De BMW 3 Serie Touring.

DE BMW 3 SERIE TOURING. COMFORT EN FUNCTIONALITEIT.

VEEL RUIMTE VOOR UW IDEEËN.

DE BMW 3 SERIE TOURING. COMFORT EN FUNCTIONALITEIT.

VEEL RUIMTE VOOR UW IDEEËN.

De BMW 3 Serie Touring. Comfort en functionaliteit.VEEL RUIMTE VOOR UW IDEEËN.

In het dagelijks leven, bij een uitstapje in het weekend of voor de grote vakantiereis: de BMW 3 Serie Touring is de ideale auto die u altijd optimaal comfort biedt. Zijn ruime interieur met tal van opbergmogelijkheden maakt elke rit tot een ontspannende ervaring. De royaal bemeten bagageruimte is bijzonder flexibel. En de goed doordachte inzittendenbescherming zorgt op alle zitplaatsen voor een goed gevoel.

Lees meer

ZONDER AANRAKING TE OPENEN EN SLUITEN BAGAGEKLEP.

BMW 3 Serie Touring

ZONDER AANRAKING TE OPENEN EN SLUITEN BAGAGEKLEP.

Wanneer u na een dagje shoppen met volle handen voor uw BMW staat en de bagageruimte wilt openen, is het lastig om eerst te moeten zoeken naar de sleutel. Dat is niet langer nodig dankzij de innovatieve uitrusting Comfort Access, die het openen van de bagageklep zonder aanraking mogelijk maakt. Na een korte, gerichte voetbeweging onder de achterbumper laat een sensor de bagageklep automatisch geheel openen.

In de achterbumper zijn op verschillende hoogtes sensoren aangebracht om personen te herkennen en de voetbeweging te registreren. De bagageklep is op dezelfde manier automatisch te sluiten. Zo maakt deze uitrusting het openen/sluiten van de bagageklep en het beladen van de bagageruimte nog comfortabeler. Het systeem biedt overigens uitsluitend toegang tot de BMW als het de bijbehorende autosleutel heeft geïdentificeerd.

OPBERGCONCEPT.

Voor smartphone, dranken of kleine bagagestukken: in het interieur van de BMW 3 Serie Touring is veel ruimte voor alles wat u graag meeneemt. In de middenconsole bevindt zich een houder voor twee bekers of blikjes. Het bijbehorende afdekscherm is in gesloten toestand ook te gebruiken als opbergvak. Aan de binnenzijde van elk voorportier is plaats voor een fles met een inhoud tot 1 liter.

 

Het optionele opbergpakket biedt nog meer opbergmogelijkheden: het omvat een afsluitbaar vak aan bestuurderszijde van het dashboard, netten aan de rugleuningen van de voorstoelen en twee tassenhaakjes. In de bagageruimte houden een flexibel net voor de vloer van de bagageruimte en een opbergkuip voor het vak eronder alles netjes op zijn plaats. Daarnaast is er achterin een 12V-contact geïnstalleerd.

FUNCTIONALITEIT.

De bagageruimte van de BMW 3 Serie Touring is optimaal op elke uitdaging voorbereid – van licht transport tot grote, zware bagage. Al met de achterbankleuning rechtop is een volume van 495 liter beschikbaar. Geheel neergeklapt stijgt dit tot een indrukwekkende 1.500 liter. Met het standaard doorlaadsysteem is de achterbankleuning gedeeld neerklapbaar in de verhouding 40:20:40. Zo kan naar behoefte gebruik worden gemaakt van diverse configuraties van zitplaatsen en bagageruimte. Het middelste leuningsegment en het segment aan voorpassagierszijde zijn afzonderlijk neer te klappen. Het leuningsegment aan bestuurderszijde kan samen met het middelste worden neergeklapt. Dat maakt de BMW 3 Serie Touring bijzonder veelzijdig. Zo is er bijvoorbeeld achterin royaal ruimte voor twee passagiers, terwijl tegelijkertijd lange voorwerpen zoals ski- en snowboardtassen kunnen worden vervoerd. Daarnaast beschikt de BMW 3 Serie Touring als enige model in dit segment over een separaat openende achterruit, die het inladen van kleine voorwerpen aanzienlijk vergemakkelijkt.

PASSIEVE VEILIGHEID.

BMW 3 Serie Touring - PASSIEVE VEILIGHEID

PASSIEVE VEILIGHEID.

Een pakket intelligente veiligheidsmaatregelen zorgt er bij elk BMW model voor dat de gevolgen van een ongeval gericht worden geminimaliseerd en geeft u het goede gevoel, altijd optimaal beschermd te zijn. Sterk belastbare, royaal bemeten dragerstructuren en de intelligente toepassing van meerfasenstaal van de hoogste treksterkte zorgen bij een laag gewicht voor maximale stevigheid van de veiligheidskooi.
Botsenergie wordt om het inzittendencompartiment heen naar andere delen van de carrosserie geleid, zoals bodemgroep, flanken, schutbord en dak, en geabsorbeerd door kreukelzones aan voor- en achterzijde. Bij een aanrijding tegen de flank bieden verstevigde structuren in B-stijlen en dorpels, zeer sterke dwarsdragers in het portiergebied evenals stabiele dwarsdragers in de stoelen bescherming.
Aan de voorzijde bevinden zich diverse systemen ter bescherming van voetgangers. Tussen de bumper en de bumperdrager is een schokdemper ingebouwd, die in geval van een ongeval het beenletselrisico vermindert. Bovendien is de motorkap voorzien van vervormende elementen die botsenergie afbouwen en als kreukelzone dienen.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW 3 Serie nieuwsbrief.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂ -EMISSIE.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW 3 Serie Touring varieert tussen de 4,5 en 8,3 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 118 en 189 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2018.