BMW DRIVING EXPERIENCE.

OVER ONS.

In 1957 legde straaljagerpiloot en coureur Rob Slotemaker de basis voor het BMW Driving Experience Center. Zijn doel was automobilisten op een laagdrempelige manier te helpen om autorijden dynamischer, veiliger én leuker te maken. En dat is precies wat we nog steeds doen. Al heeft de factor efficiency door de jaren heen ook een steeds belangrijker rol in de trainingen gekregen. 

De rijtrainingen van BMW Driving Experience staan onder begeleiding van BMW Group gecertificeerde instructeurs. Hij of zij kan zich daardoor volledig op u concentreren, ziet en voelt direct wat u doet, en kan u dus effectief begeleiden.

BMW Driving Experience

HISTORIE.

Saluut aan onze Founding Father.

Founding Father en anti-slippionier Rob Slotemaker is nog altijd een begrip in de racewereld. Na een carrière als straaljagerpiloot racete hij drie decennia onafgebroken op hoog niveau. Hij was lid van Racing Team Holland, nam deel aan de 24 uur van Le Mans, verzorgde autostunts in speelfilms (onder andere in ‘Le Mans’ met Steve McQueen uit 1971) en reed in talloze rally’s. Daarnaast was hij de ontdekker en mentor van coureurs Jan Lammers en Wim Loos. In 1957 startte Rob zijn anti-slipschool, op nog geen kilometer van onze huidige locatie. Sindsdien volgden bijna 800.000 mensen een training op basis van Robs inzichten. Zijn hele leven stond in het teken van snelheid, auto’s en racerij. In 1979 stierf hij in het harnas, op ‘zijn’ circuit van Zandvoort. Zijn naam en zijn werk leven voort. 

Missie en visie

Missie en visie.

Onze missie.

BMW Driving Experience is ontstaan vanuit de drive om alle automobilisten in Nederland in rijvaardigheid te trainen, en om autorijden zo veilig, efficiënt en leuk mogelijk te maken. Daarbij is het onze ambitie om te allen tijde de strengste normen op het gebied van Safety, Performance en Service te overtreffen.

 

Onze visie.

Het effect van de trainingen bij BMW Driving Experience moet breed zijn. U leert natuurlijk veilig rijden en correct reageren in extreme situaties. Maar daarnaast krijgt u ook handvatten die u in het ‘normale’ verkeer helpen, en waarmee u zuiniger rijdt, uw auto minder belast, en een zekerder en veiliger weggebruiker bent. 

BMW Driving Experience

KERNWAARDEN.

The home of driving pleasure.

Een training van BMW Driving Experience is opwindend en uitdagend en staat altijd garant voor een flinke dosis adrenaline. Maar in de basis is elke training gestoeld op de kernwaarden veiligheid, rijvaardigheid en efficiency.

 

  • Veiligheid: Iedere BMW is uitgerust met de meest vooruitstrevende actieve en passieve veiligheidssystemen. Maar uiteindelijk geeft niet de technologie, maar de mens de doorslag – met de juiste ervaring en reflexen om die systemen ook in noodsituaties correct te gebruiken.
 
  • Rijvaardigheid: Wie weet wat hij doet, ervaart het ultieme rijplezier. Tijdens uw training leert u de technologie in de auto optimaal te benutten en effectief te reageren op moeilijke situaties. 
 
  • Efficiency: Veel automobilisten kunnen hun brandstofverbruik omlaag brengen zonder ook maar iets in te leveren op rijplezier. Tijdens de trainingen krijgt u heel praktische tips en inzichten waarmee u direct zuiniger en ecologisch verantwoorder kunt rijden. Daarnaast leert u trucs hoe u het verkeer nog beter kunt ‘lezen’, wat de kans op schades verkleint. Kortom, u bespaart kosten en verlaagt uw CO2-uitstoot. Ook interessant voor wagenparkbeheerders!
Instructeurs

INSTRUCTEURS.

Coaching en driving experts.

Onze instructeurs zijn opgeleid volgens de zeer strenge normen van de BMW Group. Ze houden hun vaardigheden up-to-date met specifieke trainingen en workshops volgens de internationale BMW standaarden. Daarnaast wordt er speciaal getraind op bijzondere situaties. Zo zijn de instructeurs onder andere gespecialiseerd in hulp bij het verwerken van traumatische ervaringen in de auto. Vanzelfsprekend beheersen ze ook alle facetten van rijvaardigheid en ze zorgen ervoor dat uw BMW Driving Experience onvergetelijk wordt.