DE BMW 6 SERIE GRAN COUPÉ. ASSISTENTIESYSTEMEN.

Delegeer aan betrouwbare helpers.

Tijdens het rijden in uw BMW 6 Serie Gran Coupé ondersteunen talrijke innovatieve technologieën u op velerlei manieren en garanderen comfort en veiligheid van het hoogste niveau. Zo kunt u zich concentreren op de essentie – onbeperkt rijplezier.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

De uitrusting Driving Assistant Plus vult de systemen van de uitrusting Driving Assistant – Lane Departure Warning en Collision en Pedestrian Warning met City-remfunctie – aan met enkele andere functies. Zo zorgt de Active Cruise Control met Stop&Go-functie voor extra comfort.

 

De Active Cruise Control houdt bij een snelheid van 30 tot 210 km/h de geselecteerde snelheid constant en regelt automatisch de afstand tot de voorligger. Bij langzaam rijdend en stilstaand verkeer neemt de BMW het optrekken en afremmen automatisch over en houdt daarbij de geselecteerde afstand aan, zo nodig door helemaal tot stilstand te komen. Remt een voorligger sterk af, dan reageert uw BMW bij geactiveerde botswaarschuwing onmiddellijk. Allereerst verschijnt een waarschuwingssymbool, dat vervolgens gaat knipperen; uiteindelijk klinkt een geluidssignaal. Bij acuut gevaar grijpt het systeem in door automatisch krachtig te remmen.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder op de voorruit. Zo kan de aandacht continu optimaal op de weg en het verkeer worden gericht. Zo worden hier (uitrustingsafhankelijk) onder meer de actuele snelheid, aanwijzingen van de navigatie, de Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden, telefoon- en entertainmentlijsten evenals meldingen en waarschuwingen van de assistentiesystemen weergegeven.

 

De op de voorruit van uw BMW geprojecteerde symbolen verschijnen in bijzonder heldere full-colour resolutie. Dankzij de optische beeldafstand van ca. 2,3 m voor de auto en de optimale positie is alle informatie snel, comfortabel en met minimale kans op afleiding af te lezen.

 

De helderheid van de projectie wordt automatisch afgestemd op de externe lichtomstandigheden; daarnaast is er een nacht- en dagweergave en kan de projectie in hoogte worden aangepast. Bovendien kunt u selecteren welke informatie u wilt zien naast de snelheidsaanduiding en de waarschuwingsmeldingen van de assistentiesystemen.

BMW Head-Up Display.

PARKING ASSISTANT.

De Parking Assistant assisteert bij het inparkeren parallel aan de rijbaan. Het systeem meet onafhankelijk van de activering parkeerplekken op als u er met lage snelheid voorbij rijdt (minder dan 35 km/h) en op een zijdelingse afstand van maximaal 1,5 m tot de rij geparkeerde voertuigen. Is een passende parkeerplek gevonden, dan activeert u de richtingaanwijzer en neemt de Parking Assistant het sturen van u over. U hoeft alleen nog maar te schakelen, gas te geven en te remmen. Daarbij geeft het systeem ondersteunende aanwijzingen in het Control Display en via geluidssignalen. Het resultaat: altijd ontspannen en extra veilig inparkeren.

BMW NIGHT VISION MET PERSOONSHERKENNING.

BMW Night Vision met persoonsherkenning zorgt voor zicht dat verder reikt dan het bereik van de koplampen, en signaleert zo personen en grotere dieren in het donker al van veraf. Een warmtebeeldcamera achter de BMW nierengrille genereert beelden van voor de auto, die vervolgens worden weergegeven in het Control Display. Personen en dieren tot op een afstand van 300 meter worden herkend.

 

Daarnaast berekent het systeem aan de hand van rijsnelheid en stuurhoek of gevaar dreigt door gesignaleerde objecten. Bij acuut gevaar wordt in het videobeeld en in het optionele BMW Head-Up Display een knipperend rood symbool (persoon of dier) weergegeven. Daarbij klinkt een akoestische waarschuwing en worden de remmen 'op scherp gezet'.

 

Deze waarschuwingsfunctie wordt automatisch geactiveerd bij het starten van de auto. Zelfs bij niet geactiveerde beeldweergave wordt zo bij dreigend gevaar een waarschuwing gegeven. BMW Night Vision met persoonsherkenning is een innovatie van BMW ConnectedDrive.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

Met BMW Selective Beam worden nachtelijke ritten nog aangenamer en veiliger. Deze uitrusting biedt optimaal zicht in het donker zonder andere bestuurders te verblinden. Als het systeem andere weggebruikers registreert, schermt deze de lichtbundel gericht af. Een bereik van meer dan 400 m zorgt ervoor dat gevaren vroegtijdig kunnen worden opgemerkt en dat het verloop van de weg optimaal te volgen is.

SURROUND VIEW.

Surround View omvat de met camera werkende functies Top View, Side View en achteruitrijcamera. Camera's in de buitenspiegels en een achteruitrijcamera leveren een panoramabeeld van 270° rondom de BMW.

 

Top View brengt de omgeving rond portier en zijkant van de BMW in beeld voor comfortabel manoeuvreren. Side View maakt het naderen van onoverzichtelijke punten zoals uitritten en kruisingen veiliger. Twee links- en rechtsvoor in de BMW geïntegreerde digitale camera's registreren de verkeerssituatie voor de auto. Hierdoor is het mogelijk om verkeer dat vanaf de zijkanten nadert al vroeg te herkennen en passend te reageren op de betreffende situatie. Vanaf een snelheid van 15 km/h wordt de functie Side View automatisch gedeactiveerd. De bestuurder kan naar keuze een van de drie functies achteruitrijcamera, Top View of Side View activeren.

 

De camerasystemen worden ingeschakeld door de achteruitversnelling 'R', de PDC-toets of de Side View toets te selecteren, waarna het beeld in het Control Display verschijnt.

BMW NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL MET IDRIVE TOUCH CONTROLLER.

BMW navigatiesysteem Professional imponeert met zijn design en de enorme omvang van functionaliteiten. Het eenvoudig te bedienen navigatiesysteem met iDrive Touch Controller en Control Display omvat bijvoorbeeld spraaksturing. Ook de BMW radio Professional met dvd-speler en 20 GB geheugen voor audiobestanden inclusief muzieknummer-database behoren tot de uitrusting. Bovendien is het mogelijk om online alternatieve routes weer te geven. De meest gebruikte POI's (Points of Interest) zoals tankstations, hotels en dergelijke worden op basis van zoekfrequentie als symbool weergegeven in het POI-menu. Een ingebouwd kleurendisplay van 10,2 inch met hoge resolutie en split screen-functie garandeert dat alle informatie optimaal leesbaar is en overzichtelijk wordt gepresenteerd.

 

De bediening geschiedt intuïtief via een aanrakingsgevoelig oppervlak van de iDrive Touch Controller, waarop adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift zijn in te voeren. Daarnaast kan het systeem ook worden bediend via de Direct Access-toetsen of de acht voorkeuzetoetsen, dan wel via spraaksturing. De kaartweergave in 3D, ook met satellietbeelden als kaartachtergrond en bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave, maakt de navigatie tot een bijzondere visuele ervaring.

Navigation system Professional.

  • iDrive Touch Controller

    Met de iDrive Touch Controller, onderdeel van het BMW navigatiesysteem Professional, is het Control Display comfortabel met één hand te bedienen. Dankzij het in de Controller geïntegreerde touchpad kunt u bijvoorbeeld de adressen van uw bestemming eenvoudig in uw eigen handschrift invoeren in het navigatiesysteem.
    Bovendien kunt u met het draaien of indrukken van de iDrive Touch Controller veel functies oproepen, instellen of door lijsten scrollen. De bediening gaat moeiteloos en intuïtief, met behulp van uw tastzin. En dat is belangrijk, omdat u zich zo volledig kunt blijven concentreren op de weg en het verkeer. Alle via de iDrive Touch Controller bediende functies worden overzichtelijk weergegeven in het Control Display.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW 6 Serie nieuwsbrief.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.