DE BMW 3 SERIE SEDAN. COMFORT EN VEILIGHEID.

ONVERSLAANBARE SPORTIVITEIT MET FEELGOOD FACTOR.

De BMW 3 Serie Sedan voldoet aan alle voorwaarden om ontspannen achterover te kunnen leunen. Zijn ruime interieur met tal van opbergmogelijkheden maakt elke rit tot een comfortabele ervaring. Een flexibel te gebruiken bagageruimte biedt hoogste functionaliteit. En de goed doordachte inzittendenbescherming zorgt op alle zitplaatsen voor een goed gevoel.

ZONDER AANRAKING TE OPENEN BAGAGEKLEP.

Wanneer u na een dagje shoppen met volle handen voor uw BMW staat en de bagageruimte wilt openen, is het lastig om eerst te moeten zoeken naar de sleutel. Dat is dan ook niet langer nodig dankzij de innovatieve uitrusting Comfort Access, die het openen van de bagageklep zonder aanraking mogelijk maakt. Na een korte, gerichte voetbeweging onder de achterbumper laat een sensor de bagageklepontgrendelen en automatisch openzwaaien. Om personen te kunnen herkennen, zijn op verschillende hoogtes sensoren in de achterbumper aangebracht die de voetbeweging registreren. Zo maakt deze innovatieve optie het bedienen en beladen van de bagageruimte nog comfortabeler. Toegang tot de bagageruimte wordt alleen verschaft wanneer het systeem op hetzelfde moment de autosleutel van de eigenaar identificeert.

OPBERGCONCEPT.

Voor smartphone, dranken of kleine bagagestukken: in het interieur van de BMW 3 Serie Sedan is veel ruimte voor alles wat u graag meeneemt. In de middenconsole bevindt zich een houder voor twee bekers of blikjes. Het bijbehorende afdekscherm is in gesloten toestand ook te gebruiken als opbergvak. Aan de binnenzijde van elk voorportier is plaats voor een fles met een inhoud tot 1 liter.

Het optionele opbergpakket omvat een vak met klep in het dashboard aan bestuurderszijde, netten aan de rugleuning van de voorstoelen en twee tassenhaakjes. De bagageruimte is voorzien van een opbergnet voor kleine voorwerpen. Verder is er een flexibel net voor de vloer van de bagageruimte, een opbergkuip voor het vak eronder en een 12V-stopcontact achterin de middenconsole en in de bagageruimte.

FUNCTIONALITEIT.

De bagageruimte van de BMW 3 Serie Sedan is met ca. 480 liter ruim genoeg om alle uitdagingen van het dagelijks leven aan te kunnen. Met het optionele doorlaadsysteem zorgt een rugleuning die in de verhouding 40:20:40 gedeeld neerklapbaar is voor nog meer transportmogelijkheden. Zo kan naar behoefte gebruik worden gemaakt van diverse configuraties van zitplaatsen en bagageruimte. Het middelste leuningsegment en het segment aan voorpassagierszijde zijn afzonderlijk neer te klappen. Het leuningsegment aan bestuurderszijde kan samen met het middelste worden neergeklapt. Dat maakt de BMW 3 Serie Sedan bijzonder veelzijdig. Zo is er bijvoorbeeld achterin royaal ruimte voor twee passagiers, terwijl tegelijkertijd lange voorwerpen zoals ski- en snowboardtassen kunnen worden vervoerd.

PASSIEVE VEILIGHEID.

PASSIEVE VEILIGHEID.

Een pakket intelligente veiligheidsmaatregelen zorgt er bij elk BMW model voor dat de gevolgen van een ongeval gericht worden geminimaliseerd en geeft u het goede gevoel, altijd optimaal beschermd te zijn. Sterk belastbare, royaal bemeten dragerstructuren en de intelligente toepassing van meerfasenstaal van de hoogste treksterkte zorgen bij een laag gewicht voor maximale stevigheid van de veiligheidskooi.

Botsenergie wordt om het inzittendencompartiment heen naar andere delen van de carrosserie geleid, zoals bodemgroep, flanken, schutbord en dak, en geabsorbeerd door kreukelzones aan voor- en achterzijde. Bij een aanrijding tegen de flank bieden verstevigde structuren in B-stijlen en dorpels, zeer sterke dwarsdragers in het portiergebied evenals stabiele dwarsdragers in de stoelen bescherming.

Aan de voorzijde bevinden zich diverse systemen ter bescherming van voetgangers. Tussen de bumper en de bumperdrager is een schokdemper ingebouwd, die in geval van een ongeval het beenletselrisico vermindert. Bovendien is de motorkap voorzien van vervormende elementen die botsenergie afbouwen en als kreukelzone dienen.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW 3 Serie nieuwsbrief.

Stel uw BMW samen.

Configureer de BMW van uw dromen.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂ -EMISSIE.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

  • Het brandstofverbruik van de BMW 3 Serie Sedan varieert tussen de 4,3 en 7,7 l/100 km en de CO₂-emissie varieert tussen de 114 en 174 g/km. Data op basis van peildatum 01-06-2018.