DE BMW 1 SERIE 3-DEURS. RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.

THRILL SEEKER.

DE BMW 1 SERIE 3-DEURS. RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.

THRILL SEEKER.

DE BMW 1 SERIE 3-DEURS. RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.THRILL SEEKER.

Opwindend sportief. Relaxed in verbruik. De BMW 1 Serie zorgt met zijn koppelsterke en toerengretige turbomotoren voor temperamentvolle en ongelofelijk dynamische rijmomenten. Vooral in combinatie met het optionele adaptieve M onderstel en de als optie leverbare Variable Sport Steering. Voor in de stad, op het platteland of op de snelweg. En nog efficiënt ook: in rijprogramma ECO PRO Modus heeft hij een verbluffend laag brandstofverbruik, zodat u zich ook bij de pomp volledig kunt ontspannen.

Lees meer

FAST FORWARD.

Verovert in no time alle wegen. Geen wonder: de BMW 1 Serie overtuigt immers met een veelvoud aan krachtige motoren, naar keuze met vierwielaandrijving, en een perfecte 50:50 aslastverdeling – voor een adembenemend nauwkeurige handling en een opwindende performance. Een reeks optionele componenten geeft de vrije teugel aan extra krachtige dynamiek en sportieve wendbaarheid: adaptief M onderstel, de 8-traps Steptronic transmissie, de Variable Sport Steering en een 6-cilinder-in-lijn turbobenzinemotor – uniek in deze klasse – bieden uniek rijplezier.

Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW 1 Serie 3-deurs varieert tussen de 4,1 en 7,9 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 107 en 180 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2018.

VIERWIELAANDRIJVING IN DE BMW 1 SERIE.

Ideaal voor ongunstige rijomstandigheden, met name bij slecht weer: de intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving past zich optimaal aan elke situatie aan. Resultaat: ideale tractie en koersvastheid zorgen voor nog meer rijdynamiek en wendbaarheid.

 • xDrive

  De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving past zich ook onder ongunstige rijomstandigheden perfect aan om steeds optimale tractie te kunnen bieden. Met xDrive en de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) blijft de BMW stabiel in het spoor. Voor optimale grip en om een over- of ondersturen in bochten te voorkomen wordt, aangestuurd door de DSC sensoren, de aandrijfkracht razendsnel flexibel over voor- en achterwielen verdeeld. Bovendien is vlot en veilig wegrijden ook bij gladheid en op een steile weg gegarandeerd. Bij kritieke wegcondities hoeft de DSC zelf minder in te grijpen. Daarmee combineert BMW xDrive de voordelen van aandrijving op alle wielen – tractie, spoorstabiliteit en veiligheid – met de toonaangevende rijdynamiek van een BMW.

HEART BEATS.

HEART BEATS.

De kern van elke BMW 1 Serie is de motor. Het actuele motorengamma voor de serie biedt voor alle eisen de passende aandrijving. Want alle benzine- en dieselmotoren van BMW EfficientDynamics – zowel de 3-, 4- als 6-cilinders – overtuigen dankzij de innovatieve BMW TwinPower Turbo technologie door een temperamentvol vermogen – ook bij lage toerentallen. Tegelijkertijd zorgen ze voor verhoogde efficiency en nog meer rijdynamiek. Rijplezier inbegrepen.

Lees meer

8-TRAPS STEPTRONIC SPORT TRANSMISSIE.

De optionele 8-traps Steptronic Sport transmissie biedt een summum aan dynamiek, efficiency en rijcomfort. Korte schakeltijden verbeteren de acceleratiewaarden, de fijngevoelige onderlinge afstemming van de 8 versnellingen laat het schakelen comfortabel en nauwelijks merkbaar verlopen. Bovendien wordt de motor in het toerentalgebied gehouden waarin hij optimaal zijn kracht kan ontvouwen en neemt het geluidsniveau af. De achtste versnelling verlaagt bij hogere snelheden het toerental van de motor, wat resulteert in een lager verbruik en minder CO2-emissie.

 • Rijprogramma SPORT+

  De juiste keuze voor een nadrukkelijk sportieve rijstijl op de limiet en de best mogelijke performance is het rijprogramma SPORT+. De minimale toerentalsprongen tussen de versnellingen maken namelijk zeer krachtige acceleratie mogelijk. Daarbij wordt de functie DTC (Dynamische Tractie Controle) geactiveerd, die meer slip van de aangedreven wielen toelaat.

 • Rijprogramma SPORT

  In combinatie met het adaptieve M sportonderstel biedt het rijprogramma SPORT een sportievere afstemming met straffer afgestelde dempers. Daarmee zorgt het voor een directere respons van aandrijving en stuurinrichting en voor onbeperkt rijplezier.

 • Rijprogramma COMFORT

  Voor comfortabel reizen is het rijprogramma COMFORT beschikbaar, waarin een comfortgericht schakelprogramma in een laag toerentalgebied actief is. In combinatie met het adaptieve M sportonderstel zorgt het ervoor dat oneffenheden in het wegdek nauwelijks voelbaar zijn.

 • Rijprogramma ECO PRO Modus

  In ECO PRO Modus neemt de efficiency toe door terugschakelen te voorkomen en het activeren van de functie Coasting. Daarbij rolt de BMW door ontkoppelen van de motor met bijzonder weinig weerstand door. Zo wordt het verbruik aanzienlijk gereduceerd en de actieradius duidelijk vergroot.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Minder verbruik, meer rijplezier. Dat is BMW EfficientDynamics. Dit innovatieve technologiepakket omvat aandrijving, energiemanagement en het autoconcept als geheel. Voor een lager brandstofverbruik en minder CO2-emissie bij meer dynamiek en rijplezier. Standaard in elke BMW – uiteraard ook in de BMW 1 Serie.

Lees meer

CONNECTIVITEIT EN ASSISTENTIESYSTEMEN.

CONNECTIVITEIT EN ASSISTENTIESYSTEMEN.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW 1 Serie nieuwsbrief.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂-EMISSIE.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW 1 Serie 3-deurs varieert tussen de 4,1 en 7,9 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 107 en 180 g/km. Data op basis van peildatum 01-04-2019.