DE BMW 3 SERIE TOURING. ALTIJD VERBONDEN.

ALLE MOGELIJKHEDEN, EN NIETS MINDER.

Optimaal comfort is in de BMW 3 Serie Touring een vanzelfsprekendheid. Met Services & Apps van BMW ConnectedDrive kunt u het zichzelf nog gemakkelijker maken. Door de auto bijvoorbeeld te veranderen in uw mobiele kantoor. Alles wat het internet te bieden heeft komt desgewenst rechtstreeks binnen in uw BMW 3 Serie Touring. In files raakt u niet eens verzeild. En mocht dat bij uitzondering wel het geval zijn, krijgt u snel en automatisch ondersteuning.

Lees meer

CONNECTED DRIVE SERVICES.

De uitrusting ConnectedDrive Services vormt de basis voor het gebruik van de persoonlijke digitale mobiliteitsassistent BMW Connected in de auto, evenals van de intelligente diensten van BMW ConnectedDrive, die u onderweg voorzien van een uitgebreid informatie-, entertainment- en serviceaanbod.

 

Dit omvat ook BMW Online, dat toegang verschaft tot actuele, op uw locatie gebaseerde informatie zoals weer en nieuws, evenals een online zoekfunctie powered by Google™ of Office-functies. Daarnaast kunt u services en features zoals parkeerinformatie, reis- en hotelgids in het ConnectedDrive menu zonder uw smartphone direct in uw BMW gebruiken.

 

Eveneens geïntegreerd is het comfortabele en onbeperkte gebruik van geselecteerde smartphone apps. De uitrusting ConnectedDrive Services biedt bovendien toegang tot de BMW ConnectedDrive Store, waar services en apps op elk moment eenvoudig te activeren, verlengen en geheel volgens uw individuele behoeften samen te stellen zijn. ConnectedDrive Services omvat daarnaast nog tal van andere opties, waardoor elke rit een belevenis wordt.

 • BMW ConnectedDrive Store

  Met de BMW ConnectedDrive Store kunt u altijd en overal geheel volgens uw individuele behoeften services en apps samenstellen. U kunt de diensten ook na aanschaf van uw BMW selecteren en boeken. De beschikbare functieomvang van BMW ConnectedDrive Services & Apps kunt u direct in uw BMW, en op elk moment aanpassen aan uw persoonlijke wensen.

  Het aanbod is te boeken in de BMW ConnectedDrive Store en speciaal ontwikkeld voor de behoeften en wensen van BMW rijders. Ook de looptijd van de individuele diensten kunt u zelf bepalen. Dit betekent dat u diensten ook eenvoudig voor een bepaalde periode kunt boeken, bijvoorbeeld alleen voor de vakantie.

  Toegang tot de BMW ConnectedDrive Store hebt u zowel onderweg rechtstreeks in uw BMW alsook via de 'My BMW ConnectedDrive' portal op internet. De nieuw geactiveerde diensten en apps zijn kort nadat u ze heeft geselecteerd en geboekt al in uw BMW beschikbaar. Verder biedt de BMW ConnectedDrive Store de klant de mogelijkheid om zich op elk moment te laten informeren over het voor hem actuele aanbod aan diensten en apps.

 • Apps

  De extra-uitrusting Apps is een platform dat comfortabel gebruik van geselecteerde smartphone apps in uw BMW mogelijk maakt. Om het complete aanbod in uw BMW beschikbaar te kunnen stellen ontwikkelt BMW niet alleen eigen apps zoals de BMW Connected App en de BMW M Laptimer App, maar werkt ook nauw samen met partners zoals Spotify, Napster, GoPro, Deezer en Audible zodat deze apps onderweg veilig in de auto gebruikt kunnen worden. Voor gebruik sluit u een compatibele smartphone met de snap-in adapter, een smartphone-USB-snoer of draadloos aan op uw BMW. Daarna kunt u heel comfortabel alle functies van de app bedienen via de iDrive Controller. BMW breidt het aanbod aan apps dat in uw BMW beschikbaar is voortdurend uit in nauwe samenwerking met diverse partners. Meer informatie hierover vindt u op www.bmw.com/apps.

 • Apple CarPlay® voorbereiding

  Dankzij de Apple CarPlay® voorbereiding kunt u ook tijdens het rijden comfortabel en draadloos gebruik maken van een compatible iPhone®. Smartphone-content en functies zoals muziek, iMessages/SMS, telefonie, Siri, navigatie en geselecteerde Third Party Apps kunnen op de gebruikelijke wijze worden weergegeven en bediend – via de bedieningselementen van de BMW. Afhankelijk van de uitrusting van de BMW gebeurt dit via touch-invoer, de iDrive Controller of via spraaksturing. Apple CarPlay® heeft een looptijd van drie jaar en kan daarna worden verlengd via de BMW ConnectedDrive Store.

EMERGENCY CALL.

EMERGENCY CALL.

De Emergency Call – een in iedere BMW standaard aanwezige functie – verleent 24 uur per dag snel en gericht hulp in noodsituaties. Gespecialiseerde medewerkers van het BMW Callcenter staan altijd klaar in uw eigen taal, ook in het buitenland. Het systeem activeert een automatische noodoproep in geval van een ongeval waarbij bijvoorbeeld de airbags zijn opgeblazen of waarbij de gordelspanners in werking zijn gesteld. Via een geïntegreerde SIM-kaart – dus onafhankelijk van uw eigen mobiele telefoon – worden voor de hulpdiensten relevante gegevens, zoals de exacte autopositie, informatie over de ernst van het ongeval en het letselrisico van de inzittenden, verzonden naar het BMW Callcenter. Van daaruit wordt de dichtstbijzijnde hulpcentrale direct geïnformeerd en krijgt u telefonische assistentie tot de hulpverleners ter plaatse zijn. De noodoproep kan ook handmatig worden geactiveerd, bijvoorbeeld om andere verkeersdeelnemers te helpen.

OFFICE-FUNCTIES.

BMW ConnectedDrive maakt van uw BMW 3 Serie Touring uw kantoor. Maak het uzelf gemakkelijk en richt uw kantoor direct in uw auto in. Met BMW ConnectedDrive kunt u e-mails ontvangen, lezen en beantwoorden, notities of berichten dicteren en verzenden (afhankelijk van type telefoon).

BMW Online Office.

 • BMW Online Office

  Met BMW Online Office kunt u de tijd in uw BMW nog efficiënter benutten. Zo kunt u uw e-mails voortaan veilig en comfortabel onderweg in de auto verwerken. Daarbij is niet alleen het Control Display beschikbaar voor het bewerken en versturen: BMW Online Office biedt namelijk ook de mogelijkheid om e-mails met de ‘Text-to-Speech’-functie voor te laten lezen.

  De mailbox van uw eigen e-mailadres kunt u daarvoor comfortabel vanaf uw pc thuis koppelen via het My BMW ConnectedDrive klanten-portal. Ook in de auto zelf kunt u onder BMW Online Office mailboxen aanmaken van geselecteerde e-mailproviders. Als er meerdere e-mailaccounts bij dezelfde provider zijn, worden deze helder in het menu weergegeven. Na configuratie ontvangt u uw e-mails zonder omwegen direct in uw BMW.

REAL TIME TRAFFIC INFORMATION.

Met Real Time Traffic Information (RTTI) beschikt u onderweg in de BMW op elk moment over actuele verkeersinformatie. Nauwkeurige gegevens over locatie en duur van de verkeershinder worden nagenoeg in real time weergegeven om te informeren over de actuele verkeerssituatie op snelwegen, provinciale wegen en de belangrijkste verkeersaders in steden. Praktische adviezen over mogelijke omleidingen helpen u om zo snel en efficiënt mogelijk uw bestemming te bereiken. Daarnaast waarschuwt Hazard Warning bijvoorbeeld bij ernstige ongevallen en zware regen. Gevaarlijke situaties worden weergegeven op de kaart in het Control Display. Bij het naderen van een gevaarlijke situatie verschijnt bovendien een waarschuwingsmelding.

Als databronnen fungeren o.a. geanonimiseerde bewegingsprofielen uit GPS-gegevens van voertuigvloten, smartphone apps en politiemeldingen, maar ook terugkerende verkeerspatronen zoals forensenverkeer.

De verkeerssituatie wordt gevisualiseerd door de wegen in groen, geel, oranje of rood weer te geven. Voorwaarde voor gebruik van Real Time Traffic Information zijn de uitrustingen ConnectedDrive Services en BMW navigatiesysteem Professional.

Real Time Traffic Information

PERSONAL ASSISTANT SERVICE.

Onderweg alle door u gewenste praktische informatie en tips opvragen en ontvangen – de Personal Assistant Service van BMW ConnectedDrive maakt het mogelijk. Via deze comfortabele dienst komt u met één druk op de knop in contact met een medewerker van het BMW Callcenter, die onderweg als personal assistant voor u klaarstaat. Of u nu een bepaald restaurant, de dichtstbijzijnde geldautomaat of een nachtapotheek zoekt – de medewerker van het BMW Callcenter vindt het adres en stuurt de betreffende gegevens op verzoek direct door naar het navigatiesysteem van uw BMW. Onafhankelijk van uw mobiele telefoon is de Personal Assistant Service in binnen- en buitenland, 24 uur per dag, zeven dagen per week en zonder verdere kosten beschikbaar.

Personal Assistant Service.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Het juiste nummer voor elke situatie, elke weg en elke stemming: met Online Entertainment heeft u in uw BMW 3 Serie Touring direct en onbeperkt toegang tot miljoenen muzieknummers – zonder omwegen via andere apparaten zoals uw smartphone. Hier vindt u het juiste nummer voor elke smaak. Elk nummer of album van een artiest dat u in de auto afspeelt, wordt automatisch gedownload naar de harde schijf die in uw BMW is ingebouwd. De garantie voor muziekgenot zonder storende onderbrekingen.

 

Met het aanbod van Online Entertainment kunt u bij een van de BMW muziekpartners zoals Napster een eenjarig flatrate-account openen en hier zonder extra kosten gebruik van maken in maar liefst zes Europese landen: Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Nederland. Hiervoor zijn de extra-uitrustingen ConnectedDrive Services en navigatiesysteem Professional vereist.

Online Entertainment.

REMOTE SERVICES.

Met Remote Services en de BMW Connected App (beschikbaar in de Apple App Store) kunnen diverse functies van uw BMW op afstand worden bediend, zoals het ver- en ontgrendelen van de portieren. 

Bovendien biedt de app net als de BMW ConnectedDrive portal de mogelijkheid om informatie met betrekking tot uw BMW op te vragen, zoals de actieradius of de status van ramen en portieren. Daarmee bent u ook op afstand steeds volledig geïnformeerd over uw BMW en heeft u alle informatie gemakkelijk en overzichtelijk bij de hand. 

Het informatieaanbod wordt gecompleteerd met weergave van de actuele locatie van uw BMW. Voor gebruik van de functies is een eenmalige activering van de Remote Services in de BMW ConnectedDrive portal vereist op www.bmw-connecteddrive.nl.

Remote Services.

INTERNET.

Met de extra-uitrusting Internet heeft u via het hoge-resolutie Control Display van uw BMW 3 Serie Sedan toegang tot internet. Net als op de pc thuis heeft u alle online informatie tot uw beschikking met volledige UMTS-snelheid. Het invoeren van de URL gaat eenvoudig en comfortabel via de iDrive Controller of extra snel via uw eigen favorietenlijst.

Met de bij deze uitrusting horende data flatrate kunt u in het hele land (geen roaming) rechtstreeks vanuit uw BMW comfortabel surfen op het internet. Daarbij fungeert het Control Display als weergavescherm.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW 3 Serie nieuwsbrief.

Stel uw BMW samen.

Configureer de BMW van uw dromen.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂ -EMISSIE.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

 • Het brandstofverbruik van de BMW 3 Serie Touring varieert tussen de 4,5 en 8,3 l/100 km en de CO₂-emissie varieert tussen de 118 en 189 g/km. Data op basis van peildatum 01-06-2018.