De BMW 5 Serie Sedan. Rijdynamiek en efficiency.

DE BMW 5 SERIE SEDAN. RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.

HEROÏSCH DYNAMISCH.

DE BMW 5 SERIE SEDAN. RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.

HEROÏSCH DYNAMISCH.

DE BMW 5 SERIE SEDAN. RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.HEROÏSCH DYNAMISCH.

De BMW 5 Serie Sedan verlegt grenzen als het om dynamiek gaat. Krachtige motoren vertalen zijn sportieve uiterlijk op indrukwekkende wijze naar fascinerende prestaties. Maar behalve kracht bezit de BMW 5 Serie Sedan ook intelligentie. Progressieve technologieën maken hem tot een ware held en laten hem zijn dynamiek op efficiënte wijze benutten.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL MET ADAPTIVE RIJPROGRAMMA.

De Driving Experience Control biedt de bestuurder keuze uit het standaardrijprogramma COMFORT, de op efficiëntie gerichte ECO PRO Modus en het rijprogramma SPORT, dat nog dynamischer rijden mogelijk maakt. Het nieuwe, interactieve rijprogramma ADAPTIVE past de Dynamic Damper Control, de besturing en de Steptronic transmissie voortdurend aan de actuele rijsituatie aan.

ONTWIKKELD OM BETER TE ZIJN.

ONTWIKKELD OM BETER TE ZIJN.

De BMW 5 Serie Sedan neemt geen genoegen met middelmatigheid. Daarom is het niet meer dan logisch dat hij wat betreft acceleratie en lage CO2-emissie de onbetwiste kampioen in zijn klasse is. Ook vanwege de Intelligent Auto Start Stop functie die voor het eerst is geïntegreerd: de motor wordt alleen uitgeschakeld als de stilstand naar verwachting een bepaalde tijd gaat duren.

BMW 520D EFFICIENTDYNAMICS EDITION.

De BMW 520d EfficientDynamics Edition Sedan met BMW TwinPower Turbo 2,0-liter 4-cilinder dieselmotor laat het hart van de liefhebber van maximale brandstofefficiency en krachtige rijprestaties sneller kloppen. Hij levert een vermogen van 140 kW (190 pk), waarmee de BMW in 7,5 seconden van 0 naar 100 km/h kan accelereren.*

* De hier vermelde waarden zijn voorlopig en nog niet officieel bevestigd. De waarden voor stroom-/brandstofverbruik en CO2-emissie zijn afhankelijk van de gekozen wiel-/bandenmaat. Waarden voor brandstofverbruik en CO2-emissie zijn momenteel nog niet beschikbaar.

GEWICHT VERLIEZEN. DYNAMIEK WINNEN.

GEWICHT VERLIEZEN. DYNAMIEK WINNEN.

Dankzij lichte materialen zoals aluminium en de modernste magnesiumlegeringen is de zevende generatie van de BMW 5 Serie Sedan tot 100 kilo lichter dan zijn voorganger. De intelligente lichtgewicht constructie zorgt bovendien voor een ideaal gebalanceerde gewichtsverdeling tussen voor- en achteras en een laag zwaartepunt. Het resultaat: uiterst dynamische rijeigenschappen.

LUCHT GELEIDEN. WENDBAARHEID VERHOGEN.

LUCHT GELEIDEN. WENDBAARHEID VERHOGEN.

Het maatregelenpakket BMW EfficientDynamics is bij de BMW 5 Serie Sedan zichtbaar door een markant designicoon: de dubbele niervormige grille. Bij een geringe behoefte aan koelende lucht blijft automatisch een luchtklep binnen de Active Air Stream grille gesloten, wat resulteert in bijzonder lage cW-waarden tot wel 0,22 – uniek in deze klasse.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Minder verbruik, meer rijplezier. BMW EfficientDynamics heet de strategie die erop is gericht brandstofverbruik en CO2-emissie te minimaliseren en tegelijkertijd dynamiek en rijplezier te verhogen. Het maatregelenpakket omvat de aandrijving, het energiemanagement en het autoconcept als geheel.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIE.

 • Getoond model: BMW 520d Sedan
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 4,5-4,2
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 119-109

  Getoond model: BMW 530i Sedan
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 5,9-5,5
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 136-126

  Getoond model: BMW 530d xDrive Sedan
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 5,4-5,0
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 142-132

  Getoond model: BMW 540i Sedan
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 6,9-6,5
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 159-149

  Getoond model: BMW 540i xDrive Sedan
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 7,4-6,9
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 169-159

  Getoond model: BMW M550i xDrive Sedan
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 9,1–8,9
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 209–204

  Getoond model: BMW M550d xDrive Sedan
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 6,1-5,9
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 159-154

 • Waarden op basis van de ECE-testcyclus, afhankelijk van de gekozen bandenmaat. De afgebeelde modellen zijn voorzien van extra-uitrustingen.

  Meer informatie over officiële energieverbruiks-, brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

  De gegevens hebben geen betrekking op een specifiek exemplaar en maken geen deel uit van het aanbod, maar dienen ter vergelijking van de verschillende modellen onderling. CO2-emissie die ontstaat bij het produceren en leveren van de brandstof of andere energiedragers, wordt bij het bepalen van de CO2-emissie overeenkomstig Richtlijn 1999/94/EG buiten beschouwing gelaten.