BMW HEAD-UP DISPLAY.

Alle relevante informatie veilig in beeld.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Alle relevante informatie veilig in beeld.

Altijd alles in het zicht. En dat is nog niet alles. Terwijl u op de weg let, projecteert het full-colour BMW Head-Up Display alle voor het rijden relevante gegevens in uw directe gezichtsveld: bijvoorbeeld snelheid, Collision Warning, Speed Limit Info of Check Control meldingen. Omdat uw ogen niet steeds afwisselend hoeven te focussen op de weg en het instrumentenpaneel reist u veiliger en comfortabeler.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • meer gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid in BMW modellen vindt u in de BMW Configurator voor uw land.
    

STRESSVRIJ PARKEREN.

Intelligent parkeren.

Zodat u niet alleen kan uitkijken naar de volgende rit in uw BMW maar ook naar het inparkeren: de intelligente parkeersystemen van BMW ConnectedDrive. Uw BMW helpt u in elke parkeersituatie en maakt manoeuvreren eenvoudig, snel en moeiteloos.

Met de achteruitrijcamera heeft u ook achter de auto alles comfortabel in zicht. Een groothoeklens toont elk obstakel in detail op het Control Display in kleur en vanuit het optimale perspectief. Interactieve belijning geeft aan of de parkeerplaats groot genoeg is voor uw BMW en maakt het inparkeren eenvoudiger. Ook bij het manoeuvreren met een aanhanger biedt de achteruitrijcamera ondersteuning met de uitgebreide zoomfunctie. Zo ziet u nooit meer iets over het hoofd.
Met het Remote Parking assistentiesysteem laat u het parkeren over aan uw BMW. Nadat u bent uitgestapt, parkeert de BMW zichzelf in dan wel uit in een smalle parkeerplek of garage. U drukt simpelweg op de BMW Display Key om deze functie voor afstandbediend parkeren te activeren van buiten de BMW. Het parkeren wordt van begin tot eind begeleid door de Park Distance Control (PDC), de Park Assistant en de sensoren van Surround View. Voor het afstandbediend parkeren dient u uw BMW in het midden van en recht voor een parkeerplek of garage plaatsen. U kunt het inparkeren op elk moment afbreken met behulp van de sleutel. Eenmaal geparkeerd kan de motor via de sleutel worden afgezet. En wanneer het tijd is om te vertrekken, kan de motor ook weer gestart worden via de sleutel. Bij op afstand bediend uitparkeren rijdt de BMW automatisch achteruit in een rechte lijn.
Een nieuwe kijk op dingen: Surround View biedt een panoramabeeld van 270° rondom de auto. Zo houdt u het overzicht bij moeilijke in- en uitritten of het parkeren op krappe plekken. Dit wordt mogelijk gemaakt door een combinatie van camera's in de buitenspiegels en een achteruitrijcamera. Daarnaast registreren twee digitale camera's voorin de BMW de situatie links en rechts van de auto en sturen de gegevens door naar het Control Display. Daardoor ziet u op tijd of kruisend verkeer nadert en kunt u daarop reageren.
Dat maakt parkeren en manoeuvreren in kleine ruimtes gemakkelijker: de Park Distance Control (PDC) aan voor- en achterzijde meet met behulp van ultrasone sensoren de afstand tot mogelijke obstakels, waarschuwt akoestisch en geeft de afstand tot de obstakels weer in het Control Display. Het systeem wordt geactiveerd wanneer de afstand minder dan 80 cm bedraagt als de BMW in beweging is, en bij minder dan 30 cm als de BMW stilstaat.
 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • over de beschikbaarheid in BMW modellen vindt u meer gedetailleerde informatie in de BMW Configurator voor uw land
  • de functie Remote Parking is momenteel alleen beschikbaar voor de BMW 7 Serie

PARKING ASSISTANT.

De Parking Assistant met geleiding in lengterichting parkeert uw BMW volautomatisch parallel aan of haaks op de rijbaan. Daarvoor meet het systeem parkeerplekken op als u er met lage snelheid langs rijdt. Als u handmatig parkeert zonder hulp van de Parking Assistant, dan biedt de Active Park Distance Control (PDC) met zijdelingse parkeerhulp extra bescherming tegen parkeerschade.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid
  Beschikbaarheid:
   
  • De Parking Assistant is m.i.v. december 2013 in veel modellen vervangen door de volautomatische Parking Assistant. Deze neemt zowel het remmen als het gas geven over van de bestuurder.
  • Meer gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid in BMW modellen vindt u in de BMW Configurator voor uw land.

GENIETEN VAN ELKE RIT.

Intelligent rijden.

Blijf ontspannen tijdens uw reis. U kunt vertrouwen op de BMW Personal CoPilot bestuurdersassistentiesystemen van BMW ConnectedDrive. Deze manoeuvreren u door files, houden een veilige afstand wanneer nodig en reageren razendsnel in gevaarlijke situaties. Geniet van het geruststellende gevoel van veiligheid in uw BMW.

 Active Cruise Control
Blijft op veilige afstand. Zodat u kunt ontspannen. Active Cruise Control met Stop & Go-functie inclusief met radar werkende Approach Control Warning met remassistentie voorziet u altijd van effectieve hulp. Radarsensoren scannen permanent de weg, passen uw snelheid aan en houden de afstand tot het voertuig voor u constant. Als de weg weer vrij is, accelereert het systeem automatisch. En dankzij de Approach Control Warning kunt u in elke situatie genieten van een veilige rit, zelfs als de Cruise Control op dat moment niet is geactiveerd. Als een voertuig voor u hard remt, wordt u eerst gewaarschuwd met een visueel signaal, vervolgens met een akoestisch signaal. Als u niet reageert door te remmen, reageert en remt uw BMW voor u.
Steering & Lane Control Assistant
De inschakelbare Steering & Lane Control Assistant (stuur- en rijbaanassistent) met Traffic Jam Assistant ontlast u bij eentonige verkeerssituaties. Tot 210 km/h zorgt dit systeem op elk type weg voor comfortabele ondersteuning bij het sturen en houdt uw BMW in het midden van de rijstrook. Het moderne geleidingssysteem kan onafhankelijk van de Active Cruise Control functioneren. De auto beschikt daartoe over meerdere radarsystemen en een stereocamera, die de omgeving rond uw BMW in de gaten houden. Het systeem oriënteert zich daarbij aan de markeringslijnen van de rijbaan en daarnaast aan een eventuele voorligger. Zo houdt uw BMW automatisch de gewenste afstand tot uw voorligger, regelt zelfstandig de rijsnelheid, zo nodig zelfs tot stilstand en stuurt daarbij actief mee. Daarmee vormen de Steering Assistant en Lane Control Assistant een nieuwe stap op de weg naar autonoom rijden. Hoewel de systemen de BMW zelfstandig kunnen besturen, blijft u als bestuurder op grond van wettelijke bepalingen verplicht een hand aan het stuur te houden. Doet u dit niet, dan herkent de BMW dit via sensoren in de stuurwielrand, om u na enige tijd een waarschuwing te geven met een geluidssignaal en de systemen uiteindelijk in stand-by-modus te schakelen. Dat geldt ook als de richtingaanwijzer geactiveerd wordt om van rijbaan te wisselen of wanneer er niet meer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, zoals de minimumbreedte van de rijstrook.
Lane Control Assistant
Als u niet automatisch rijdt, zorgt de Lane Keeping Assistant er via de Active Side Collision Protection (actieve bescherming tegen aanrijdingen tegen de flank) met actieve stuuringrepen voor dat u niet onbedoeld uw rijstrook verlaat of in botsing komt met objecten aan de zijkant van uw BMW. Als een voorligger sterk afremt, reageert de BMW bij geactiveerde Collision Warning direct met een steeds intenser wordende waarschuwing, licht afremmen en uiteindelijk een noodstop.
Lane Departure Warning
Blijf op koers. De Lane Departure Warning inclusief met camera werkende Collision Warning registreert wegmarkeringen op een afstand tot 50 meter en boven een snelheid van 70 km/h. Zodra u aan de linker- of rechterkant de markering van uw rijstrook dreigt te overschrijden zonder activering van het knipperlicht waarschuwt het met camera's werkende systeem u middels een lichte trilling in het stuur. Collision Warning detecteert uw voorliggers en waarschuwt als de afstand te klein wordt of er kans is op een aanrijding. Zo kunt u op tijd reageren en een ongeval voorkomen.
Lane Change Warning
Uw BMW kijkt voor u over uw schouder. Als een ander voertuig met hoge snelheid van achteren nadert of zich in uw dode hoek bevindt, helpt de Lane Change Warning u de situatie juist in te schatten. Als er al een voertuig op de naastgelegen rijbaan rijdt, waarschuwen radarsensoren u door een symbool in de buitenspiegel. Activeert u desondanks de richtingaanwijzer om van rijstrook te wisselen, dan waarschuwt het systeem middels een trilling in het stuur en een knipperend symbool.
 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • de Traffic Jam Assistant is beschikbaar in veel BMW modellen, meer gedetailleerde informatie vindt u in de BMW Configurator voor uw land
  • de Steering & Lane Control Assistant incl. Traffic Jam Assistant is alleen beschikbaar voor de BMW 7 Serie

VEILIG ONDERWEG.

Geniet van een maximum aan veiligheid en comfort op zowel korte als lange ritten, over provinciale wegen of in het stadsverkeer. Moderne assistentiesystemen zoals Active Protection of Driving Assistant ondersteunen u in elke rijsituatie en zorgen voor langdurig en ontspannen rijplezier.

Het veiligheidspakket Driving Assistant omvat de met camera werkende systemen Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie, Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden en Lane Departure Warning, alsmede de met radarsensoren werkende uitrustingen Crossing Traffic Warning Rear, Lane Change Warning en Rear Collision Prevention. De Lane Departure Warning herkent rijbaanmarkeringen en waarschuwt de bestuurder bij snelheden vanaf circa 70 km/h met een trilling in het stuur tegen ongewild verlaten van de rijbaan. Wanneer voertuigen naderen in de dode hoek, waarschuwt Lane Change Warning u met een trilling in het stuur en een knipperend waarschuwingssymbool in de buitenspiegel wanneer u van rijbaan wilt wisselen. Crossing Traffic Warning Rear helpt u bij het uitparkeren. Terwijl de Collision Warning met City-remfunctie voertuigen herkent, reageert de Pedestrian Warning op voetgangers. In zulke gevallen worden de remmen 'op scherp gezet' om sneller te kunnen reageren. Wanneer een botsing onvermijdelijk is, zorgt het systeem ervoor dat de BMW een noodstop maakt. De werking van het systeem kan in het donker en bij mist beperkt zijn. De Rear Collision Prevention (preventie van aanrijdingen van achter) activeert bij gevaar de alarmknipperlichten met dubbele snelheid. Wanneer een botsing onvermijdelijk is, wordt tijdig het Pre-Crash-systeem in werking gesteld en worden zijruiten en een eventueel schuifdak gesloten.
Active Protection is de preventieve inzittendenbescherming van BMW ConnectedDrive. Dit systeem waarschuwt bij vermoeidheid, terwijl in kritieke rijsituaties de veiligheidsgordels voorin worden voorgespannen, de voorpassagiersstoel (indien elektrisch verstelbaar) rechtop wordt gezet en de zijruiten en het eventueel aanwezige schuifdak worden gesloten. Na een ongeval wordt de BMW automatisch tot stilstand afgeremd.
 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • de Traffic Jam Assistant is beschikbaar in veel BMW modellen en kan vooreerst alleen gebruikt worden op snelwegen in Europa en de Verenigde Staten
  • meer gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid in BMW modellen vindt u in de BMW Configurator voor uw land.

ACTIVE CRUISE CONTROL MET STOP & GO-FUNCTIE.

Houdt veilig afstand, zodat u kunt ontspannen. Active Cruise Control met Stop & Go-functie inclusief met radar werkende Approach Control Warning met remassistentie voorziet u altijd van effectieve hulp. Radarsensoren scannen permanent de weg, passen uw snelheid aan en houden de afstand tot het voertuig voor u constant. Als de weg weer vrij is, accelereert het systeem automatisch. En dankzij de Approach Control Warning kunt u in elke situatie genieten van een veilige rit, zelfs als de Cruise Control op dat moment niet is geactiveerd. Als een voertuig voor u hard remt, wordt u eerst gewaarschuwd met een optisch en akoestisch signaal. Als u niet reageert door te remmen, reageert en remt uw BMW voor u.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • de Traffic Jam Assistant is beschikbaar in veel BMW modellen, meer gedetailleerde informatie vindt u in de BMW Configurator voor uw land

ALLES IN HET ZICHT.

Intelligent zicht.

Waarheen uw reis ook voert, het is altijd belangrijk om alles in het zicht te houden. Met de innovatieve zichtassistentie-technologieën is dit vrij eenvoudig. Ze helpen u in onoverzichtelijke situaties en garanderen ’s nachts het best mogelijke zicht. Zie meer met uw BMW.

Eerder zien wat er aan komt: met Side View heeft u altijd het overzicht op blinde kruisingen of uitritten, zelfs wanneer uw zicht op de situatie wordt geblokkeerd. Dankzij twee camera’s, ingebouwd in de voorste wielkasten van de BMW, merkt u kruisend verkeer eerder op. In het Control Display verschijnt een weergave van wat de camera's registreren, zodat u alles in het oog kunt houden.
Speed Limit Info inclusief weergave van inhaalverboden toont de ter plaatse geldende maximumsnelheid, alsmede van toepassing zijnde inhaalverboden in het Info Display of, indien aanwezig, in het Head-Up Display. Een speciale camera in de binnenspiegel registreert daarvoor alle relevante verkeersborden, inclusief de geldende restricties voor bijvoorbeeld vrachtwagens en aanhangers. Zo kunt u uw volle aandacht richten op de weg en het verkeer.
Revolutie voor nog meer veiligheid in het donker: BMW Night Vision met Dynamic Light Spot signaleert personen en grotere dieren in het donker al van veraf en belicht deze doelgericht. Zo ziet u duidelijk wat u 's nachts niet mag ontgaan. In rijkritieke situaties krijgt de bestuurder waarschuwingen in het Control Display en in het BMW Head-Up Display. Bij acuut gevaar wordt een knipperend rood symbool (persoon of dier) weergegeven. Bovendien klinkt een akoestische waarschuwing en worden de remmen ‘op scherp gezet’.
Meer licht betekent meer veiligheid. De grootlichtassistent zorgt automatisch voor het dimmen van de lichtbundel als u ´s nachts met grootlicht rijdt. De vlak bij de binnenspiegel geïnstalleerde camera registreert de verkeerssituatie en reageert onmiddellijk op elke lichtbron tot op 1.000 meter afstand. Afhankelijk van het zicht bepaalt het systeem of de koplampen op grootlicht overgeschakeld moeten worden.
Met BMW Selective Beam worden nachtelijke ritten nog aangenamer en veiliger. Deze uitrusting biedt optimaal zicht in het donker zonder andere bestuurders te verblinden. Als het systeem andere weggebruikers registreert, schermt deze de grootlichtbundel gericht af. Een bereik van meer dan 400 m zorgt dat gevaren vroegtijdig worden herkend.

SURROUND VIEW.

Surround View omvat de met camera werkende functies achteruitrijcamera, Panorama View, Top View en 3D View. Camera's in de buitenspiegels en aan de voor- en achterzijde leveren een panoramabeeld van 360° rondom de BMW. Naast een eenvoudige weergave van de ruimte achter de auto biedt Top View een overzicht van het gebied rond de portieren en aan de zijkant van uw BMW, zodat u comfortabeler kunt manoeuvreren. In 3D View zorgt een parallel in beeld gebracht, door de computer gegenereerd 3D-aanzicht voor nog meer overzicht bij het parkeren. Panorama View maakt het naderen van onoverzichtelijke punten zoals uitritten of onoverzichtelijke kruisingen veiliger. Een digitale camera in het midden van de voorzijde van de BMW registreert de verkeerssituatie voor de auto. Hierdoor is het mogelijk om verkeer dat vanaf de zijkanten nadert al vroeg te herkennen en passend te reageren op de betreffende situatie. Vanaf een snelheid van 15 km/h wordt de functie Side View automatisch gedeactiveerd.

U kunt naar believen schakelen tussen de drie functies Top View, Panorama View en 3D View, waarbij de volgende keer dat u het systeem gebruikt automatisch uw laatste keuze wordt geactiveerd. De camerasystemen worden ingeschakeld door de achteruitversnelling 'R', de PDC-toets of de Panorama View toets te selecteren, waarna het beeld in het Control Display verschijnt.

 • 3D View

  Surround View omvat de met camera werkende functies achteruitrijcamera, Top View, Panorama View en 3D View. Camera's in de buitenspiegels en aan de voor- en achterzijde leveren een panoramabeeld van 360° rondom de BMW. Panorama View maakt het naderen van kruisingen en uitritten veiliger. Hiertoe verschijnt in het Control Display een beeld van de situatie rechts en links van de BMW.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW ConnectedDrive nieuwsbrief.