook een foto van de beller getoond: het Control Display laat u precies zien wie er aan de lijn is als u een oproep ontvangt.


  BMW ConnectedDrive garandeert de absolute mobiliteit van uw mobiele telefoon, en houdt u altijd up-to-date. U kunt de compatibiliteit van uw mobiele toestellen met uw BMW heel eenvoudig online checken.

 • BMW Connected

  BMW Connected is uw persoonlijke mobiliteitsassistent die de dagelijkse mobiliteit gemakkelijker voor u maakt en u helpt op tijd en ontspannen uw bestemmingen te bereiken. Alle relevante diensten zijn ook buiten de auto op elk moment via iPhone®, Apple Watch®, Android Smartphone en Samsung Gear S2/3 te gebruiken. Bestemmingen die zijn gevonden via andere toepassingen, zoals Yelp, Apple Maps, Google Maps, of via internet kunnen eenvoudig en comfortabel worden overgenomen in BMW Connected en overgedragen naar het navigatiesysteem van de BMW, indien aanwezig.

  Meetings die in de smartphone agenda zijn opgeslagen worden inclusief adres en de gewenste aankomsttijd automatisch overgenomen in de BMW Connected mobiliteitsagenda. Afhankelijk van de actuele locatie en de verkeerssituatie berekent BMW Connected de aankomsttijd, informeert u tijdig en geeft na aankomst aan hoe u te voet de bestemming kunt bereiken. Als onvoorziene verkeersproblemen leiden tot vertraging of als er in de rechtstreekse omgeving van de bestemming geen parkeerplaats vrij is, kunt u via BMW Connected vanuit de BMW de wachtende personen per sms informeren over de verwachte aankomsttijd.

  Bovendien onthoudt BMW Connected regelmatig gekozen bestemmingen en voegt deze automatisch toe aan de mobiliteitsagenda. De BMW Connected App is te downloaden via de Apple App Store® of de Google Play Store.

 • BMW Connected+

  BMW Connected+ integreert de BMW Connected App nog uitgebreider in uw BMW. Geniet van de naadloze verbinding van alle BMW Connected Touchpoints met uw BMW en profiteer van gepersonaliseerde diensten, ondersteund door de BMW Open Mobility Cloud.

 • BMW Connected Amazon Echo integratie

  Via Amazon Echo* maakt u verbinding met BMW Connected, zodat u via spraaksturing toegang heeft tot uw mobiliteitsagenda alsook autofuncties vanuit huis kunt bedienen. BMW Connected, uw persoonlijke mobiliteitsassistent, kan per direct via Alexa communiceren met alle mobiele eindapparaten van Amazon Echo.

  Daarmee is BMW de eerste autofabrikant die Alexa ondersteunt en via spraaksturing toegang biedt tot afspraken uit de mobiliteitsagenda alsook de bediening van autofuncties vanuit huis mogelijk maakt. Via de spraaksturing van Alexa is BMW Connected vanaf nu thuis in uw digitale leven (naast de iPhone®, de Apple Watch® en Android smartphones en smartwatches) geïntegreerd.

  * Deze dienst is momenteel (nog) niet beschikbaar in Nederland.

 • BMW ConnectedDrive

  BMW ConnectedDrive staat voor de intelligente verbinding tussen auto, bestuurder en de buitenwereld. Het zorgt ervoor dat u ook onderweg altijd intelligent verbonden bent.

  Het samenspel tussen de vele en gevarieerde BMW ConnectedDrive Digital Services en de intelligente bestuurdersassistentiesystemen van BMW Personal CoPilot ondersteunen BMW rijders in elk opzicht – voor meer comfort, voor entertainment onderweg of voor een geruststellend veilig gevoel tijdens elke rit.

  BMW verenigt een unieke reeks uitrustingsmogelijkheden onder de naam BMW ConnectedDrive en biedt bestuurders daarmee een uitzonderlijke vorm van mobiliteit. Ofwel: meer rijplezier.

 • BMW Connected Onboard

  Met BMW Connected Onboard houdt u altijd zicht op uw mobiliteitgerelateerde gegevens. Op het gepersonaliseerde screen wordt persoonlijke en contextgerichte informatie getoond zoals de volgende bestemmingen en de persoonlijke mobiliteitsagenda. Het is onder meer mogelijk om deze gegevens rechtstreeks over te nemen in het navigatiesysteem van uw BMW en met slechts een muisklik te starten, zodat de volgende bestemming probleemloos kan worden bereikt. Tijdens de rit heeft u op elk moment toegang tot BMW Connected Onboard.

 • BMW Connected Remote 3D View

  Met Remote 3D View kunt u heel comfortabel via uw smartphone op afstand de omgeving van uw geparkeerde BMW bekijken, bijvoorbeeld tijdens slecht weer. De functie is oproepbaar via BMW Connected (voor iOS). Dankzij de weergave in 3D biedt de functie een beeld vanuit verschillende perspectieven. Het is ook mogelijk deze beelden op te slaan op de smartphone en later opnieuw op te roepen. Remote 3D View kan binnen twee uur maximaal drie keer worden opgeroepen.

 • BMW Display Key

  Met de BMW Display Key kunt u de actuele status van uw BMW bekijken en via het geïntegreerde Touch Display diverse functies bedienen. Zo kunt u de tijd, de actuele actieradius, servicemeldingen, alsmede de status van de centrale vergrendeling, de zijruiten en het glazen schuif-/kanteldak aflezen. Daarnaast kunt u via de BMW Display Key de functies Remote Parking en interieurvoorverwarming (beide optioneel) bedienen. De BMW Display Key kan draadloos (optioneel) of met het meegeleverde USB-snoer worden opgeladen.

 • BMW iPerformance services voor navigatie

  Consequent duurzaam betekent consequent verbonden zijn met uw BMW en de omgeving. De iPerformance services voor navigatie bieden u alle relevante informatie voor het rijden met een hybride auto. U kunt bijvoorbeeld op elk gewenst moment de laadtoestand en de elektrische actieradius laten weergeven. Gebruik de iPerformance services voor navigatie om veilig uw bestemming te bereiken. Bovendien worden in de navigatiekaarten alle beschikbare laadstations aangegeven, zodat u uw BMW iPerformance model snel en comfortabel onderweg kunt opladen.

 • BMW Head-Up Display

  Verlies de belangrijke zaken niet uit het oog: het BMW Head-Up Display projecteert relevante rij-informatie direct in het blikveld van de bestuurder. Dit stelt bestuurders in staat de informatie tot 50 procent sneller te verwerken en hun aandacht te houden waar hij hoort: bij de weg en het verkeer.

  De technische basis van het BMW Head-Up Display vormt een projector die achter het dashboard is geplaatst en zijn beeld op de voorruit projecteert. Het resultaat is een weergave in kleur met hoge resolutie in rechthoekig formaat, die ongeacht de lichtomstandigheden altijd goed afleesbaar is.

  Door een spiegelsysteem lijkt deze projectie op ongeveer twee meter afstand, aan het einde van de motorkap te zweven. Het voordeel hiervan is dat de bestuurder niet de hele tijd zijn ogen hoeft scherp te stellen op dichtbij en veraf.

  Het full-colour BMW Head-Up Display biedt bestuurders nog meer comfort. Door het gebruik van meerdere kleuren zijn algemene rijgegevens zoals snelheidsbeperkingen en navigatieaanwijzingen eenvoudiger te onderscheiden van dringende waarschuwingsmeldingen. Belangrijke informatie, zoals 'voetganger op de rijbaan' (in combinatie met het optionele BMW Night Vision), is nu nog duidelijker en sneller te herkennen door de bestuurder – waarmee ook de reactietijd wordt verkort. Met de iDrive Controller kan het BMW Head-Up Display horizontaal en verticaal afgesteld worden voor optimale projectie. Het BMW Head-Up Display biedt met deze uitgebreide rotatiefunctie vele mogelijkheden voor individuele instelling. Het zicht van de bestuurder is zo altijd op de essentiële zaken gericht: de belangrijkste informatie en de weg.

  Naast de snelheid, die altijd wordt weergegeven, kan het BMW Head-Up Display ook andere inhoud weergeven, afhankelijk van model en uitrusting. Voorbeelden zijn toerental (voor M modellen), navigatieaanwijzingen en de Guiding Info met kruisingszoomfunctie en Lane Guiding, Speed Limit Info en de status van de Active Cruise Control. Ook waarschuwingen van de BMW Personal CoPilot assistentiesystemen en de Check Control worden weergegeven in het BMW Head-Up Display, zoals de persoonsherkenning van BMW Night Vision en de Collision Warning.

  Bestuurders kunnen de weergaven van het BMW Head-Up Display naar wens instellen via de iDrive Controller.

 • BMW i ConnectedDrive diensten voor navigatie

  De BMW i ConnectedDrive diensten voor navigatie bieden u alle informatie die elektrisch rijden eenvoudiger en comfortabeler maakt. Centraal bestanddeel van deze diensten is de actieradiusassistent met dynamische actieradiuskaart, die rekening houdt met belangrijke factoren zoals de laadstatus van de accu, uw rijstijl, topografie evenals de actuele verkeerssituatie. Wanneer de actieradiusassistent vaststelt dat vanwege een van deze factoren de bestemming niet kan worden bereikt, beveelt hij u met de ECO ROUTE een energie-efficiënte alternatieve route aan of over te schakelen naar de efficiënte ECO PRO+ Modus, of geeft hij de laadstations langs de route naar uw bestemming aan.

 • BMW M Laptimer App

  Met de BMW M Laptimer App kunt u op het racecircuit nauwkeurig ritgegevens registreren en aansluitend analyseren om uw eigen rijprestatie te verbeteren. De app gebruikt daarvoor de exacte gegevens van de BMW sensoren in de auto en toont de geselecteerde waarden overzichtelijk in het Control Display. Het systeem wordt bediend met de iDrive Controller. Daarnaast is in de BMW M Laptimer een interface voor GoPro-camera's geïntegreerd.

  Tijdens de meting registreert de BMW M Laptimer App GPS-positie, snelheid, acceleratie, dwarsversnelling (G-krachten), rondetijden en acceleratie tot een bepaalde snelheid (bijv. van 0 tot 100 km/h). Afhankelijk van uitrusting en modeljaar van uw BMW behoren ook gaspedaalstand, stuurhoek, vertraging, motortoerental en versnelling evenals verbruik tot de geregistreerde waarden.

  Deze gegevens kunt u als snapshot posten op sociale netwerken, of opslaan en per e-mail versturen.

 • BMW Night Vision

  Optimaal zicht voor maximale veiligheid in het donker: BMW Night Vision met Dynamic Light Spot signaleert voetgangers in het donker al van veraf en belicht deze doelgericht.
  Het systeem richt een van de twee onafhankelijk bedienbare high-performance lichten op onbelichte voetgangers. Daarmee worden bestuurders en voetgangers effectief gewaarschuwd voor potentieel gevaarlijke situaties. De lenzen van de Dynamic Light Spot zijn bij dimlicht extra verlicht en vormen zo fraaie designelementen.
  Een infraroodcamera filmt het gebied voor de auto en waarschuwt de bestuurder voor mensen op de weg. Het systeem herkent objecten in de vorm van mensen en toont ze als gele warmtebeelden. Dit beeld wordt tegelijkertijd geanalyseerd door een besturingsapparaat en kan indien gewenst getoond worden op het Control Display.
  BMW Night Vision met Dynamic Light Spot herkent mensen en bepaalt hun positie en nabijheid. Op basis van snelheid en stuurhoek beoordeelt het systeem of iets een probleem vormt en toont, indien dit zo is, een waarschuwingssymbool in het dashboard of in het optionele BMW Head-Up Display. In extreem gevaarlijke situaties wordt naast een akoestisch signaal ook een geluidssignaal gegeven en bereidt de auto zich voor om te remmen.
  Afhankelijk van de omgeving herkent het systeem mensen automatisch al op ongeveer 100 meter, zodat de bestuurder ze van grote afstand op het display kan zien.

 • BMW Online Toepassingen

  De toepassingen die beschikbaar zijn binnen BMW Online ondersteunen u in veel verschillende situaties met bruikbare aanwijzingen en individuele tips.

  Gebruik de advies-portal Yelp, of specifieke zoekfuncties voor tankstations, apotheken, de benzineprijs, regio of hotels, om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn. In uw BMW kunt u nog over andere diensten beschikken, zoals parkeerinformatie, reisgids, weerberichten en buienradar, evenals de Kicker app.

  U bepaalt wat u wilt weten; de toepassingen van BMW geven u passende antwoorden.

 • BMW Online News

  Wie zegt dat u onderweg niet kunt beschikken over het laatste nieuws en andere belangrijke informatie? In uw BMW hoeft u in ieder geval niets te missen: BMW Online houdt u op de hoogte over alles wat er gebeurt.

  BMW Online verzorgt onderweg het laatste nieuws, geselecteerd op basis van uw voorkeurscategorieën zoals bijvoorbeeld economie of sport. Om te zorgen dat u zich op het verkeer kunt concentreren tijdens het rijden, kunnen de geselecteerde nieuwsberichten voorgelezen worden via het audiosysteem.

  U vindt deze dienst in uw BMW onder BMW Online Nieuws.

 • BMW Online Office

  Er is mail voor u. Met BMW Online kunt u ook e-mails ontvangen en beantwoorden, direct vanuit uw BMW. Blijf in contact wanneer en waar u maar wilt: met BMW ConnectedDrive kunt u onderweg ook e-mails ontvangen, lezen en beantwoorden, dankzij de BMW Online dienst. Stel eenvoudig een mailbox in met uw eigen e-mailadres, bijvoorbeeld Google™ Mail, op uw PC via de persoonlijke omgeving van BMW ConnectedDrive. Onder BMW Office kunt u ook mailboxen aanmaken van geselecteerde e-mailproviders. Als er meerdere e-mailaccounts bij dezelfde provider zijn, worden deze helder in het menu weergegeven. Waar u ook bent op een bepaald moment, uw berichten zullen u direct bereiken, via de kortste weg.

 • BMW Online Weer.

  Blauwe luchten of een regenfront: BMW ConnectedDrive houdt u altijd op de hoogte van het weer dat u op uw bestemming kunt verwachten.
  Als u in uw auto kijkt onder BMW Online, biedt de dienst u zowel een gedetailleerde voorspelling voor de dag alsook een voorspelling voor de komende vijf dagen. Om helemaal op de hoogte te blijven gebruikt u de link naar de buienradar van de BMW Online Toepassingen. Uw BMW laat u niet in de kou staan.

 • BMW Routes

  BMW Routes is een interactieve routeplanner waarmee de BMW bestuurder aanbevolen of eigen routes heel eenvoudig naar de auto kan doorsturen en in het navigatiesysteem kan oproepen.
  Op www.bmw-route.com vindt u een groot aantal routesuggesties voor Duitsland en andere Europese landen. Elke route heeft zijn eigen karakter, afhankelijk van routeprofiel, landschap en tussenstops – de ene keer spelen veeleisende bochtige wegen een hoofdrol, de andere keer zijn het bezienswaardigheden, musea etc. Elke suggestie omvat gedetailleerde aanvullende informatie en foto's over mogelijke tussenstops, evenals restaurant- en hoteltips.
  Klanten met een BMW ConnectedDrive contract kunnen BMW Online gebruiken om alle routes te importeren in hun navigatiesysteem, waar ze verder bewerkt kunnen worden door bijvoorbeeld de bestemmingen en tussenstops te veranderen. U kunt ook zelfgeplande reizen opslaan in de BMW. Daarvoor wordt een USB-stick aangesloten op de USB-aansluiting in de BMW, of wordt de route van tevoren opgeslagen in de BMW Online portal.
  Voor het gebruik van BMW Routes is het intuïtieve iDrive bedieningssysteem vereist in combinatie met BMW navigatiesysteem Professional.

 • BMW Teleservices

  BMW Teleservices is gebaseerd op een rechtstreekse, draadloze dataverbinding tussen uw auto en BMW, zodat uw BMW Service Partner snel en eenvoudig toegang heeft tot de autogegevens. Dit garandeert zowel een persoonlijke service voor uw BMW als een snelle reactie in geval van een probleem.
  Met de automatische BMW Teleservice Call stuurt de auto via Condition Based Service (CBS) alle relevante gegevens zelfstandig door naar BMW wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Uw Service Partner kan vervolgens de gegevens over de auto oproepen en evalueren, en neemt zo nodig contact met u op om een afspraak te maken. Zo kan hij het werkplaatsbezoek optimaal plannen en voorbereiden, onder meer door alvast de benodigde vervangende onderdelen te bestellen. Dat bespaart u tijd en vergroot uw rijplezier.

 • Agenda

  Nooit meer een afspraak vergeten: BMW Connected geeft uw afspraken duidelijk weer op het Control Display en leest ze indien gewenst ook voor.

 • Personal Assistant Service

  Ervaar een aanbod zonder weerga – dankzij de Personal Assistant Service van BMW ConnectedDrive. Want via deze comfortabele dienst legt u met één druk op de knop contact met de medewerkers van het BMW Callcenter, die onderweg als 'personal assistant' voor u klaarstaan. Of u nu zoekt naar een specifiek restaurant, de dichtstbijzijnde geldautomaat of een apotheek die open is, of misschien een hotelkamer wilt reserveren: de BMW Callcenter medewerker staat tot uw dienst en stuurt de relevante adresinformatie op verzoek direct naar het navigatiesysteem van uw BMW. U kunt de Personal Assistant Service onafhankelijk van uw mobiele telefoon gebruiken, in binnen- en buitenland, 24 uur per dag en zeven dagen per week zonder extra kosten. Gebruik van deze diensten vereist de extra-uitrusting ConnectedDrive Services.

 • ConnectedDrive Services

  De uitrusting ConnectedDrive Services vormt de basis voor het gebruik van de persoonlijke digitale mobiliteitsassistent BMW Connected in de auto, evenals van de intelligente diensten van BMW ConnectedDrive, die u onderweg voorzien van een uitgebreid informatie-, entertainment- en serviceaanbod.

  Dit omvat ook BMW Online, dat toegang verschaft tot actuele, op uw locatie gebaseerde informatie zoals weer en nieuws, evenals een online zoekfunctie powered by Google™ of Office-functies. Daarnaast kunt u services en features zoals parkeerinformatie, reis- en hotelgids in het ConnectedDrive menu zonder uw smartphone direct in uw BMW gebruiken.

  Eveneens geïntegreerd is het comfortabele en onbeperkte gebruik van geselecteerde smartphone apps, waarmee u onder andere BMW Connected kunt gebruiken in uw BMW. De uitrusting ConnectedDrive Services biedt bovendien toegang tot de BMW ConnectedDrive Store, waar services en apps op elk moment eenvoudig te activeren, verlengen en geheel volgens uw individuele behoeften samen te stellen zijn. ConnectedDrive Services omvat daarnaast nog tal van andere opties, waardoor elke rit een belevenis wordt.

 • Antiverblindings-grootlichtassistent

  Met de antiverblindings-grootlichtassistent (BMW Selective Beam) worden nachtelijke ritten voor u nog aangenamer en veiliger. Deze uitrusting biedt optimaal zicht in het donker zonder andere bestuurders te verblinden.
  Het systeem registreert andere weggebruikers en voorkomt met een traploze regeling dat het grootlicht deze verblindt. Een bereik van meer dan 400 m zorgt ervoor dat gevaren vroegtijdig kunnen worden opgemerkt en zorgt ervoor dat het verloop van de weg optimaal te volgen is. Voor de antiverblindings-grootlichtassistent is de extra-uitrusting adaptieve LED-koplampen of adaptieve bochtverlichting vereist.

 • Deezer

  Deezer is een toonaangevende wereldwijde muziekdienst die direct en onbeperkt toegang biedt tot al uw favoriete muziek. Onvergetelijke reizen vragen om een onvergetelijke soundtrack – en dat is precies wat Deezer introduceert in uw BMW met BMW ConnectedDrive.
  Ga naar www.deezer.com en geniet 15 dagen lang gratis van Deezer Premium+. Met Premium+ kunt u:

  • onbeperkt miljoenen nummers beluisteren in High Quality geluidskwaliteit.
  • uw muziek met uw apparaat synchroniseren voor offline beluisteren.
  • muziek de aandacht geven die hij verdient. Geen reclame, geen onderbrekingen.
  • uw eigen muziekbibliotheek opbouwen met uw favoriete artiesten, albums en playlists.
  • duizenden artiesten en themaradiokanalen ontdekken.
  • persoonlijk geselecteerde aanbevelingen ontvangen van onze muziekredacteurs.
  • uw eigen MP3-bestanden opslaan op Deezer, zodat al uw muziek zich op één plek bevindt.

  Meer informatie over Premium+: http://www.deezer.com/en/offers/premiumplus.
  Met een Deezer Premium of gratis Discovery account geniet u van duizenden gratis thema- en artiestradiokanalen.
  Stap in uw BMW en geniet van uw persoonlijke muzikale entertainment.
  Om Deezer te gebruiken in uw BMW, downloadt u de nieuwste versie van de Deezer app voor iPhone, verbindt u uw smartphone met uw BMW via de USB-aansluiting of snap-in adapter. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.
  De beschikbaarheid van Deezer verschilt per land.

 • Bestuurdersprofielen

  Bestuurdersprofielen maken het eenvoudig om individuele instellingen in de auto op te slaan en op te roepen – van stoelinstellingen tot geselecteerd rijprogramma en favoriete radiozenders.

  In een BMW zijn veel rij-, comfort- en infotainmentfuncties te configureren volgens de wensen van de bestuurder. Als de bestuurder de auto verlaat, worden de individuele instellingen van de relevante componenten automatisch opgeslagen in een profielbestand en toegewezen aan de gebruikte sleutel. Deze instellingen worden geactiveerd zodra de sleutel weer gebruikt wordt. Drie sleutels kunnen zodoende drie bestuurdersprofielen opslaan. Dit is met name praktisch wanneer meerdere personen dezelfde BMW gebruiken, bijvoorbeeld in geval van een bedrijfsauto. Als alternatief, als er maar één sleutel wordt gebruikt, zijn de verschillende bestuurdersprofielen ook vanuit de on-board computer oproepbaar via het Control Display (onder Instellingen > Profielen). Het profiel kan dan hernoemd, verwijderd of geëxporteerd worden voor gebruik in een andere BMW. Dat gebeurt met een USB-stick via de USB-aansluiting of door het profiel eerst op te slaan op de BMW Online portal en later van daaruit op te vragen.

  Bestuurdersprofielen zijn onderdeel van BMW ConnectedDrive, de intelligente verbinding tussen bestuurder, auto en de omgeving. Hiermee kunt u tal van instellingen bundelen: voor radiozenders, HiFi-systeem, navigatie, voorkeuzetoetsen, stoel, spiegels, stuurkolom, camera, verlichting, centrale portiervergrendeling, Head-Up Display, airconditioning, taal, BMW Personal CoPilot assistentiesystemen en rijdynamiek. Voor elke auto zijn er vier profielen beschikbaar.

 • Driving Assistant

  Het veiligheidspakket Driving Assistant omvat de met camera werkende systemen Collision Warning en Pedestrian Warning met City-remfunctie, Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden en Lane Departure Warning, alsmede de met radarsensoren werkende uitrustingen Crossing Traffic Warning Rear, Lane Change Warning en Rear Collision Prevention.

  De Lane Departure Warning herkent rijbaanmarkeringen en waarschuwt de bestuurder bij snelheden vanaf circa 70 km/h met een trilling in het stuur tegen ongewild verlaten van de rijbaan. Wanneer voertuigen naderen in de dode hoek, waarschuwt Lane Change Warning u met een trilling in het stuur en een knipperend waarschuwingssymbool in de buitenspiegel wanneer u van rijbaan wilt wisselen.

  Crossing Traffic Warning Rear helpt u bij het uitparkeren. Terwijl de Collision Warning met City-remfunctie voertuigen herkent, reageert de Pedestrian Warning op voetgangers. In zulke gevallen worden de remmen 'op scherp gezet' om sneller te kunnen reageren. Wanneer een botsing onvermijdelijk is, zorgt het systeem ervoor dat de BMW een noodstop maakt. De werking van het systeem kan in het donker en bij mist beperkt zijn. De Rear Collision Prevention (preventie van aanrijdingen van achter) activeert bij gevaar de alarmknipperlichten met dubbele snelheid. Wanneer een botsing onvermijdelijk is, wordt tijdig het Pre-Crash-systeem in werking gesteld en worden zijruiten en een eventueel schuifdak gesloten.

 • Driving Assistant Plus

  De uitrusting Driving Assistant Plus biedt meer comfort en veiligheid in eentonige of onoverzichtelijke verkeerssituaties zoals files, langzaam rijdend verkeer of lange ritten in de stad, op provinciale wegen of snelwegen, en bij kruisingen of wisselen van rijstrook.

  Zo houdt de Active Cruise Control met Stop & Go-functie permanent een ingestelde snelheid tot 210 km/h aan en zorgt voor de gewenste afstand tot uw voorligger. Zo nodig afhankelijk van de op dat moment geldende maximum snelheid. In hetzelfde snelheidsbereik staat de Steering & Lane Control Assistant ter beschikking, die de bestuurder indien gewenst helpt om de BMW veilig in het midden van de rijstrook te houden.

  De Lane Change Warning helpt om aanrijdingen te voorkomen door in druk verkeer het gevaarlijk wisselen van rijbaan dan wel het onbedoeld verlaten van de rijstrook te voorkomen of te corrigeren. Daarnaast maakt de Lane Change Assistant het zelfs mogelijk om automatisch van rijstrook te wisselen. Collision Warning reageert zo nodig met een steeds intenser wordende waarschuwing, licht afremmen en uiteindelijk, indien noodzakelijk, een noodstop. Bovendien herkent de BMW kritieke situaties op kruisingen, zoals bij onoplettendheid van de bestuurder of van kruisend verkeer, en grijpt ondersteunend in.

F TOT I

 • Glympse

  Met Glympse kunt u anderen in real time informeren over uw locatie via een tekstbericht, e-mail of Twitter.

  Met deze app kunt u links sturen naar geselecteerde ontvangers, die daarmee uw geschatte aankomsttijd en actuele locatie kunnen volgen. Met behulp van de timerfunctie kunt u instellen hoe lang uw locatie zichtbaar blijft. Registratie is niet nodig.

  U kunt de app in uw BMW gebruiken in combinatie met uw smartphone. Daarvoor downloadt u de applicatie via de App Store, start u hem op uw smartphone die u vervolgens via een snap-in adapter of USB-kabel met uw BMW verbindt. U vindt deze connected app onder BMW Apps en kunt deze van daaruit bedienen.

  De beschikbaarheid van Glympse verschilt per land.

 • Google™ Services

  Reizen is geweldig. De Google diensten Panoramio, Street View en online zoeken via spraaksturing van BMW ConnectedDrive zorgen dat u geen informatie mist wanneer u onderweg bent.
  Wilt u graag zien hoe uw bestemming eruitziet? Selecteer dan de Street View diensten van BMW Online toepassingen en bekijk afbeeldingen of panoramafoto’s van uw bestemming tot op straatniveau.
  Met de online zoekopdrachten binnen BMW Online zoekt u bestemmingen met vrije tekst of binnen categorieën. Hiervoor kunt u ofwel de iDrive Controller, ofwel de zeer gebruiksvriendelijke spraaksturing gebruiken. De gesproken zoekopdracht wordt automatisch naar Google gestuurd en u ontvangt suggesties voor mogelijke bestemmingen. U selecteert de juiste bestemming en de reis kan beginnen.

 • Grootlichtassistent

  Meer veiligheid en comfort tijdens nachtelijke ritten: de grootlichtassistent detecteert andere weggebruikers op tijd en dimt de koplampen automatisch, om vervolgens weer over te schakelen naar grootlicht als het verkeer dat toestaat.
  Een camera bij de binnenspiegel registreert de koplampen van naderende voertuigen al op een afstand van 1.000 meter, de achterlichten van een voorligger vanaf een afstand van 500 meter. Het systeem schakelt de koplampen automatisch van grootlicht naar dimlicht. Zodra andere bestuurders niet meer verblind kunnen worden, activeert het systeem automatisch weer het grootlicht. ’s Nachts rijden met de grootlichtassistent ontneemt u het ongemak steeds uw koplampen te moeten aanpassen en vergroot de rijveiligheid aanzienlijk. Er bestaat geen gevaar dat u vergeet terug te schakelen naar grootlicht als de weg vrij is, of naar dimlicht bij verkeer vóór u. Het systeem reageert bovendien op voldoende verlichting van de omgeving, bijvoorbeeld binnen de bebouwde kom, en dimt het grootlicht automatisch. De grootlichtassistent wordt geactiveerd via een toets op de grootlichtschakelaar en kan op elk moment worden gedeactiveerd door handmatige bediening van de hendel aan de stuurkolom.

 • iDrive Touch Controller

  Met de iDrive Touch Controller bedient u het iDrive systeem in uw BMW eenvoudig met een hand. Dankzij de geïntegreerde touchpad kunt u informatie zoals bestemmingen comfortabel in uw eigen handschrift invoeren in het navigatiesysteem.
  Daarnaast kunt u vele functies oproepen en aanpassen en door lijsten bladeren. De bediening is gemakkelijk en intuïtief door gebruik te maken van aanraking; dit vermindert de belasting van de bestuurder omdat het minimale eisen stelt aan uw concentratie – die u zo op de weg kunt blijven richten. Het Control Display stelt u in staat alle functies comfortabel te volgen die via de Controller bediend worden.

 • iHeartRadio App

  Met de iHeartRadio App voor iOS en Android hebt u in uw BMW toegang tot uw favoriete online radiozenders, sport- en nieuwszenders en podcasts. Kies uit het aanbod van meer dan 20 miljoen songs en stel uw persoonlijke reclamevrije music stream samen.

  Om deze app te gebruiken in uw BMW, downloadt u deze in de App Store® of bij Google PlayTM, verbindt u uw smartphone met uw BMW via de USB-aansluiting of snap-in adapter en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller en het audiosysteem van de BMW. Met de nieuwste versie van de user interface is de volledige integratie ook via Bluetooth mogelijk. Daardoor is de integratie nog naadlozer.

  De beschikbaarheid van de iHeartRadio App verschilt per land.

 • Geïntegreerde SIM-kaart

  Connectiviteit waar en wanneer u het nodig heeft: met de geïntegreerde SIM-kaart kunt u veel BMW ConnectedDrive diensten gebruiken zonder dat daarvoor uw eigen mobiele telefoon nodig is.

  De SIM-kaart is vast ingebouwd in uw auto als onderdeel van de uitrusting BMW Teleservices(SA6AE). Deze is crashbestendig en in staat om u zelfs in moeilijke situaties te helpen. BMW Teleservices maakt deel uit van de basisfuncties ConnectedDrive Services (6AK) en Emergency Call (6AC), die de basis vormen voor veel andere BMW ConnectedDrive features. Dankzij de geïntegreerde SIM-kaart kunt u ook opties zoals Real Time Traffic Information, Personal Assistant Service, Remote Services of Internet gebruiken, zonder dat additionele apparatuur nodig is.

 • Intelligent Emergency Call

  Bij een ongeval zorgt de Intelligent Emergency Call (geavanceerde noodoproepfunctie) van BMW ConnectedDrive automatisch en snel voor hulp ter plaatse. Zo kunnen passagiers zo snel mogelijk optimale hulp ontvangen.

  Een noodoproep wordt automatisch en direct verstuurd naar het BMW Callcenter als de crashsensoren een ongeval registeren (afhankelijk van de lokaal beschikbare mobiele diensten). Een medewerker van het Callcenter neemt contact op met de inzittenden om te informeren naar hun situatie.

  Tegelijkertijd ontvangt de medewerker zowel gegevens van de auto die relevant zijn voor de hulpoperatie als gegevens over de aard en de ernst van het ongeval. Van welke kant heeft contact plaatsgevonden? Welke airbags zijn geactiveerd? En, afhankelijk van het model, is de auto over de kop gegaan? Dankzij GPS ontvangt de BMW Callcenter medewerker ook informatie over de exacte locatie van de auto, het type, het kenteken en de kleur. Op basis van de exacte locatiegegevens worden de dichtstbijzijnde hulpdiensten ingeschakeld. Zij ontvangen alle benodigde informatie om de slachtoffers de juiste medische hulp te kunnen verlenen.

  De noodoproep van BMW ConnectedDrive kan ook handmatig worden geactiveerd, bijvoorbeeld om andere weggebruikers te helpen. Het werkt onafhankelijk van mobiele telefoons.

  Bij de Intelligent Emergency Call is gratis gebruik van de optie BMW Teleservices inbegrepen.

 • Intelligent Voice Assistant met offboard spraakherkenning.

  De Intelligent Voice Assistant met offboard spraakherkenning biedt spraaksturing van het hoogste niveau: naast korte commandozinnen herkent hij ook natuurlijke spraak. Daarbij maakt het niet uit wie de commando's uitspreekt en in welke situatie: de Intelligent Voice Assistant beheerst ook taalvarianten zoals dialecten en jargons. Daarmee worden ook de mogelijkheden bij het dicteren van teksten, zoals e-mails, aanzienlijk uitgebreid.

  De sterk uitgebreide functieomvang is onder meer mogelijk dankzij een server-gebaseerde offboard spraakherkenning, die beschikbaar is via ConnectedDrive en de basis vormt voor de Intelligent Voice Assistant. Via deze cloud-functie kunt u ook snel en aspecifiek via gesproken zoekopdrachten op internet zoeken naar speciale bestemmingen voor de navigatie, bijvoorbeeld met een vraag naar bepaalde restaurants in de buurt.

  Tegelijkertijd zorgt de verplaatsing naar de cloud voor snellere update-cycli, zodat verdere innovaties ook in de toekomst sneller beschikbaar zijn, of het nu om de software of om computerlinguïstiek gaat.

J TOT N

 • Lane Change Warning

  Lane Change Warning ontdekt voertuigen in de dode hoek of voertuigen die met hoge snelheid aankomen op de inhaalstrook en waarschuwt de bestuurder door een symbool in de buitenspiegel.
  Als de bestuurder desondanks richting aangeeft om van rijstrook te wisselen, waarschuwen een lichte trilling in het stuur en een knipperend gevarensymbool in de buitenspiegel voor de gevaarlijke situatie.
  De voordelen op een rij:

  • voorkomt gevaarlijke situaties bij het inhalen of van rijbaan wisselen
  • visuele waarschuwing in de buitenspiegel
  • waarschuwt de bestuurder via trilling in het stuurwiel
 • Lane Departure Warning

  De Lane Departure Warning inclusief met camera werkende Collision Warning registreert rijbaanmarkeringen op een afstand van 50 meter en boven een snelheid van 70 km/h. Als u de rijbaan ongewild dreigt te verlaten, begint het stuur discreet te trillen.
  Als u hierbij richting aangeeft – het is uw bedoeling om van baan te wisselen – wordt geen waarschuwing gegeven. Collision Warning detecteert uw voorliggers en waarschuwt als de afstand te klein wordt of als er kans is op een aanrijding.
  De voordelen op een rij:

  • minder kans op ongevallen dankzij Collision Warning
  • waarschuwt de bestuurder door een trilling in het stuur
  • biedt meer veiligheid bij onbedoeld verlaten van een rijbaan
 • Life360

  Life360 is een innovatieve, gratis iPhone app die families of vrienden in een stedelijke omgeving met elkaar verbindt door middel van locatiegebaseerde technologie. U kunt op elk moment uw locatie delen met een zelf geselecteerde groep mensen – of eenvoudig via de geïntegreerde kaartfunctie informatie krijgen over de locatie van andere groepsleden.

  Via de app kunt u groepen samenstellen binnen uw persoonlijke netwerk. Alleen geautoriseerde leden van deze groepen kunnen uw locatie zien en vervolgens zelf bepalen of ze hun locatie ook willen delen. Daarnaast profiteert u van andere praktische functies zoals het vinden van de weg naar andere leden (met behulp van een navigatiesysteem) of het direct bellen van groepsleden.

  Life360 is een gecertificeerde “BMW Apps ready” applicatie die u natuurlijk ook in uw BMW kunt gebruiken. Download eerst de app in de App Store® en verbind vervolgens uw iPhone® met uw auto via de USB-aansluiting of de snap-in adapter. Zodra u de app start kunt u de functies gebruiken via het ConnectedDrive menu in uw Control Display.

  De beschikbaarheid van de Life360 App verschilt per land.

 • My BMW ConnectedDrive portal

  In de ‘My BMW ConnectedDrive’ portal beheert u eenvoudig uw persoonlijke gegevens en auto-instellingen die nodig zijn voor het gebruiken van de BMW ConnectedDrive diensten in de auto, in BMW Connected en via het BMW ConnectedDrive Callcenter. Activeer bijvoorbeeld de Remote Services, of stel uw BMW Online Office e-mailaccount in. Daarnaast kunt u adressen naar uw BMW versturen. In de geïntegreerde ConnectedDrive Store kunt u services en apps geheel naar uw individuele behoefte samenstellen. En in de nieuwe, separate Remote Cockpit ontvangt u nuttige informatie over de actuele 'status' van uw BMW.

  Neem contact op met uw BMW dealer voor meer informatie over registratie in de My BMW ConnectedDrive portal.

 • Mijn Info / Send to Car

  Mijn Info / Send to Car maakt het voor u en geautoriseerde personen mogelijk om een bericht (inclusief navigatiebestemming en telefoonnummers) rechtstreeks naar uw BMW te sturen.

  U kunt dan verzonden adressen in uw BMW raadplegen onder Berichten en met een druk op de knop in het navigatiesysteem zetten, of ontvangen telefoonnummers bellen met uw via Bluetooth aangesloten mobiele telefoon. De functie Mijn Info / Send to Car is beschikbaar via BMW Connected, in de My BMW ConnectedDrive portal of via geselecteerde partners zoals Google Maps™.

  U kunt ook informatie krijgen over adressen, telefoonnummers of berichten die naar uw BMW zijn gestuurd via een tekstbericht. Indien nodig kan een passend antwoord worden ingesteld in het invoerscherm van uw BMW en met een druk op de knop teruggestuurd worden.

 • Napster

  Met Napster heeft u toegang tot miljoenen nummers uit elk genre en duizenden luisterboeken. Geniet van uw favoriete titels – met uw iPhone® of iPod® of ook rechtstreeks in uw BMW.
  Vind al uw favorieten via de zoekfunctie of ontdek nieuwe nummers met de Napster charts, de actuele nieuwe releases, de reclamevrije radiokanalen en playlists die het Napster muziekteam samenstelt.

  Gebruik Napster online in uw BMW. Muziek en luisterboeken die u thuis al via WiFi heeft gedownload, worden automatisch opgeslagen op uw smartphone en kunnen daarvandaan onderweg elk moment worden afgespeeld.

  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde “BMW Apps ready” applicatie, downloadt u deze in de App Store®, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.

  De beschikbaarheid van Napster verschilt per land.

 • Navigatieysteem Professional

  Navigatiesysteem Professional biedt bestuurders een volledig in 3D ontwikkeld design gecombineerd met een innovatieve interface en talrijke functies voor navigatie, Office en multimedia.
  Als geïntegreerd onderdeel van uw auto biedt BMW navigatiesysteem Professional u vele voordelen: verbinding van het systeem met de stuursensoren en de stuurhoeksensor betekent dat de auto altijd nauwkeurig kan worden gelokaliseerd. Dit garandeert altijd betrouwbare navigatie, zelfs bij een zwak GPS signaal zoals in een tunnel.
  Integratie in het duidelijk opgezette BMW bedienings- en displayconcept maakt navigatie extra eenvoudig. Meerdere functies werken tegelijkertijd intelligent samen zodat bijvoorbeeld het muziekvolume automatisch wordt verminderd voordat een navigatieaanwijzing de route uitlegt.
  Het hoge-resolutie, 10,2 inch grote kleurenscherm (formaat varieert per model) met splitscreen-functie toont naast navigatieaanwijzingen en wegenkaarten naar wens ook landkaarten in 3D en bezienswaardigheden in fotorealistische weergave. Alle menu's worden in virtuele, driedimensionale ruimtes weergegeven en in real time berekend. Dankzij een snelle processor van 1,3 GHz met een eigen 3D grafische chip kan naar hartenlust worden gebladerd en gescrold; animaties en dynamische overgangen maken van de bediening een belevenis op zich. Submenu's verschijnen terwijl de hoofdmenu's tegelijkertijd naar de achtergrond verdwijnen, maar toch zichtbaar blijven.
  BMW navigatiesysteem Professional biedt praktische interactieve opties, zelfs bij het invoeren van een bestemming: om de beste navigatie te bieden kunnen bestuurders ook een kaart van de geselecteerde bestemming zien in splitscreen-modus. Naar gelang de behoefte kan de bestuurder hier via een zoomfunctie de selectie veranderen en op die manier controleren of de weergegeven bestemming inderdaad de plaats is die hij bedoelt. Via de uitgebreide functielijst kan de bestuurder kaartcontent individualiseren zonder de kaartweergave te verlaten. Elke wijziging wordt direct weergegeven en kan naar wens eenvoudig worden aangepast.
  De functie High Guiding is met name handig bij navigeren in de stad of daar waar het verloop van de weg onoverzichtelijk is. Afhankelijk van de uitrusting worden de navigatiegegevens duidelijk weergegeven in het Multifunctionele Info Display, het centrale Control Display of het BMW Head-Up Display. Lane Guiding geeft bovendien aanwijzingen om tijdig van rijstrook te veranderen. De functie 3D-stadsmodellen maakt het vinden van de weg in stedelijke omgevingen eenvoudig door de weergave van realistische beelden van wegen en gebouwen.
  De nieuwste generatie van BMW navigatiesysteem Professional voert in combinatie met BMW ConnectedDrive regelmatig automatische updates uit van de navigatiekaarten. Zodra geactualiseerd materiaal beschikbaar is voor de geselecteerde regio, wordt de update mobiel per internet overgedragen dankzij de geïntegreerde simkaart. Dit gebeurt tot vier keer per jaar. Voor het updaten gelden geen licentietarieven of downloadkosten. Zonder registratie of aanmelding in een portal is het navigatiesysteem altijd uitgerust met de meest actuele kaarten. Ook tijdens het updaten blijft de navigatiefunctie onbeperkt beschikbaar.

 • Navigatiekaart Update

  Het BMW navigatiesysteem maakt van navigeren kinderspel: het zorgt voor de optimale route van A naar B en ondersteunt daarbij met de meest actuele informatie. Maar de werking van een navigatiesysteem valt of staat met de actualiteit van het kaartenmateriaal. Een probleemloze navigatie naar de bestemming met toevoeging van filemeldingen is alleen gegarandeerd wanneer het kaartenmateriaal geheel up-to-date is (per jaar verandert circa 15% van de wegen in Europa). Hoe passen wij het navigatiesysteem aan, wanneer wegen veranderen of nieuwe routes worden toegevoegd? BMW is de eerste autofabrikant die drie mogelijke update-processen aanbiedt: de USB Full Map Update via de dealer of de ConnectedDrive Store en de automatische "Over-The-Air" update via de vast geïnstalleerde SIM-kaart – tot vier keer per jaar (voor de voorgeselecteerde gebieden). De "Over-The-Air" update veroorzaakt noch licentiekosten, noch overdrachtskosten. Zo is ook zonder de noodzaak om u te registreren in een portal of in te loggen, het navigatiesysteem altijd voorzien van actuele kaarten. Tijdens een update blijft de navigatie onbeperkt beschikbaar.

O TOT S

 • Online Entertainment

  Het juiste nummer voor elke situatie, elke weg en elke stemming: met Online Entertainment heeft u direct en onbeperkt toegang tot miljoenen titels in uw BMW, zonder dat u andere apparaten zoals een smartphone hoeft te gebruiken.

  Hier vindt u het juiste nummer voor elke smaak. Bij gebruik van Online Entertainment kunt u een account voor ongelimiteerde toegang tot muziek openen bij een van de BMW muziekpartners (Napster of Deezer). De muziek is niet alleen beschikbaar in uw BMW; u kunt het account ook op uw smartphone, en elk ander apparaat dat door de muziekpartner ondersteund wordt, gebruiken. En dit alles zonder additionele kosten in 10 Europese landen: Nederland, België, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje en Zwitserland. Gebruik van de diensten vereist de uitrusting ConnectedDrive Services.

 • On-Street Parking Information

  On-Street Parking Information maakt het zoeken naar een parkeerplaats eenvoudiger door in grote steden via het BMW navigatiesysteem aan te geven hoe groot de waarschijnlijkheid is om een vrije parkeerplaats op de openbare weg te vinden. Door op de navigatiekaart de straten in verschillende blauwtinten weer te geven op basis van de waarschijnlijke beschikbaarheid van parkeerplaatsen, ziet de bestuurder waar hij het beste kan zoeken.

 • Park Distance Control

  Park Distance Control maakt het eenvoudiger om zelfs de krapste parkeerplaatsen in te rijden of te verlaten. Een geluidssignaal waarschuwt u voor obstakels en reduceert hiermee de kans op parkeerschade.

  Ultrasone sensoren aan de achterzijde, respectievelijk aan de voor- en achterzijde van uw BMW berekenen de positie van mogelijke obstakels. De interval tussen de waarschuwingstonen geeft aan hoeveel ruimte u nog heeft. Hoe dichter u het obstakel nadert, hoe korter de intervallen worden. Bij een afstand van minder dan 30 cm klinkt het signaal continu als aanwijzing om te remmen. Naast de akoestische parkeerhulp wordt een afbeelding van de auto en de locatie van de obstakels in het Control Display weergegeven, wat extra praktisch is tijdens parkeermanoeuvres achteruit.

  De noodremfunctie Active PDC ondersteunt de bestuurder bij het achteruit rijden en inparkeren, om botsingen te voorkomen dan wel om de ernst van een aanrijding te verminderen. Het resultaat: altijd ontspannen en extra veilig inparkeren.

 • Parking Assistant

  De Parking Assistant neemt het zoeken naar een geschikte parkeerplaats van u over en helpt u actief bij het inparkeren.
  Tot een snelheid van 35 km/u en bij een maximale zijdelingse afstand van 1,5 m tot de rij geparkeerde voertuigen wijzen de ultrasone sensoren van de BMW via het Control Display de bestuurder op elke geschikte parkeerplek die zich parallel aan de rijbaan bevindt. U hoeft alleen nog maar de gewenste parkeerplek uit te zoeken, de richtingaanwijzer te activeren en de schakelaar van de Parking Assistant ingedrukt te houden. Vanaf hier neemt het systeem het stuur letterlijk van u over: Parking Assistant schakelt in de juiste versnelling, stuurt, geeft gas en remt – allemaal volautomatisch. Parkeren was nog nooit zo leuk.

  De voordelen op een rij:

  - ontspannen fileparkeren langs de weg
  - automatische herkenning van parkeerplaatsen die groot genoeg zijn
  - effectief voorkomen van parkeerschade

 • Quick Search

  Met de functie „Quick Search“ onder NAVIGATIE / BESTEMMINGSINVOER kunt u bestemmingen zoeken middels vrije-tekst-invoer. Deze zoektekst wordt automatisch naar HERE verzonden, vervolgens ontvangt u mogelijke bestemmingen. U selecteert de juiste bestemming – en de rit kan beginnen.Door de functie Quick Search te gebruiken accepteert u de marktspecifieke gebruiksvoorwaarden en bepalingen rondom de bescherming van persoonsgegevens van HERE. Meer informatie vindt u op http://legal.here.com/terms/ en http://legal.here.com/privacy.

 • ParkNow

  In combinatie met het BMW navigatiesysteem Professional vindt u eenvoudig een parkeerplek dankzij de online parkeerservice ParkNow*. De dienst toont op het display waar in parkeergarages en langs de weg parkeerplaatsen zijn. Vanuit de BMW is het vervolgens mogelijk een parkeerplek af te rekenen via ParkNow.

  * Deze dienst is momenteel (nog) niet beschikbaar in Nederland.

 • Real Time Traffic Information (RTTI)

  Met de Real Time Traffic Information (RTTI) beschikt u onderweg in de BMW op elk moment over actuele verkeersinformatie. Nauwkeurige gegevens over locatie en duur van de verkeershinder worden nagenoeg in real time weergegeven om te informeren over de actuele verkeerssituatie op snelwegen, secundaire wegen en de belangrijkste verkeersaders in steden. Praktische adviezen over mogelijke omleidingen helpen u om zo snel en efficiënt mogelijk uw bestemming te bereiken. Als databronnen fungeren o.a. geanonimiseerde bewegingsprofielen uit GPS-gegevens van voertuigvloten, smartphone apps en politiemeldingen, maar ook terugkerende verkeerspatronen zoals forensenverkeer. Met de functie Hazard Warning worden aanvullende, door de BMW voertuigvloot verzamelde gevaarmeldingen overgedragen naar de BMW.

  De verkeerssituatie wordt gevisualiseerd door de wegen in groen, geel, oranje of rood weer te geven. Tot de uitrusting Real Time Traffic Information (RTTI) behoort ook de functie On-Street Parking Information, die een gerichter en efficiënter zoeken naar een parkeerplaats mogelijk maakt.

  Voorwaarden voor gebruik van de Real Time Traffic Information (RTTI) zijn de uitrustingen ConnectedDrive Services en BMW navigatiesysteem Business of Professional.

 • Achteruitrijcamera

  Met de achteruitrijcamera heeft de bestuurder bij inparkeren en manoeuvreren via het Control Display zicht op het gebied achter de BMW. De achteruitrijcamera maakt bovendien beter overzicht mogelijk bij het achteruitrijden in parkeersituaties en bij een snelheid van minder dan 20 km/h.
  Interactieve koerslijnen geven weer of de gekozen parkeerplek groot genoeg is en bieden ondersteuning bij inparkeren middels gekleurde vlakken op het Control Display. In combinatie met een trekhaak maakt de achteruitrijcamera het aankoppelen van een aanhanger veel eenvoudiger dankzij de praktische zoomfunctie.

  De voordelen op een rij:

  • duidelijk zicht op de omgeving achter de BMW op het Control Display
  • soepel parkeren en manoeuvreren op de krapste plaatsen
  • interactieve koerslijnen zorgen voor comfortabele ondersteuning bij het parkeren
  • zoomfunctie voor de trekhaak met interactieve lijn voor het aankoppelen
 • Remote Services

  Met de Remote Services van BMW Connected (beschikbaar in de App Store en Google Play Store) kunnen diverse functies van uw BMW op afstand worden bediend, zoals het ver- en ontgrendelen van de portieren.

  Daarnaast kunt u uw BMW snel terugvinden door op afstand claxon of lichtsignalen te bedienen, of hem op een kaart in de BMW Connected App te laten aangeven. Bovendien kan, afhankelijk van de uitrusting van de auto, de airconditioning direct worden geactiveerd of worden voorgeprogrammeerd voor een later tijdstip.

 • Side View

  Eerder zien wat er aankomt: met Side View heeft uw BMW altijd het overzicht op blinde kruisingen of uitritten, zelfs wanneer uw zicht op de situatie wordt geblokkeerd.

  Het enige wat nodig is, is een blik op het Control Display. Dat toont een videobeeld van wat de camera’s, die links en rechts in de voorbumper van uw BMW zijn ingebouwd, kunnen zien. Middels hulplijnen toont Side View ook de exacte positie van de voorkant van uw auto. Het gelijktijdig tonen van beide verkeersrichtingen op het Control Display laat u de situatie meteen goed inschatten. Indien nodig zelfs als u rijdt, omdat Side View ook geactiveerd kan worden bij snelheden tot 15 km/h. Met slechts een druk op de knop heeft u alles in beeld: dankzij BMW ConnectedDrive.
  Afhankelijk van uw model is Side View een losstaande optie of onderdeel van de extra-uitrusting Surround View.

 • Siri activatie

  Siri, de persoonlijke spraakassistent voor uw iPhone, iPad en iPod Touch, kan nu ook via uw BMW bediend worden. Siri beantwoordt al uw vragen op de gebruikelijke wijze, zodat u zich kunt blijven concentreren op de weg en het verkeer.
  Voor het bedienen van Siri activeert u de spraaksturing door de knop voor spraakinvoer op het stuur van uw BMW in te drukken. U kunt met Siri bellen, muzieknummers selecteren, tekstberichten laten voorlezen, agenda-items opvragen, herinneringen toevoegen en andere nuttige functies oproepen. Om er zeker van te zijn dat uw ogen op de weg gericht blijven blijft het display van uw iOS apparaat uitgeschakeld tijdens de rit.

 • Sixt App

  Sixt klanten opgelet: de innovatieve Sixt App en BMW ConnectedDrive helpen u alle benodigde stappen uit te voeren bij het terugbrengen van uw Sixt huurauto.

  Onverwachte nieuwe plannen gemaakt en niet in staat uw Sixt huurauto op tijd terug te brengen? Gebruik dan de praktische functies van de Sixt App in uw gehuurde BMW. Via het BMW navigatiemenu kunt u bijvoorbeeld uw huurovereenkomst verlengen of de terugbrenglocatie wijzigen. De Sixt App raadt ook tankstations aan op de locatie van uw keuze die u als tussenstop kunt overnemen in het navigatiesysteem. Bij vragen kunt u bellen met de Sixt Service, die altijd beschikbaar is voor hulp.

  U kunt de Sixt App in uw huurauto gebruiken in combinatie met uw iPhone®. Download de app in de App Store®, start hem op uw telefoon en verbind deze via de snap-in adapter of USB kabel. De app kan vervolgens worden gevonden onder BMW Apps.

  De beschikbaarheid van de Sixt App verschilt per land.

 • Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden

  Speed Limit Info is een assistentiesysteem dat actuele snelheidsbeperkingen – ook variabele – betrouwbaar herkent en weergeeft. Daarnaast herkent de Speed Limit Info inhaalverboden.
  Conventionele meldingen van snelheidsbeperkingen zijn vaak onvolledig of onjuist, omdat het gebruikte kaartmateriaal niet actueel is of helemaal geen rekening houdt met variabele aanduidingen – bijvoorbeeld de maximumsnelheid bij wegwerkzaamheden of file.
  De intelligente Speed Limit Info informeert de bestuurder echter altijd over hoe hard hij werkelijk mag rijden. Een in de binnenspiegel geïntegreerde camera registreert relevante verkeersborden en vergelijkt deze met de gegevens uit het BMW navigatiesysteem.
  Ook voorwaardelijke snelheidsbeperkingen worden herkend en geëvalueerd: registreert de camera de beperking '60 km/h bij nat wegdek', dan wordt dit de bestuurder alleen gemeld als de regensensor van de BMW een corresponderend signaal afgeeft – als dus aan de aanvullende voorwaarde 'nat wegdek' wordt voldaan. Hetzelfde geldt voor snelheidsbeperkingen die van toepassing zijn op bepaalde tijdstippen of op rijden met aanhanger/caravan.
  Speed Limit Info omvat tevens de weergave van inhaalverboden. Naast de snelheidslimieten registreert het zowel permanente als tijdelijke verkeersborden en houdt het in de gaten of er inhaalrestricties gelden. Zo blijft de bestuurder betrouwbaar op de hoogte van alle inhaalverboden en hun geldigheid. Afhankelijk van model en uitrusting wordt deze informatie weergegeven in het Info Display of in het BMW Head-Up Display.

 • Spotify

  Spotify is een van de populairste muziekstreamingdiensten ter wereld en biedt toegang tot miljoenen songs waarmee u uw individuele, persoonlijke playlists kunt samenstellen.

  Gebruik de app vanaf nu heel comfortabel in uw BMW en zoek uw favoriete muziek bijvoorbeeld op categorie of genre, artiest, titel of album, maar ook op label of jaar van release. In uw BMW beschikt u bovendien over Spotify Radio.

  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde “BMW Apps ready” applicatie downloadt u deze in de App Store® of bij Google Play™, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW, en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW. Met de nieuwste versie van de user interface is de volledige integratie ook via Bluetooth mogelijk. Daardoor is de integratie nog naadlozer.

  De beschikbaarheid van Spotify verschilt per land.

 • Steering & Lane Control Assistant incl. Traffic Jam Assistant

  De inschakelbare Steering & Lane Control Assistant (stuur- en rijbaanassistent) met Traffic Jam Assistant ontlast u bij eentonige verkeerssituaties. Tot 210 km/h zorgt dit systeem op elk type weg voor comfortabele ondersteuning bij het sturen en houdt uw BMW in het midden van de rijstrook.

  Het moderne geleidingssysteem kan onafhankelijk van de Active Cruise Control functioneren. De auto beschikt daartoe over meerdere radarsystemen en een stereocamera, die de omgeving rond uw BMW in de gaten houden. Het systeem oriënteert zich daarbij aan de markeringslijnen van de rijbaan en daarnaast aan een eventuele voorligger. Zo houdt uw BMW automatisch de gewenste afstand tot uw voorligger, regelt zelfstandig de rijsnelheid, zo nodig zelfs tot stilstand en stuurt daarbij actief mee. Daarmee vormt de Steering & Lane Control Assistant een nieuwe stap op de weg naar autonoom rijden.

  Hoewel het systeem de BMW zelfstandig kan besturen, blijft u als bestuurder op grond van wettelijke bepalingen verplicht een hand aan het stuur te houden. Doet u dit niet, dan herkent de BMW dit via sensoren in de stuurwielrand, om u na enige tijd een waarschuwing te geven met een geluidssignaal en het systeem uiteindelijk in stand-by-modus te schakelen. Dat geldt ook als de richtingaanwijzer geactiveerd wordt om van rijbaan te wisselen of wanneer er niet meer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, zoals de minimumbreedte van de rijstrook.

 • Stitcher

  Interviews, podcasts en live radio in één app. Uw favoriete programma's on demand, up-to-date en rechtstreeks in uw BMW.

  U kunt uw favorieten selecteren uit meer dan 10.000 radioprogramma’s en zo uw eigen, persoonlijke radiostation creëren. Of zelfs nieuwe programma’s ontdekken. Stitcher geeft u persoonlijk advies gebaseerd op uw luistergedrag.

  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde “BMW Apps ready” applicatie downloadt u deze in de App Store®, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW, en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.

  De beschikbaarheid van Stitcher verschilt per land.

 • Surround View

  Surround View omvat de met camera werkende functies achteruitrijcamera, Panorama View, Top View en 3D View. Camera's in de buitenspiegels en aan de voor- en achterzijde leveren een panoramabeeld van 360° rondom de BMW.

  Naast een eenvoudige weergave van de ruimte achter de auto biedt Top View een overzicht van het gebied rond de portieren en aan de zijkant van uw BMW, zodat u comfortabeler kunt manoeuvreren. In 3D View zorgt een parallel in beeld gebracht, door de computer gegenereerd 3D-aanzicht voor nog meer overzicht bij het parkeren. Panorama View maakt het naderen van onoverzichtelijke punten zoals uitritten of onoverzichtelijke kruisingen veiliger. Een digitale camera in het midden van de voorzijde van de BMW registreert de verkeerssituatie voor de auto. Hierdoor is het mogelijk om verkeer dat vanaf de zijkanten nadert al vroeg te herkennen en passend te reageren op de betreffende situatie. Vanaf een snelheid van 15 km/h wordt de functie Side View automatisch gedeactiveerd.

  U kunt naar believen schakelen tussen de drie functies Top View, Panorama View en 3D View, waarbij de volgende keer dat u het systeem gebruikt automatisch uw laatste keuze wordt geactiveerd. De camerasystemen worden ingeschakeld door de achteruitversnelling 'R', de PDC-toets of de Panorama View toets te selecteren, waarna het beeld in het Control Display verschijnt.

T TOT Z

 • Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid

  De Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid omvat een dock met draadloze oplaadfunctie en een geïntegreerde alarmfunctie voor als u uw mobiele telefoon vergeet. Bovendien kunt u beschikken over (modelafhankelijk) twee volledig functionele USB-aansluitingen met elk tot twee ampère laadstroom waarmee u mobiele apparatuur snel kunt opladen. De WiFi Hotspot-voorbereiding maakt het betaalde gebruik van de service HotSpot Drive van Telekom mogelijk met LTE-standaard.

  De dakantenne zorgt voor een minstens even goede ontvangst van het mobiele telefoonverkeer als buiten uw BMW. Een tweede microfoon met extra geluidsvolumeregelaar zorgt ervoor dat ook de voorpassagier optimaal is te verstaan via de handsfree-functie.

  Via Bluetooth kunnen twee mobiele telefoons en een mobiele audiospeler tegelijk worden aangesloten. De telefoonvoorbereiding omvat daarnaast Bluetooth Office met toegang tot de agenda-, sms- en e-mail-functies van compatible smartphones. Bovendien staat een draadloze NFC-interface ter beschikking om uw mobiele telefoon snel en eenvoudig te kunnen koppelen aan uw BMW.

 • TuneIn

  Met TuneIn heeft u toegang tot ongeveer twee miljoen podcasts en zo’n 60.000 radiostations van over de hele wereld.

  Met uw mobiele telefoon of tablet luistert u naar muziek, nieuws, comedy en nog veel meer, zonder kosten. Trouwens, u kunt ook luisteren terwijl u andere apps gebruikt. TuneIn blijft dan op de achtergrond actief.

  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde “BMW Apps ready” applicatie downloadt u deze in de App Store®, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW, en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.

  De beschikbaarheid van TuneIn Radio verschilt per land.

 • USB audio interface

  Via de USB audio interface kunt u praktisch alle gangbare mp3-spelers, Apple iPhones® en iPods® evenals USB-sticks aansluiten op het audiosysteem van uw BMW.

  De titels worden weergegeven in het Control Display of radiodisplay. U navigeert eenvoudig tussen titels met de radiobediening, de multifunctionele toetsen op het stuurwiel of met de BMW iDrive Controller. Alle gangbare compressieformaten (MP3, AAC, WAV en WMA) evenals weergavelijsten in M3U-formaat worden ondersteund.

  U kunt ook uw iPhone® koppelen aan de USB audio interface. Om te telefoneren heeft u alleen een handsfree set met Bluetooth-aansluiting nodig. Met de USB-aansluiting in de middenconsole kunnen de spelers of een Apple iPhone® rechtstreeks worden bediend. Voor het aansluiten van een Apple iPod® of Apple iPhone® op de USB audio-interface kan – afhankelijk van de uitrusting – het originele Apple USB-snoer of de als accessoire verkrijgbare BMW snoeradapter worden gebruikt.

  iPod® en iPhone® zijn geregistreerde handelsmerken van Apple® Computer.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW ConnectedDrive nieuwsbrief.