BMW INDIVIDUAL COLLECTION.

Vakmanschap, materialen, design – een combinatie die uw karakter weerspiegelt.

Een perfecte combinatie van inspiratie en creatieve vrijheid. Dat is de BMW Individual Collection. Dankzij veelzijdige uitrustingsvarianten kunt u hiermee eenvoudig uw persoonlijke BMW creëren. Al bij de configuratie kunt u kiezen uit perfect op elkaar afgestemde opties van BMW Individual. Veel ambitieuzer is echter wat er daarna gebeurt: vanaf de selectie van de materialen, via hun perfecte afwerking tot en met de kleur en vorm van het design doorloopt elke uitrusting talloze bewerkingsstappen. Alles met één enkel doel: met de combinatie van perfecte details een BMW laten ontstaan die uw karakter weerspiegelt.

BMW INDIVIDUAL CARROSSERIEKLEUREN.

De eigen, persoonlijke ambitie uitleggen is moeilijk, hem laten zien een stuk eenvoudiger. Met dit streven heeft BMW Individual zich laten inspireren door het kleurenspel van edelstenen en een groot aantal buitengewone carrosseriekleuren ontwikkeld. Elk van deze tinten onderstreept daarbij het karakter van het betreffende BMW model.
Ook wat diepte en glans betreft vormen BMW Individual carrosseriekleuren de maatstaf: afhankelijk van de lichtinval verandert hun lichtreflectie. Sommige inspireren met hun unieke changerende effect. Andere – zoals de matte lakken – onderscheiden zich van de massa door hun zijdeachtige schittering. Daarvoor zorgt een speciale pigmentering tijdens het lakproces waarbij meerdere lagen worden aangebracht. Bij de matte lakken zorgt juist een perfect afgestemde matte transparante lak voor de bijzondere finish. Het resultaat is een zichtbaar statement van uw zeer persoonlijke stijl.

MEER DAN EEN KLEUR.

Tansanitblau metallic.

Deze BMW Individual carrosseriekleur wordt gekenmerkt door zijn bijzonder heldere, diepblauwe pigmenten die bij lichtinval turquoisekleurig fonkelen onder het oppervlak.

Pure metal Silber.

Twee laklagen en minuscule, in de lak verwerkte aluminium nanodeeltjes laten het oppervlak met hun diepteglans ogen als vloeibaar metaal.

Champagner Quartz metallic.

Uiterst kleine en sterk reflecterende pigmenten changeren tussen een bruingouden en blauwachtig violetkleurige gloed onder het champagnekleurige oppervlak en onderstrepen geraffineerd de contouren van de BMW.

Almandinbraun metallic.

Dit diepe donkerbruin accentueert de onmiskenbare vormen van uw BMW. Het bevat pigmenten die in rechtstreeks zonlicht meerkleurige reflecties creëren voor een bijzonder gevoel van diepte en een luxueuze touch.

Pyritbraun metallic.

Onder het lakoppervlak schitteren de fijnste goud- en zilverkleurige pigmenten die bij lichtinval een spel van licht en schaduw laten zien.

Frozen Brilliant White metallic.

Deze unieke en elegante carrosseriekleur onderstreept de esthetische belijning van uw BMW en creëert een unieke glans.

Azuritschwarz metallic.

Bij lichtinval verandert deze kleur van zwart naar een diep donkerblauw met turquoise accenten – net als het mineraal waar hij naar is vernoemd.

Mondstein metallic.

Meerkleurige pigmenten verlenen het oppervlak van uw BMW een driedimensionale diepte, met effecten die changeren tussen blauwgrijs en goudgeel.

Rubinschwarz metallic.

Door sterke reflecties van talloze pigmenten ontstaat een intense, diepe glans die varieert van donkerrood tot aubergine.

BMW INDIVIDUAL LEDER MERINO.

Het zijn onze zintuigen die ons gevoel geven voor kwaliteit en esthetiek: onze ogen, die elke kleurnuance waarnemen. Onze neus, die de geur van het beste leder waardeert. Onze handen, die structuur en textuur voelen.
BMW Individual koestert deze vermogens en hecht grote waarde aan de ambachtelijke verwerking van het leder Merino. Dat begint al bij het selecteren en snijden van het oorspronkelijke leder: alleen huiden van bepaalde runderrassen, vrij van littekens en andere oneffenheden, vinden hun weg naar de werkplaatsen van BMW Individual. Ze worden gelooid door middel van speciale pigmentatie in vaten, waardoor een bewerkelijke oppervlaktebehandeling achteraf overbodig is. Het leder blijft natuurlijk, behoudt zijn ademend vermogen en voelt uiterst comfortabel aan.
Voor geraffineerde contrasten en accenten zorgen uiterst nauwkeurig aangebrachte stiksels, decoratieve perforaties en met de hand ingelegde biezen. Juist deze compromisloze perfectie maakt het leder Merino van BMW Individual tot een belevenis voor de zintuigen.

SYMFONIE VOOR DE ZINTUIGEN.

Leder Merino Feinnarbe Opalweiß.

Zeer verfijnd verwerkte biezen en contrastkleurige stiksels onderstrepen het individuele karakter van het interieur van uw BMW.

Leder Merino Feinnarbe Opalweiß.

Deze op elegante jachten geïnspireerde tint zorgt voor een uitstraling van mediterrane luxe.

Leder Merino Feinnarbe Amarobraun.

Deze kleur vormt een ideaal tegenwicht voor de BMW Individual interieurlijsten in edelhoutuitvoering Esche Maser Weiß.

Leder Merino Feinnarbe Platin.

Een lichte kleur die perfect aansluit bij het interieur en een visueel uniek karakter creëert.

Leder Merino Feinnarbe Platin.

Een fascinerend fraai detail krijgt het BMW Individual leder Merino Feinnarbe Platin met de handmatig ingelegde bies in Schwarz.

Leder Merino Feinnarbe Muskat.

De fraaie uitstraling en het soepele, zachte oppervlak getuigen van de hoogste kwaliteit in een kleur die zijn tijd ver vooruit is.

Leder Merino Feinnarbe Kaschmirbeige.

Deze elegante, lichte BMW Individual ledertint accentueert de bijzondere lichtinval in het interieur van uw BMW.

Leder Merino Feinnarbe Tartufo.

De BMW Individual vollederen bekleding in Merino Feinnarbe Tartufo is vervaardigd met handgemaakte details zoals het stiksel in gevlochten design, handgevlochten biezen en stiksels in contrastkleur. De BMW Individual hemelbekleding in Alcantara verleent het interieur een exclusieve hoogwaardige look.

BMW INDIVIDUAL INTERIEURLIJSTEN.

We kunnen ze niet lezen, wel raden – de verhalen die de nerfpatronen van een stuk hout vertellen. De omvang en schoonheid van de boom waar het hout ooit deel van uitmaakte. Misschien verklaart dat de eeuwenoude fascinatie van de mens voor hout.
Niet alleen beperkt BMW Individual zich bij zijn interieurlijsten tot de meest verfijnde houtsoorten ter wereld, het heeft ook de vervaardiging van deze interieurlijsten geperfectioneerd. Compromisloze precisie bij de verwerking is het hoogste gebod: dat begint al bij het zagen van het natuurlijke materiaal. Daaruit ontstaat de interieurlijst die in vele bewerkingsstappen wordt geslepen, gelakt en gepolijst tot oppervlak, nerf en kleurnuances voldoen aan de strenge eisen van BMW Individual.
Een subtiel alternatief bieden de exclusieve interieurlijsten in Pianolack Schwarz, met hoogglanzende oppervlakken die normaliter alleen door de beste pianobouwers worden bereikt. De veelvoud aan materialen wordt afgerond met hoogwaardige, met leder beklede interieurlijsten.

STRUCTUUR TOONT KARAKTER.

Edelhoutuitvoering Sen Hellbraun.

Een Japanse edelhoutsoort met unieke grafische nerf. De glans wordt versterkt door het parelmoereffect in de kleur.

Pianolack Schwarz.

Wie de waarde kent van een hoogwaardige vleugel, zal de exclusiviteit van deze BMW Individual interieurlijsten beslist waarderen.

Edelhoutuitvoering Esche Maser Weiß.

Geen interieurlijst toont op subtielere wijze hoe prachtig een houtnerf kan zijn.

Edelhoutuitvoering Esche Maser Schwarzrot hoogglans.

De poriën van deze diepzwarte generfde lak zijn geraffineerd handmatig met rood gevuld, waardoor een levendig en spannend contrast ontstaat.

BMW INDIVIDUAL UITRUSTINGEN.

BMW Individual staat voor perfectie tot in het kleinste detail – van top tot teen, als het ware. Daarom biedt BMW Individual nog meer exclusieve uitrustingen voor alle modellen van BMW Individual.

 • BMW Individual lichtmetalen wielen

  De BMW Individual lichtmetalen wielen vormen met hun unieke design de maatstaf voor exclusiviteit en esthetiek, steeds perfect afgestemd op het designconcept van het betreffende BMW model. Ook met hun afmetingen symboliseren ze de top van het aanbod.

 • Met leder bekleed BMW Individual stuur

  Het met leder beklede BMW Individual stuur voelt prettig aan en weerspiegelt de gedetailleerdheid van het BMW Individual design. Afhankelijk van het model is het stuur voorzien van een uiterst zorgvuldig afgewerkte houtinleg en oogt daardoor nog fraaier. Ook de insignes van BMW Individual zijn discreet ingelegd. Alle uitvoeringen hebben één ding gemeen – de ongeëvenaarde kwaliteit van het leder van BMW Individual.

 • BMW Individual aanduiding

  Symbolen van uw persoonlijkheid – de verlichte dorpellijsten met BMW Individual aanduiding verwelkomen u voor elke rit. Een andere aanduiding blijft echter voorbehouden aan de BMW 7 Serie: het BMW Individual opschrift op de sierlijst aan de achterzijde als exclusieve expressie van uw individualiteit.

 • BMW Individual koelbox

  De ambitie van BMW Individual? Perfectie voor alle zintuigen. De BMW Individual koelbox sluit daarom perfect aan op het uitrustingsaanbod en houdt uw drankjes optimaal op temperatuur.

 • Overige BMW Individual uitrustingsmogelijkheden

  Om de exclusiviteit en daarmee de uitstraling nog verder te versterken, biedt BMW Individual aanvullende uitrustingsmogelijkheden, afhankelijk van het BMW model. Zo is er de BMW Individual hemelbekleding in Alcantara, die door zijn fluweelzachte oppervlak zorgt voor een aangename, open ambiance. Maar ook het met leder beklede dashboard van BMW Individual verleent de kwaliteit van het interieur een nieuwe dimensie en vormt een voelbare én zichtbare verrijking.