MEER RESULTAAT. MINDER INSPANNING.

Intelligent energiemanagement.

MEER RESULTAAT. MINDER INSPANNING.

Intelligent energiemanagement.

Elke BMW beschikt standaard over BMW EfficientDynamics technologieën zoals Auto Start Stop functie, Brake Energy Regeneration en elektrische stuurbekrachtiging. Het samenspel van deze technologieën zorgt als intelligent energiemanagement op dit moment al voor duurzame mobiliteit. Met name het aerodynamisch geoptimaliseerde design draagt bij aan nog indrukwekkender effecten voor meer dynamiek en efficiëntie.

MEER RESULTAAT. MINDER INSPANNING.Intelligent energiemanagement.

Elke BMW beschikt standaard over BMW EfficientDynamics technologieën zoals Auto Start Stop functie, Brake Energy Regeneration en elektrische stuurbekrachtiging. Het samenspel van deze technologieën zorgt als intelligent energiemanagement op dit moment al voor duurzame mobiliteit. Met name het aerodynamisch geoptimaliseerde design draagt bij aan nog indrukwekkender effecten voor meer dynamiek en efficiëntie.

ECO PRO MODE.

Geniet met volle teugen van het rijplezier, uw BMW zorgt voor de rest. Efficiëntie is beschikbaar met één druk op de knop. De ECO PRO Modus van de Driving Experience Control maakt een tot 20 % lager verbruik mogelijk, zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. Door aanvullende functies kan nog ongeveer 5 % extra brandstof worden bespaard. Het totaal aan besparing wordt omgerekend in een concreet aantal kilometers en wordt aangegeven als bonus-actieradius. Zo kunt u op elk moment zien welke afstand u extra kunt afleggen dankzij de ECO PRO Modus.

BRAKE ENERGY REGENERATION.

U trapt op de rem. Daardoor ontstaat energie. Waardevolle bewegingsenergie, die kan worden benut. De Brake Energy Regeneration zet deze om in elektrische energie en laadt daarmee de accu op, zodat de energie niet verloren gaat. Bovendien hoeft de motor zo minder te worden belast met het opladen van de accu, waardoor het verbruik en de emissie afnemen.

ELEKTRISCHE STUURBEKRACHTIGING.

Bij de elektrisch bekrachtigde besturing is in plaats van een hydraulische pomp een elektromotor toegepast. Waar bij conventionele systemen de pomp permanent door de motor moet worden aangedreven, werkt de elektrische ondersteuning alleen als de bestuurder aan het stuur draait. Bij rechtuit rijden en bij een constante stuuruitslag, bijvoorbeeld in lange bochten, is de elektromotor niet actief en wordt geen waardevolle energie verbruikt. Dit verlaagt het brandstofverbruik en de emissie, terwijl de voor BMW zo typerende dynamische rijbeleving behouden blijft.

BONUS-ACTIERADIUS.

De ECO PRO Modus past de karakteristiek van gaspedaal en transmissie en de verwarmings-/airconditioningstrategie intelligent aan om het brandstofverbruik bij een bepaalde rijstijl zo efficiënt mogelijk te maken. Met behulp van ECO PRO tips kunt u uw rijstijl optimaliseren qua verbruik. De bonus-actieradius geeft aan hoeveel kilometers u door te rijden in de ECO PRO Modus hebt gewonnen.

ENERGIEBESPARENDE TECHNOLOGIEËN VOOR EFFICIËNT RIJPLEZIER.

Verschillende rijsituaties verlangen individuele maatregelen. Energiebesparende technologieën zoals de schakelindicator en de Auto Start Stop functie ondersteunen de bestuurder bij het realiseren van een nog efficiëntere rijstijl.

 • Schakelindicator

  Op het juiste moment schakelen is cruciaal voor efficiënt rijden. Afhankelijk van de rijsituatie en het motortoerental wordt constant de meest efficiënte versnelling berekend en weergegeven in het Info Display.

  Daarbij herkent het systeem sterke acceleratie zodat dan pas bij hogere toerentallen schakeladviezen worden gegeven. In vergelijktests is gebleken dat in auto's met schakelindicator ongeveer vier procent zuiniger wordt gereden.

 • Auto Start Stop functie

  Effectief brandstof besparen: de Auto Start Stop functie zorgt ervoor dat uw BMW alleen brandstof verbruikt tijdens het rijden. Bij stilstand, bijvoorbeeld voor een rood verkeerslicht of in fileverkeer, benut de Auto Start Stop functie het besparingspotentieel en schakelt de motor uit. Zodra u de koppeling weer intrapt (handgeschakelde versnellingsbak) of uw voet van het rempedaal neemt (Steptronic transmissie), wordt de motor in een fractie van een seconde automatisch weer gestart.

 • Coasting-functie

  Met de functie Coasting (uitsluitend i.c.m. Steptronic transmissie) rolt de BMW met van de aandrijflijn ontkoppelde motor door zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat en niet remt. De functie maakt deel uit van de ECO PRO Modus. De BMW rolt verder zonder weerstand van de motor, die met minimaal verbruik en geringe emissive met stationair toerental draait.

 • Anticipatie-assistent

  De anticipatie-assistent (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional) herkent via het navigatiesysteem lokale situaties, zoals snelheidslimieten, bochten, rotondes en afslagen, en geeft ruim van tevoren tips. Wanneer er bijvoorbeeld achter de volgende bocht een snelheidsbeperking van kracht wordt, beveelt het systeem nog voor de bocht aan om het gaspedaal los te laten.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

Meer informatie over officiële brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.