De BMW 6 Serie Cabrio

DE BMW 6 SERIE CABRIO. RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.

DYNAMIEK KREEG ZELDEN ZOVEEL LUCHT.

DE BMW 6 SERIE CABRIO. RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.

DYNAMIEK KREEG ZELDEN ZOVEEL LUCHT.

De koppelsterke motoren en uitgekiende ondersteltechnologieën zijn perfect op elkaar afgestemd en garanderen compromisloos rijplezier – vervolmaakt door de dynamische sound van het sportuitlaatsysteem. Het hoge niveau van dynamiek en rendement in de BMW 6 Serie Cabrio is het resultaat van BMW EfficientDynamics technologieën zoals de even krachtige als efficiënte BMW TwinPower Turbo motoren en de 8-traps Steptronic Sport transmissie.

DE BMW 6 SERIE CABRIO. RIJDYNAMIEK EN EFFICIENCY.DYNAMIEK KREEG ZELDEN ZOVEEL LUCHT.

De koppelsterke motoren en uitgekiende ondersteltechnologieën zijn perfect op elkaar afgestemd en garanderen compromisloos rijplezier – vervolmaakt door de dynamische sound van het sportuitlaatsysteem. Het hoge niveau van dynamiek en rendement in de BMW 6 Serie Cabrio is het resultaat van BMW EfficientDynamics technologieën zoals de even krachtige als efficiënte BMW TwinPower Turbo motoren en de 8-traps Steptronic Sport transmissie.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Of het nu gaat om maximale performance of om minimaal verbruik ‒ bij BMW draait alles om ongeëvenaard rijplezier. BMW EfficientDynamics heet de strategie van BMW die erop is gericht brandstofverbruik en emissie te minimaliseren en tegelijkertijd dynamiek en rijplezier te maximaliseren. Dit pakket aan maatregelen omvat aandrijving, energiemanagement evenals het op BMW EfficientLightweight gebaseerde autoconcept – en wel standaard bij elke BMW.

Voor meer vermogen bij een geringer verbruik staat de actuele generatie van het BMW TwinPower Turbo motorengamma garant, zowel in benzine- als in dieseluitvoering. Voor nog meer efficiency zorgt ook de geoptimaliseerde aerodynamica.

SPORTUITLAATSYSTEEM.

De krachtige sound van het sportuitlaatsysteem past perfect bij het sportieve karakter van de BMW 6 Serie Cabrio. Bovendien kan de klank middels geïntegreerde kleppentechniek worden beïnvloed. De kleppen worden aangestuurd door het selecteren van een van de rijprogramma’s van de Driving Experience Control: zo zorgen de dynamische rijprogramma’s SPORT en SPORT+ voor een meeslepende en nog markantere sound, terwijl de op comfort gerichte programma’s passend bij de luxueuze rijbeleving een subtielere en voor lange afstanden zeer geschikte sound met zich meebrengen.

Krachtig en onmiskenbaar.

RIJDYNAMIEK.

Iets wat eenvoudig lijkt, is vaak het resultaat van hard werken. De BMW 6 Serie Cabrio vormt daarop geen uitzondering. De lichtvoetigheid waarmee hij indruk maakt, is het directe gevolg van een tot in het detail bijzonder nauwkeurige onderstelafstemming. BMW EfficientDynamics technologieën zoals de koppelsterke BMW TwinPower Turbo 6- en 8-cilinder motoren en de standaard 8-traps Steptronic Sport transmissie maken van deze open BMW 6 Serie een dynamische cabriolet, waarin u onbekommerd kunt genieten van een luchtige rijbeleving vol zon en rijwind.

Veroveren uw hart stormenderhand.

Ervaar de rijdynamiek van de BMW 6 Serie Cabrio in de video.

 • Onderstel

  De BMW 6 Serie Cabrio overtuigt met precieze handling en absolute spoorstabiliteit. De technische basis hiervoor vormt het onderstel, dat in iedere rijsituatie een optimaal contact met de rijbaan en een ideale wegligging garandeert. Het onderstel van de BMW 6 Serie Cabrio combineert perfect op elkaar afgestemde technische componenten met een gelijkmatige aslastverdeling van 50:50 en achterwielaandrijving.

  Dankzij de achterwielaandrijving kan de achteras de kracht van de motor dynamisch op de weg overbrengen en blijft de besturing geheel vrij van aandrijfinvloeden. Ook de vooras met dubbele dwarsgeplaatste wieldraagarmen en de Integral-achteras bepalen het onderstelkarakter van de BMW 6 Serie Cabrio. Voor een gereduceerd autogewicht zijn beide voor het grootste gedeelte uitgevoerd in licht en sterk aluminium. 

  Omdat minder meer is: minder massa, meer wendbaarheid, comfort en veiligheid.

 • Integral Active Steering

  De Integral Active Steering voor BMW's met achterwielaandrijving combineert meesturende achterwielen met een variabele stuuroverbrenging op de vooras. Bij snelheden tot circa 60 km/h sturen de achterwielen tegengesteld aan de voorwielen. De zo voelbaar verkorte wielbasis zorgt voor een extreem kleine draaicirkel. Vanaf circa 60 km/h sturen de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen. De wielbasis wordt zo gevoelsmatig verlengd, wat zowel de rijstabiliteit als het comfort verhoogt – met name bij snel en plotseling wisselen van rijstrook.

 • Driving Experience Control inclusief ECO PRO Modus

  De Driving Experience Control biedt de keuze tussen rijprogramma COMFORT voor standaard motor- en transmissieafstemming, de ECO PRO Modus, die op efficiëntie is gericht, of rijprogramma SPORT, die nog dynamischer rijden mogelijk maakt. De ECO PRO Modus past de karakteristiek van gaspedaal en transmissie en de verwarmings-/airconditioningstrategie intelligent aan om het brandstofverbruik bij een bepaalde rijstijl zo efficiënt mogelijk te maken.

  Zo verbruikt de BMW tot wel 20 procent minder brandstof (waarde verkregen bij intern BMW verbruiksonderzoek, en afhankelijk van de individuele rijstijl). De functies Coasting, Anticipatie-assistent en ECO PRO Route maken een extra besparing mogelijk. De Anticipatie-assistent (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional) herkent via het navigatiesysteem van de BMW lokale wegsituaties en geeft ruim van tevoren tips. Wanneer er bijvoorbeeld achter de volgende bocht een andere snelheidsbeperking van kracht wordt, beveelt het systeem nog voor de bocht aan om het gaspedaal los te laten.

  Voor een gunstig brandstofverbruik zorgt ook de ECO PRO Route (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional). Deze functie stelt afhankelijk van de verkeerssituatie, de individuele rijstijl en de plaatselijke situatie een zo zuinig mogelijk traject voor. Met de functie Coasting rolt de BMW met ontkoppelde aandrijving (bij snelheden tot 160 km/h) door zodra u het gaspedaal loslaat en niet remt. In rijprogramma SPORT reageert de BMW nog directer en kunt u nog sportiever rijden.

8-TRAPS STEPTRONIC SPORT TRANSMISSIE.

De 8-traps Steptronic Sport transmissie past zich optimaal aan de individuele rijwensen aan. De bandbreedte reikt daarbij van comfortabel cruisen tot een zeer dynamische rijstijl. Behalve automatisch schakelen heeft u op elk moment de mogelijkheid handmatig een andere versnelling te kiezen. Daarvoor gebruikt u de dynamisch vormgegeven transmissiehendel of de schakel-paddles aan het stuur.

In rijprogramma SPORT is het schakelverloop afgestemd op maximale performance. Dankzij de bijzonder fijngevoelige onderlinge afstemming van de acht versnellingen wordt de motor zo steeds in het toerentalgebied gehouden waarin hij optimaal presteert qua vermogen en efficiency. Dit versnelt bovendien de acceleratie, bijvoorbeeld bij het inhalen.

De achtste versnelling reduceert het toerental bij hogere snelheden, wat resulteert in meer comfort en minder verbruik. De nieuw ontwikkelde, effectievere koppelomvormer draagt daar eveneens aan bij. De 8-traps Steptronic Sport transmissie biedt het hoogste schakelcomfort, ultieme dynamiek en optimale efficiëntie tegelijk.

 • Launch Control

  De Launch Control, een functie van de 8-traps Steptronic Sport transmissie, ondersteunt een maximale acceleratie vanuit stilstand. Daarvoor activeert u de Dynamische Tractie Controle (DTC) door de DSC-toets even in te drukken, zet u de transmissiehendel in de stand 'S', houdt het rempedaal ingedrukt en trapt het gaspedaal in tot kickdown. Wanneer u nu met geactiveerde kickdown het rempedaal loslaat, accelereert de BMW maximaal, tot u uw voet van het gaspedaal haalt. Een functie die met name bestuurders met sportieve ambities zullen waarderen.

BMW xDRIVE.

BMW xDRIVE.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving past zich ook onder ongunstige rijomstandigheden perfect aan om steeds optimale tractie te kunnen bieden. Met xDrive en de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) blijft de BMW stabiel in het spoor. Voor optimale grip en om een over- of ondersturen in bochten te voorkomen wordt, aangestuurd door de DSC sensoren, de aandrijfkracht razendsnel flexibel over voor- en achterwielen verdeeld. Bovendien is vlot en veilig wegrijden ook bij gladheid en op een steile weg gegarandeerd. Bij kritieke wegcondities hoeft de DSC zelf minder in te grijpen. Daarmee combineert BMW xDrive de voordelen van aandrijving op alle wielen – tractie, spoorstabiliteit en veiligheid – met de toonaangevende rijdynamiek van een BMW.

INTELLIGENT ENERGIEMANAGEMENT.

Het intelligente energiemanagement van de BMW 6 Serie Cabrio omvat standaard de BMW EfficientDynamics technologieën ECO PRO Modus, Auto Start Stop functie en Brake Energy Regeneration. Het optimale samenspel hiervan zorgt voor duurzame mobiliteit en maximale efficiency.

 • ECO PRO Modus

  Rijprogramma ECO PRO Modus vermindert – afhankelijk van de individuele rijstijl – het brandstofverbruik met tot wel 20 procent, zoals is gebleken uit een interne BMW verbruiksstudie. De aanvullende functies Coasting, Anticipatie-assistent en ECO PRO Route maken een extra besparing van 5 procent mogelijk.

  De functie Coasting ontkoppelt de aandrijflijn van de motor, zodat de auto zonder weerstand van de motor doorrolt. Dit gebeurt zodra de bestuurder bij een snelheid tussen 50 en 160 km/h het gas loslaat en niet remt. De Anticipatie-assistent (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional) kan deze functie zo nodig tijdelijk buiten werking stellen.

  De Anticipatie-assistent herkent aan de hand van gegevens van het navigatiesysteem snelheidsbeperkingen, het begin van de bebouwde kom, bochten, rotondes, afslagen en snelwegafritten en kan zo met vooruitziende blik adviseren wanneer de bestuurder alvast het gaspedaal kan loslaten.

  De ECO PRO Route (uitsluitend i.c.m. BMW navigatiesysteem Professional) berekent de meest efficiënte route al naar gelang de plaatselijke verkeerssituatie, het rijgedrag en de routecondities. De boordcomputer geeft aan hoeveel procent brandstof u kunt besparen door de ECO PRO Route te volgen.

 • Auto Start Stop functie

  De Auto Start Stop functie zorgt ervoor dat uw BMW alleen brandstof verbruikt tijdens het rijden. Bij stilstand, bijvoorbeeld voor een verkeerslicht of in fileverkeer, benut de Auto Start Stop functie het besparingspotentieel en schakelt de motor uit zodra de auto afremt tot volledige stilstand.

  Een symbool in het Info Display geeft aan wanneer de functie geactiveerd is. Zodra u de voet van het rempedaal neemt, wordt de motor direct en volledig automatisch weer gestart.

  De Auto Start Stop functie heeft geen invloed op rijcomfort en veiligheid, omdat de functie niet actief is wanneer de motor nog niet de optimale bedrijfstemperatuur heeft bereikt, wanneer de interieurtemperatuur zich niet binnen het gewenste bereik bevindt, wanneer de accuspanning onvoldoende is of wanneer de bestuurder aan het stuur draait. Een centrale regeleenheid start de motor indien nodig ook tijdens een stop, bijvoorbeeld bij wegrollen van de auto of bij condensvorming op de voorruit. Daarnaast is de Auto Start Stop functie ook te allen tijde met een druk op de knop uit te schakelen.

 • Brake Energy Regeneration

  Telkens wanneer de bestuurder remt, wordt kinetische energie gegenereerd. Tot voor kort bleef deze onbenut. De Brake Energy Regeneration maakt hieraan een einde door de vrijkomende bewegingsenergie van de auto, die ontstaat als de bestuurder het gas loslaat of remt, om te zetten in elektrische energie en daarmee de accu op te laden. Dankzij dit intelligente energiemanagementsysteem hoeft de dynamo niet meer permanent te werken en dat ontlast de generator. Resultaat: het brandstofverbruik daalt en het voor aandrijving beschikbare vermogen stijgt, helemaal in de lijn van BMW EfficientDynamics.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW 6 Serie nieuwsbrief.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.