AFGESTEMD OP DE TIJD.

Verbindingstechnologieën.

Elke dag wordt onze wereld meer verbonden. Waar de weg u ook heen leidt, met BMW ConnectedDrive blijft u altijd in contact. Profiteer vandaag van de technologie van morgen en ervaar een buitengewone vorm van mobiliteit. Ontdek intelligente en intuïtieve innovaties die u en uw BMW nog nauwer met de buitenwereld verbinden. 

GEÏNTEGREERDE SIMKAART.

Met de ingebouwde simkaart in uw BMW kunt u wereldwijd in vele landen comfortabel gebruik maken van de innovatieve BMW ConnectedDrive functies, zoals BMW Teleservices, Personal Assistant Service, Internet, Remote Services en Real Time Traffic Information. Zonder dat u een mobiele telefoon nodig heeft. Tegelijkertijd is de geïntegreerde simkaart een voorwaarde voor het gebruik van deze diensten. Als uw BMW beschikt over de uitrusting ConnectedDrive Services of Geavanceerde Noodoproep, dan is de simkaart al in uw BMW ingebouwd. Dit maakt de kaart crashbestendig en verzekert u van een directe verbinding met de buitenwereld, zelfs in moeilijke situaties.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • in alle modellen met SA6AE (BMW Teleservices)
  • de optie SA6AE (BMW Teleservices) kan alleen samen met SA6AK (ConnectedDrive Services) of SA6AC (Geavanceerde Noodoproep) besteld worden

NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL.

BMW navigatiesysteem Professional imponeert met zijn design en de enorme omvang van functionaliteiten. Het kleurenscherm met hoge resolutie biedt een uniek en scherp beeld. Sterke contrasten en een kristalheldere weergave bieden de basis voor uitstekende afleesbaarheid. Het systeem excelleert met de snelle opstartfunctie, razendsnelle routecalculatie, individuele tips voor brandstofbesparing en de 3D-kaartnavigatie voor eenvoudige routebegeleiding in steden.

De nieuwste generatie van BMW navigatiesysteem Professional voert in combinatie met BMW ConnectedDrive regelmatig automatische updates uit van de navigatiekaarten. Zodra geactualiseerd materiaal beschikbaar is voor de geselecteerde regio, wordt de update mobiel per internet overgedragen dankzij de geïntegreerde simkaart. Dit gebeurt tot vier keer per jaar. Voor het updaten gelden geen licentietarieven of downloadkosten. Zonder registratie of aanmelding in een portal is het navigatiesysteem altijd uitgerust met de meest actuele kaarten. Ook tijdens het updaten blijft de navigatiefunctie onbeperkt beschikbaar.

BMW navigatiesysteem Professional.

Bekijk de video over deze uitrusting.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • vele BMW ConnectedDrive diensten kunnen ook gebruikt worden met het BMW navigatiesysteem Business en de BMW radio Professional
  • reeds beschikbaar in veel BMW modellen

iDRIVE TOUCH CONTROLLER.

Met de iDrive Touch Controller bedient u het iDrive systeem in uw BMW eenvoudig met één hand. Dankzij de geïntegreerde touchpad kunt u bijvoorbeeld bestemmingen comfortabel in uw eigen handschrift invoeren in het navigatiesysteem. Daarnaast kunt u vele functies oproepen en aanpassen en door lijsten bladeren. De bediening is gemakkelijk en intuïtief door gebruik te maken van aanraking; dit vermindert de belasting van de bestuurder sterk omdat het minimale eisen stelt aan uw concentratie – die zich normaal gesproken richt op de weg. Het Control Display stelt u in staat alle functies te volgen die via de Controller bediend worden.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • Beschikbaar in vele BMW modellen vanaf 07/2013. Tot juli 2013 wordt de iDrive controller geïnstalleerd, waarmee u inuïtief entertainment, informatie, communicatie en navigatiefuncties kan bedienen. 

BMW GESTURE EN TOUCH CONTROL.

Met BMW Gesture Control kunt u specifiek vastgelegde functies bedienen door middel van bepaalde bewegingen van uw hand. Eenvoudige gebaren zoals 'vegen' of 'wijzen' worden in het herkenningsgebied boven de voorste middenconsole herkend, waarna een functie wordt geactiveerd, zoals het aannemen of weigeren van een inkomend telefoongesprek. Door draaibewegingen met de wijsvinger kan bovendien het geluidsvolume worden geregeld.
De nieuwste generatie van BMW navigatiesysteem Professional biedt de mogelijkheid om functies intuïtief te bedienen via een aanraakscherm. Zowel BMW Gesture Control als het Touch Control Display vormen een aanvulling op bestaande bedieningssystemen zoals de iDrive Touch Controller.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • BMW Gesture en Touch Control is momenteel alleen beschikbaar voor de BMW 7 Serie

VOICE ASSISTANT.

De Voice Assistant biedt spraaksturing van het hoogste niveau: dit systeem herkent natuurlijke spraak in plaats van slechts een paar vaste commando's. Niet alleen omvat de Voice Assistant een breed scala uiteenlopende situaties, de functie beheerst ook taalvarianten zoals dialecten en jargons. Daarmee worden ook de mogelijkheden bij het dicteren van teksten zoals e-mails aanzienlijk uitgebreid. De sterk uitgebreide functieomvang is onder meer mogelijk dankzij een servergebaseerde offboard spraakherkenning, die beschikbaar is via ConnectedDrive en de basis vormt voor de intelligente Voice Assistant. Via deze cloudfunctie kunt u ook snel en gemakkelijk via gesproken zoekopdrachten op internet zoeken naar speciale bestemmingen voor de navigatie, bijvoorbeeld met een normale vraag naar bepaalde restaurants in de buurt. Tegelijkertijd zorgt de verplaatsing naar de cloud voor snellere updatecycli, zodat toekomstige innovaties zo snel mogelijk beschikbaar zijn, of het nu om de software of om computertaal gaat.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Beschikbaarheid:

  • de Voice Assistant is momenteel alleen beschikbaar voor de BMW 7 Serie, de beschikbaarheid kan per land verschillen.

BMW CAR HOTSPOT LTE.

Met de BMW Car Hotspot kunnen uw passagiers ook tijdens de reis op het internet surfen met hun smartphones, tablets of laptops. Installatie van de hotspot gaat eenvoudig en snel dankzij de snap-in adapter in de middenarmsteun. Tot acht apparaten kunnen tegelijkertijd high-speed internet ontvangen met de nieuwe LTE (long term evolution) draadloze communicatiestandaard. WiFi in uw BMW zorgt voor snellere dataverzending, betere ontvangst, minder elektromagnetische storingen en langere batterijduur. Bovendien is het tot 30 minuten buiten de auto te gebruiken.

 • Voorwaarden / beschikbaarheid

  Voorwaarden:

  • er is een eigen LTE simkaart nodig
  • bij de eerste verbinding met de Hotspot dient een 8-cijferige pincode ingevoerd te worden. Voor apparaten met NFC (Near Field Communication) technologie beweegt u het apparaat op korte afstand boven het LTE logo waarna koppeling automatisch plaatsvindt.
  • de BMW Car Hotspot LTE is niet in alle landen beschikbaar