DE M PERFORMANCE MODELLEN. NOG INTENSER RIJPLEZIER.

Verfijnd design, krachtige aandrijving, fascinerende rijdynamiek.

BMW M PERFORMANCE

DE M PERFORMANCE MODELLEN. NOG INTENSER RIJPLEZIER.

Verfijnd design, krachtige aandrijving, fascinerende rijdynamiek.

DE M PERFORMANCE MODELLEN. NOG INTENSER RIJPLEZIER.Verfijnd design, krachtige aandrijving, fascinerende rijdynamiek.

Als exclusief aanbod van BMW M GmbH combineren de M Performance modellen het beste van de betreffende serie met de dynamische genen van BMW M en creëren zo hun eigen klasse. De compromisloze combinatie van sportiviteit, praktische eigenschappen en comfort is in elk M Performance model geperfectioneerd. Van de compacte BMW M140i, via de veelzijdige X modellen tot de unieke BMW M760Li xDrive: stuk voor stuk worden ze gekenmerkt door een eigen interpretatie van intens rijplezier.

EEN KLASSE OP ZICH.

M Performance is de perfecte synthese van puur atletisch vermogen, superieure prestaties en uniek comfort. Het resultaat is de compromisloos sportieve rijbeleving van het M Performance model, geïnspireerd door BMW M en vol adrenaline. Beleef het fascinerende gevoel van M Performance in de video – het zal u niet meer loslaten.

HET DESIGN VAN DE M PERFORMANCE MODELLEN.

M Performance modellen beschikken standaard over het M Sportpakket. Dit omvat behalve het M sportonderstel eveneens het M Aerodynamicapakket, dat onder meer vergrote luchtinlaten biedt in de voorbumper om de motor te koelen, en een diffusor in contrasterende kleur. Maar de M Performance modellen bieden nog veel meer: met exclusieve details voor exterieur en interieur onderscheiden ze zich meteen van hun modelserie. Optisch en technisch beheersen ze perfect hun rol als auto's met praktische eigenschappen en gegarandeerde adrenalineboost, en sluiten zo het gat tussen de topmodellen van de serie en de high-performance auto's van BMW M GmbH.

STIJLVOL EN SPORTIEF. DE EXCLUSIEVE DETAILS.

Designaccenten aan de voorzijde.

Tot de unieke designdetails van de M Performance modellen behoren extra applicaties in accentkleur in de voorbumper.

Nierengrille in signatuurkleur.

Geselecteerde elementen van de nierengrille in signatuurkleur zijn een exclusieve blikvanger. De BMW M760Li xDrive gebruikt kleur om de nierengrille naar voren te halen, de BMW M550i xDrive omvat deze in een stijlvol frame, terwijl de BMW X4 M40i de spijlen van de nierengrille accentueert.

Exclusieve lichtmetalen wielen.

De meeste M Performance modellen beschikken over een exclusieve wielstyling in signatuurkleur. Met hun indrukwekkende afmetingen zijn de speciaal ontwikkelde M Performance wielen de grootste van het betreffende aanbod.

M logo op het zijscherm.

Het M logo, modelafhankelijk in donker chroom of Cerium Grey, benadrukt op stijlvolle wijze dat deze BMW behoort tot de M Performance modellen.

Buitenspiegelkappen in accentkleur.

De vloeiend gestileerde spiegelkappen zijn modelafhankelijk uitgevoerd in Ferric Grey of Cerium Grey. Hun aerodynamische design biedt nauwelijks weerstand aan de luchtstroom.

Uitlaateindpijp aan beide zijden.

M Performance Automobiles are instantly recognisable because of the exhaust pipe finishers on both sides, which are designed specifically for the respective model. The result is a powerful looking tail.

Modelaanduiding aan de achterzijde.

De specifieke modelaanduiding in accentkleur met de geïntegreerde 'M' aan de achterzijde onderstreept de nauwe verwantschap van de M Performance modellen met de modellen van BMW M.

Dorpellijsten met modelaanduiding.

In de M Performance modellen verwelkomen dorpellijsten met modelaanduiding bestuurder en voorpassagier. In de BMW M760Li xDrive gebeurt dit op een bijzonder stijlvolle manier: hier vervangt het exclusieve 'V12'-opschrift de modelaanduiding.

Modelaanduiding in de cockpit.

De instrumentencombinatie met modelaanduiding geeft al een voorproefje op het aanstaande rijplezier. In de afgebeelde BMW M760Li xDrive vult een exclusieve snelheidsmeter die tot 330 km/h gaat dit kenmerk van M Performance aan.

DE MOTOREN VAN DE M PERFORMANCE MODELLEN.

De M Performance modellen zijn uitgerust met de sterkste motoren van de serie. Elk daarvan onderstreept de bijzondere positionering van het betreffende model: in de BMW 1 Serie en 2 Serie is het de enige 6-cilinder in het gamma. Acht cilinders en een indrukwekkende acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,0 seconden maken de BMW M550i xDrive tot een uitzonderlijke atleet. Maar dat is nog niet alles: met voor het eerst 4 turbocompressoren biedt de BMW M550d xDrive met de M Performance TwinPower Turbo 6-cilinder dieselmotor extreem sportieve acceleratiewaarden. Grenzeloze rijdynamiek garandeert ook de BMW X3 M40i, waarvan de nieuwste generatie van de BMW TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor 265 kW (360 pk) levert bij een maximaal koppel van 500 Nm. Het aluminiumblok in de BMW X4 M40i verschijnt aan de start met een gesmede stalen krukas en componenten die afkomstig zijn van de high performance motor van de actuele BMW M3 en M4 modellen. De enige V12 benzinemotor, met een vermogen van 610 pk, is voorbehouden aan de BMW M760Li xDrive. Indrukwekkende motoren met een fascinerende sound die hun rijprestaties nog intenser beleefbaar maakt.

DE RIJDYNAMIEK VAN DE M PERFORMANCE MODELLEN.

Unieke rijdynamiek en vele praktische eigenschappen voor dagelijks gebruik - wat klinkt als een tegenstelling, verenigen M Performance modellen tot een compromisloze rijbeleving. De uitgebreide knowhow en innovatiekracht van BMW M GmbH worden rechtstreeks gebruikt voor het ontwikkelen van een indrukwekkende stuurprecisie. Passend bij het karakter van de betreffende auto zijn de rijdynamische eigenschappen van de M Performance modellen merkbaar sportiever ontworpen. Het resultaat is te meten in de grootte van de glimlach per bocht.

 • Meer tractie: BMW xDrive

  De M Performance modellen zijn optioneel of standaard uitgerust met het intelligente vierwielaandrijvingssysteem BMW xDrive. Deze verdeelt de aandrijfkracht afhankelijk van de actuele grip permanent over de vier wielen. Daardoor verbeteren dynamiek, wendbaarheid en acceleratievermogen merkbaar in alle rijsituaties. Om te voldoen aan de bijzondere rijdynamische ambities van M Performance modellen is het systeem ontworpen met nog meer nadruk op de achterwielen en dus nog sportiever afgestemd.

 • Sportieve afstemming: het onderstel

  Om de uitmuntende performance van de motor net zo inspirerend als subliem om te zetten in rijdynamiek, beschikken de M Performance modellen over een specifieke onderstelafstemming. Daartoe behoren individueel geconfigureerde veer- en dempersystemen en specifieke elastokinematica voor de vooras. In de BMW X5 M50d en BMW X6 M50d zorgt de adaptieve onderstelregeling met Dynamic Damper Control voor exact controleerbare rijeigenschappen. De BMW M760Li xDrive is voorzien van een speciaal op het sportieve karakter afgestemd onderstelregelsysteem, Executive Drive Pro: de elektromechanische overhelstabilisatie verleent de limousine standaard zeer sportieve rijeigenschappen.

 • Voor nauwkeurige commando's: de stuurinrichting

  Het stuurgevoel in een M Performance model is uniek. De nauwkeurige feedback op elke stuurbeweging en het vertrouwenwekkende gevoel in krappe bochten zorgen voor een nog sportievere rijbeleving en smaken naar meer. De stuurbekrachtiging en het centreermoment zijn bij alle modellen individueel gemodificeerd. In de BMW M760Li xDrive wordt daarnaast de Integral Active Steering standaard toegepast, die de wendbaarheid en rijveiligheid verhoogt. De BMW X4 M40i daarentegen is een van de M Performance modellen met specifiek afgestemde Variable Sport Steering, die de stuurnauwkeurigheid nog verder verfijnt op basis van geoptimaliseerde feedback van de weg.

 • Pure performance: banden en remmen

  M Performance modellen zijn uitgerust met de grootste verkrijgbare M wielen. Een speciaal afgestemde performance-band wordt ingezet bij geselecteerde modellen. Extreem belastbare high performance-vezels garanderen de hoogst mogelijke stabiliteit van het loopvlak en bieden ook in dynamisch genomen bochten maximale grip. Hun uitmuntende remeigenschappen zijn nog verder versterkt dankzij remsystemen met voor elk model de grootst mogelijke remschijven. Een aantal M Performance modellen, zoals de BMW M240i of de BMW M550i xDrive, is standaard uitgerust met een M sportremsysteem om ze resoluut tot stilstand te brengen.

BMW M PERFORMANCE ACCESSOIRES.

Hoewel de experts van BMW M GmbH een volledig geïntegreerd designconcept toepasten dat gericht was op zeer dynamische auto's, zijn voor een groot aantal BMW en BMW M modellen BMW M Performance accessoires afzonderlijk leverbaar in de categorieën aerodynamica, aandrijving, cockpit en onderstel. Van de bijzonder indrukwekkende sound tot de performance-verhogende powerkit: met elk accessoire maakt u een duidelijk statement voor sportief rijplezier.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

Waarden voor BMW M140i 3-deurs:
De waarden voor brandstofverbruik en CO2-emissie zijn afhankelijk van de gekozen uitrusting, bijvoorbeeld bredere wielen/banden. Waarden op basis van de ECE-testcyclus.Brandstofverbruik (gemiddeld): 7,8 tot 7,1 l/100 km
CO2-emissie (gemiddeld): 179 tot 163 g/km

 

Waarden voor BMW M140i 5-deurs:
Brandstofverbruik (gemiddeld): 7,8 tot 7,1 l/100 km
CO2-emissie (gemiddeld): 179 tot 163 g/km

 

Waarden voor BMW M240i Coupé
Brandstofverbruik (gemiddeld): 7,8 tot 7,1 l/100 km
CO2-emissie gemiddeld: 179 tot 163 g/km

 

Waarden voor BMW M760Li xDrive
Brandstofverbruik (gemiddeld): 12,8 l/100 km
CO2-emissie (gemiddeld): 294 g/km

 

Waarden voor BMW X4 M40i
Brandstofverbruik gemiddeld: 8,6* l/100 km
CO2-emissie gemiddeld: 199** g/km

 

Waarden voor BMW M550i xDrive Sedan
Brandstofverbruik gemiddeld: 9,1 tot 8,9* l/100 km
CO2-emissie gemiddeld: 209 tot 204* g/km

 

Waarden voor de BMW X5 M50d
Brandstofverbruik (gemiddeld): 6,6 l/100 km
CO2-emissie (gemiddeld): 173 g/km

 

Waarden voor de BMW X6 M50d:
Brandstofverbruik (gemiddeld): 6,6 l/100 km
CO2-emissie (gemiddeld): 174 g/km

 

Meer informatie over officiële energieverbruiks-, brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

 

* De laagste waarde wordt bereikt met de extra-uitrusting SA 2AM 17-inch lichtmetalen wielen Streamline 306 (uitrusting tegen meerprijs).