De BMW 3 Serie Touring.

DE BMW 3 SERIE TOURING. DESIGN.

BUITEN SPORT. BINNEN RUIMTE.

DE BMW 3 SERIE TOURING. DESIGN.

BUITEN SPORT. BINNEN RUIMTE.

DE BMW 3 Serie Touring. DESIGN. BUITEN SPORT. BINNEN RUIMTE.

De onmiskenbare combinatie van dynamiek, elegantie en veelzijdigheid maakt de BMW 3 Serie Touring tot de sportiefste vertegenwoordiger van zijn klasse. Met de typerende kenmerken van de BMW 3 familie zet dit model de designtraditie van het merk BMW consequent voort: lange motorkap, korte overhangen, grote wielbasis en ver naar achteren geplaatst inzittendencompartiment. Zo vormt de BMW 3 Serie Touring in zijn segment opnieuw de benchmark.

Lees meer

EXTERIEURDESIGN.

Het sportief elegante exterieur is harmonieus afgestemd en straalt al bij de eerste aanblik esthetiek en dynamiek uit. Samen met de koplampen verlenen de verfijnd vormgegeven luchtinlaten in de voorbumper met hun horizontale spijlen de auto een laag en breed aangezicht. De dubbele ronde koplampen met geïntegreerde coronaringen zijn uitgevoerd in LED-techniek.

Maar niet alleen de voorzijde is een blikvanger. De markant vormgegeven achterbumper is voorzien van twee horizontale lijnen en de op de uiterste hoeken geplaatste achterlichten zijn uitgerust met LED-techniek. Daarmee is de BMW 3 Serie Touring ook 's nachts een onmiskenbare verschijning.

De uitvoering met Model Luxury Line in Platinsilber metallic en 18-inch lichtmetalen wielen is daarbij slechts een van de vele varianten om de BMW 3 Serie Touring een persoonlijke noot te verlenen. Elk daarvan onderstreept zijn unieke sportieve karakter.

LED-LICHTDESIGN.

Behalve de koplampen en achterlichten zijn ook de mistlampen van de BMW 3 Serie Touring standaard uitgevoerd met LED-techniek.

 • LED-koplampen

  Alle verlichtingsfuncties van de LED-koplampen met dagrijverlichting, stadslicht, parkeer- en knipperlicht maken gebruik van LED-technologie. Dim- en grootlicht werken met 10 power-LEDs. De koplampen zelf zijn voorzien van een automatische lichthoogteregeling, excelleren door een uitmuntende verlichting van de rijbaan en verhogen zo de veiligheid in het donker en bij slechte weersomstandigheden.

  Lichtdioden (LED = Light Emitting Diodes) worden gekenmerkt door een lange levensduur en verbruiken tot 50 procent minder energie dan conventionele gloeilampen. Daarmee dragen ze bij aan de reductie van brandstofverbruik en emissie. Bovendien komt het daarmee gegenereerde licht nagenoeg overeen met daglicht en is het bijzonder aangenaam voor de ogen. Dankzij hun lage vorm benadrukken de LED-koplampen de sportieve uitstraling van de BMW.

 • Adaptieve LED-koplampen

  De adaptieve LED-koplampen passen de lichtverdeling automatisch aan de snelheid aan (dynamische verlichting van de rijbaan). Naast knipperlichten en dagrijverlichting in LED-techniek omvatten ze de functies adaptieve bochtverlichting met variabele lichtverdeling voor stad en autosnelweg, hoekverlichting en BMW Selective Beam (antiverblindings-grootlichtassistent) met automatische dimfunctie. Zo garandeert dit systeem optimale verlichting van de rijbaan onder alle omstandigheden.

  De beweegbare koplampen laten u in het donker ver de bocht in kijken zodra u instuurt. De geïntegreerde hoekverlichting verbetert het zicht in de directe omgeving van de BMW en wordt ook bij stilstand automatisch geactiveerd bij het inschakelen van de richtingaanwijzer of het verdraaien van het stuur. De adaptieve bochtverlichting zorgt zo ook in deze situaties voor optimale verlichting van de directe omgeving en verbetert daarmee de actieve rijveiligheid.

  Met de functie BMW Selective Beam rijdt u afgestemd op de situatie met grootlicht, wat optimaal zicht mogelijk maakt in het donker. Het systeem herkent vooruitrijdend en tegemoetkomend verkeer en voorkomt verblinding hiervan door het grootlicht zelfstandig traploos te regelen.

 • LED-mistlampen voor

  Bij nevel of neerslag zorgen de LED-mistlampen voor beter zicht dichtbij en verhogen zo de veiligheid. Ze verlichten een breed gedeelte van de weg, worden gekenmerkt door een heldere lichtkleur die sterk overeenkomt met die van daglicht en hebben een bijzonder lange levensduur met een laag energieverbruik.

  Bovendien vestigen de LED-mistlampen onder de koplampen een technisch en modern accent aan de markante voorzijde van de BMW 3 Serie Touring.

 • Achterlichten met LED-techniek

  De achterlichten in LED-techniek bestaan uit afzonderlijke high-performance LED-lampen en zijn uitgevoerd in de voor BMW typerende, markante L-vorm. Daarmee versterken ze de merkidentiteit van de achterzijde en zorgen ervoor dat de auto ook in het donker meteen als een BMW te herkennen is.

  De royaal bemeten knipperlichten en snel reagerende LED-remlichten dragen bij aan de hoge veiligheid van de BMW 3 Serie Touring.

GLAZEN PANORAMADAK.

Het glazen panoramadak biedt fascinerende uitzichten en laat veel licht toe in het interieur, waardoor dit een bijzonder royaal en open karakter krijgt. Mocht de lichtinval te intens zijn, dan kunt u eenvoudig de verstelbare binnenhemel (zonwering) traploos sluiten.

 

Met de schuif- en kantelfunctie van het voorste deel biedt het glazen panoramadak extra mogelijkheden voor ventilatie van het interieur. Zet u het glazen dak in de ventilatiestand, dan wordt de zonwering voor de nodige luchtcirculatie automatisch naar achteren geschoven. Bovendien beschermt de geïntegreerde windgeleider tegen hinderlijke wervelingen en rijwind als u met geopend panoramadak rijdt.

INTERIEURDESIGN.

Al bij het instappen ervaart u de centraalstelling van de bestuurder en de hoge materiaalkwaliteit van de BMW 3 Serie Touring: het interieur met tal van opbergmogelijkheden bezit royale dimensies, het dashboard is bijzonder overzichtelijk en functioneel. Tegelijkertijd domineren elegantie en dynamiek de ruimte. Talrijke highlights in chroom en oppervlakken in hoogglanzend zwart versterken de hoogwaardige uitstraling. De cockpit is daarbij kenmerkend voor BMW consequent op de bestuurder afgestemd en daardoor bijzonder comfortabel te bedienen.


Elk vraagstuk op het gebied van ergonomie werd op intelligente en zorgvuldige wijze opgelost. Het beste voorbeeld: het 8,8-inch grote Control Display van het optionele BMW navigatiesysteem Professional. Het is vrijstaand boven de middenconsole geplaatst en biedt een fraaie aanblik. In de middenconsole is een houder voor twee bekers of blikjes ondergebracht, voorzien van een afdekscherm dat in gesloten toestand te gebruiken is als opbergvak. Het zijn slechts twee van de vele details in een totaalconcept dat sportiviteit en flexibiliteit combineert.

HOOGWAARDIGE MATERIALEN.

Het interieur van de BMW 3 Serie Touring toont in één oogopslag zijn verfijnde vormgeving en hoogwaardige materiaalafwerking. Zo zijn de optionele sportstoelen leverbaar met de lederen bekleding Dakota in de kleur Oyster. Deze is aan te vullen met bijpassende interieurlijsten in Aluminium Längsschliff fein met accentlijst Schwarz hoogglans, die doorlopen over alle vier de portieren.


Talrijke chroomomlijstingen sieren de cockpit, bijvoorbeeld rond de klassieke ronde instrumenten. Het sierpaneel rond de bedieningselementen van radio en airconditioning is net als de omlijsting van de luchtuitstroomopeningen uitgevoerd in hoogglanzend zwart. Met het optionele lichtpakket wordt het interieur van de BMW 3 Serie Touring subtiel en stijlvol verlicht door de ambianceverlichting met directe en indirecte lichtbronnen.


Maximale exclusiviteit bieden de uitrustingen van BMW Individual: interieurlijsten in edelhoutuitvoering Esche Maser Weiß of de uitgebreide lederuitrusting Merino van BMW Individual in kleuren zoals Kaschmirbeige of Amarobraun verfijnen het interieur en tillen het naar een nog hoger niveau.