VEILIGHEIDSMAATREGELEN VOOR LOCATIEGEGEVENS.

Sommige diensten kunnen alleen worden aangeboden als u uw locatie of de locatie van uw voertuig bekendmaakt. We nemen de vertrouwelijkheid van deze locatiegegevens zeer ernstig op.

Uw locatiegegevens (inclusief gegevens die worden ingezien in het kader van onderhoudswerkzaamheden aan het voertuig) zijn derhalve beschermd met de volgende veiligheidsmaatregelen:

  • Ze worden uitsluitend opgeslagen in een vorm die naar u of uw voertuig kan worden teruggeleid voor zover dat is vereist om te voldoen aan het beoogde doel waarvoor u toestemming hebt gegeven.
  • Gegevens worden uitsluitend verzameld en geopend in deze vorm wanneer deze zijn vereist om de gevraagde dienst te leveren.
  • Gegevens worden ook verzameld en geopend in deze vorm voor zover we wettelijk verplicht zijn om de gegevens op te slaan of door te geven.
  • Gegevens voor de lokalisering van het voertuig en gegevens voor de lokalisering van een mobiel apparaat/uw mobiele apparaat worden uitsluitend gekoppeld indien dat nodig is om de gevraagde diensten te leveren.
  • Enig ander gebruik van locatiegegevens ten behoeve van analyse vindt plaats met behulp van gegevensbestanden die van tevoren zijn geanonimiseerd.

 

Wij, uw BMW dealervestiging, en uw BMW partner hebben mogelijk toegang tot de gegevens voor lokalisering van het voertuig en BMW AG heeft mogelijk toegang tot de gegevens voor lokalisering van het/uw mobiele apparaat via de geleverde diensten (zoals BMW ConnectedDrive).


Bij de aankoop van het voertuig of de activering of configuratie van de BMW ConnectedDrive-diensten of de BMW Connected App ontvangt u een gedetailleerde beschrijving van de locatiegegevens die worden overgedragen om locatiespecifieke diensten te bieden.


Via de BMW ConnectedDrive-portal, de BMW Connected App of direct in het voertuig – indien dat technisch mogelijk is – kunt u instellen of we toestemming hebben om deze gegevens te blijven verzamelen en verwerken, waarmee toekomstige verwerving van gegevens kan worden voorkomen. Houd er wel rekening mee dat we mogelijk niet langer in staat zijn om bepaalde aspecten van onze diensten te bieden als u de verzameling van locatiegegevens hebt beperkt.


Lees meer