DE BMW 7 SERIE. ASSISTENTIESYSTEMEN.

BMW Personal CoPilot bestuurdersassistentiesystemen.

Tijdens het rijden in uw BMW 7 Serie ondersteunen talrijke innovatieve technologieën u op velerlei manieren en garanderen comfort en veiligheid van het hoogste niveau. Zo kunt u zich concentreren op de essentie – onbeperkt rijplezier.

Lees meer

BMW NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL INCL. TOUCH DISPLAY.

Het BMW navigatiesysteem Professional overtuigt met zijn design en een functie-omvang van topniveau. Dit perfect in de BMW geïntegreerde navigatiesysteem is eenvoudig te bedienen dankzij het iDrive bedieningsconcept met iDrive Touch Controller en Touch Control Display. Het systeem omvat spraaksturing, de BMW radio Professional met DVD-speler en 20 GB geheugencapaciteit voor audiobestanden. Bovendien is hiermee gebruik van de optionele Real Time Traffic Information (RTTI) mogelijk. Een ingebouwd LCD-kleurendisplay van 10,25 inch met splitscreenfunctie (hoofd- en assistentievenster) garandeert dat alle informatie optimaal leesbaar is en overzichtelijk wordt gepresenteerd.

 

Bij de bediening kunt u probleemloos wisselen tussen de diverse invoermogelijkheden: met de iDrive Touch Controller, waarop u via het aanrakingsgevoelige oppervlak adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift kunt invoeren, of via het Control Display met touchscreen-functie, de optionele BMW Gesture Control, de zeven voorkeuzetoetsen of via spraaksturing.


In het kader van BMW ConnectedDrive actualiseert het systeem automatisch gedurende drie jaar tot vier keer per jaar het in uw navigatiesysteem aanwezige kaartenmateriaal voor Nederland.

 

De hier getoonde afbeeldingen zijn onder voorbehoud.

 • Automatische kaarten-update

  De nieuwste generatie van het BMW navigatiesysteem Professional voert in combinatie met BMW ConnectedDrive tot vier keer per jaar automatische updates uit van de navigatiekaarten voor Nederland. Zodra nieuw materiaal beschikbaar is voor een van tevoren bepaalde regio, wordt de update mobiel overgedragen dankzij de geïntegreerde SIM-kaart.
  Aan de automatische kaarten-update zijn gedurende de eerste drie jaar noch licentie-, noch dataoverdrachtkosten verbonden en registratie is niet nodig. Handmatig installeren via datadragers of door de BMW dealer vervalt. Ook tijdens het updaten blijft de navigatiefunctie onbeperkt beschikbaar.

DRIVING ASSISTANT PLUS INCLUSIEF STUUR- EN RIJBAANASSISTENT.

De uitrusting Driving Assistant Plus laat uw BMW 7 Serie voor een deel zelfstandig rijden dankzij Active Cruise Control met Stop & Go-functie, Steering Assistant en Lane Keeping Assistant. Behalve de functies van de Driving Assistant zorgen ook Lane Departure Warning, Lane Control Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen, Crossing Traffic Warning Front en Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie voor meer veiligheid.

De Active Cruise Control houdt de ingestelde snelheid (tot 210 km/h) en de gewenste afstand tot uw voorligger aan. In hetzelfde snelheidsgebied staat de comfortabele stuur- en rijbaanassistent ter beschikking, die het sturen comfortabel ondersteunt en de BMW 7 Serie automatisch in het midden van de rijstrook houdt. Ook bij langzaam rijdend en stilstaand verkeer houdt uw BMW de gekozen afstand aan door zelfstandig remmen en optrekken.

De hier getoonde afbeeldingen zijn onder voorbehoud.

 • Steering & Lane Control Assistant inclusief Traffic Jam Assistant

  De inschakelbare Steering & Lane Control Assistant (stuur- en rijbaanassistent) met Traffic Jam Assistant ontlast u bij eentonige verkeerssituaties. Tot 210 km/h zorgt dit systeem op elk type weg voor comfortabele ondersteuning bij het sturen en houdt uw BMW in het midden van de rijstrook.
  Het moderne geleidingssysteem kan onafhankelijk van de Active Cruise Control functioneren. De auto beschikt daartoe over meerdere radarsystemen en een stereocamera, die de omgeving rond uw BMW in de gaten houden. Het systeem oriënteert zich daarbij aan de markeringslijnen van de rijbaan en daarnaast aan een eventuele voorligger. Zo houdt uw BMW automatisch de gewenste afstand tot uw voorligger, regelt zelfstandig de rijsnelheid, zo nodig zelfs tot stilstand en stuurt daarbij actief mee. Daarmee vormt de Steering & Lane Control Assistant een nieuwe stap op de weg naar autonoom rijden. Hoewel het systeem de BMW zelfstandig kan besturen, blijft u als bestuurder op grond van wettelijke bepalingen verplicht een hand aan het stuur te houden. Doet u dit niet, dan herkent de BMW dit via sensoren in de stuurwielrand, om u na enige tijd een waarschuwing te geven met een geluidssignaal en de systemen uiteindelijk in stand-by-modus te schakelen. Dat geldt ook als de richtingaanwijzer geactiveerd wordt om van rijbaan te wisselen of wanneer er niet meer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, zoals de minimumbreedte van de rijstrook.

 • Lane Control Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen

  De Lane Control Assistant zorgt er via de actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen met actieve stuuringrepen voor dat u niet onbedoeld uw rijstrook verlaat of in botsing komt met objecten aan de zijkant van uw BMW . Als een voorligger sterk afremt, reageert de BMW 7 Serie bij geactiveerde Collision Warning direct met een steeds intenser wordende waarschuwing, licht afremmen en uiteindelijk een noodstop.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Het full-colour BMW Head-Up Display projecteert voor het rijden relevante en situatiespecifieke gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat die zich optimaal kan concentreren op het rijden. Zo worden hier uitrustingsafhankelijk onder meer de actuele snelheid, aanwijzingen van de navigatie, de Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden, telefoon- en entertainmentlijsten evenals meldingen en waarschuwingen van de assistentiesystemen weergegeven.
Het systeem projecteert de symbolen in een bijzonder heldere resolutie op een groot vlak op de voorruit en biedt individuele instelmogelijkheden via de iDrive Touch Controller. Afslagen en kruisingen worden getoond als realistische 3D-weergaven. Dankzij de optische beeldafstand van circa 2,3 meter voor de auto en de optimale positie is alle informatie snel, comfortabel en met minimale kans op afleiding af te lezen.
De helderheid van de projectie wordt automatisch afgestemd op de externe lichtomstandigheden; daarnaast is er een nacht- en dagweergave en kan de projectie in hoogte worden aangepast. Bovendien kunt u selecteren welke informatie u wilt zien naast de snelheidsaanduiding en de waarschuwingsmeldingen van de assistentiesystemen.

PARKEREN.

Drie systemen die perfect met elkaar samenwerken. Dankzij Remote Control Parking, Parking Assistant en Active PDC is parkeren met de BMW 7 Serie kinderspel. Zelfs smalle garages zijn geen probleem. Dankzij Remote Control Parking parkeert u uw BMW 7 Serie op afstand met de BMW Display Key.

 • Remote Control Parking

  De functie Remote Parking maakt het mogelijk om eerst comfortabel uit te stappen en daarna de BMW voorwaarts te laten inparkeren in een smalle parkeerplek of garage. U activeert de op afstand bediende inparkeerfunctie buiten uw BMW 7 Serie met behulp van de BMW Display Key.

  Het inparkeren wordt van begin tot eind begeleid door de Park Distance Control (PDC), de Park Assistant en de sensoren van Surround View. Voor het afstandbediend inparkeren moet u uw BMW 7 Serie recht, met een afwijking van maximaal 10° ten opzichte van de lengteas van de parkeerplek, voor een parkeerplek of garage plaatsen. Daarbij stuurt uw BMW 7 Serie automatisch. U kunt het inparkeren op elk moment afbreken met behulp van de sleutel. Het systeem remt uiteraard ook als het obstakels herkent en stopt indien nodig.

  Na het inparkeren kunt u de motor met de sleutel uitschakelen en als u uw BMW 7 Serie komt ophalen ook weer starten. Bij op afstand bediend uitparkeren rijdt uw BMW 7 Serie zelfstandig recht achteruit, maar stuurt niet.

 • Parking assistant

  De Park Assistant met geleiding in lengterichting parkeert uw BMW 7 Serie volautomatisch in parkeervakken die parallel aan of haaks op de rijbaan liggen. Het systeem meet onafhankelijk van de activering parkeerplekken op als u er met lage snelheid (minder dan 35 km/h) en op een zijdelingse afstand van maximaal 1,5 m tot de rij geparkeerde voertuigen voorbij rijdt.

  Is een passende parkeerplek gevonden, dan hoeft u alleen nog maar de richtingaanwijzer te activeren, terwijl de Park Assistant het sturen, schakelen, gas geven en remmen van u overneemt. U hoeft alleen nog toezicht te houden op het parkeren. Daarbij geeft het systeem aanwijzingen in het Control Display en ondersteunende akoestische signalen. De Park Assistant sluit het inparkeren af met een geluidssignaal en zet de transmissie in stand P.

  Bij inparkeren zonder de Park Assistant maakt de zijdelingse parkeerhulp gebruik van de extra sensoren, om het gebied aan de zijkanten van uw BMW 7 Serie te controleren en obstakels weer te geven in het Control Display.

 • Active PDC

  De remfunctie Active PDC ondersteunt de bestuurder bij het achteruit inparkeren om botsingen te voorkomen, dan wel om de ernst van een aanrijding te verminderen. Het resultaat: altijd ontspannen en extra veilig inparkeren.

SURROUND VIEW INCLUSIEF 3D VIEW, TOP VIEW EN PANORAMA VIEW.

Surround View omvat de met camera werkende functies achteruitrijcamera , Panorama View, Top View en 3D View. Camera's in de buitenspiegels en in voor- en achterzijde leveren een panoramabeeld van 360° rondom de BMW.

 

Naast een eenvoudige weergave van de ruimte achter de auto biedt Top View een overzicht over het gebied rond de portieren en aan de zijkant van uw BMW, zodat u comfortabeler kunt manoeuvreren. In 3D View zorgt een parallel in beeld gebracht, door de computer gegenereerd 3D-aanzicht voor nog meer overzicht bij het parkeren. Panorama View maakt het naderen van onoverzichtelijke punten zoals uitritten of onoverzichtelijke kruisingen veiliger. Een digitale camera in het midden aan de voorzijde van de BMW registreert de verkeerssituatie voor de auto. Hierdoor is het mogelijk om verkeer dat vanaf de zijkant nadert al vroeg te herkennen en passend te reageren op de betreffende situatie. Vanaf een snelheid van 15 km/h wordt de functie Side View automatisch gedeactiveerd.

 

U kunt willekeurig omschakelen tussen de drie functies Top View, Panorama View en 3D View, waarbij de volgende keer dat u het systeem gebruikt automatisch uw laatste keuze wordt geactiveerd. De camerasystemen worden ingeschakeld door de achteruitversnelling 'R', de PDC-toets of de Panorama View toets te selecteren, waarna het beeld in het Control Display  verschijnt.

Surround View.

Bekijk de video over deze optie.

BMW NIGHT VISION MET PERSOONSHERKENNING.

BMW Night Vision  met persoonsherkenning zorgt voor zicht dat verder reikt dan het bereik van de koplampen, en signaleert zo personen en grotere dieren in het donker al van veraf. Daarnaast worden deze met behulp van de functie Dynamic Light Spots van de antiverblindings-koplamp gericht verlicht. Een warmtebeeldcamera achter de BMW nierengrille genereert beelden van voor de auto, die vervolgens worden weergegeven in het Control Display . Personen en dieren tot op een afstand van 300 meter worden herkend.

 

Daarnaast berekent het systeem aan de hand van rijsnelheid en stuurhoek of gevaar dreigt door gesignaleerde objecten. Bij acuut gevaar wordt in het (optionele) Multifunctionele Info Display en in het (optionele) BMW Head-Up Display  een knipperend rood symbool (persoon of dier) weergegeven. Daarbij klinkt een akoestische waarschuwing en worden de remmen 'op scherp gezet'.

 

Deze waarschuwingsfunctie wordt automatisch geactiveerd bij het starten van de auto. Zelfs bij niet geactiveerde beeldweergave wordt zo bij dreigend gevaar een waarschuwing gegeven. BMW Night Vision  met persoonsherkenning is een innovatie van BMW ConnectedDrive .

BLIJF OP DE HOOGTE.

Meld u aan voor de BMW 7 Serie nieuwsbrief.

Stel uw BMW samen.

Configureer de BMW van uw dromen.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂-EMISSIE.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

 • Het brandstofverbruik van de BMW 7 Serie varieert tussen de 5,3 en 6,4 l/100 km en de CO₂-emissie varieert tussen de 139 en 169 g/km. Data op basis van peildatum 01-06-2018.