BMW NEXT 100.

Vandaag vorm geven aan de mobiliteit van morgen.

BMW blikt naar aanleiding van zijn honderdste verjaardag terug op een succesverhaal – en ontwikkelt tegelijkertijd zijn visie van de toekomst: de BMW VISION NEXT 100. Het visiemodel reisde in 2016 de wereld rond – in het kader van de BMW Group Future Experience 'Iconic Impulses'. Op zijn route van München naar Los Angeles via Peking en Londen vertegenwoordigde elke halte van de tentoonstelling nieuwe aspecten van de toekomstvisies van de BMW Group en van de stedelijke mobiliteit.

Lees meer
BMW NEXT 100.Vandaag vorm geven aan de mobiliteit van morgen.
  "Ik ben ervan overtuigd dat de individuele mobiliteit opnieuw aan het begin van een spannende tijd staat! Voor de BMW Group begint deze vandaag: THE NEXT 100 YEARS!"
  Harald Krüger, bestuursvoorzitter BMW AG

  DE BMW VISION NEXT 100.
  RIJPLEZIER – IN EEN NIEUWE VORM.

  Het visiemodel van BMW staat voor het voor BMW kenmerkende rijplezier. En geeft een spectaculair kijkje in de toekomst ervan. Het uitgangspunt van het designproces was het interieur – omdat het welzijn van de bestuurder in de toekomst steeds belangrijker wordt. Hij moet het gevoel hebben dat hij in een machine zit die voor hem persoonlijk is ontworpen. Daarom oogt de cabine bijzonder royaal in verhouding tot de totale grootte van de auto. Het visiemodel beschikt over de sportieve belijning en het typische silhouet van een BMW Sedan – ondanks zijn koepelvormige interieur. Bij de productie van de BMW VISION NEXT 100 zijn voornamelijk gerecyclede materialen of duurzame grondstoffen gebruikt. Alle zichtbare en onzichtbare carbon onderdelen zijn gemaakt van de resten van de normale carbonproductie.

  "De mobiliteit van de toekomst zal alle levensgebieden opnieuw verbinden. Wij zien daarin nieuwe kansen voor de premium mobiliteit."
  Harald Krüger, bestuursvoorzitter BMW AG

  DE VISIE:
  DE BESTUURDER CENTRAAL.

  In de toekomst staat maar één ding centraal: de bestuurder. De BMW VISION NEXT 100 past zich automatisch aan de eisen en verwachtingen van de desbetreffende eigenaar aan. Zo wordt hij één met zijn eigen auto. Continue connectiviteit, digitale intelligentie en de modernste technologieën bieden veel ondersteuning daarbij. En bovendien wordt hij door deze technologische vooruitgang een perfecte bestuurder – de 'Ultimate Driver'. De BMW VISION NEXT 100 assisteert echter niet alleen bij het rijden, maar zorgt er ook voor dat de bestuurder niet voortdurend op de weg hoeft te letten – dankzij autonoom rijden. De auto neemt het rijden over, zodat de bestuurder zich op andere zaken kan concentreren.

  De making-of.

  BMW VISION NEXT 100 – een visie wordt werkelijkheid.

  "Ook in de toekomst zullen auto's een emotioneel design hebben en zeer emotionele rijbelevenissen bieden."
  Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design

  DE TOEKOMST TE GAST:

  ICONIC IMPULSES WORLD TOUR.

  München.

  "Het voortdurend zoeken naar een betere oplossing zit in onze genen." Met deze woorden opende Harald Krüger, voorzitter van het bestuur van BMW AG, op 7 maart de tentoonstelling 'Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience'. Het openingsevenement was een meeslepend multimediaspektakel waarbij de belangrijkste momenten uit de bedrijfsgeschiedenis en de premium mobiliteit van morgen aan bod kwamen. Zijn hoogtepunt: de presentatie van de BMW VISION NEXT 100.
  Lees meer

  Londen.

  Te gast in het concert- en evenementencentrum Roundhouse in hartje Londen: de tweede halte van de tentoonstelling 'Iconic Impulses' met interactieve objecten en boeiende discussiefora over belangrijke kwesties van de toekomst was tevens het decor voor de première van twee andere visies van de BMW Group: de MINI VISION NEXT 100 en de Rolls-Royce VISION NEXT 100.
  Lees meer

  Peking.

  Op 6 mei stelden Harald Krüger, bestuursvoorzitter van BMW AG, en Adrian van Hooydonk, hoofd BMW Group Design, het visiemodel in het 'Ullens Center for Contemporary Art' aan het Chinese publiek voor. "Dit is het begin van een nieuw opwindend tijdperk – en hierin zal China een cruciale rol spelen", zo onderstreepte Krüger het belang van de tourstop in Peking.
  Lees meer

  Los Angeles.

  Showdown in Californië: op 11 oktober was 'Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience' te gast in Los Angeles. BMW presenteerde hier de toekomst van de premium mobiliteit op twee wielen: de BMW motorfiets VISION NEXT 100. De motorfiets van de toekomst maakt het beeld van een duurzame individuele premium mobiliteit compleet en belichaamt een nieuwe kijk op motorrijden in een verbonden wereld.
  Lees meer

  BMW COLLECTIVE MEMORY.

  Wij hebben BMW modellen van over de hele wereld verzameld en samen de grootste fotocollectie ooit samengesteld. Iedereen kon een foto van zijn BMW opsturen en zo aan deze actie meedoen.

  BMW FESTIVAL NIGHT.

  Terug in München is de BMW VISION NEXT 100 ook te zien voor het grote publiek, in het Olympiapark. Een heel bijzondere highlight was de BMW Festival Night – met boeiende en onderhoudende belevingswerelden rondom de geschiedenis, het heden en de toekomst van het merk BMW en zijn voertuigen.

  WEER THUIS.
  DE BMW VISION NEXT 100 IN HET MUSEUM.

  Een groots automoment in het BMW Museum in München: in het kader van zijn wereldtournee keerde de BMW VISION NEXT 100 in september terug naar München. In het 'Doppelkegel'-gebouw van BMW Welt inspireerde de BMW Group Future Experience met het baanbrekende visiemodel BMW VISION NEXT 100 en vier interactieve merkwerelden. Bovendien konden de bezoekers in het BMW Museum genieten van 100 meesterwerken uit 100 jaar BMW. 's Avonds werd tijdens de BMW Festival Night in het Olympiastadion in München het succesverhaal van het merk BMW op grootse wijze gepresenteerd en de volgende eeuw ingeluid.