ALLES ZOEKEN. EN HET VINDEN.

BMW ConnectedDrive van A tot Z.

Heeft u vragen over BMW ConnectedDrive? Zoekt u naar een specifieke optie of wilt u meer informatie?  Dan vindt u het antwoord zeker in onze BMW ConnectedDrive woordenlijst.

A TOT E

 • Active Cruise Control met Stop & Go-functie

  Ontspannen rijden, zelfs in druk verkeer: De Active Cruise Control met Stop & Go-functie houdt u altijd op constante afstand van het voertuig voor u. Als het verkeer stil komt te staan, activeert het systeem de remmen tot uw BMW tot stilstand komt. En rijdt automatisch verder als de weg weer vrij is.
  De Active Cruise Control met Stop & Go-functie is ontwikkeld voor reizen op snelwegen en autowegen. Drie radarsensoren met een bereik tot 150 meter scannen constant de weg af in de rijrichting. Bij het naderen van een voorligger passen het motormanagement en de remmen uw snelheid aan zodat de afstand automatisch gelijk gehouden wordt. En indien nodig komt de auto tot stilstand.
  Als de rijbaan voor u weer vrij is, of het voertuig voor u gaat harder rijden, accelereert de Active Cruise Control weer naar de gewenste snelheid. Om weer weg te rijden nadat de BMW tot stilstand is gekomen, moet de bestuurder handmatig de opdracht geven weer te accelereren: door kort op het gaspedaal te drukken of door op een knop te drukken. Als de stilstand tussen 1 en 30 seconden duurt, rijdt de BMW automatisch verder. Tot vier snelheden kunnen voorgeprogrammeerd worden en zijn op te vragen door een druk op de knop. Het systeem werkt bij snelheden tussen 30 en 180 km/h.
  De aan te houden afstand wordt in seconden berekend in plaats van in meters, wat betekent dat u bij elke snelheid voldoende tijd heeft om te reageren. Het op comfort gerichte assistentiesysteem biedt ook een hoge mate van veiligheid. Een krappe bocht wordt door de DSC sensoren en het navigatiesysteem geregistreerd en de snelheid wordt daarop aangepast.
  Op meerbaanswegen detecteert het systeem of een ander voertuig alleen op de naastliggende baan rijdt. Daarnaast hoeft u, om weer volledig controle over de auto te krijgen, alleen kort het gaspedaal of de rem in te drukken om het systeem te deactiveren. 
  Active Cruise Control met Stop & Go-functie is geen automatische piloot. De bestuurder krijgt akoestische en optische signalen als de voorligger harder dan verwacht remt of als het systeem een kritieke situatie ontdekt, zodat actie ondernomen kan worden. Dat maakt rijden in druk verkeer merkbaar eenvoudiger en de bestuurder behoudt beter zijn concentratie in vermoeiende situaties zoals files.

 • Active Protection

  Active Protection is de preventieve inzittendenbescherming van BMW ConnectedDrive.
  In een kritieke rijsituatie optimaliseren actieve gordelspanners voor de voorinzittenden de werking van de veiligheidsgordels, worden de elektrisch verstelbare stoelen voor- en achterin rechtop gezet en worden zijruiten en – indien aanwezig – het schuifdak gesloten. Een kritieke rijsituatie is bijvoorbeeld een door de bestuurder ingezette noodstop dan wel een sterk onder- of oversturen van de auto. In sommige noodsituaties kan uw auto tot stilstand worden gebracht met maximale vertraging. Dit vermindert de kans op een tweede aanrijding of voorkomt deze geheel. Daarnaast controleert de vermoeidheidswaarschuwing uw rijgedrag op tekenen van vermoeidheid. Het systeem analyseert het stuurgedrag en reageert op bijzonderheden; zo nodig adviseert het via het Control Display om te pauzeren.

 • Amazon Music App

  De Amazon Music App is nu BMW Apps ready, en dus kunt u nu rechtstreeks vanuit uw BMW uw muziek uit de cloud opvragen en afspelen. Met de app kunt u zoeken via categorieën, zoals genre, artiest, album en titel, alsmede vrije invoer van tekst. In uw persoonlijke Amazon Cloud opslag kunt u uw in de music store van Amazon aangeschafte muziek en muziek, die via Scan&Match is geüpload, oproepen.Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie, downloadt u deze in de App Store, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.
  De beschikbaarheid van de Amazon Music App verschilt per land.

 • Audible

  Met de Audible app voor de iPhone, iPad, Android en Windows Phone heeft u toegang tot de downloads van meer dan 80.000 audioboeken.
  De app biedt aanvullende functies zoals slaapmodus, toetsvrije navigatie, afspelen tijdens het downloaden of overzetten van audioboeken uit uw bibliotheek naar uw iPhone via WiFi.
  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie downloadt u deze in de App Store, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW, en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.
  De beschikbaarheid van Audible verschilt per land.

 • AUPEO! Personal Internet Radio

  Uw persoonlijke internetradio. Nu kunt u luisteren naar wat u maar wilt. Ongeacht welke artiesten u leuk vindt of in welke stemming u bent.
  Ontdek nieuwe muziek uit uw favoriete genre of van een van de meer dan 150 samengestelde radiozenders. U kunt elk nummer markeren en zo de stream afstemmen op uw persoonlijke smaak.
  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie downloadt u deze in de App Store, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW, en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.
  De beschikbaarheid van Audible verschilt per land.

 • Bluetooth interface

  De Bluetooth interface van BMW ConnectedDrive integreert smartphones in het intuïtieve weergave- en bedieningsconcept van uw BMW.
  Hierdoor heeft u ook in de auto direct toegang tot de belangrijkste gegevens en functies van de mobiele telefoon, en kunt u deze zeer eenvoudig en veilig gebruiken. Een tweede mobiele telefoon kan tegelijkertijd worden gekoppeld.
  Voor sommige apparaten is een BMW snap-in adapter (accessoire) beschikbaar. Deze verbindt de telefoon met de buitenantenne van de auto en laadt de batterij op. Met Bluetooth Audio Streaming is het mogelijk om draadloos muziek naar het audiosysteem te sturen.
  Wanneer uw mobiele telefoon Bluetooth ondersteunt, kunt u uw e-mails, tekstberichten, telefoonlijsten, contacten, agenda en informatie over de actuele track eenvoudig op het Info Display bekijken terwijl u muziek beluistert. Via de text-to-speech functie kunt u de content laten voorlezen via de luidsprekers van uw audiosysteem. Afhankelijk van de uitvoering van uw BMW is het mogelijk om de mobiele telefoon te bedienen middels de intuïtieve iDrive Controller, de praktische voorkeuzetoetsen, het multifunctionele stuur of spraaksturing.

 • Bluetooth Office

  Uw smartphone maakt zaken doen veel eenvoudiger: u kunt overal e-mail ontvangen, uw afspraken beheren en uw dag plannen. BMW ConnectedDrive Bluetooth Office integreert tal van functies in het menu van uw BMW.
  Veel meer dan alleen een telefoon: de nieuwste generatie smartphone is dankzij de geavanceerde mogelijkheden een high-performance mobiel communicatiecentrum, dat u nu ook kunt gebruiken in uw BMW. De Bluetooth interface van uw auto biedt u altijd toegang tot de belangrijkste Office functies. Bekijk uw afspraken, agenda, informatie en berichten eenvoudig op het Control Display of gebruik de text-to-speech functie om ze via de luidsprekers van uw audiosysteem te beluisteren.
  U kunt uw afspraken van de laatste 20 dagen tot en met de komende 50 dagen laten weergeven, en daarin vermelde telefoonnummers kunnen snel en makkelijk geselecteerd worden om uw contacten te bellen. Uiteraard wordt ook een foto van de beller getoond: het Control Display laat u precies zien wie er aan de lijn is als u een oproep ontvangt.
  BMW ConnectedDrive garandeert de absolute mobiliteit van uw mobiele telefoon, en houdt u altijd up-to-date.

 • BMW Car Hotspot LTE

  Onderweg uw banksaldo raadplegen of iets op Wikipedia opzoeken? De BMW Car Hotspot stelt u in staat de tijd die u in uw auto doorbrengt productief of ontspannen door te brengen.
  Verschillende apparaten, zoals een iPad, laptop of game consoles, kunnen tegelijkertijd toegang tot een draadloze internetverbinding verkrijgen via ofwel een simkaart in de BMW Car Hotspot ofwel een mobiele telefoon met sim access profile. De BMW Car Hotspot wordt in de middenarmsteun geplaatst met behulp van een snap-in adapter, waardoor dankzij een combinatie van LTE, UMTS (HSDPA) en GSM technologie de best mogelijke verbinding is gegarandeerd. Een visueel display toont de verbindingsstatus. Internationale roaming kan uitgezet worden door de gebruiker. Gebruik van de buitenantenne garandeert optimale ontvangst en vermindert straling in de auto.

 • BMW Connected

  Met de gratis BMW Connected App kunt u verschillende programma’s op het Control Display bekijken of beluisteren middels de text-to-speech functie.
  Verbonden waar u ook bent – Twitter.
  Neem eenvoudigweg uw sociale netwerken mee en bekijk status updates terwijl u onderweg bent.Alles in een oogopslag – Agenda.
  Nooit meer een afspraak vergeten: de BMW Connected App geeft uw afspraken duidelijk weer op het Control Display en leest ze indien gewenst ook voor.
  Altijd de juiste zender – Webradio.
  Webradio brengt talloze radiostations van over de hele wereld naar uw BMW.
  De juiste weg vinden, zelfs te voet – Last Mile.
  Arriveer op de bestemming die in uw navigatiesysteem staat, zelfs wanneer u zich buiten de auto bevindt, en vind ook altijd de weg naar uw auto terug.
  Volledig up-to-date – Nieuws.
  Uw persoonlijke nieuwsdienst: bekijk het laatste nieuws via RSS feeds.
  Geavanceerde informatie – Wiki Local.
  Ontdek meer over uw actuele locatie, uw bestemming of een postcodegebied. Met Wiki Local hoeft u niets te missen.
  Efficiënt reizen – ECO PRO AnalyserEfficiënt reizen wordt kinderspel. De ECO PRO Analyser evalueert de efficiëntie van het accelereren, remmen en schakelen en kent op basis daarvan sterren toe (0 – 5). Nuttige ECO tips helpen een nog efficiëntere rijstijl te realiseren*. De BMW Connected App informeert u ook over actuele beschikbaarheid van BMW Apps ready toepassingen.
  Om deze app te gebruiken in uw BMW, downloadt u deze in de App Store of op Google PlayTM, verbindt u uw iPhone met uw BMW via de USB-aansluiting of snap-in adapter en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.
  * Het aanbod kan verschillen tussen Apple en Android apparaten

 • BMW ConnectedDrive

  BMW ConnectedDrive staat voor de intelligente verbinding tussen auto, bestuurder en de buitenwereld. Het zorgt ervoor dat u ook onderweg altijd intelligent verbonden bent.
  Het samenspel tussen de vele en gevarieerde BMW ConnectedDrive Services & Apps en de intelligente bestuurdersassistentiesystemen ondersteunen BMW rijders in elk opzicht – voor meer comfort, voor entertainment onderweg of voor een geruststellend veilig gevoel tijdens elke rit.
  BMW verenigt een unieke reeks uitrustingsmogelijkheden onder de naam BMW ConnectedDrive en biedt bestuurders daarmee een uitzonderlijke vorm van mobiliteit. Ofwel: meer rijplezier.

 • BMW eDrive services voor navigatie.

  Consequent duurzaam betekent consequent verbonden zijn met uw BMW en de omgeving. U kunt bijvoorbeeld op elk gewenst moment de laadtoestand en de elektrische actieradius laten weergeven. Gebruik de eDrive services voor navigatie om veilig uw bestemming te bereiken. Bovendien worden in de navigatiekaarten alle beschikbare laadstations aangegeven, zodat u uw BMW met eDrive snel en comfortabel onderweg kunt opladen.

 • BMW Head-Up Display

  Verlies de belangrijke zaken niet uit het oog: het BMW Head-Up Display projecteert relevante rij-informatie direct in het blikveld van de bestuurder. Dit stelt bestuurders in staat de informatie tot 50 procent sneller te verwerken en hun aandacht te houden waar hij hoort: bij de weg en het verkeer.
  De technische basis van het BMW Head-Up Display vormt een projector die achter het dashboard is geplaatst en zijn beeld op de voorruit projecteert. Het resultaat is een weergave in kleur met hoge resolutie in rechthoekig formaat, die ongeacht de lichtomstandigheden altijd goed afleesbaar is.
  Door een spiegelsysteem lijkt deze projectie op ongeveer twee meter afstand, aan het einde van de motorkap te zweven. Het voordeel hiervan is dat de bestuurder niet de hele tijd zijn ogen hoeft scherp te stellen op dichtbij en veraf.
  Het full-colour BMW Head-Up Display biedt bestuurders nog meer comfort. Door het gebruik van meerdere kleuren zijn algemene rijgegevens zoals snelheidsbeperkingen en navigatieaanwijzingen eenvoudiger te onderscheiden van dringende waarschuwingsmeldingen. Belangrijke informatie, zoals 'voetganger op de rijbaan' (in combinatie met het optionele BMW Night Vision), is nu nog duidelijker en sneller te herkennen door de bestuurder – waarmee ook de reactietijd wordt verkort. Met de iDrive Controller kan het BMW Head-Up Display horizontaal en verticaal afgesteld worden voor optimale projectie. Het BMW Head-Up Display biedt met deze uitgebreide rotatiefunctie vele mogelijkheden voor individuele instelling. Het zicht van de bestuurder is zo altijd op de essentiële zaken gericht: de belangrijkste informatie en de weg.
  Naast de snelheid, die altijd wordt weergegeven, kan het BMW Head-Up Display ook andere inhoud weergeven, afhankelijk van model en uitrusting. Voorbeelden zijn toerental (voor M modellen), navigatieaanwijzingen en de Guiding Info met kruisingszoomfunctie en Lane Guiding, Speed Limit Info en de status van de Active Cruise Control. Ook waarschuwingen van de assistentiesystemen en de Check Control worden weergegeven in het BMW Head-Up Display, zoals de persoonsherkenning van BMW Night Vision en de Collision Warning.
  Bestuurders kunnen de weergaven van het BMW Head-Up Display naar wens instellen via de iDrive Controller.

 • BMW i ConnectedDrive diensten voor navigatie

  De BMW i ConnectedDrive diensten voor navigatie bieden u alle informatie die elektrisch rijden eenvoudiger en comfortabeler maakt. Centraal bestanddeel van deze diensten is de actieradiusassistent met dynamische actieradiuskaart, die rekening houdt met belangrijke factoren zoals de laadstatus van de accu, uw rijstijl, topografie evenals de actuele verkeerssituatie. Wanneer de actieradiusassistent vaststelt dat vanwege een van deze factoren de bestemming niet kan worden bereikt, beveelt hij u met de ECO ROUTE een energie-efficiënte alternatieve route aan of over te schakelen naar de efficiënte ECO PRO+ Modus, of geeft hij de laadstations langs de route naar uw bestemming aan.

 • BMW i Remote App

  Met de gratis BMW i Remote App kunt u op elk gewenst moment gedetailleerde informatie opvragen over de actuele status van uw BMW i model.
  Dit omvat bijvoorbeeld weergave van de actieradius, accu- en laadtoestand, servicemeldingen evenals de locatie van de auto. De klimaatregeling van het inzittendencompartiment en de hoogvoltage-accu kan al voor vertrek per smartphone worden geactiveerd, zodat uw BMW i model bij het instappen op de juiste temperatuur is en de hoogvoltage-accu optimale prestaties kan leveren. De BMW i Remote App helpt u ook om uw route te plannen. Belangrijke bestemmingen, zoals beschikbare oplaadstations, zijn al voor vertrek eenvoudig door te sturen naar de BMW.
  Om deze app te gebruiken in uw BMW, downloadt u deze in de App Store of op Google PlayTM, verbindt u uw smartphone met uw BMW via de USB-poort of snap-in adapter en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller en het Control Display van uw BMW.
  * De functies van de BMW i Remote App zijn ook te bedienen via de smartwatches Samsung Gear S en Apple Watch.

 • BMW M Laptimer App

  Ontdek hoe rijplezier wordt uitgedrukt in tienden van een seconde en acceleratiewaarden. De BMW M Laptimer App is een toepassing voor het analyseren van gegevens op het racecircuit, zoals het automatisch berekenen van rondetijden. Hiervoor registreert de app de exacte BMW sensorgegevens rechtstreeks van elke BMW met de extra-uitrusting BMW Apps*.
  Laat uw rijstijl evalueren door gegevens zoals stuurhoek, gaspedaalstand en G-krachten te analyseren. Op basis daarvan kunt u uw nauwkeurigheid en vaardigheden verbeteren, en snellere rondetijden rijden.
  De opgeslagen resultaten kunt u als snapshot posten op Facebook en Twitter. Voor een nog groter autosportgevoel kunt u uw prestaties ook per e-mail uitwisselen met vrienden en de rit bocht voor bocht vergelijken.
  Om deze app te gebruiken in uw BMW, downloadt u deze in de App Store, verbindt u uw iPhone met uw BMW via de USB-aansluiting of snap-in adapter en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller en het Control Display van uw BMW. De rondetijden worden na de rit geanalyseerd op uw iPhone.
  * Vereist aanschaf van de extra-uitrustingen ConnectedDrive Services en BMW navigatiesysteem Professional.

 • BMW Night Vision

  Optimaal zicht voor maximale veiligheid in het donker: BMW Night Vision met Dynamic Light Spot signaleert voetgangers in het donker al van veraf en belicht deze doelgericht.
  Het systeem richt een van de twee onafhankelijk bedienbare high-performance lichten op onbelichte voetgangers. Daarmee worden bestuurders en voetgangers effectief gewaarschuwd voor potentieel gevaarlijke situaties. De lenzen van de Dynamic Light Spot zijn bij dimlicht extra verlicht en vormen zo fraaie designelementen.
  Een infraroodcamera filmt het gebied voor de auto en waarschuwt de bestuurder voor mensen op de weg. Het systeem herkent objecten in de vorm van mensen en toont ze als gele warmtebeelden. Dit beeld wordt tegelijkertijd geanalyseerd door een besturingsapparaat en kan indien gewenst getoond worden op het Control Display.
  BMW Night Vision met Dynamic Light Spot herkent mensen en bepaalt hun positie en nabijheid. Op basis van snelheid en stuurhoek beoordeelt het systeem of iets een probleem vormt en toont, indien dit zo is, een waarschuwingssymbool in het dashboard of in het optionele BMW Head-Up Display. In extreem gevaarlijke situaties wordt naast een akoestisch signaal ook een geluidssignaal gegeven en bereidt de auto zich voor om te remmen.
  Afhankelijk van de omgeving herkent het systeem mensen automatisch al op ongeveer 100 meter, zodat de bestuurder ze van grote afstand op het display kan zien.

 • BMW Online Toepassingen

  De toepassingen die beschikbaar zijn binnen BMW Online ondersteunen u in veel verschillende situaties met bruikbare aanwijzingen en individuele tips.
  Gebruik de advies-portal Yelp, specifieke zoekfuncties voor tankstations, apotheken, de benzineprijs, regio of hotels, of vraag luchthaveninformatie, webcamportalen of iSki op om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn. In uw BMW kunt u nog over andere diensten beschikken, zoals zoeken naar een postagentschap of geldautomaat, parkeerinformatie, zoeken op kenteken, reisgids, foto's van de bestemming, beursnoteringen, bioscoopinfo, wisselkoersen, weerinformatie en buienradar, evenals de Kicker app.
  U bepaalt wat u wilt weten; de toepassingen van BMW geven u passende antwoorden.

 • BMW Online News

  Wie zegt dat u onderweg geen beschikking kan hebben over het laatste nieuws en andere belangrijke informatie? In uw BMW hoeft u in ieder geval niets te missen: BMW Online houdt u op de hoogte over alles wat er gebeurt.
  BMW Online verzorgt onderweg het laatste nieuws, geselecteerd op basis van uw voorkeurscategorieën zoals bijvoorbeeld economie of sport. Om te zorgen dat u zich op het verkeer kunt concentreren tijdens het rijden, kunnen de geselecteerde nieuwsberichten voorgelezen worden via het audiosysteem.
  U vindt deze dienst in uw BMW onder BMW Online News.

 • BMW Online Office

  Er is mail voor u. Met BMW Online kunt u ook e-mails ontvangen en beantwoorden, direct vanuit uw BMW. Blijf in contact wanneer en waar u maar wilt: met BMW ConnectedDrive kunt u onderweg ook e-mails ontvangen, lezen en beantwoorden, dankzij de BMW Online dienst. Stel eenvoudig een mailbox in met uw eigen e-mailadres, bijvoorbeeld Google™ Mail, op uw PC via de persoonlijke omgeving van BMW ConnectedDrive. Onder BMW Office kunt u ook mailboxen aanmaken van geselecteerde e-mailproviders. Als er meerdere e-mailaccounts bij dezelfde provider zijn, worden deze helder in het menu weergegeven. Waar u ook bent op een bepaald moment, uw berichten zullen u direct bereiken, via de kortste weg.

 • BMW Online Weer.

  Blauwe luchten of een regenfront: BMW ConnectedDrive houdt u altijd op de hoogte van het weer dat u op uw bestemming kunt verwachten.
  Als u in uw auto kijkt onder BMW Online, biedt de dienst u zowel een gedetailleerde voorspelling voor de dag alsook een voorspelling voor de komende vijf dagen. Om helemaal op de hoogte te blijven gebruikt u de link naar de buienradar van de BMW Online Toepassingen. Uw BMW laat u niet in de kou staan.

 • BMW Routes

  BMW Routes is een interactieve routeplanner waarmee de BMW bestuurder aanbevolen of eigen routes heel eenvoudig naar de auto kan doorsturen en in het navigatiesysteem kan oproepen.
  Op www.bmw-route.com vindt u een groot aantal routesuggesties voor Duitsland en andere Europese landen. Elke route heeft zijn eigen karakter, afhankelijk van routeprofiel, landschap en tussenstops – de ene keer spelen veeleisende bochtige wegen een hoofdrol, de andere keer zijn het bezienswaardigheden, musea etc. Elke suggestie omvat gedetailleerde aanvullende informatie en foto's over mogelijke tussenstops, evenals restaurant- en hoteltips.
  Klanten met een BMW ConnectedDrive contract kunnen BMW Online gebruiken om alle routes te importeren in hun navigatiesysteem, waar ze verder bewerkt kunnen worden door bijvoorbeeld de bestemmingen en tussenstops te veranderen. U kunt ook zelfgeplande reizen opslaan in de BMW. Daarvoor wordt een USB-stick aangesloten op de USB-aansluiting in de BMW, of wordt de route van tevoren opgeslagen in de BMW Online portal.
  Voor het gebruik van BMW Routes is het intuïtieve iDrive bedieningssysteem vereist in combinatie met BMW navigatiesysteem Professional.

 • BMW Teleservices

  BMW Teleservices is gebaseerd op een rechtstreekse, draadloze dataverbinding tussen uw auto en BMW, zodat uw BMW Service Partner snel en eenvoudig toegang heeft tot de autogegevens. Dit garandeert zowel een persoonlijke service voor uw BMW als een snelle reactie in geval van een probleem.
  Met de automatische BMW Teleservice Call stuurt de auto via Condition Based Service (CBS) alle relevante gegevens zelfstandig door naar BMW wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Uw Service Partner kan vervolgens de gegevens over de auto oproepen en evalueren, en neemt zo nodig contact met u op om een afspraak te maken. Zo kan hij het werkplaatsbezoek optimaal plannen en voorbereiden, onder meer door alvast de benodigde vervangende onderdelen te bestellen. Dat bespaart u tijd en vergroot uw rijplezier.

 • Agenda

  Nooit meer een afspraak vergeten: de BMW Connected App geeft uw afspraken duidelijk weer op het Control Display en leest ze indien gewenst ook voor.
  Met de BMW Connected App kunt u ook de volgende applicaties via het Control Display gebruiken:
  Verbonden waar u ook bent – Twitter.
  Neem eenvoudigweg uw sociale netwerken mee en bekijk status updates terwijl u onderweg bent.
  Altijd de juiste zender – Webradio.
  Webradio brengt talloze radiostations van over de hele wereld naar uw BMW.
  De juiste weg vinden, zelfs te voet – Last Mile.
  Arriveer op de bestemming die in uw navigatiesysteem staat, zelfs wanneer u zich buiten de auto bevindt, en vind ook altijd de weg naar uw auto terug.
  Volledig up-to-date – Nieuws.
  Uw persoonlijke nieuwsdienst: bekijk het laatste nieuws via RSS feeds.Geavanceerde informatie – Wiki Local.
  Ontdek meer over uw actuele locatie, uw bestemming of een postcodegebied. Met Wiki Local hoeft u niets te missen.
  Efficiënt reizen – ECO PRO AnalyserEfficiënt reizen wordt kinderspel. De ECO PRO Analyser evalueert de efficiëntie van het accelereren, remmen en schakelen en kent op basis daarvan sterren toe (0 – 5). Nuttige ECO tips helpen een nog efficiëntere rijstijl te realiseren.
  De BMW Connected App informeert u ook over actuele beschikbaarheid van BMW Apps ready toepassingen.
  Om deze app te gebruiken in uw BMW, downloadt u deze in de App Store of op Google PlayTM, verbindt u uw iPhone met uw BMW via de USB-aansluiting of snap-in adapter en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.

 • Personal Assistant Service

  Ervaar een aanbod zonder weerga – dankzij de Personal Assistant Service van BMW ConnectedDrive. Want via deze comfortabele dienst legt u met één druk op de knop contact met de medewerkers van het BMW Callcenter, die onderweg als 'personal assistant' voor u klaarstaan. Of u nu zoekt naar een specifiek restaurant, de dichtstbijzijnde geldautomaat of een apotheek die open is, of misschien een hotelkamer wilt reserveren: de BMW Callcenter medewerker staat tot uw dienst en stuurt de relevante adresinformatie op verzoek direct naar het navigatiesysteem van uw BMW. U kunt de Personal Assistant Service onafhankelijk van uw mobiele telefoon gebruiken, in binnen- en buitenland, 24 uur per dag en zeven dagen per week zonder extra kosten. Gebruik van deze diensten vereist de extra-uitrusting ConnectedDrive Services.

 • ConnectedDrive Services

  De extra-uitrusting ConnectedDrive Services geeft u toegang tot de wereld van BMW ConnectedDrive. Hiermee kunt u gebruik maken van talloze diensten en apps in de categorieën reizen, office en entertainment.
  Functies zoals Mijn Info / Send to Car of BMW Online Toepassingen zorgen dat u altijd optimaal geïnformeerd bent. BMW Routes, BMW Online Weer en ECO PRO Analyser bieden u de perfecte reis- en navigatiediensten. Bovendien kunt u ook uw kantoor meenemen in uw BMW: met Bluetooth Office, BMW Online Office en andere functies. Er is veel te ontdekken met Deezer, Spotify of Stitcher. Dankzij de Personal Image functie kunt u altijd uw favoriete afbeeldingen en foto’s meenemen. U kunt ook andere optionele BMW ConnectedDrive diensten en apps aanschaffen op basis van ConnectedDrive Services zoals de Personal Assistant Service, Internet of Real Time Traffic Information.

 • Antiverblindings-grootlichtassistent

  Met de antiverblindings-grootlichtassistent (BMW Selective Beam) worden nachtelijke ritten voor u nog aangenamer en veiliger. Deze uitrusting biedt optimaal zicht in het donker zonder andere bestuurders te verblinden.
  Het systeem registreert andere weggebruikers en voorkomt met een traploze regeling dat het grootlicht deze verblindt. Een bereik van meer dan 400 m zorgt ervoor dat gevaren vroegtijdig kunnen worden opgemerkt en zorgt ervoor dat het verloop van de weg optimaal te volgen is. Voor de antiverblindings-grootlichtassistent is de extra-uitrusting adaptieve LED-koplampen of adaptieve bochtverlichting vereist.

 • Deezer

  Deezer is een toonaangevende wereldwijde muziekdienst die direct en onbeperkt toegang biedt tot al uw favoriete muziek. Onvergetelijke reizen vragen om een onvergetelijke soundtrack – en dat is precies wat Deezer introduceert in uw BMW met BMW ConnectedDrive.
  Ga naar www.deezer.com en geniet 15 dagen lang gratis van Deezer Premium+. Met Premium+ kunt u:

  • onbeperkt miljoenen nummers beluisteren in High Quality geluidskwaliteit.
  • uw muziek met uw apparaat synchroniseren voor offline beluisteren.
  • muziek de aandacht geven die hij verdient. Geen reclame, geen onderbrekingen.
  • uw eigen muziekbibliotheek opbouwen met uw favoriete artiesten, albums en playlists.
  • duizenden artiesten en themaradiokanalen ontdekken.
  • persoonlijk geselecteerde aanbevelingen ontvangen van onze muziekredacteurs.
  • uw eigen MP3-bestanden opslaan op Deezer, zodat al uw muziek zich op één plek bevindt.

  Meer informatie over Premium+: http://www.deezer.com/en/offers/premiumplus.
  Met een Deezer Premium of gratis Discovery account geniet u van duizenden gratis thema- en artiestradiokanalen.
  Stap in uw BMW en geniet van uw persoonlijke muzikale entertainment.
  Om Deezer te gebruiken in uw BMW, downloadt u de nieuwste versie van de Deezer app voor iPhone, verbindt u uw smartphone met uw BMW via de USB-aansluiting of snap-in adapter. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.
  De beschikbaarheid van Deezer verschilt per land.

 • Bestuurdersprofielen

  Bestuurdersprofielen maken het eenvoudig om individuele instellingen in de auto op te slaan en op te roepen – van stoelinstellingen tot geselecteerd rijprogramma en favoriete radiozenders.
  In een BMW zijn veel rij-, comfort- en infotainmentfuncties te configureren volgens de wensen van de bestuurder. Als de bestuurder de auto verlaat, worden de individuele instellingen van de relevante componenten automatisch opgeslagen in een profielbestand en toegewezen aan de gebruikte sleutel. Deze instellingen worden geactiveerd zodra de sleutel weer gebruikt wordt. Drie sleutels kunnen zodoende drie bestuurdersprofielen opslaan. Dit is met name praktisch wanneer meerdere personen dezelfde BMW gebruiken, bijvoorbeeld in geval van een bedrijfsauto. Als alternatief, als er maar één sleutel wordt gebruikt, zijn de verschillende bestuurdersprofielen ook vanuit de on-board computer oproepbaar via het Control Display (onder Instellingen > Profielen). Het profiel kan dan hernoemd, verwijderd of geëxporteerd worden voor gebruik in een andere BMW. Dat gebeurt met een USB-stick via de USB-aansluiting of door het profiel eerst op te slaan op de BMW Online portal en later van daaruit op te vragen.
  Bestuurdersprofielen zijn onderdeel van BMW ConnectedDrive, de intelligente verbinding tussen bestuurder, auto en de omgeving. Hiermee kunt u tal van instellingen bundelen: voor radiozenders, HiFi-systeem, navigatie, voorkeuzetoetsen, stoel, spiegels, stuurkolom, camera, verlichting, centrale portiervergrendeling, Head-Up Display, airconditioning, taal, assistentiesystemen en rijdynamiek. Voor elke auto zijn er vier profielen beschikbaar.

 • Driving Assistant

  De extra-uitrusting Driving Assistant combineert de met camera's werkende systemen Lane Departure Warning en Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie.
  De Lane Departure Warning herkent rijbaanmarkeringen en waarschuwt met een trilling in het stuur als de bestuurder bij snelheden vanaf ca. 70 km/h de rijbaan ongewild dreigt te verlaten. Met geactiveerde richtingaanwijzer, dus bij het gewenst wisselen van rijstrook, blijft deze waarschuwing achterwege.
  Terwijl de Collision Warning met City-remfunctie voertuigen herkent, reageert de Pedestrian Warning met City-remfunctie op voetgangers. Remt een voorligger sterk af, dan reageert uw BMW bij geactiveerde Collision Warning onmiddellijk. Allereerst verschijnt een knipperend waarschuwingssymbool en klinkt een geluidssignaal. Vervolgens grijpt het systeem tot een snelheid van 60 km/h uiteindelijk in door automatisch te remmen. Bij Pedestrian Warning, dat is geactiveerd bij snelheden van 10 tot 60 km/h, wordt bij acuut gevaar een enkelvoudige waarschuwing gegeven. Waarschuwt het systeem voor een dreigende aanrijding, dan worden op hetzelfde moment de remmen voorbereid om sneller te kunnen reageren. In een noodgeval grijpt het systeem zelfs in door automatisch te remmen. In het donker en bij mist kan de werking van het systeem beperkt zijn.

 • Driving Assistant Plus

  De uitrusting Driving Assistant Plus omvat naast de systemen van de uitrusting Driving Assistant – Lane Departure Warning en Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie – ook de Active Cruise Control met Stop & Go-functie en Traffic Jam Assistant.

 • ECO PRO Analyser

  De ECO PRO Analyser maakt deel uit van de gratis BMW Connected App. Dit systeem evalueert de efficiëntie van het accelereren, remmen en schakelen, wat nuttig kan zijn om de actieradius van de BMW te vergroten. Nuttige ECO tips helpen een nog efficiëntere rijstijl te realiseren.Met de BMW Connected App kunt u ook de volgende applicaties via het Control Display gebruiken:
  Verbonden waar u ook bent – Twitter.
  Neem Twitter gewoon mee en bekijk tweets terwijl u onderweg bent.
  Alles in een oogopslag – Agenda.
  Nooit meer een afspraak vergeten: de BMW Connected App geeft uw afspraken duidelijk weer op het Control Display en leest ze indien gewenst ook voor.
  Altijd de juiste zender – Webradio.
  Webradio brengt talloze radiostations van over de hele wereld naar uw BMW.
  De juiste weg vinden, zelfs te voet – Last Mile.
  Arriveer op de bestemming die in uw navigatiesysteem staat, zelfs wanneer u zich buiten de auto bevindt, en vind ook altijd de weg naar uw auto terug.
  Volledig up-to-date – Nieuws.
  Uw persoonlijke nieuwsdienst: bekijk het laatste nieuws via RSS feeds.
  Geavanceerde informatie – Wiki Local.
  Ontdek meer over uw actuele locatie, uw bestemming of een postcodegebied. Met Wiki Local hoeft u niets te missen.
  De BMW Connected App informeert u ook over actuele beschikbaarheid van BMW Apps ready toepassingen.
  Om deze app te gebruiken in uw BMW, downloadt u deze in de App Store of op Google PlayTM, verbindt u uw iPhone met uw BMW via de USB-aansluiting of snap-in adapter en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.

F TOT I

 • Glympse

  Met Glympse kunt u anderen in real time informeren over uw locatie via een tekstbericht, e-mail, Facebook of Twitter.
  Met deze app kunt u links sturen naar geselecteerde ontvangers, die daarmee uw geschatte aankomsttijd en actuele locatie kunnen volgen. Met behulp van de timerfunctie kunt u instellen hoe lang uw locatie zichtbaar blijft. Registratie is niet nodig.
  U kunt de app in uw BMW gebruiken in combinatie met uw smartphone. Daarvoor downloadt u de applicatie via de App Store, start u hem op uw smartphone die u vervolgens via een snap-in adapter of USB-kabel met uw BMW verbindt. U vindt deze connected app onder BMW Apps en kunt deze van daaruit bedienen.De beschikbaarheid van Glympse verschilt per land.

 • Google™ Services

  Reizen is geweldig. De Google diensten Panoramio, Street View en online zoeken via spraaksturing van BMW ConnectedDrive zorgen dat u geen informatie mist wanneer u onderweg bent.
  Wilt u graag zien hoe uw bestemming eruitziet? Selecteer dan de Street View diensten van BMW Online toepassingen en bekijk afbeeldingen of panoramafoto’s van uw bestemming tot op straatniveau.
  Met de online zoekopdrachten binnen BMW Online zoekt u bestemmingen met vrije tekst of binnen categorieën. Hiervoor kunt u ofwel de iDrive Controller, ofwel de zeer gebruiksvriendelijke spraaksturing gebruiken. De gesproken zoekopdracht wordt automatisch naar Google gestuurd en u ontvangt suggesties voor mogelijke bestemmingen. U selecteert de juiste bestemming en de reis kan beginnen.

 • GoPro App

  Gebruik de gratis GoPro app voor snapshots en video-opnames van uw favoriete routes. Met deze app kunt u een aan of in de BMW geïnstalleerde GoPro-videocamera besturen via het Control Display. Daarmee kunt u bijvoorbeeld heel eenvoudig foto's of video-opnames maken of starten via de iDrive Controller. Bovendien kunt u de camera via WiFi in- en uitschakelen, informatie opvragen over de laadstatus van de camera en verschillende instellingen regelen.
  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie downloadt u deze in de App Store, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW, en start u de app samen met het menu 'Connect & Control'. Zo beleeft u de afzonderlijke functies via het Control Display van uw BMW.
  De beschikbaarheid van GoPro verschilt per land.

 • Grootlichtassistent

  Meer veiligheid en comfort tijdens nachtelijke ritten: de grootlichtassistent detecteert andere weggebruikers op tijd en dimt de koplampen automatisch, om vervolgens weer over te schakelen naar grootlicht als het verkeer dat toestaat.
  Een camera bij de binnenspiegel registreert de koplampen van naderende voertuigen al op een afstand van 1.000 meter, de achterlichten van een voorligger vanaf een afstand van 500 meter. Het systeem schakelt de koplampen automatisch van grootlicht naar dimlicht. Zodra andere bestuurders niet meer verblind kunnen worden, activeert het systeem automatisch weer het grootlicht. ’s Nachts rijden met de grootlichtassistent ontneemt u het ongemak steeds uw koplampen te moeten aanpassen en vergroot de rijveiligheid aanzienlijk. Er bestaat geen gevaar dat u vergeet terug te schakelen naar grootlicht als de weg vrij is, of naar dimlicht bij verkeer vóór u. Het systeem reageert bovendien op voldoende verlichting van de omgeving, bijvoorbeeld binnen de bebouwde kom, en dimt het grootlicht automatisch. De grootlichtassistent wordt geactiveerd via een toets op de grootlichtschakelaar en kan op elk moment worden gedeactiveerd door handmatige bediening van de hendel aan de stuurkolom.

 • iDrive Touch Controller

  Met de iDrive Touch Controller bedient u het iDrive systeem in uw BMW eenvoudig met een hand. Dankzij de geïntegreerde touchpad kunt u informatie zoals bestemmingen comfortabel in uw eigen handschrift invoeren in het navigatiesysteem.
  Daarnaast kunt u vele functies oproepen en aanpassen en door lijsten bladeren. De bediening is gemakkelijk en intuïtief door gebruik te maken van aanraking; dit vermindert de belasting van de bestuurder omdat het minimale eisen stelt aan uw concentratie – die u zo op de weg kunt blijven richten. Het Control Display stelt u in staat alle functies comfortabel te volgen die via de Controller bediend worden.

 • iHeart Radio App

  Met de iHeart Radio App voor iOS en Android hebt u in uw BMW toegang tot uw favoriete online radiozenders, sport- en nieuwszenders en podcasts. Kies uit het aanbod van meer dan 20 miljoen songs en stel uw persoonlijke, reclamevrije music stream samen.
  Om deze app te gebruiken in uw BMW, downloadt u deze in de Apple App Store of Google Play Store, verbindt u uw iPhone met uw BMW via de USB-aansluiting of snap-in adapter en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller en het audiosysteem van de BMW.
  De beschikbaarheid van de iHeart Radio App verschilt per land.

 • Geïntegreerde simkaart

  Connectiviteit waar en wanneer u het nodig heeft: met de geïntegreerde simkaart kunt u veel BMW ConnectedDrive diensten gebruiken zonder dat daarvoor uw eigen mobiele telefoon nodig is.
  De simkaart is vast ingebouwd in uw auto als onderdeel van de uitrusting BMW Teleservices (6AE). Deze is crashbestendig en in staat om u zelfs in moeilijke situaties te helpen. BMW Teleservices maakt deel uit van de basisfuncties ConnectedDrive Services (6AK) en Emergency Call (6AC), die de basis vormen voor veel andere BMW ConnectedDrive features. Dankzij de geïntegreerde simkaart kunt u ook opties zoals Real Time Traffic Information, Personal Assistant Service, Remote Services of Internet gebruiken, zonder dat additionele apparatuur nodig is.

 • Emergency Call

  Bij een ongeval zorgt de Emergency Call (geavanceerde noodoproepfunctie) van BMW ConnectedDrive automatisch en snel voor hulp ter plaatse. Zo kunnen passagiers zo snel mogelijk optimale hulp ontvangen.
  Een noodoproep wordt automatisch en direct verstuurd naar het BMW Callcenter als de crashsensoren een ongeval registeren. Een medewerker van het Callcenter neemt contact op met de inzittenden om te informeren naar hun situatie.
  Tegelijkertijd ontvangt de medewerker zowel gegevens van de auto die relevant zijn voor de hulpoperatie als gegevens over de aard en de ernst van het ongeval. Van welke kant heeft contact plaatsgevonden? Welke airbags zijn geactiveerd? En, afhankelijk van het model, is de auto over de kop gegaan? Dankzij GPS ontvangt de BMW Callcenter medewerker ook informatie over de exacte locatie van de auto, het type, het kenteken en de kleur. Op basis van de exacte locatiegegevens worden de dichtstbijzijnde hulpdiensten ingeschakeld. Zij ontvangen alle benodigde informatie om de slachtoffers de juiste medische hulp te kunnen verlenen.
  De noodoproep van BMW ConnectedDrive kan ook handmatig worden geactiveerd, bijvoorbeeld om andere weggebruikers te helpen. Het werkt onafhankelijk van mobiele telefoons.
  Bij de Emergency Call is gratis gebruik van de optie BMW Teleservices inbegrepen.

 • Internet

  Internettoegang van BMW ConnectedDrive brengt het World Wide Web in uw BMW. Daarmee hebben bestuurders in hun BMW net zo eenvoudig toegang tot de gewenste websites als thuis.
  Voor het in hoge resolutie weergeven van websites dienen het Control Display in de cockpit of de in de voorstoelen geïntegreerde flatscreen-beeldschermen van het als optie leverbare Entertainment System Professional achterin (uitsluitend voor bepaalde modellen). Met een aanvullende functie is het mogelijk om delen van het beeld te vergroten met een factor 1,5 of 2.
  Webadressen kunnen direct in de adresbalk van de browser worden ingevoerd en ook opgeslagen worden als bookmark. Symbolen en letters kunnen op dezelfde manier worden ingevoerd als in het navigatiesysteem. Voor het bedienen neemt de intuïtieve iDrive Controller de functies van een computermuis over: door de Controller in verschillende richtingen te schuiven beweegt de cursor over het Control Display. Een druk op de Controller komt overeen met een muisklik en dient voor het selecteren van links of menu-items. Met draaibewegingen wordt naar boven en beneden op de pagina genavigeerd.
  De dataoverdracht is gebaseerd op de UMTS/HSDPA-techniek (Universal Mobile Telecommunications System/High Speed Downlink Packet Access). Verder zorgt een speciale BMW server dat foto's en zogeheten 'applets' met extreem hoog datavolume snel overgedragen en geoptimaliseerd weergegeven worden.
  Internetverbinding in de auto is een service van BMW ConnectedDrive. Om veiligheidsredenen geeft het Control Display alleen content weer op het moment dat de auto stilstaat. Internettoegang achterin is tijdens het rijden beschikbaar.

J TOT N

 • Lane Change Warning

  Lane Change Warning ontdekt voertuigen in de dode hoek of voertuigen die met hoge snelheid aankomen op de inhaalstrook en waarschuwt de bestuurder door een symbool in de buitenspiegel.
  Als de bestuurder desondanks richting aangeeft om van rijstrook te wisselen, waarschuwen een lichte trilling in het stuur en een knipperend gevarensymbool in de buitenspiegel voor de gevaarlijke situatie.
  De voordelen op een rij:

  • voorkomt gevaarlijke situaties bij het inhalen of van rijbaan wisselen
  • visuele waarschuwing in de buitenspiegel
  • waarschuwt de bestuurder via trilling in het stuurwiel
 • Lane Departure Warning

  De Lane Departure Warning inclusief met camera werkende Collision Warning registreert rijbaanmarkeringen op een afstand van 50 meter en boven een snelheid van 70 km/h. Als u de rijbaan ongewild dreigt te verlaten, begint het stuur discreet te trillen.
  Als u hierbij richting aangeeft – het is uw bedoeling om van baan te wisselen – wordt geen waarschuwing gegeven. Collision Warning detecteert uw voorliggers en waarschuwt als de afstand te klein wordt of als er kans is op een aanrijding.
  De voordelen op een rij:

  • minder kans op ongevallen dankzij Collision Warning
  • waarschuwt de bestuurder door een trilling in het stuur
  • biedt meer veiligheid bij onbedoeld verlaten van een rijbaan
 • Life360

  Life360 is een innovatieve, gratis iPhone app die families of vrienden in een stedelijke omgeving met elkaar verbindt door middel van locatiegebaseerde technologie. U kunt op elk moment uw locatie delen met een zelf geselecteerde groep mensen – of eenvoudig via de geïntegreerde kaartfunctie informatie krijgen over de locatie van andere groepsleden.
  Via de app kunt u groepen samenstellen binnen uw persoonlijke netwerk. Alleen geautoriseerde leden van deze groepen kunnen uw locatie zien en vervolgens zelf bepalen of ze hun locatie ook willen delen. Daarnaast profiteert u van andere praktische functies zoals het vinden van de weg naar andere leden (met behulp van een navigatiesysteem) of het direct bellen van groepsleden.
  Life360 is een gecertificeerde BMW App ready applicatie die u natuurlijk ook in uw BMW kunt gebruiken. Download eerst de app in de Apple App Store en verbind vervolgens uw iPhone met uw auto via de USB-aansluiting of de snap-in adapter. Zodra u de app start kunt u de functies gebruiken via het ConnectedDrive menu in uw Control Display.
  De beschikbaarheid van de Life360 App verschilt per land.

 • My BMW ConnectedDrive persoonlijke omgeving

  In de ‘My BMW ConnectedDrive’ portal beheert u eenvoudig uw persoonlijke gegevens en auto-instellingen die nodig zijn voor het gebruiken van de BMW ConnectedDrive diensten in de auto, in diverse apps en via het BMW ConnectedDrive Callcenter. Activeer bijvoorbeeld de Remote Services, of stel uw BMW Online Office e-mailaccount in. Daarnaast kunt u adressen naar uw BMW versturen of uw persoonlijke bestuurdersprofiel configureren. In de geïntegreerde ConnectedDrive Store kunt u services en apps geheel naar uw individuele behoefte samenstellen. En in de nieuwe, separate Remote Cockpit ontvangt u nuttige informatie over de actuele 'status' van uw BMW.
  * Neem contact op met uw BMW dealer voor meer informatie over registratie in de My BMW ConnectedDrive portal.

 • Mijn Info / Send to Car

  Mijn Info / Send to Car maakt het voor u en geautoriseerde personen mogelijk om een bericht (inclusief navigatiebestemming en telefoonnummers) rechtstreeks naar uw BMW te sturen.
  U kunt dan verzonden adressen in uw BMW raadplegen onder Berichten en met een druk op de knop in het navigatiesysteem zetten, of ontvangen telefoonnummers bellen met uw via Bluetooth aangesloten mobiele telefoon. De functie Mijn Info / Send to Car is beschikbaar in de My BMW ConnectedDrive persoonlijke omgeving of via geselecteerde partners zoals Google™ Maps.
  U kunt ook informatie krijgen over adressen, telefoonnummers of berichten die naar uw BMW zijn gestuurd via een tekstbericht. Indien nodig kan een passend antwoord worden ingesteld in het invoerscherm van uw BMW en met een druk op de knop teruggestuurd worden.

 • myKidio App

  De myKidio app van Deutsche Telekom en TV Spielfilm biedt een unieke in-car-entertainment oplossing speciaal voor gezinnen met kinderen. De app is gebaseerd op de persoonlijke mobiele eindapparaten van de gebruiker: tablets en smartphones.
  Met deze app op het apparaat kiezen ouders of kinderen zelf de content uit een op gezinnen en kinderen afgestemd aanbod: kwaliteitsfilms, luisterboeken, documentaires en spannende televisieprogramma's. Via de iDrive Controller en het Control Display van de BMW houden de ouders op elk moment zicht op het mediagebruik van de kinderen: op het Control Display kunnen ze de afgespeelde content volgen, nieuwe content selecteren en de weergave onderbreken. Met de Kids' Cockpit, die de actuele snelheid, de geschatte aankomsttijd maar ook andere informatie weergeeft, vliegt de reistijd voor kinderen spelenderwijs voorbij.
  Het programma uit een uitgebreide databank wordt op de zitplaatsen achterin aangeboden via iPads, die met het Travel & Comfort System van de originele BMW accessoires aan de hoofdsteunen van de voorstoelen te bevestigen zijn. Met het inschakelen van het myKidio-kanaal wordt automatisch op de achtergrond nieuwe content geladen − zo heeft u voor elke reis voldoende content bij zich.
  De beschikbaarheid van de myKidio App verschilt per land.

 • Napster / Rhapsody

  Met Napster / Rhapsody heeft u toegang tot miljoenen nummers uit elk genre en duizenden luisterboeken. Geniet van uw favoriete titels – met uw iPhone of iPod of ook rechtstreeks in uw BMW.
  Vind al uw favorieten via de zoekfunctie of ontdek nieuwe nummers met de Napster charts, de actuele nieuwe releases, de reclamevrije radiokanalen en playlists die het Napster muziekteam samenstelt.
  Gebruik Napster / Rhapsody online via 3G in uw BMW. Muziek en luisterboeken die u thuis al via WiFi heeft gedownload, worden automatisch opgeslagen op uw smartphone en kunnen daarvandaan onderweg elk moment worden afgespeeld.
  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie, downloadt u deze in de App Store, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.
  De beschikbaarheid van Napster / Rhapsody verschilt per land.

 • Navigatieysteem Professional

  Navigatiesysteem Professional biedt bestuurders een volledig in 3D ontwikkeld design gecombineerd met een innovatieve interface en talrijke functies voor navigatie, Office en multimedia.
  Als geïntegreerd onderdeel van uw auto biedt BMW navigatiesysteem Professional u vele voordelen: verbinding van het systeem met de stuursensoren en de stuurhoeksensor betekent dat de auto altijd nauwkeurig kan worden gelokaliseerd. Dit garandeert altijd betrouwbare navigatie, zelfs bij een zwak GPS signaal zoals in een tunnel.
  Integratie in het duidelijk opgezette BMW bedienings- en displayconcept maakt navigatie extra eenvoudig. Meerdere functies werken tegelijkertijd intelligent samen zodat bijvoorbeeld het muziekvolume automatisch wordt verminderd voordat een navigatieaanwijzing de route uitlegt.
  Het hoge-resolutie, 10,2 inch grote kleurenscherm (formaat varieert per model) met splitscreen-functie toont naast navigatieaanwijzingen en wegenkaarten naar wens ook landkaarten in 3D en bezienswaardigheden in fotorealistische weergave. Alle menu's worden in virtuele, driedimensionale ruimtes weergegeven en in real time berekend. Dankzij een snelle processor van 1,3 GHz met een eigen 3D grafische chip kan naar hartenlust worden gebladerd en gescrold; animaties en dynamische overgangen maken van de bediening een belevenis op zich. Submenu's verschijnen terwijl de hoofdmenu's tegelijkertijd naar de achtergrond verdwijnen, maar toch zichtbaar blijven.
  BMW navigatiesysteem Professional biedt praktische interactieve opties, zelfs bij het invoeren van een bestemming: om de beste navigatie te bieden kunnen bestuurders ook een kaart van de geselecteerde bestemming zien in splitscreen-modus. Naar gelang de behoefte kan de bestuurder hier via een zoomfunctie de selectie veranderen en op die manier controleren of de weergegeven bestemming inderdaad de plaats is die hij bedoelt. Via de uitgebreide functielijst kan de bestuurder kaartcontent individualiseren zonder de kaartweergave te verlaten. Elke wijziging wordt direct weergegeven en kan naar wens eenvoudig worden aangepast.
  De functie High Guiding is met name handig bij navigeren in de stad of daar waar het verloop van de weg onoverzichtelijk is. Afhankelijk van de uitrusting worden de navigatiegegevens duidelijk weergegeven in het Multifunctionele Info Display, het centrale Control Display of het BMW Head-Up Display. Lane Guiding geeft bovendien aanwijzingen om tijdig van rijstrook te veranderen. De functie 3D-stadsmodellen maakt het vinden van de weg in stedelijke omgevingen eenvoudig door de weergave van realistische beelden van wegen en gebouwen.
  De nieuwste generatie van BMW navigatiesysteem Professional voert in combinatie met BMW ConnectedDrive regelmatig automatische updates uit van de navigatiekaarten. Zodra geactualiseerd materiaal beschikbaar is voor de geselecteerde regio, wordt de update mobiel per internet overgedragen dankzij de geïntegreerde simkaart. Dit gebeurt tot vier keer per jaar. Voor het updaten gelden geen licentietarieven of downloadkosten. Zonder registratie of aanmelding in een portal is het navigatiesysteem altijd uitgerust met de meest actuele kaarten. Ook tijdens het updaten blijft de navigatiefunctie onbeperkt beschikbaar.

O TOT S

 • Online Entertainment

  Het juiste nummer voor elke situatie, elke weg en elke stemming: met Online Entertainment heeft u direct en onbeperkt toegang tot miljoenen titels in uw BMW, zonder dat u andere apparaten zoals een smartphone hoeft te gebruiken.
  Hier vindt u het juiste nummer voor elke smaak. Bij gebruik van Online Entertainment kunt u een account voor ongelimiteerde toegang tot muziek openen bij een van de BMW muziekpartners (Napster of Deezer). De muziek is niet alleen beschikbaar in uw BMW; u kunt het account ook op uw smartphone, en elk ander apparaat dat door de muziekpartner ondersteund wordt, gebruiken. En dit alles zonder additionele kosten in zes Europese landen: Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, Italië, Nederland en Spanje. Gebruik van de diensten vereist de extra-uitrusting ConnectedDrive Services.

 • Pandora

  Pandora is een radiostation op internet dat muziek zoekt die aansluit bij uw persoonlijke smaak – nu ook in uw BMW.
  Geef aan van welke nummers en artiesten u houdt, of beoordeel de muziek die u hoort. Op basis van die informatie stelt Pandora individuele afspeellijsten voor u op met soortgelijke nummers.
  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie downloadt u deze in de App Store, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW, en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.
  De beschikbaarheid van Pandora verschilt per land.

 • Park Distance Control

  Park Distance Control maakt het eenvoudiger om zelfs de krapste parkeerplaatsen in te rijden of te verlaten. Een geluidssignaal waarschuwt u voor obstakels en reduceert hiermee de kans op parkeerschade.
  Ultrasone sensoren aan de achterzijde, respectievelijk aan de voor- en achterzijde van uw BMW berekenen de positie van mogelijke obstakels. De interval tussen de waarschuwingstonen geeft aan hoeveel ruimte u nog heeft. Hoe dichter u het obstakel nadert, hoe korter de intervallen worden. Bij een afstand van minder dan 30 cm klinkt het signaal continu als aanwijzing om te remmen. Naast de akoestische parkeerhulp wordt een afbeelding van de auto en de locatie van de obstakels in het Control Display weergegeven, wat extra praktisch is tijdens parkeermanoeuvres achteruit.

 • Parking assistant

  De Park Assistant neemt het zoeken naar een geschikte parkeerplaats van u over en helpt u actief bij het inparkeren.
  Tot een snelheid van 35 km/u en bij een maximale zijdelingse afstand van 1,5 m tot de rij geparkeerde voertuigen wijzen de ultrasone sensoren van de BMW via het Control Display de bestuurder op elke geschikte parkeerplek die zich parallel aan de rijbaan bevindt. U hoeft alleen nog maar de gewenste parkeerplek uit te zoeken, de richtingaanwijzer te activeren en de schakelaar van de Park Assistant ingedrukt te houden. Vanaf hier neemt het systeem het stuur letterlijk van u over: Park Assistant schakelt in de juiste versnelling, stuurt, geeft gas en remt – allemaal volautomatisch. Parkeren was nog nooit zo leuk.

  De voordelen op een rij:

  • ontspannen fileparkeren langs de weg
  • automatische herkenning van parkeerplaatsen die groot genoeg zijn
  • effectief voorkomen van parkeerschade
 • Quick Search

  Met de functie „Quick Search“ onder NAVIGATIE / BESTEMMINGSINVOER kunt u bestemmingen zoeken middels vrije-tekst-invoer. Deze zoektekst wordt automatisch naar HERE verzonden, vervolgens ontvangt u mogelijke bestemmingen. U selecteert de juiste bestemming – en de rit kan beginnen.Door de functie Quick Search te gebruiken accepteert u de marktspecifieke gebruiksvoorwaarden en bepalingen rondom de bescherming van persoonsgegevens van HERE. Meer informatie vindt u op http://legal.here.com/terms/ en http://legal.here.com/privacy.

 • Real Time Traffic Information

  Real Time Traffic Information (RTTI) voorziet u constant van up-to-date verkeersinformatie. Het verzendt precieze details over locatie en duur van opstoppingen, zo goed als in real time.
  Als databronnen fungeren o.a. bewegingsprofielen uit het mobiele telefoonnetwerk, GPS-gegevens van voertuigvloten, smartphone apps en politiemeldingen. De evaluatie is zo precies dat files tot op 100 meter nauwkeurig gelokaliseerd kunnen worden. RTTI is daarmee in staat u op de hoogte te houden van de verkeerssituatie op snelwegen, provinciale wegen, verschillende doorgaande wegen in de stad en op voorgestelde alternatieve routes. Voor gebruik van RTTI is de extra-uitrusting ConnectedDrive Services vereist.

 • Achteruitrijcamera

  Met de achteruitrijcamera heeft de bestuurder bij inparkeren en manoeuvreren via het Control Display zicht op het gebied achter de BMW. De achteruitrijcamera maakt bovendien beter overzicht mogelijk bij het achteruitrijden in parkeersituaties en bij een snelheid van minder dan 20 km/h.
  Interactieve koerslijnen geven weer of de gekozen parkeerplek groot genoeg is en bieden ondersteuning bij inparkeren middels gekleurde vlakken op het Control Display. In combinatie met een trekhaak maakt de achteruitrijcamera het aankoppelen van een aanhanger veel eenvoudiger dankzij de praktische zoomfunctie.

  De voordelen op een rij:

  • duidelijk zicht op de omgeving achter de BMW op het Control Display
  • soepel parkeren en manoeuvreren op de krapste plaatsen
  • interactieve koerslijnen zorgen voor comfortabele ondersteuning bij het parkeren
  • zoomfunctie voor de trekhaak met interactieve lijn voor het aankoppelen
 • Remote Services

  Met BMW ConnectedDrive hebben bestuurders via het BMW Callcenter of de My BMW Remote App ook op afstand toegang tot hun auto.
  Remote Services zijn bijzonder praktisch, bijvoorbeeld als u twijfelt of u uw BMW heeft afgesloten nadat u bent uitgestapt.
  Met de My BMW Remote App is een BMW per smartphone overal vandaan heel eenvoudig af te sluiten of te openen.
  In het menu ‘Klimaatbediening’ kunt u de interieurvoorverwarming* en interieurvoorventilatie** starten. Met Remote Services kan de bestuurder ook de claxon bedienen en de lichten laten knipperen om de BMW op een groot parkeerterrein terug te vinden. Daarnaast geeft de Vehicle Finder de actuele locatie van de auto weer op een kaart op een smartphone.
  De bestuurder kan in plaats van de My BMW Remote App ook telefoneren met het BMW Callcenter. Nadat hij zich heeft geïdentificeerd als de eigenaar, activeert een medewerker de functie op afstand en ver- of ontgrendelt de auto.

  • Voordat u Remote Services kunt gebruiken, dient u deze in de BMW ConnectedDrive portal te activeren (incl. veiligheidsvraag voor gebruik via het Callcenter)
  • Voordat u de My BMW Remote App kunt gebruiken, moet u deze eerst downloaden in de App Store of Google Play™

  * Extra-uitrusting ‘Interieurvoorverwarming’ vereist.
  ** Afhankelijk van BMW Serie en model is voor sommige auto's een extra optie nodig voor automatische airconditioning om de functie 'Interieurvoorventilatie' te kunnen bedienen.

 • Side View

  Eerder zien wat er aankomt: met Side View heeft uw BMW altijd het overzicht op blinde kruisingen of uitritten, zelfs wanneer uw zicht op de situatie wordt geblokkeerd.
  Het enige wat nodig is, is een blik op het Control Display. Dat toont een videobeeld van wat de camera’s, die links en rechts in de voorbumper van uw BMW zijn ingebouwd, kunnen zien. Middels hulplijnen toont Side View ook de exacte positie van de voorkant van uw auto. Het gelijktijdig tonen van beide verkeersrichtingen op het Control Display laat u de situatie meteen goed inschatten. Indien nodig zelfs als u rijdt, omdat Side View ook geactiveerd kan worden bij snelheden tot 15 km/h. Met slechts een druk op de knop heeft u alles in beeld: dankzij BMW ConnectedDrive.
  Afhankelijk van uw model is Side View een losstaande optie of onderdeel van de extra-uitrusting Surround View.

 • Siri activatie

  Siri, de persoonlijke spraakassistent voor uw iPhone, iPad en iPod Touch, kan nu ook via uw BMW bediend worden. Siri beantwoordt al uw vragen op de gebruikelijke wijze, zodat u zich kunt blijven concentreren op de weg en het verkeer.
  Voor het bedienen van Siri activeert u de spraaksturing door de knop voor spraakinvoer op het stuur van uw BMW in te drukken. U kunt met Siri bellen, muzieknummers selecteren, tekstberichten laten voorlezen, agenda-items opvragen, herinneringen toevoegen en andere nuttige functies oproepen. Om er zeker van te zijn dat uw ogen op de weg gericht blijven blijft het display van uw iOS apparaat uitgeschakeld tijdens de rit.

 • Sixt App

  Sixt klanten opgelet: de innovatieve Sixt App en BMW ConnectedDrive helpen u alle benodigde stappen uit te voeren bij het terugbrengen van uw Sixt huurauto.
  Onverwachte nieuwe plannen gemaakt en niet in staat uw Sixt huurauto op tijd terug te brengen? Gebruik dan de praktische functies van de Sixt App in uw gehuurde BMW. Via het BMW navigatiemenu kunt u bijvoorbeeld uw huurovereenkomst verlengen of de terugbrenglocatie wijzigen. De Sixt App raadt ook tankstations aan op de locatie van uw keuze die u als tussenstop kunt overnemen in het navigatiesysteem. Bij vragen kunt u bellen met de Sixt service, die altijd beschikbaar is voor hulp.
  U kunt de Sixt App in uw huurauto gebruiken in combinatie met uw iPhone. Download de app in de Apple App Store, start hem op uw telefoon en verbind deze via de snap-in adapter of USB kabel. De app kan vervolgens worden gevonden onder BMW Apps.
  De beschikbaarheid van de Sixt App verschilt per land.

 • Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden

  Speed Limit Info is een assistentiesysteem dat actuele snelheidsbeperkingen – ook variabele – betrouwbaar herkent en weergeeft. Daarnaast herkent de Speed Limit Info inhaalverboden.
  Conventionele meldingen van snelheidsbeperkingen zijn vaak onvolledig of onjuist, omdat het gebruikte kaartmateriaal niet actueel is of helemaal geen rekening houdt met variabele aanduidingen – bijvoorbeeld de maximumsnelheid bij wegwerkzaamheden of file.
  De intelligente Speed Limit Info informeert de bestuurder echter altijd over hoe hard hij werkelijk mag rijden. Een in de binnenspiegel geïntegreerde camera registreert relevante verkeersborden en vergelijkt deze met de gegevens uit het BMW navigatiesysteem.
  Ook voorwaardelijke snelheidsbeperkingen worden herkend en geëvalueerd: registreert de camera de beperking '60 km/h bij nat wegdek', dan wordt dit de bestuurder alleen gemeld als de regensensor van de BMW een corresponderend signaal afgeeft – als dus aan de aanvullende voorwaarde 'nat wegdek' wordt voldaan. Hetzelfde geldt voor snelheidsbeperkingen die van toepassing zijn op bepaalde tijdstippen of op rijden met aanhanger/caravan.
  Speed Limit Info omvat tevens de weergave van inhaalverboden. Naast de snelheidslimieten registreert het zowel permanente als tijdelijke verkeersborden en houdt het in de gaten of er inhaalrestricties gelden. Zo blijft de bestuurder betrouwbaar op de hoogte van alle inhaalverboden en hun geldigheid. Afhankelijk van model en uitrusting wordt deze informatie weergegeven in het Info Display of in het BMW Head-Up Display.

 • Spotify

  Spotify is een van de populairste muziekstreamingdiensten ter wereld en biedt toegang tot miljoenen songs waarmee u uw individuele, persoonlijke playlists kunt samenstellen.
  Gebruik de app vanaf nu heel comfortabel in uw BMW en zoek uw favoriete muziek bijvoorbeeld op categorie of genre, artiest, titel of album, maar ook op label of jaar van release. In uw BMW beschikt u bovendien over Spotify Radio.
  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie downloadt u deze in de App Store of Google Play™, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW, en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.
  De beschikbaarheid van Spotify verschilt per land.

 • Stitcher

  Interviews, podcasts en live radio in één app. Uw favoriete programma's on demand, up-to-date en rechtstreeks in uw BMW.
  U kunt uw favorieten selecteren uit meer dan 10.000 radioprogramma’s en zo uw eigen, persoonlijke radiostation creëren. Of zelfs nieuwe programma’s ontdekken. Stitcher geeft u persoonlijk advies gebaseerd op uw luistergedrag.
  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie downloadt u deze in de App Store, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW, en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.
  De beschikbaarheid van Stitcher verschilt per land.

 • Surround View

  Surround View helpt u bij het manoeuvreren en parkeren in krappe situaties. Daarvoor brengen camera's de omgeving naast en achter de auto op het Control Display in beeld vanuit vogelperspectief (Top View).
  Het bij deze uitrusting inbegrepen Side View systeem zorgt voor beter zicht bij het verlaten van een garage of onoverzichtelijke uitrit. Twee digitale camera's voorin de BMW registreren de situatie links en rechts van de auto en sturen de gegevens door naar het Control Display. Daardoor ziet u op tijd of kruisend verkeer nadert en kunt u daarop reageren.

  De voordelen op een rij:

  • direct zicht op de omgeving voor de auto, en links, rechts en achter de BMW op het Control Display door middel van camera's aan de voorzijde, in de buitenspiegels en aan de achterzijde
  • comfortabel zicht, bijvoorbeeld bij onoverzichtelijke uitrittenen op drukke wegen, voet- of fietspaden door middel van camera's in de voorbumper
  • soepel manoeuvreren in krappe situaties
  • tijdig waarnemen van voetgangers, fietsers en voertuigen
  • 360-graden Top View

T TOT Z

 • Traffic Jam Assistant

  De Traffic Jam Assistant helpt u in monotone situaties op de snelweg. In druk verkeer bij snelheden tot 40 km/h laat het systeem u ontspannen meebewegen met het verkeer.
  De assistent houdt automatisch de gewenste afstand tot de voorligger, regelt de snelheid zelfstandig, zelfs tot aan stilstand – en stuurt daarbij actief mee. Uw auto is zo in staat u te ondersteunen de juiste rijbaan te volgen, voor zover u het stuur met minimaal één hand vasthoudt.

 • TuneIn

  Met TuneIn heeft u toegang tot ongeveer twee miljoen podcasts en zo’n 60.000 radiostations van over de hele wereld.
  Met uw mobiele telefoon of tablet luistert u naar muziek, nieuws, comedy en nog veel meer, zonder kosten. Trouwens, u kunt ook luisteren terwijl u andere apps gebruikt. TuneIn blijft dan op de achtergrond actief.
  Om in uw BMW gebruik te kunnen maken van deze gecertificeerde BMW Apps ready applicatie downloadt u deze in de App Store, verbindt u de smartphone via de USB-aansluiting of de snap-in adapter met de BMW, en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.
  De beschikbaarheid van TuneIn Radio verschilt per land.

 • Twitter

  Gebruik Twitter nu ook in uw BMW. Met de BMW Connected app bekijkt u status updates op het display of laat u ze voorlezen, zelfs als u onderweg bent.Met de BMW Connected App kunt u ook de volgende applicaties via het Control Display gebruiken:
  Alles in een oogopslag – Agenda.
  Nooit meer een afspraak vergeten: de BMW Connected App geeft uw afspraken duidelijk weer op het Control Display en leest ze indien gewenst ook voor.
  Altijd de juiste zender – Webradio.
  Webradio brengt talloze radiostations van over de hele wereld naar uw BMW.
  De juiste weg vinden, zelfs te voet – Last Mile.
  Arriveer op de bestemming die in uw navigatiesysteem staat, zelfs wanneer u zich buiten de auto bevindt, en vind ook altijd de weg naar uw auto terug.
  Volledig up-to-date – Nieuws.
  Uw persoonlijke nieuwsdienst: bekijk het laatste nieuws via RSS feeds.
  Geavanceerde informatie – Wiki Local.
  Ontdek meer over uw actuele locatie, uw bestemming of een postcodegebied. Met Wiki Local hoeft u niets te missen.
  Efficiënt reizen – ECO PRO AnalyserEfficiënt reizen wordt kinderspel. De ECO PRO Analyser evalueert de efficiëntie van het accelereren, remmen en schakelen en kent op basis daarvan sterren toe (0 – 5). Nuttige ECO tips helpen een nog efficiëntere rijstijl te realiseren.
  De BMW Connected App informeert u ook over actuele beschikbaarheid van BMW Apps ready toepassingen.
  Om deze app te gebruiken in uw BMW, downloadt u deze in de App Store of op Google PlayTM, verbindt u uw iPhone met uw BMW via de USB-aansluiting of snap-in adapter en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.

 • USB audio interface

  Via de USB audio-interface kunt u praktisch alle gangbare mp3-spelers, Apple iPhones en iPods evenals USB-sticks aansluiten op het audiosysteem van uw BMW.
  De titels worden weergegeven in het Control Display of radiodisplay. U navigeert eenvoudig tussen titels met de radiobediening, de multifunctionele toetsen op het stuurwiel of met de BMW iDrive Controller. Alle gangbare compressieformaten (MP3, AAC, WAV en WMA) evenals weergavelijsten in M3U-formaat worden ondersteund.
  U kunt ook uw iPhone koppelen aan de USB audio-interface. Om te telefoneren heeft u alleen een handsfree set met Bluetooth-aansluiting nodig. Met de USB-aansluiting in de middenconsole kunnen de spelers of een Apple iPhone rechtstreeks worden bediend. Voor het aansluiten van een Apple iPod of Apple iPhone op de USB audio-interface kan – afhankelijk van de uitrusting – het originele Apple USB-snoer of de als accessoire verkrijgbare BMW snoeradapter worden gebruikt.
  *iPod en iPhone zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Computer.

 • Web radio

  Nu hoeft u het ook onderweg niet meer zonder uw favoriete muziek te stellen. Met de BMW Connected App en Webradio heeft u toegang tot talloze radiostations van over de hele wereld.
  Zoek op genre, lokale radiostations, landen of BMW topzenders. Van klassiek tot pop, er is hier muziek voor ieders smaak.
  Met de BMW Connected App kunt u ook de volgende applicaties via het Control Display gebruiken:
  Verbonden waar u ook bent – Twitter.
  Neem uw Twitter-account gewoon mee en bekijk tweets terwijl u onderweg bent.
  Alles in een oogopslag – Agenda.
  Nooit meer een afspraak vergeten: de BMW Connected App geeft uw afspraken duidelijk weer op het Control Display en leest ze indien gewenst ook voor.
  De juiste weg vinden, zelfs te voet – Last Mile.
  Arriveer op de bestemming die in uw navigatiesysteem staat, zelfs wanneer u zich buiten de auto bevindt, en vind ook altijd de weg naar uw auto terug.
  Volledig up-to-date – Nieuws.
  Uw persoonlijke nieuwsdienst: bekijk het laatste nieuws via RSS feeds.Geavanceerde informatie – Wiki Local.
  Ontdek meer over uw actuele locatie, uw bestemming of een postcodegebied. Met Wiki Local hoeft u niets te missen.
  Efficiënt reizen – ECO PRO AnalyserEfficiënt reizen wordt kinderspel. De ECO PRO Analyser evalueert de efficiëntie van het accelereren, remmen en schakelen en kent op basis daarvan sterren toe (0 – 5). Nuttige ECO tips helpen een nog efficiëntere rijstijl te realiseren.
  De BMW Connected App informeert u ook over actuele beschikbaarheid van BMW Apps ready toepassingen.
  Om deze app te gebruiken in uw BMW, downloadt u deze in de App Store of op Google PlayTM, verbindt u uw iPhone met uw BMW via de USB-aansluiting of snap-in adapter en start u de app. Nu zijn de diverse functies direct te bedienen via de iDrive Controller, het Control Display en het audiosysteem van de BMW.