De BMW 3 Serie Sedan

DE BMW 330E PLUG-IN HYBRIDE.

CONSEQUENT TOEKOMSTGERICHT.

DE BMW 330E PLUG-IN HYBRIDE.

CONSEQUENT TOEKOMSTGERICHT.

De combinatie van elektromotor en BMW TwinPower Turbo benzinemotor verenigt het beste van twee werelden in een uitgesproken dynamische en comfortabele sedan: de BMW 330e iPerformance. Innovatie gecombineerd met de sportiviteit en elegantie van een BMW 3 Serie Sedan. Indrukwekkende rijdynamiek gekoppeld aan maximale efficiëntie en milieuvriendelijkheid dankzij lokaal emissievrij rijden – een uniek concept dat perfect is afgestemd op de kwaliteiten van de BMW 3 Serie Sedan.

DE BMW 330e PLUG-IN HYBRIDE.CONSEQUENT TOEKOMSTGERICHT.

De combinatie van elektromotor en BMW TwinPower Turbo benzinemotor verenigt het beste van twee werelden in een uitgesproken dynamische en comfortabele sedan: de BMW 330e iPerformance. Innovatie gecombineerd met de sportiviteit en elegantie van een BMW 3 Serie Sedan. Indrukwekkende rijdynamiek gekoppeld aan maximale efficiëntie en milieuvriendelijkheid dankzij lokaal emissievrij rijden – een uniek concept dat perfect is afgestemd op de kwaliteiten van de BMW 3 Serie Sedan.

BMW i Wallbox tijdelijk met gratis installatie

Tijdelijk gratis installatie BMW Wallbox.

Profiteer tijdelijk van veel voordeel op de BMW Wallbox - inclusief Basis Installatie Service - bij aanschaf van een BMW i of BMW Plug-in Hybride.

AUTOCONCEPT.

Een BMW 3 Serie Sedan met de verbruikswaarden van een compacte stadsauto. Dankzij de BMW eDrive technologie van BMW EfficientDynamics is in puur elektrische modus een actieradius van tot wel 40 kilometer mogelijk – lokaal emissievrij en zonder brandstofverbruik. De hoogspanningsaccu is ondergebracht onder de bagageruimte. Met een volume van circa 370 liter is deze ideaal voor dagelijks gebruik – zonder af te doen aan comfort, functionaliteit en gevoel van ruimte. Aan de buitenzijde onderscheidt het iPerformance model zich van de conventioneel aangedreven variant onder meer door de eDrive badge die aan weerszijden op de C-stijl is aangebracht. Naar wens verwijzen ook de i badge op de voorschermen, blauwe nierenspijlen en blauwe wielnaven naar de innovatieve aandrijvingstechnologie van dit model (optioneel leverbaar). Daarnaast biedt de Plug-in Hybride optimale tractie en wendbaarheid dankzij het sportief afgestemde onderstel en volwaardige rijdynamische eigenschappen in alle rijmodi. Zo overtreft de BMW 330e iPerformance Sedan ook met zijn dynamiek alle verwachtingen. Een toekomstgericht autoconcept dat zijn gelijke niet kent.

BMW iPerformance.

INDIVIDUEEL RIJGEDRAG.

De BMW 330e iPerformance Sedan beschikt als Plug-in Hybride over verschillende aandrijfmodi waarmee de bestuurder veel invloed heeft op het reële verbruik. Maar ook het persoonlijke rijgedrag speelt hierbij een belangrijke rol. Met een volledig opgeladen accu kan een afstand van maximaal 40 kilometer worden afgelegd zonder dat de auto daarbij een druppel brandstof verbruikt. In de AUTO eDRIVE modus ligt met de optimale combinatie van elektro- en verbrandingsmotor de focus op de hoogst mogelijke efficiëntie.

 • Rijden in de stad

  In de stad profiteert de BMW 330e iPerformance Sedan optimaal van de voordelen van de plug-in hybrideaandrijving. Met een volledig opgeladen accu kunnen korte afstanden (tot 40 km) lokaal emissievrij worden afgelegd – de stad door zonder ook maar een druppel benzine te gebruiken.

 • De BMW 330e iPerformance Sedan in het dagelijks gebruik

  Bij de dagelijkse rit naar het werk komt het samenspel van beide aandrijvingen in Plug-in Hybrides optimaal tot zijn recht. In de AUTO eDRIVE modus zorgt de intelligente combinatie van verbrandings- en elektromotor voor een aanzienlijk lager verbruik dan dat van benzine- en dieselvoertuigen in deze klasse. Kortom: geniet van de dynamische performance van een BMW 3 Serie Sedan bij een aangenaam laag verbruik.

 • Langeafstandsritten

  Geniet van efficient rijplezier – ook op langere ritten. De Plug-in-Hybride biedt u onbeperkte geschiktheid voor lange afstanden, zonder compromissen wat betreft actieradius en functionaliteit van de BMW.

AANDRIJVING.

Een krachtige BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor en een uiterst efficiënte eDrive elektromotor drijven de BMW 330e iPerformance Sedan aan. Uit de combinatie van deze BMW EfficientDynamics technologieën is een innovatieve auto ontstaan die zuinig in het verbruik is en tegelijk volwaardige rijdynamiek en optimale stabiliteit biedt, ongeacht de wegconditie.

INTELLIGENT ENERGIEMANAGEMENT.

Een van de essentiële pijlers van het BMW eDrive concept is het intelligente energiemanagement. Dit systeem zorgt voor een optimaal samenspel van alle aandrijvingscomponenten om maximale efficiency te combineren met hoge rijdynamiek. Met een anticiperende bedrijfsstrategie optimaliseert het intelligente energiemanagement het rendement van de hybride aandrijving. Daarvoor worden bijvoorbeeld aan de hand van beschikbare navigatiegegevens delen van de route en rijsituaties herkend die het meest geschikt zijn voor gebruik van de elektromotor dan wel voor het opladen van de hoogspanningsaccu. 

Het systeem voorkomt dat de verbrandingsmotor met laag rendement werkt door op geschikte momenten de motorbelasting op te voeren en zo een beter rendement te behalen. De verbrandingsmotor levert daarbij extra vermogen. Deze wordt gebruikt om via de elektromotor/generator elektrische energie voor de accu te genereren om op een later tijdstip elektrisch te kunnen rijden of de verbrandingsmotor efficiënt te ondersteunen. Daarnaast regelt dit systeem dat de elektromotor/generator bij gas loslaten en tijdens het remmen bewegingsenergie omzet in elektrische energie. In combinatie met de ECO PRO Modus stemt het intelligente energiemanagement alle systemen van de BMW inclusief nevenaggregaten en comfortfuncties consequent af op hoog rendement.

Via de eDrive knop kiest de bestuurder tussen drie eDrive rijmodi: de standaard AUTO eDRIVE, de puur elektrische modus MAX eDRIVE en de accusparende SAVE BATTERY modus.

 • AUTO eDRIVE modus

  In de AUTO eDRIVE modus bepaalt het intelligente energiemanagement de meest efficiënte combinatie van elektro- en verbrandingsmotor – afhankelijk van rijsnelheid en laadstatus van de accu. Deze modus bestaat uit twee fasen: bedraagt de laadstatus van de accu 12 tot 100 %, dan kunt u tot een snelheid van 80 km/h puur elektrisch rijden. Bij snelheden daarboven of wanneer u meer vermogen inzet, wordt de benzinemotor er automatisch bij ingeschakeld. Daalt de laadstatus van de accu onder 12 %, dan kunt u de BMW 330e iPerformance Sedan bij matige acceleratie nog tot een snelheid van 20 km/h, of met een constante snelheid of lichte acceleratie tot 55 km/h puur elektrisch rijden.

 • MAX eDRIVE modus

  Maximaal elektrisch rijplezier: in de MAX eDRIVE modus is tot een snelheid van 120 km/h een zuiver elektrische aandrijving mogelijk. Bij hogere snelheden of als het volledige acceleratiepotentieel benut moet worden, wordt de verbrandingsmotor er automatisch bij ingeschakeld.

 • SAVE BATTERY modus

  Bij te lage laadstatus van de accu kan de bestuurder deze efficiënt opladen middels de verbrandingsmotor als hij kiest voor de SAVE BATTERY modus, of de laadstatus van de accu behouden. Zo kan de bestuurder actief de accucapaciteit sparen voor puur elektrisch aangedreven ritten op een later tijdstip.

 • Predictive Selection

  Zodra de bestemming is ingevoerd in het navigatiesysteem, analyseert het anticiperende energiemanagement de geplande route aan de hand van constante gegevens zoals de ter plaatse geldende maximum snelheid en realtime informatie over de actuele verkeerssituatie. Zo gebruikt het systeem de elektrische energie efficiënt en afgestemd op de situatie, en vooral op routes waar dat het meest voordelig is: bijvoorbeeld voor rijden in de stad.

OPLADEN.

Via een gangbaar huishoudelijk stopcontact of aan de BMW i Wallbox uit het omvangrijke product- en serviceaanbod van 360° ELECTRIC – het opladen van de hoogspanningsaccu is zo eenvoudig als het maar kan. Voor de energievoorziening onderweg zijn tal van openbare ChargeNow laadstations beschikbaar.

 

Met de BMW Digital Charging Service (DCS) kunt u automatisch opladen in de kostenefficiëntste periode op basis van uw energietarief. Dat bespaart stroom en maakt het mogelijk gericht gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen.

 • Thuis opladen

  Met het bijgeleverde standaard laadsnoer kunt u uw BMW thuis opladen zodat deze in ongeveer twee tot vier uur weer met volle accu voor u klaar staat. Nog sneller en comfortabeler gaat dit met de separaat leverbare BMW i Wallbox: dit thuislaadstation voor montage aan de muur biedt een hoger laadvermogen, verkort daarmee de laadtijd en past met zijn design perfect bij de BMW modellen. De naar wens door BMW verzorgde Installatieservice stemt de montage exact af op uw individuele wensen.

  De oplaadaansluiting op de auto bevindt zich achter een klepje in het carrosseriepaneel linksvoor. Een LED-lichtring rond de oplaadaansluiting informeert van buitenaf goed zichtbaar wat de actuele laadstatus is.

 • Onderweg opladen

  Ter aanvulling van het opladen thuis heeft BMW met ChargeNow een mobiliteitsdienst ontwikkeld die het mogelijk maakt elektrische en hybride auto's van BMW ook onderweg overal op te laden. Daarvoor werden de openbare laadstations van tal van aanbieders samengevoegd tot een groot netwerk.

  Alle ChargeNow-laadpunten zijn eenvoudig en overzichtelijk te vinden met het navigatiesysteem via BMW ConnectedDrive, via de BMW Remote App of op de ChargeNow-website. De oplaadaansluiting op de auto bevindt zich achter een klep in het carrosseriepaneel linksvoor, waar een LED-lichtring rond de laadaansluiting van buitenaf goed zichtbaar informeert wat de actuele laadstatus is.

  Met de ChargeNow-pas en de intercharge-app heeft u zonder contant geld toegang tot gebruik van de laadpunten. Een overzicht van alle uitgevoerde oplaadprocessen vindt u op de klantenpagina van chargenow.com. Tegelijk houdt u met ChargeNow perfect zicht op de kosten. Periodiek wordt per creditkaart afgerekend op basis van een gespecificeerde factuur..

CONNECTIVITY.

Altijd verbonden met uw BMW: via uw smartphone (iOS) zijn naast de BMW Remote Services zoals vergrendelen op afstand ook specifieke hybridefuncties beschikbaar. Daarmee heeft u altijd zicht op de verbruiks- en efficiëntiewaarden van uw BMW 330e iPerformance Sedan. BMW Services voor alle situaties, te gebruiken in de auto – en daarbuiten.

 • BMW Connected App

  De Remote functies van de BMW Connected App voor Plug-in Hybrides voor iOS tonen gedetailleerde informatie over de actuele status van uw BMW – bijvoorbeeld de autolocatie, de laadstatus van de accu en de resterende actieradius.

  Het laadproces is op afstand bedienbaar via de weektimer, terwijl ook de klimaatregeling op afstand geactiveerd kan worden, zodat het interieur van de BMW al voor vertrek op de juiste temperatuur is gebracht. Bestemmingen, zogenoemde Points of Interest en locaties van laadstations kunnen heel eenvoudig vanuit de applicatie rechtstreeks naar de auto worden gestuurd.

  De Remote Services van de BMW Connected App voor Plug-in Hybrides voor iOS meten bovendien de efficiency van elke rit en geven u nuttige tips om efficiënter te rijden en de actieradius te vergroten.

 • Preconditioning

  In de zomer een aangenaam koele, in de winter een comfortabel warme auto met onbelemmerd zicht naar buiten – de preconditioning-functie van de BMW 330e Plug-in Hybride maakt het mogelijk. Dankzij een elektrische koelmiddelcompressor en een elektrische doorloopverwarmer werkt de klimaatregeling ook bij uitgeschakelde motor vrijwel geluidloos. Daarbij kunnen twee vertrektijdstippen worden geprogrammeerd.

  Vanaf een half uur voor het geplande vertrek worden via een intelligent regelsysteem de verwarming, koeling en ventilatie voor de ingestelde temperatuur geactiveerd. U bedient dit systeem via de iDrive Controller in de auto of heel comfortabel via een beschikbare, compatibele smartphone en de BMW Remote Service App.

  Bij een voldoende opgeladen hoogvoltage-accu functioneert de preconditioning onafhankelijk van het feit of de BMW op dat moment extern wordt geladen of niet.

COMFORT.

Uiteraard staat een innovatieve auto als de BMW 330e iPerformance Sedan garant voor optimaal comfort. De hoogspanningsaccu is dusdanig ruimtebesparend ondergebracht dat de bagageruimte met een inhoud van ca. 370 liter niets inlevert van zijn praktische eigenschappen voor dagelijks gebruik. Het standaardonderstel garandeert ook bij zwaardere belading volwaardige rijdynamische eigenschappen, stabiliteit op elk moment en een aangenaam rijgevoel ook op lange ritten.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW 3 Serie nieuwsbrief.

Stel uw BMW samen.

Configureer de BMW van uw dromen.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂ -EMISSIE.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

 • Het brandstofverbruik van de BMW 3 Serie Sedan varieert tussen de 4,3 en 7,7 l/100 km en de CO₂-emissie varieert tussen de 114 en 174 g/km. Data op basis van peildatum 01-06-2018.