MEER RESULTAAT. MINDER INSPANNING.

Intelligent energiemanagement.

MEER RESULTAAT. MINDER INSPANNING.

Intelligent energiemanagement.

Elke BMW beschikt standaard over BMW EfficientDynamics technologieën zoals Auto Start Stop functie, Brake Energy Regeneration en elektrische stuurbekrachtiging. Het samenspel van deze technologieën zorgt als intelligent energiemanagement op dit moment al voor duurzame mobiliteit. Met name het aerodynamisch geoptimaliseerde design draagt bij aan nog indrukwekkender effecten voor meer dynamiek en efficiëntie.

MEER RESULTAAT. MINDER INSPANNING.Intelligent energiemanagement.

Elke BMW beschikt standaard over BMW EfficientDynamics technologieën zoals Auto Start Stop functie, Brake Energy Regeneration en elektrische stuurbekrachtiging. Het samenspel van deze technologieën zorgt als intelligent energiemanagement op dit moment al voor duurzame mobiliteit. Met name het aerodynamisch geoptimaliseerde design draagt bij aan nog indrukwekkender effecten voor meer dynamiek en efficiëntie.

Lees meer
 • Vind uw dealer
 • Brochure en prijslijst aanvragen
 • Proefrit aanvragen
 • Configurator en prijzen
 • Contact
 • Word teruggebeld

RIJPLEZIER IN VIER VARIANTEN.

Driving Experience Control met ECO PRO Modus.

Of u nu lange afstanden rijdt, in de file staat of gewoon een ritje door de stad maakt: Driving Experience Control garandeert afwisselend rijplezier geheel afgestemd op uw persoonlijke voorkeur. U kunt kiezen uit de rijprogramma's COMFORT, SPORT/SPORT+ (model-/uitrustingsafhankelijk), ADAPTIVE (in combinatie met de extra-uitrusting adaptief onderstel) en ECO PRO.

 

Hieronder vindt u meer gedetailleerde informatie over de intelligente maatregelen van de ECO PRO Modus die u tot maar liefst 25% aan brandstof kunnen besparen.

Lees meer
Close-up van de BMW Driving Experience Control met de ECO PRO Modus in de BMW X5.

Voor elke situatie het passende rijprogramma.

Een bijzonder comfortabele rijbeleving garandeert het standaard geactiveerde rijprogramma COMFORT, met overeenkomstig afgestemde componenten. Voor optimale efficiëntie en comfort kan het rijprogramma tevens uitgebreid worden met de aanvullende functie Coasting.

In de rijprogramma's SPORT en SPORT+ zijn alle motor- en (uitrustingsafhankelijk) onderstelafstellingen gericht op sportief rijden. De motor reageert nog feller, de versnellingen van de automatische transmissie worden langer aangehouden, resp. de schakelmomenten voor de handgeschakelde transmissie later weergegeven. De BMW reageert duidelijk directer en sportiever. De beschikbaarheid van rijprogramma SPORT+ is afhankelijk van de gekozen extra-uitrusting en daarmee niet standaard voor elk BMW model.

Het interactieve rijprogramma ADAPTIVE (beschikbaarheid afhankelijk van de gekozen extra-uitrusting) past het adaptieve onderstel, de besturing en de Steptronic transmissie voortdurend aan de actuele rijsituatie en rijstijl aan, dankzij interactie met de real time navigatie.

Het rijprogramma ECO PRO is de zuinigste variant van de Driving Experience Control en staat garant voor een zo efficiënt mogelijk brandstofverbruik. Zo past dit rijprogramma de karakteristiek van de Steptronic transmissie en de verwarmings-/aircostrategie aan om het brandstofverbruik bij een bepaalde rijstijl zo efficiënt mogelijk te maken. Zo verbruikt de BMW tot wel 25 procent minder brandstof (waarde verkregen bij interne BMW verbruiksstudie, afhankelijk van de individuele rijstijl). Een extra besparing is mogelijk dankzij de functies Coasting en ECO PRO Route (beide uitrustingsafhankelijk), die de bestuurder afhankelijk van de verkeerssituatie, de individuele rijstijl en de routecondities een zo zuinig mogelijke route voorstelt en zo helpt om het brandstofverbruik te verlagen. Met de functie Coasting rolt de BMW zonder weerstand van de motor met een snelheid van maximaal 160 km/h door zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat en niet remt.

De functie Coasting is alleen beschikbaar in combinatie met Steptronic transmissie. De ECO PRO Route is alleen beschikbaar in combinatie met navigatiesysteem Professional.

Lees meer
Aangepaste karakteristiek van gaspedaal en Steptronic transmissie met de ECO PRO Modus van de BMW X5.

Aandrijving met geoptimaliseerd verbruik.

In de ECO PRO Modus wordt de karakteristiek van gaspedaal en Steptronic transmissie intelligent aangepast. De specifieke ECO-gaspedaalinstelling reduceert de verhouding van inspuithoeveelheid tot de hoek van het gaspedaal. Tegelijkertijd zorgt de aanpassing van de schakelmomenten voor eerder opschakelen en minder terugschakelen. Deze maatregelen bevorderen een rustige en brandstofbesparende rijstijl. Trapt de bestuurder zo nodig het gaspedaal toch een keer helemaal in, dan staat het volle vermogen direct ter beschikking en wordt zo nodig teruggeschakeld.

Lees meer
Optimale efficiëntie van de comfort-, licht- en klimaatfuncties met de ECO PRO Modus van de BMW X5.

Optimale efficiëntie van de comfort-, licht- en klimaatfuncties.

Om het verbruik laag te houden, regelt de ECO PRO Modus op intelligente wijze de klimaat- en comfortfuncties in het interieur. Daarvoor wordt het energieverbruik van bijvoorbeeld airconditioning of stoelverwarming voor de passagiers vrijwel onmerkbaar gereduceerd. Dit levert samen met de andere ECO PRO maatregelen een brandstofbesparing van tot wel 25 procent op.

Lees meer
Coasting met behulp van Anticipatie-assistant met de ECO PRO Modus van de BMW X5.

Efficiënt doorrollen, intelligent gestuurd.

De Anticipatie-assistent regelt op basis van nog niet zichtbare gebeurtenissen verderop op de weg de inzet van coasting-fasen om het brandstofverbruik te reduceren. Daartoe beoordeelt het systeem de gegevens van navigatiesysteem en voorliggerherkenning en geeft in passende situaties de aanwijzing om het gaspedaal los te laten. Als de bestuurder vervolgens het gaspedaal loslaat, wordt de krachtoverbrenging in de Steptronic transmissie ontkoppeld en rolt de BMW efficiënt door. Omdat er tijdens het coasten enkel sprake is van stationair verbruik, kan de bestuurder met behulp van de Anticipatie-assistent tot vijf procent brandstof besparen.

Lees meer
Alle relevante verbtuiksgegevens in een oogoplslag met de ECO PRO Modus van de BMW X5.

Alle relevante verbruiksgegevens in één oogopslag.

Behalve met ECO PRO features als de Anticipatie-assistent of de aangepaste karakteristiek van de aandrijflijn wordt de bestuurder ook door middel van weergaven en infographics ondersteund bij een zo efficiënt mogelijke rijstijl. Hiervoor worden relevante ritgegevens zoals gemiddeld en huidig verbruik, verbruiksgeschiedenis, bonus-actieradius of het afgelegde coasting-traject in kilometers gevisualiseerd in het Control Display en het instrumentenpaneel. Zo krijgt de bestuurder directe feedback die nog eens extra motiveert tot een anticiperende en energiebesparende rijstijl.

Lees meer

ECO PRO MODE.

Geniet met volle teugen van het rijplezier, uw BMW zorgt voor de rest. Efficiëntie is beschikbaar met één druk op de knop. De ECO PRO Modus van de Driving Experience Control maakt een tot 20 % lager verbruik mogelijk, zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. Door aanvullende functies kan nog ongeveer 5 % extra brandstof worden bespaard. Het totaal aan besparing wordt omgerekend in een concreet aantal kilometers en wordt aangegeven als bonus-actieradius. Zo kunt u op elk moment zien welke afstand u extra kunt afleggen dankzij de ECO PRO Modus.

BRAKE ENERGY REGENERATION.

U trapt op de rem. Daardoor ontstaat energie. Waardevolle bewegingsenergie, die kan worden benut. De Brake Energy Regeneration zet deze om in elektrische energie en laadt daarmee de accu op, zodat de energie niet verloren gaat. Bovendien hoeft de motor zo minder te worden belast met het opladen van de accu, waardoor het verbruik en de emissie afnemen.

BMW Efficient Dynamics, Mild Hybrid technologie

MILD HYBRID TECHNOLOGIE.

De Mild Hybrid technologie dient voor de recuperatie van de kinetische energie die vrijkomt bij het remmen of uitrollen en ondersteunt de verbrandingsmotor bij acceleraties. Daardoor worden verbruik en emissie gereduceerd, terwijl de bestuurder tegelijkertijd geniet van meer dynamiek. Bovendien laat de Mild Hybrid technologie de Auto Start Stop functie nog sneller en comfortabeler werken.

ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING.

Bij de elektrisch bekrachtigde besturing is in plaats van een hydraulische pomp een elektromotor toegepast. Waar bij conventionele systemen de pomp permanent door de motor moet worden aangedreven, werkt de elektrische ondersteuning alleen als de bestuurder aan het stuur draait. Bij rechtuit rijden en bij een constante stuuruitslag, bijvoorbeeld in lange bochten, is de elektromotor niet actief en wordt geen waardevolle energie verbruikt. Dit verlaagt het brandstofverbruik en de emissie, terwijl de voor BMW zo typerende dynamische rijbeleving behouden blijft.

BONUS-ACTIERADIUS.

De ECO PRO Modus past de karakteristiek van gaspedaal en transmissie en de verwarmings-/airconditioningstrategie intelligent aan om het brandstofverbruik bij een bepaalde rijstijl zo efficiënt mogelijk te maken. Met behulp van ECO PRO tips kunt u uw rijstijl optimaliseren qua verbruik. De bonus-actieradius geeft aan hoeveel kilometers u door te rijden in de ECO PRO Modus hebt gewonnen.

ENERGIEBESPARENDE TECHNOLOGIEËN VOOR EFFICIËNT RIJPLEZIER.

Verschillende rijsituaties verlangen individuele maatregelen. Energiebesparende technologieën zoals de schakelindicator en de Auto Start Stop functie ondersteunen de bestuurder bij het realiseren van een nog efficiëntere rijstijl.

 • Schakelindicator

  Op het juiste moment schakelen is cruciaal voor efficiënt rijden. Afhankelijk van de rijsituatie en het motortoerental wordt constant de meest efficiënte versnelling berekend en weergegeven in het Info Display.

  Daarbij herkent het systeem sterke acceleratie zodat dan pas bij hogere toerentallen schakeladviezen worden gegeven. In vergelijktests is gebleken dat in auto's met schakelindicator ongeveer vier procent zuiniger wordt gereden.

 • Auto Start Stop functie

  Effectief brandstof besparen: de Auto Start Stop functie zorgt ervoor dat uw BMW alleen brandstof verbruikt tijdens het rijden. Bij stilstand, bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht of in fileverkeer, benut de Auto Start Stop functie het besparingspotentieel en schakelt de motor uit. Zodra u de koppeling weer intrapt (handgeschakelde versnellingsbak) of uw voet van het rempedaal neemt (Steptronic transmissie), wordt de motor in een fractie van een seconde automatisch weer gestart.

 • Coasting-functie

  Met de functie Coasting (uitsluitend i.c.m. Steptronic transmissie) rolt de BMW met van de aandrijflijn ontkoppelde motor door zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat en niet remt. De functie maakt deel uit van de ECO PRO Modus. De BMW rolt verder zonder weerstand van de motor, die met minimaal verbruik en geringe emissive met stationair toerental draait.

 • Anticipatie-assistent

  De anticipatie-assistent (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional) herkent via het navigatiesysteem lokale situaties, zoals snelheidslimieten, bochten, rotondes en afslagen, en geeft ruim van tevoren tips. Wanneer er bijvoorbeeld achter de volgende bocht een snelheidsbeperking van kracht wordt, beveelt het systeem nog voor de bocht aan om het gaspedaal los te laten.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂-EMISSIE.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.