MEER POWER. MINDER DORST.

BMW TwinPower Turbo motoren.

MEER POWER. MINDER DORST.

BMW TwinPower Turbo motoren.

Innovatieve benzine- en dieselmotoren met BMW TwinPower Turbo technologie vormen de kern van elke BMW. Ze combineren de nieuwste injectiesystemen, een geheel variabele vermogensregeling en innovatieve turboladertechnologie.

MEER POWER. MINDER DORST.BMW TwinPower Turbo motoren.

Innovatieve benzine- en dieselmotoren met BMW TwinPower Turbo technologie vormen de kern van elke BMW. Ze combineren de nieuwste injectiesystemen, een geheel variabele vermogensregeling en innovatieve turboladertechnologie.

Lees meer
 • Vind uw dealer
 • Brochure en prijslijst aanvragen
 • Proefrit aanvragen
 • Configurator en prijzen
 • Contact
 • Word teruggebeld

BMW TWIN POWER TURBO BENZINEMOTOREN.

De innovatieve 3-cilinder benzinemotor met zijn uitzonderlijk rustige loop, de 4-cilinder benzinemotor en de meermaals met de 'Engine of the Year Award' bekroonde BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor vestigen maatstaven. In de nieuwste generatie zijn de motoren uit het BMW EfficientDynamics motorengamma nog zuiniger bij lagere emissies en hebben ze een nog groter vermogen dan hun voorgangers.


Om de efficiency en dynamiek te vergroten, combineert dit innovatieve pakket – een mijlpaal in de BMW EfficientDynamics strategie – de nieuwste inspuitingstechnologieën en de volledig variabele klepbediening Valvetronic inclusief dubbele VANOS met een innovatieve turboladertechnologie. Het resultaat is een bijzonder efficiënte aandrijving, die op indrukwekkende wijze de vermaarde knowhow van BMW op het gebied van motorenbouw onderstreept.

TWEE DISCIPLINES. ÉÉN KAMPIOEN.

Nog betere prestaties, nog lager verbruik: de M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

TWEE DISCIPLINES. ÉÉN KAMPIOEN.

Nog betere prestaties, nog lager verbruik: de M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

BMW M4 Coupé:
brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 8,8 [8,3]
CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 204 [194]

Lees meer

BMW TWIN POWER TURBO DIESELMOTOREN.

De BMW TwinPower Turbo dieselmotoren weerspiegelen de consequente toepassing van de kerngedachte van BMW EfficientDynamics: optimale waarden qua zuinigheid, vermogensrendement en draai-eigenschappen combineren met laag brandstofverbruik. Wat betreft hun efficiency en dynamiek zijn ze boven iedere twijfel verheven. Daarbij doen de innovatieve en krachtige 3-, 4- en 6-cilinder BMW TwinPower Turbo dieselmotoren hun werk met bijzonder lage emissie en weinig wrijving. Zo is maximaal rijplezier gegarandeerd. De dieselmotoren uit het BMW EfficientDynamics motorengamma zijn uitgevoerd in lichtgewicht aluminium constructie en beschikken over turbocompressie met variabele turbinegeometrie. Common rail-inspuiting van de nieuwste generatie is verantwoordelijk voor de brandstofinspuiting.

8-TRAPS STEPTRONIC TRANSMISSIE. ALTIJD EEN VERSNELLING VOORUIT.

Hij maakt een perfecte krachtontplooiing mogelijk, verlaagt het brandstofverbruik en laat sportiviteit en dynamiek toenemen: de anticiperende 8-traps Steptronic transmissie.

8-TRAPS STEPTRONIC SPORT TRANSMISSIE.

De 8-traps Steptronic Sport transmissie biedt duidelijk meer schakel- en rijcomfort door kleinere overbrengingsverhoudingen en geminimaliseerde toerentalsprongen. Zo wordt het hoogste comfort gecombineerd met indrukwekkende dynamiek en een gereduceerd brandstofverbruik. En met Launch Control inspireert uw BMW niet alleen in beweging, maar ook bij versnellen vanuit stilstand. Het toverwoord: maximale acceleratie. De DSC-toets even indrukken, de transmissiehendel in de stand 'S', de rem ingedrukt houden en het gaspedaal tot kickdown intrappen – wie nu het rempedaal loslaat, voelt wat koppel betekent. En hoe het aanvoelt als tranen van vreugde horizontaal over uw gezicht lopen.

BMW BluePerformance.

De BMW BluePerformance technologieën beperken het ontstaan van stikstofoxide (NOx) in de motor tot een minimum. Naast de componenten roetfilter en NOx-opslagkatalysator wordt in bepaalde modellen de SCR-katalysator (SCR = Selective Catalytic Reduction) met AdBlue®-inspuiting ingezet. Met deze technologieën is het mogelijk de emissie van de dieselaandrijving nog verder te reduceren.

Lees meer

 • Modellen met BMW BluePerformance technologieën

  De volgende modellen zijn vanaf 2016 uitgerust met SCR technologie en AdBlue®(Europa, Turkije, Japan, Korea):

  BMW 4 Serie Coupé: 20d sDrive, 20d xDrive
  BMW 5 Serie Sedan: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive, 20d sDrive, 20d xDrive, 20d EfficientDynamics Edition sDrive, 25d sDrive, 30d sDrive, 30d xDrive, 40d xDrive, M50d xDrive
  BMW 5 Serie Touring ‒ 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive, 20d sDrive, 20d xDrive, 25d sDrive, 30d sDrive, 30d xDrive, 40d xDrive, M50d xDrive
  BMW 5 Serie Gran Turismo: 520d, 530d xDrive, 535d xDrive
  BMW 6 Serie Gran Turismo: 30d sDrive, 30d xDrive, 40d sDrive, 40d xDrive
  BMW 7 Serie: 725d, 730d, 730d xDrive, 740d xDrive, 750d xDrive
  BMW X1: 20d sDrive, 20d xDrive
  BMW X2: 20d xDrive
  BMW X3: 20d xDrive, 30d xDrive
  BMW X5: sDrive25d, xDrive25d, xDrive30d, xDrive40d, M50d
  BMW X6: xDrive30d, xDrive40d, M50d

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂-EMISSIE.

 • Disclaimer reference invalid