DE INTELLIGENTE WEG NAAR MEER RIJPLEZIER.

BMW 3 Serie Touring Personal CoPilot bestuurdersassistentiesystemen.

Hoe meer u zich kunt concentreren op het rijden, des te groter het rijplezier. Daarom neemt de BMW 3 Serie Touring u desgewenst zoveel mogelijk uit handen. De Driving Assistant waarschuwt u voor gevaarlijke situaties. Met het BMW navigatiesysteem Professional komt u zelfs op onbekend terrein nooit voor verrassingen te staan. En parkeren gaat met de passende systemen aan boord moeitelozer dan ooit tevoren.

Lees meer

DRIVING ASSISTANT.

De uitrusting Driving Assistant combineert de met camera's werkende systemen Lane Departure Warning en Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie.

De Lane Departure Warning herkent rijbaanmarkeringen en waarschuwt met een trilling in het stuur als de bestuurder bij snelheden vanaf ca. 70 km/h de rijstrook ongewild dreigt te verlaten. Met geactiveerde richtingaanwijzer, dus bij het gewenst wisselen van rijbaan, blijft deze waarschuwing achterwege.

Terwijl de Collision Warning met City-remfunctie voertuigen herkent, reageert de Pedestrian Warning met City-remfunctie op voetgangers. Remt een voorligger sterk af, dan reageert uw BMW 3 Serie Touring bij geactiveerde Collision Warning onmiddellijk. Allereerst verschijnt een waarschuwingssymbool, dat vervolgens gaat knipperen waarbij een geluidssignaal klinkt. Uiteindelijk grijpt het systeem tot een snelheid van 60 km/h in door automatisch licht af te remmen. Bij de Pedestrian Warning, die bij snelheden van 10 tot 60 km/h werkt, wordt bij acuut gevaar een enkelvoudige waarschuwing gegeven. Waarschuwt het systeem voor een dreigende aanrijding, dan worden op hetzelfde moment de remmen ‘op scherp gezet’ om sneller te kunnen reageren. In een noodgeval grijpt het systeem in door automatisch te remmen. De werking van het systeem kan in het donker en bij mist beperkt zijn.

ACTIVE CRUISE CONTROL MET STOP & GO-FUNCTIE.

 BMW 3 Serie Touring

ACTIVE CRUISE CONTROL MET STOP & GO-FUNCTIE.

De Active Cruise Control met Stop & Go-functie inclusief Collision Warning met remfunctie biedt desgewenst meer comfort en nog meer veiligheid in filesituaties. Het systeem regelt de door u gewenste snelheid en afstand tot uw voorligger. De BMW neemt het optrekken en afremmen over, waarbij de gekozen afstand zowel bij langzaam rijdend als bij stilstaand verkeer wordt aangehouden. Als een auto voor u invoegt of als u een voorligger te dicht nadert, dan past het systeem de snelheid fijngevoelig aan aan de invoegende of voor u rijdende auto. Het systeem kan tot een snelheid van 210 km/h worden geactiveerd.

De Stop & Go-functie regelt niet alleen automatisch de snelheid en remt zo nodig zelfs tot stilstand af, hij accelereert bovendien binnen een bepaalde tijd automatisch weer tot de gewenste snelheid zodra het verkeer dit toelaat.

Remt een voorligger sterk af, dan reageert uw BMW bij geactiveerde botswaarschuwing onmiddellijk. Allereerst verschijnt een waarschuwingssymbool, dat vervolgens gaat knipperen waarbij een geluidssignaal klinkt. Vervolgens grijpt het systeem uiteindelijk in door automatisch te remmen.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden hier onder meer de actuele snelheid en – afhankelijk van de gekozen uitrusting – aanwijzingen van de navigatie, de Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden, telefoon- en entertainmentlijsten evenals meldingen en waarschuwingen van de assistentiesystemen weergegeven.

 

De op de voorruit van uw BMW geprojecteerde symbolen verschijnen in bijzonder heldere full-colour resolutie. Dankzij de optische beeldafstand van ca. 2,3 m voor de auto en de optimale positie is alle informatie snel, comfortabel en met minimale kans op afleiding af te lezen.

 

De helderheid van de projectie wordt automatisch afgestemd op de externe lichtomstandigheden; daarnaast is er een nacht- en dagweergave en kan de projectie in hoogte worden aangepast. Bovendien kunt u selecteren welke informatie u wilt zien naast de rijsnelheid en de waarschuwingsmeldingen van de assistentiesystemen. De in het Head-Up Display weergegeven informatie is afhankelijk van de gekozen uitrusting. Voor enkele weergaven is de aanschaf van andere extra-uitrustingen vereist, zoals de Speed Limit Info. De weergaven van het Head-Up Display zijn met een gepolariseerde zonnebril beperkt zichtbaar.

PARKEREN.

Naar wens is de BMW 3 Serie Touring uitgerust met intelligente systemen die u het in- en uitparkeren vergemakkelijken. Praktische assistenten zoals de achteruitrijcamera, Parking Assistant en Surround View vergroten het comfort in elke parkeersituatie – vooral in onoverzichtelijke situaties en daar waar de ruimte beperkt is.

 • Achteruitrijcamera

  Met de achteruitrijcamera heeft de bestuurder via het Control Display bij inparkeren en manoeuvreren zicht op het gebied achter de BMW. De achteruitrijcamera biedt beter overzicht bij het achteruitrijden in parkeersituaties en bij een snelheid van minder dan 15 km/h.

  De in het Control Display zichtbare koerslijnen en gekleurde obstakelmarkeringen tonen de bestuurder of de gewenste parkeerplek ruim genoeg is en ondersteunen zo bij het inparkeren. Bij volledige stuuruitslag verschijnen rode draaicirkellijnen en groene koerslijnen die zich aanpassen aan de stuurbeweging.

  De achteruitrijcamera schakelt automatisch uit na tien meter of bij een rijsnelheid van meer dan 15 km/h. In combinatie met een trekhaak maakt de achteruitrijcamera het aankoppelen van een aanhanger ook mogelijk zonder aanwijzingen van buitenaf dankzij de praktische zoom-functie.

 • Parking Assistant

  De Parking Assistant assisteert bij het inparkeren parallel aan de rijbaan. Het systeem meet onafhankelijk van de activering parkeerplekken op als u er met lage snelheid voorbij rijdt (minder dan 35 km/h) en op een zijdelingse afstand van maximaal 1,5 m tot de rij geparkeerde voertuigen.

  Is een passende parkeerplek gevonden, dan activeert u de richtingaanwijzer en neemt de Parking Assistant het sturen van u over. U hoeft alleen nog maar te schakelen, gas te geven en te remmen. Daarbij geeft het systeem ondersteunende aanwijzingen in het Control Display en via geluidssignalen.

  Bij inparkeren zonder de Parking Assistant maakt de zijdelingse parkeerhulp gebruik van de extra sensoren, om het gebied aan de zijkanten van uw BMW te bewaken en obstakels weer te geven in het Control Display. Het resultaat: altijd ontspannen en extra veilig inparkeren.

 • Surround View

  Surround View omvat de met camera werkende functies Top View, Side View en achteruitrijcamera. Camera's in de buitenspiegels en een achteruitrijcamera leveren een panoramabeeld van 270° rondom de BMW.

  Top View brengt de omgeving rond portier en zijkant van de BMW in beeld voor comfortabel manoeuvreren. Side View maakt het naderen van onoverzichtelijke punten zoals uitritten en kruisingen veiliger. Twee links- en rechtsvoor in de BMW geïntegreerde digitale camera's registreren de verkeerssituatie voor de auto. Hierdoor is het mogelijk om verkeer dat vanaf de zijkanten nadert al vroeg te herkennen en passend te reageren op de betreffende situatie. Vanaf een snelheid van 15 km/h wordt de functie Side View automatisch gedeactiveerd. De bestuurder kan naar keuze een van de drie functies achteruitrijcamera, Top View of Side View activeren.

  De camerasystemen worden ingeschakeld door de achteruitversnelling 'R', de PDC-toets of de Side View toets te selecteren, waarna het beeld in het Control Display verschijnt.

BMW NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL.

Het BMW navigatiesysteem Professional overtuigt met zijn design en een functie-omvang van topniveau: dit perfect in de BMW geïntegreerde navigatiesysteem is eenvoudig te bedienen dankzij het iDrive bedieningsconcept en de iDrive Touch Controller. Het systeem omvat een USB-interface, de BMW radio Professional met DVD-speler en 20 GB geheugencapaciteit voor audiobestanden. Bovendien is hiermee gebruik van de optionele Real Time Traffic Information (RTTI) mogelijk. Een ingebouwd LCD-kleurendisplay van 8,8 inch met splitscreen-functie (hoofd- en assistentievenster) garandeert dat alle informatie optimaal leesbaar is en overzichtelijk wordt gepresenteerd. De bediening gaat intuïtief via de iDrive Touch Controller met een aanrakingsgevoelig oppervlak, waarop adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift zijn in te voeren, via de Direct Access-toetsen en acht voorkeuzetoetsen, via de spraaksturing of via het touchscreen. Zes interactieve tegels tonen live content. De kaartweergave in 3D, ook met satellietbeelden als kaartachtergrond en geselecteerde bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave, maakt de navigatie tot een fascinerende visuele ervaring.

Kaarten-updates zijn drie jaar lang kosteloos verkrijgbaar via uw BMW dealer. Het navigatiesysteem actualiseert de eerste drie jaar gratis tot vier keer per jaar automatisch het kaartenmateriaal voor Nederland – een service van BMW ConnectedDrive.

 • iDrive Touch Controller

  De bediening gaat intuïtief via de iDrive Touch Controller met een aanrakingsgevoelig oppervlak, waarop adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift zijn in te voeren, of via de Direct Access-toetsen, de voorkeuzetoetsen of de spraaksturing. De kaartweergave in 3D, ook met satellietbeelden als kaartachtergrond en geselecteerde bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave, maakt de navigatie tot een fascinerende visuele ervaring.

 • Automatische kaarten-update

  Kaarten-updates zijn drie jaar lang kosteloos verkrijgbaar via uw BMW dealer. Het navigatiesysteem actualiseert de eerste drie jaar gratis tot vier keer per jaar automatisch het kaartenmateriaal voor Nederland – een service van BMW ConnectedDrive.

LANE CHANGE WARNING.

LANE CHANGE WARNING.

De met radar werkende Lane Change Warning herkent vanaf 20 km/h voertuigen die zich in de dode hoek bevinden of die op de naastgelegen rijstrook naderen. De bestuurder wordt in eerste instantie door een driehoekig waarschuwingssymbool in de buitenspiegelkap geïnformeerd dat zich voertuigen in het kritieke bereik bevinden. Als de bestuurder desondanks richting aangeeft om van rijstrook te wisselen, waarschuwen een lichte trilling in het stuur en een knipperend gevarensymbool in de buitenspiegelkap voor de gevaarlijke situatie.

SPEED LIMIT INFO INCLUSIEF WEERGAVE VAN INHAALVERBODEN.

SPEED LIMIT INFO INCLUSIEF WEERGAVE VAN INHAALVERBODEN.

Altijd aan de veilige kant: de Speed Limit Info inclusief weergave van inhaalverboden toont de ter plaatse geldende maximumsnelheid, alsmede van kracht zijnde inhaalverboden. Deze worden weergegeven in het Info Display van de BMW. Een in de binnenspiegel geïntegreerde camera registreert daarvoor relevante verkeersborden. Via een regeleenheid wordt deze informatie met gegevens van het navigatiesysteem vergeleken en weergegeven. Omdat hierbij ook andere componenten van de BMW worden betrokken, kan het systeem voor een deel zelfs variabele snelheidslimieten weergeven die zijn afgestemd op de situatie, zoals bij regen of een tijdelijke snelheidsbeperking.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

Met BMW Selective Beam worden nachtelijke ritten voor de bestuurder nog aangenamer en veiliger. Deze uitrusting biedt optimaal zicht in het donker zonder andere bestuurders te verblinden. Als het systeem andere weggebruikers registreert, schermt deze de lichtbundel gericht af. Een bereik van meer dan 400 m zorgt ervoor dat gevaren vroegtijdig kunnen worden opgemerkt en dat het verloop van de weg optimaal te volgen is.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂ -EMISSIE.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW 3 Serie Touring varieert tussen de 4,5 en 8,3 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 118 en 189 g/km. Data op basis van peildatum 01-02-2019.