BMW Elektrisch rijden - alles over subsidie

SUBSIDIE VOOR ELEKTRISCH RIJDEN.

SUBSIDIE VOOR ELEKTRISCH RIJDEN.

ELEKTRISCH RIJDEN NU MET € 2.950,- OF € 61,- PER MAAND* SUBSIDIE.

De Nederlandse overheid stimuleert ook in 2023 weer het rijden en bezitten van een elektrische auto. Dat is goed nieuws als u van plan bent een van de elektrische BMW modellen aan te schaffen of te leasen. Perfect wanneer u een nieuwe of gebruikte elektrische BMW wilt ervaren en tegelijkertijd dus emissieloos wil rijden. 

SUBSIDIEREGELING ELEKTRISCHE PERSONENAUTO’S PARTICULIEREN (SEPP).

Vanaf 2 januari 2023 09:00 uur is er weer een nieuw subsidiebudget beschikbaar vanuit de overheid voor nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.

De koop- of leaseovereenkomst van uw elektrische BMW moet u hebben afgesloten op of na 1 januari 2023. Alleen dan komt u in aanmerking voor de SEPP. Daarnaast mag u uw BMW niet eerder dan 1 januari 2023 op uw naam hebben staan.

Subsidie voor nieuwe personenauto’s van € 2.950 of € 61,- per maand*.

In 2023 is het subsidiebedrag € 2.950,- als u een nieuwe elektrische auto koopt of omgerekend bij een Private Lease contract van 48 maanden maar liefst € 61,- per maand korting op uw leasebedrag.*

Gebruikte elektrische personenauto's.

Ook wanneer u een gebruikte elektrische auto koopt is er een subsidie beschikbaar. Voor 2023 zal het subsidiebedrag € 2.000,- zijn bij aanschaf of lease van een elektrische BMW.

  • U dient de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)zelf aan te vragen bij de RVO. Het subsidiebedrag wordt rechtstreeks aan u betaald door de RVO. Voor de voorwaarden en procedure verwijzen we u graag naar de website van de overheid. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de genoemde maandbedragen. De subsidie geldt tot een maximale voertuigwaarde van € 45.000,-. Opties kunnen invloed hebben op de voertuigwaarde.

  • Genoemd bedrag is gebaseerd op een BMW Private Lease overeenkomst met een looptijd van 48 maanden / 10.000 kilometer per jaar en zijn inclusief BTW. Brandstof is niet inbegrepen. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de standaarduitvoering. De Private Lease tarieven zijn geldig tot en met 16 april 2024 of zolang de voorraad strekt. Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van uw leasecontract. BMW Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door BMW Financial Services. Alle bedragen zijn indicatief en onder voorbehoud van financiële acceptatie.

     

    Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten onder voorbehoud. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de standaarduitvoering.