AFGESTEMD OP DE TIJD.

Verbindingstechnologieën.

Elke dag wordt onze wereld meer verbonden. Waar de weg u ook heen leidt, met BMW ConnectedDrive blijft u altijd in contact. Profiteer vandaag van de technologie van morgen en ervaar een buitengewone vorm van mobiliteit. Ontdek intelligente en intuïtieve innovaties die u en uw BMW nog nauwer met de buitenwereld verbinden. 

GEÏNTEGREERDE SIMKAART.

Met de ingebouwde simkaart in uw BMW kunt u wereldwijd in vele landen comfortabel gebruik maken van de innovatieve BMW ConnectedDrive functies, zoals BMW Teleservices, Personal Assistant Service, Internet, Remote Services en Real Time Traffic Information. Zonder dat u een mobiele telefoon nodig heeft. Tegelijkertijd is de geïntegreerde simkaart een voorwaarde voor het gebruik van deze diensten. Als uw BMW beschikt over de uitrusting ConnectedDrive Services of Geavanceerde Noodoproep, dan is de simkaart al in uw BMW ingebouwd. Dit maakt de kaart crashbestendig en verzekert u van een directe verbinding met de buitenwereld, zelfs in moeilijke situaties.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • in alle modellen met SA6AE (BMW Teleservices)
  • de optie SA6AE (BMW Teleservices) kan alleen samen met SA6AK (ConnectedDrive Services) of SA6AC (Geavanceerde Noodoproep) besteld worden

NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL.

BMW navigatiesysteem Professional imponeert met zijn design en de enorme omvang van functionaliteiten. Het kleurenscherm met hoge resolutie biedt een uniek en scherp beeld. Sterke contrasten en een kristalheldere weergave bieden de basis voor uitstekende afleesbaarheid. Het systeem excelleert met de snelle opstartfunctie, razendsnelle routecalculatie, individuele tips voor brandstofbesparing en de 3D-kaartnavigatie voor eenvoudige routebegeleiding in steden.

De nieuwste generatie van BMW navigatiesysteem Professional voert in combinatie met BMW ConnectedDrive regelmatig automatische updates uit van de navigatiekaarten. Zodra geactualiseerd materiaal beschikbaar is voor de geselecteerde regio, wordt de update mobiel per internet overgedragen dankzij de geïntegreerde simkaart. Dit gebeurt tot vier keer per jaar. Voor het updaten gelden geen licentietarieven of downloadkosten. Zonder registratie of aanmelding in een portal is het navigatiesysteem altijd uitgerust met de meest actuele kaarten. Ook tijdens het updaten blijft de navigatiefunctie onbeperkt beschikbaar.

BMW navigatiesysteem Professional.

Bekijk de video over deze uitrusting.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • vele BMW ConnectedDrive diensten kunnen ook gebruikt worden met het BMW navigatiesysteem Business en de BMW radio Professional
  • reeds beschikbaar in veel BMW modellen

NAVIGATIEKAART UPDATE.

Het BMW navigatiesysteem maakt van navigeren kinderspel: het zorgt voor de optimale route van A naar B en ondersteunt de bestuurdersassistentiesystemen met de meest actuele informatie. Maar de werking van een navigatiesysteem valt of staat met de actualiteit van het kaartenmateriaal. Een probleemloze navigatie naar de bestemming met toevoeging van filemeldingen is alleen gegarandeerd wanneer het kaartenmateriaal geheel up-to-date is (per jaar verandert circa 15% van de wegen in Europa). Maar hoe passen wij het navigatiesysteem aan, wanneer wegen veranderen of nieuwe routes worden toegevoegd? BMW is de eerste autofabrikant die drie mogelijke update-processen aanbiedt: de USB Full Map Update via de dealer of de ConnectedDrive Store en de automatische "Over-The-Air" update via de vast geïnstalleerde SIM-kaart – tot vier keer per jaar (voor de voorgeselecteerde gebieden). De "Over-The-Air" update veroorzaakt noch licentiekosten, noch overdrachtskosten. Zo is ook zonder de noodzaak om u te registreren in een portal of in te loggen, het navigatiesysteem altijd voorzien van actuele kaarten. Tijdens een update blijft de navigatie onbeperkt beschikbaar.

iDRIVE TOUCH CONTROLLER.

Met de iDrive Touch Controller bedient u het iDrive systeem in uw BMW eenvoudig met één hand. Dankzij de geïntegreerde touchpad kunt u bijvoorbeeld bestemmingen comfortabel in uw eigen handschrift invoeren in het navigatiesysteem. Daarnaast kunt u vele functies oproepen en aanpassen en door lijsten bladeren. De bediening is gemakkelijk en intuïtief door gebruik te maken van aanraking; dit vermindert de belasting van de bestuurder sterk omdat het minimale eisen stelt aan uw concentratie – die zich normaal gesproken richt op de weg. Het Control Display stelt u in staat alle functies te volgen die via de Controller bediend worden.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • Beschikbaar in vele BMW modellen vanaf 07/2013. Tot juli 2013 wordt de iDrive controller geïnstalleerd, waarmee u inuïtief entertainment, informatie, communicatie en navigatiefuncties kan bedienen. 

BMW GESTURE EN TOUCH CONTROL.

Met BMW Gesture Control kunt u specifiek vastgelegde functies bedienen door middel van bepaalde bewegingen van uw hand. Eenvoudige gebaren zoals 'vegen' of 'wijzen' worden in het herkenningsgebied boven de voorste middenconsole herkend, waarna een functie wordt geactiveerd, zoals het aannemen of weigeren van een inkomend telefoongesprek. Door draaibewegingen met de wijsvinger kan bovendien het geluidsvolume worden geregeld.

De nieuwste generatie van BMW navigatiesysteem Professional biedt de mogelijkheid om functies intuïtief te bedienen via een aanraakscherm. Zowel BMW Gesture Control als het Touch Control Display vormen een aanvulling op bestaande bedieningssystemen zoals de iDrive Touch Controller.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • BMW Gesture en Touch Control is momenteel alleen beschikbaar voor de BMW 7 Serie

INTELLIGENT VOICE ASSISTANT.

De Intelligent Voice Assistant met offboard voice processing biedt spraaksturing van het hoogste niveau: dit systeem herkent natuurlijke spraak in plaats van slechts een paar vaste commando's. Niet alleen omvat de Intelligent Voice Assistant een breed scala uiteenlopende situaties, de functie beheerst ook taalvarianten zoals dialecten en jargons. Daarmee worden ook de mogelijkheden bij het dicteren van teksten zoals e-mails aanzienlijk uitgebreid. De sterk uitgebreide functieomvang is onder meer mogelijk dankzij een servergebaseerde offboard spraakverwerking, die de basis vormt voor de Intelligent Voice Assistant. Via deze cloudfunctie kunt u ook snel en gemakkelijk via gesproken zoekopdrachten op internet zoeken naar speciale bestemmingen voor de navigatie, bijvoorbeeld met een normale vraag naar bepaalde restaurants in de buurt. Tegelijkertijd zorgt de verplaatsing naar de cloud voor snellere updatecycli, zodat toekomstige innovaties zo snel mogelijk beschikbaar zijn, of het nu om de software of om computertaal gaat.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • de Intelligent Voice Assistant met offboard voice processing is momenteel alleen beschikbaar voor de BMW 7 Serie, de beschikbaarheid kan per land verschillen
BMW WiFi hotspot

BMW WLAN HOTSPOT.

De uitrusting omvat een vast geïntegreerde WLAN Hotspot met LTE-standaard, die tegen betaling verbinding met het internet mogelijk maakt. Zo kunt u met allerlei eindapparaten op het internet surfen, e-mail versturen, muziek en video's streamen en nog veel meer. Daarmee kunt u ook onderweg genieten van een fascinerende internetervaring met maximale LTE-standaard.

De WLAN Hotspot kan gekoppeld worden met diverse eindapparaten, van de als extra-uitrusting leverbare BMW Touch Command tot laptops, tablets en mobiele telefoons van diverse fabrikanten. In totaal kunt u tien eindapparaten tegelijkertijd met de WLAN Hotspot verbinden.

De verbinding loopt via de vast in de BMW ingebouwde SIM-kaart en een bijbehorend betaaltarief voor de service HotSpot Drive van Telekom. Wanneer er geen LTE-netwerk beschikbaar is schakelt het systeem automatisch over op andere beschikbare standaards.

Altijd verbonden met de BMW WLAN Hotspot.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Voorwaarden:

  • Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid (SA 6NW)

  • BMW navigatiesysteem Professional (SA 609)

  • dataoverdracht door gebruik van de in de auto ingebouwde SIM-kaart

  • afsluiten van een tariefcontract voor data (actuele provider: Deutsche Telekom AG)


  De BMW WLAN Hotspot is in geselecteerde landen beschikbaar.

BMW DISPLAY KEY.

Met de BMW Display Key kunt u de actuele status van uw BMW bekijken en via het geïntegreerde Touch Display diverse functies bedienen.

 

Zo kunt u de tijd, de actuele actieradius, servicemeldingen en de status van de centrale vergrendeling, de zijruiten en het glazen schuif-/kanteldak aflezen. Daarnaast kunt u via de BMW Display Key de functies Remote Parking en interieurvoorverwarming (beide optioneel) bedienen.

 

De BMW Display Key kan draadloos (uitrustingsafhankelijk) of met het meegeleverde USB-snoer worden opgeladen.

COMFORT TELEFOONVOORBEREIDING MET DRAADLOZE OPLAADMOGELIJKHEID.

De Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid omvat een dock met draadloze oplaadfunctie en een geïntegreerde alarmfunctie voor als u uw mobiele telefoon vergeet. Bovendien kunt u beschikken over (modelafhankelijk) twee volledig functionele USB-aansluitingen met elk tot twee ampère laadstroom waarmee u mobiele apparatuur snel kunt opladen. De WLAN Hotspot-voorbereiding maakt het betaalde gebruik van de service HotSpot Drive van Telekom mogelijk met LTE-standaard.

Een dakantenneverbinding zorgt voor een betere mobiele ontvangst, een tweede microfoon voor een betere handsfree-kwaliteit bij de bestuurder en de voorpassagier. Bovendien worden door de tweede microfoon op effectieve wijze storende geluiden vanaf de achterbank en de voorpassagierstoel onderdrukt.

Via Bluetooth kunnen twee mobiele telefoons en een mobiele audiospeler tegelijk worden aangesloten. De telefoonvoorbereiding omvat daarnaast Bluetooth Office met toegang tot de agenda-, sms- en e-mail-functies van compatible smartphones.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Altijd alles in het zicht. Letterlijk. Terwijl u op de weg en het verkeer let, projecteert het full-colour BMW Head-Up Display alle voor het rijden relevante gegevens in uw directe gezichtsveld: bijvoorbeeld snelheid, Collision Warning, Speed Limit Info of Check Control meldingen. Omdat uw ogen niet steeds afwisselend hoeven te focussen op de weg en het instrumentendisplay reist u veiliger en comfortabeler.

 • Voorwaarden/beschikbaarheid
  Beschikbaarheid:
  • meer gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid in de BMW modellen vindt u in de BMW Configurator voor uw land.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW ConnectedDrive nieuwsbrief.