BMW EfficientDynamics: efficiënt rijden

EFFICIËNT RIJDEN.

VERBRUIK VERLAGEN EN ACTIERADIUS VERGROTEN MET BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW heeft de laatste jaren met BMW EfficientDynamics veel technische oplossingen in de auto’s toegepast om het brandstofverbruik te reduceren. De centrale factor bent u echter zelf, als bestuurder van de auto. Door een efficiënte rijstijl kunt u, afhankelijk van het traject en de verkeerssituatie, tot wel 25% brandstof of energie besparen. Deze vuistregel gaat niet alleen op voor auto’s met een benzine- of dieselmotor, maar ook voor auto’s met elektrische en hybride aandrijving en auto's die op waterstof rijden. Als bezitter van een elektrische of Plug-in Hybride auto kunt u de elektrische actieradius van de auto met tot wel 30% vergroten.
In BMW modellen met de uitrusting Intelligent Personal Assistant* kunt u uw BMW nu ook vragen stellen over efficiënt rijden. Op de vraag: “Hoe hoog is mijn actuele verbruik?” geeft de assistent u tips hoe u brandstof kunt sparen en hij activeert als u dat wenst de functies die de efficiëntie verhogen.


* Onderdeel van het bedieningsconcept ID7 en optionele uitrusting BMW Live Cockpit Professional.

Lees meer
EFFICIËNT RIJDEN.VERBRUIK VERLAGEN EN ACTIERADIUS VERGROTEN MET BMW EFFICIENTDYNAMICS.

  HIGHLIGHTS.

  • 01 Verlaag uw verbruik met 25% in ECO PRO Modus bij een verbrandingsmotor, Plug-in Hybride óf een elektrische auto
  • 02 ECO PRO helpt u bij anticiperend rijden, kosten besparen en ontspannen aankomen op uw bestemming
  • 03 Pre-conditioning bij BMW modellen met elektrische aandrijving vergroot de actieradius en het comfort aan boord
  • 04 Rijd efficiënt met de anticiperende hybride aandrijving in uw BMW Plug-in Hybride
  • 05 Van aerodynamica tot een lichtgewicht constructie: BMW technologieën verhogen de efficiëntie

  VOOR VERTREK: DE EFFICIËNTIE VERHOGEN.

  Brandstof en elektriciteit besparen door voorbereidende maatregelen voor vertrek.

  Efficiëntie begint al voor vertrek. Ongeacht of uw BMW een benzine- of dieselmotor heeft, een hybride of zelfs volledig elektrische aandrijving: verlaag het brandstof- of energieverbruik door de auto optimaal voor te bereiden op de rit. Ontdek met welke eenvoudige maatregelen u de efficiëntie van uw BMW al voor vertrek nog verder kunt verhogen.

  Lees meer

  OVERBODIGE BAGAGE EN ACCESSOIRES VERWIJDEREN.

  BMW EfficientDynamics: overbodige bagage en accessoires verwijderen

  Omdat extra gewicht het verbruik verhoogt, haalt u voor vertrek overbodige spullen uit de auto. Verder demonteert u na gebruik accessoires als dakboxen en fietsendragers, omdat die de aerodynamica van de auto verstoren en daarmee ook tot een hoger verbruik leiden. Door deze voorbereidende maatregelen kunt u de efficiëntie van uw BMW al voor vertrek eenvoudig maximaliseren.

  OPTIMALE BANDENSPANNING.

  BMW EfficientDynamics: optimale bandenspanning

  Een andere maatregel ter voorbereiding van een efficiënte rit is het controleren van de bandenspanning en indien nodig aanpassen. Een bandenspanning die lager is dan aanbevolen, verhoogt de bandenslijtage en het verbruik. Een gedeeltelijk beladen auto kan door de ECO-bandenspanningsmonitor* ook het kleinste verbruiksvoordeel behalen.

  * Deze functie is momenteel alleen binnen de EU en Groot-Brittannië beschikbaar.

  PRE-CONDITIONING VOOR VERTREK.

  BMW EfficientDynamics: pre-conditioning voor vertrek

  Met de functie pre-conditioning voor vertrek* kunt u het interieur van uw BMW met elektrische of hybride aandrijving voor vertrek op een aangename temperatuur brengen. Tijdens het opladen kan deze maatregel de elektrische actieradius aanzienlijk vergroten, omdat er geen energie wordt verbruikt anders dan voor het rijden. Zo koppelt u efficiëntie aan comfort.

  * Deze functie is beschikbaar in BMW modellen met hybride of elektrische aandrijving.

   

  TIJDENS DE RIT: VERBRUIK BEPERKEN.

  Met intelligente functies van BMW EfficientDynamics verlaagt u onderweg het brandstof- en energieverbruik.

  Verbrandingsmotor, Plug-in Hybride of elektrische aandrijving: ongeacht welke vorm van aandrijving u heeft gekozen, uw BMW helpt u onderweg efficiënt te rijden met intelligente functies als de anticiperende assistent in de ECO PRO Modus. In het algemeen geldt: zo weinig mogelijk en zo klein mogelijke versnellingen en vertragingen van de auto reduceren het vebruik aanmerkelijk. Dat betekent speciaal voor elektrische auto’s een duidelijk grotere actieradius. Probeer daarom anticiperend te rijden, zodat u zo min mogelijk hoeft te remmen. Vooral tijdens ritten op de autosnelweg heeft de rijsnelheid de grootste invloed op het verbruik. Een 20 km/h lagere snelheid betekent al een besparing op het verbruik van tot wel 20%. Met BMW EfficientDynamics combineert u een lager verbruik met ontspannen rijden.

  Lees meer
  BMW EfficientDynamics: praktische tips voor zuiniger rijden

  TIPS VOOR ZUINIGER RIJDEN.

  Nog efficiënter onderweg – met intelligente BMW technologie en energie- en brandstof besparende maatregelen.

  BMW BENZINE- EN DIESELMODELLEN: ZO KUNT U BRANDSTOF BESPAREN.

  Innovatieve voorzieningen van BMW EfficientDynamics helpen u onderweg om het verbruik aanzienlijk te verlagen.

  Van de ECO PRO Modus via de anticiperende assistent en de Coasting-modus tot aan de rijstijlanalyse: uw BMW is uitgerust met veel slimme functies die u helpen zo efficiënt mogelijk te rijden en brandstof te besparen.

  Lees meer
  BMW EfficientDynamics: ECO PRO Modus.

  ECO PRO Modus.

  ECO PRO omvat een intelligent pakket maatregelen die de bestuurder helpen om het verbruik met tot wel 25% te verlagen. Zo worden energieverbruikers als de climate control en de stoelverwarming voor de passagiers bijna onmerkbaar gereduceerd.
  In de ECO PRO Modus veranderen de reacties van het gaspedaal en de automatische transmissie. Dat bevordert een rustige en zuinige rijstijl. Als de bestuurder toch indien nodig het gaspedaal helemaal indrukt, dan is toch de volledige trekkracht beschikbaar.
  De aangegeven actieradius geeft het aantal extra kilometers aan dat door de zuinige rijstijl in de ECO PRO Modus beschikbaar is. De gecombineerde weergave van het verbruik geeft het gemiddelde verbruik en het actuele verbruik weer.

  Lees meer
  BMW EfficientDynamics: anticipatie-assistent van de ECO PRO Modus

  Anticipatie-assistent.

  De Anticipatie-assistent is een functie van de ECO PRO Modus en helpt de bestuurder zo efficiënt mogelijk te rijden. In combinatie met een BMW navigatiesysteem herkent dit systeem snelheidsbeperkingen, het begin van de bebouwde kom, bochten, rotondes, afslagen en snelwegafritten op de route en kan zo met vooruitziende blik adviseren om de snelheid te verlagen om inefficiënt remmen te vermijden. De anticiperende tips in de vorm van een blauw symbool dat ‘gas los’ betekent, worden afhankelijk van de situatie in het instrumentenpaneel weergegeven.

  Lees meer
  BMW EfficientDynamics: Mild Hybrid technologie

  Mild Hybrid technologie.

  De 48 volt Mild Hybrid technologie dient voor de recuperatie van de kinetische energie die vrijkomt bij het remmen of uitrollen en ondersteunt de verbrandingsmotor tijdens acceleraties. Daardoor worden verbruik en emissie gereduceerd, terwijl de bestuurder tegelijkertijd geniet van meer dynamiek. Dankzij de 48 volt Mild Hybrid technologie werkt de Auto Start Stop functie nog sneller en comfortabeler en is een groter snelheidsbereik beschikbaar. Tijdens het afremmen (remmen en uitrollen) schakelt de motor onder de 15 km/h uit. Dankzij de 48 volt Mild Hybrid technologie blijft hij echter direct klaar om weer in te schakelen. Zo wordt verbruiks- en emissievrij voortrollen mogelijk.

  Lees meer
  BMW EfficientDynamics: Motor uit – Coasting-modus

  Motor uit – Coasting-modus.

  In de Coasting-modus rolt de BMW verder zonder energie te verbruiken en zonder emissies, terwijl de systemen maximaal energie terugwinnen. Deze functie regelt na het loslaten van het gaspedaal en adaptief op basis van de situatie of de auto uitrolt of energie terugwint. De Coasting-modus is beschikbaar in BMW modellen met Mild Hybrid technologie. In BMW modellen zonder Mild Hybrid technologie zakt het motortoerental gewoon terug naar stationair toerental. Coasting is in de rijmodi COMFORT en ECO PRO met uitgebreide beschikbaarheid te ervaren. De ‘Coasting teller’ geeft in de Coasting-modus de afgelegde afstand weer.

  Lees meer
  BMW EfficientDynamics: rijstijlanalyse

  Rijstijlanalyse.

  De functie Rijstijlanalyse helpt met op de actuele situatie afgestemde tips een efficiëntere rijstijl te ontwikkelen en brandstof te besparen. De rijstijl wordt geanalyseerd en in diverse categorieën gewaardeerd. De waardering en de bijbehorende aanwijzingen worden in de rijmodus ECO PRO in het Control Display weergegeven.

  Lees meer
  BMW EfficientDynamics: weergave energiestromen

  Weergave energiestromen.

  In de weergave van de energiestromen in het Control Display is de werking van de technologieën van BMW EfficientDynamics, zoals Coasting, Recuperatie en de intelligente Auto Start Stop functie, op een heldere manier te volgen.

  Lees meer

  BMW PLUG-IN HYBRIDE: NOG EFFICIËNTER RIJDEN MET BEHULP VAN EFFICIENT DYNAMICS.

  Uw BMW Plug-in Hybride helpt u om efficiënt te rijden.

  Ook de rijder van een BMW Plug-in Hybride staan de bekende ECO PRO functies ter beschikking. Deze worden aangevuld door hybridespecifieke functies als de anticiperende hybride aandrijving en de adaptieve recuperatie van energie.

  Lees meer
  BMW EfficientDynamics: HYBRID ECO PRO Modus

  HYBRID ECO PRO Modus.

  HYBRID ECO PRO omvat een intelligent pakket maatregelen die de bestuurder helpen om het verbruik met tot wel 25% te verlagen. Zo worden energieverbruikers als de climate control en de stoelverwarming voor de passagiers bijna onmerkbaar gereduceerd. In de HYBRID ECO PRO Modus veranderen de reacties van het gaspedaal en de automatische transmissie. Dat bevordert een rustige en zuinige rijstijl. De geïntegreerde eDRIVE teller informeert u verder hoeveel kilometer u zonder de verbrandingsmotor te gebruiken en dus emissievrij heeft afgelegd.

  Lees meer
  BMW EfficientDynamics: anticiperende hybride aandrijving

  Anticiperende hybride aandrijving.

  De anticiperende hybride aandrijving maakt een optimale verdeling van de beschikbare elektrische energie mogelijk, zodat bij ingeschakeld navigatiesysteem in de bebouwde kom en in de omgeving van de bestemming volledig elektrisch kan worden gereden. Als de hoogvoltage-accu voldoende is opgeladen, worden meer delen van de geplande route gekozen om elektrisch te rijden. Voor optimaal efficiënte recuperatie wordt ook rekening gehouden met afdalende trajecten. Afhankelijk van het traject wordt de verbrandingsmotor automatisch bij- of uitgeschakeld, wat een efficiënte rijstijl ondersteunt en emissievrij rijden in de binnenstad ondersteunt.

  Lees meer
  BMW EfficientDynamics: adaptieve recuperatie

  Adaptieve recuperatie.

  In nieuwere BMW modellen met hybride aandrijving (bijvoorbeeld de BMW X5 xDrive45e) is adaptive recuperatie van energie beschikbaar. Dat biedt bij een lichtvoetige en efficiënte rijstijl in de HYBRID ECO PRO Modus ondersteuning bij het anticiperende rijden. Met behulp van een intelligente en afhankelijk van de situatie adaptieve aansturing, kiest de auto zelfstandig tussen Coasting en recuperatie als de bestuurder het gaspedaal loslaat. Voorliggers, snelheidslimieten, rotondes, afslagen of bebouwde kommen – het systeem past de mate van vertraging optimaal aan de verkeerssituatie aan. Daardoor is het minder vaak nodig om het rempedaal in te trappen en neemt het rijcomfort toe – op een zeer efficiënte manier.

  Lees meer
  BMW EfficientDynamics vrouw voor BMW i3

  ELEKTRISCHE BMW MODELLEN: ONDERWEG STROOM SPAREN EN DE ACTIERADIUS VERGROTEN.

  De elektrische modellen van BMW bieden diverse mogelijkheden om het stroomverbruik tijdens de rit te beperken en daardoor de actieradius te vergroten. Een belangrijke rol heeft hier de rijmodus ECO PRO, die het verbruik optimaliseert. Als centraal onderdeel van BMW EfficientDynamics omvat ECO PRO een intelligent pakket maatregelen die de bestuurder helpen om met een efficiënte rijstijl energie te sparen en de actieradius met tot wel 30% te vergroten. Eén van deze functies die de efficiëntie verhogen, is bijvoorbeeld de anticipatie-assistent. In combinatie met een BMW navigatiesysteem herkent dit systeem snelheidsbeperkingen, het begin van de bebouwde kom, bochten, rotondes, afslagen en snelwegafritten op de route en kan zo met vooruitziende blik adviseren om de snelheid te verlagen om inefficiënt remmen te vermijden. De functie Rijstijlanalyse helpt met op de actuele situatie afgestemde tips een efficiëntere rijstijl te ontwikkelen en energie te besparen. Voor een optimaal overzicht laat de weergave van de energiestromen tijdens de rit de werking van de BMW EfficientDynamics maatregelen, bijvoorbeeld recuperatie, zien. Na de rit wordt het opladen gevisualiseerd.

  • Individuele en adaptieve recuperatie in de BMW iX3
  BMW EfficientDynamics: ritanalyse in BMW Control Display

  NA DE RIT: ANALYSEER DE GEGEVENS VAN UW RIT.

  Ongeacht of het om een auto met verbrandingsmotor of een hybride auto gaat: bekijk na uw rit hoe zuinig u hebt gereden. Voor een overzicht kunt u na de rit het aantal kilometers en de verbruikscijfers raadplegen in het menu van het Control Display via Auto / Ritinfo / Ritgegevens. Als indicator voor efficiënt rijden in een auto met verbrandingsmotor, dient hier de weergave van de in de Coasting-modus afgelegde afstand en de tijd die de Auto Start Stop functie de motor heeft uitgeschakeld. De delen van de rit die in de ECO PRO Modus zijn afgelegd, worden in het diagram in blauw geaccentueerd. In uw BMW Hybride worden onder meer de afgelegde kilometers in puur elektrische modus weergegeven.

  BMW EfficientDynamics: verbruik en emissie

  VERBRUIK, EMISSIE EN MEETMETHODE.

  BMW EfficientDynamics: innovatieve technologieën van BMW EfficientDynamics

  INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN VAN BMW EFFICIENT DYNAMICS.