De BMW 7 Serie. Comfort en ambiance

DE BMW 7 SERIE. COMFORT EN AMBIANCE

ONTSPANNING. VAN HET HOOGSTE NIVEAU.

DE BMW 7 SERIE. COMFORT EN AMBIANCE

ONTSPANNING. VAN HET HOOGSTE NIVEAU.

De BMW 7 Serie breidt het voor BMW kenmerkende rijplezier uit met het genot van u laten rijden. Passagiers die plaatsnemen op de luxueuze zitplaatsen achterin genieten van royale ruimte. Terwijl de actieve ondersteltechnologie van de uitrusting Executive Drive Pro in elke rijsituatie een onbeperkt comfortabele en dynamische rijbeleving biedt, zorgen de lichtbronnen van de ambianceverlichting en de innovatieve comfort- en entertainmentfuncties voor ontspannen reisgenot van het hoogste niveau.

De BMW 7 Serie. Comfort en ambianceONTSPANNING. VAN HET HOOGSTE NIVEAU.

De BMW 7 Serie breidt het voor BMW kenmerkende rijplezier uit met het genot van u laten rijden. Passagiers die plaatsnemen op de luxueuze zitplaatsen achterin genieten van royale ruimte. Terwijl de actieve ondersteltechnologie van de uitrusting Executive Drive Pro in elke rijsituatie een onbeperkt comfortabele en dynamische rijbeleving biedt, zorgen de lichtbronnen van de ambianceverlichting en de innovatieve comfort- en entertainmentfuncties voor ontspannen reisgenot van het hoogste niveau.

BOWERS & WILKINS DIAMOND SURROUND SOUND SYSTEM.

Het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System biedt een geluidskwaliteit van topklasse in uw BMW. De gerichte positionering van de luidsprekers biedt de inzittenden op elk moment optimaal luistergenot, ongeacht op welke plek in de BMW ze zitten. In totaal zorgen 16 luidsprekers met een totaal vermogen van 1.400 watt voor een fascinerende geluidservaring.
Innovatieve luidsprekermaterialen zorgen voor een perfecte balans tussen geluidskwaliteit en autogewicht. De diamond-tweeters van het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System zijn gemaakt van zuivere, synthetische diamant. Dit uitgesproken lichte en extreem stabiele materiaal is ideaal voor de weergave van hoogfrequente signalen. Andere highlights zijn de Nautilus™ technologie, die ongewenste geluidsemissie vanaf de achterzijde van de conus afleidt en een driedimensionaal klankbeeld laat ontstaan, de midrange speakers met Kevlar® technologie en centrale woofers met Rohacell® technologie.
De luidsprekerroosters van roestvrijstaal zijn voorzien van een exclusief Fibonacci motief. Bij ingeschakeld systeem worden de luidsprekers bovendien subtiel verlicht, wat de voortreffelijke geluidskwaliteit van het systeem ook visueel tot uitdrukking brengt.

EXECUTIVE LOUNGE.

Als u onderweg bent is er nauwelijks een effectievere plaats om te ontspannen dan in de Executive Lounge van de BMW 7 Serie. Deze biedt de passagier achter de voorpassagiersstoel maximaal zitcomfort door tal van instelmogelijkheden, een optionele massagefunctie met gecombineerd Vitality Programme, en een voetsteun voor een bijzonder comfortabele rustpositie. Daarnaast is de voorpassagiersstoel elektrisch bijzonder ver naar voren verschuifbaar en is de rugleuning ervan naar voren neer te klappen voor maximale beenruimte. Een uitklapbaar tafeltje en de uitrusting Entertainment Experience achterin maken deze zitplaats achterin de BMW 7 Serie tot de perfecte plek om u terug te trekken.

 • Executive Lounge Seating

  De uitrusting Executive Lounge Seating biedt de passagier achter de voorpassagiersstoel hoog zitcomfort door maximale beenruimte. Zitting en hoek van de rugleuning zijn individueel instelbaar en maken een comfortabele rustpositie mogelijk. Een elektrisch uitklapbare voetensteun tegen de rugleuning van de voorpassagiersstoel zorgt desgewenst voor nog meer comfort.
  Voor extra ruimte achterin kan de voorpassagiersstoel tot 90 mm verder naar voren geschoven en de rugleuning met hoofdsteun volledig neergeklapt worden, om zo onbelemmerd zicht door de voorruit te verschaffen.

 • Executive Lounge console achterin

  De Executive Lounge console achterin biedt talloze functies voor optimaal comfort voor de achterpassagiers in de BMW en maakt via de BMW Touch Command, een 7-inch tablet, eenvoudige bediening mogelijk van comfort-, entertainment-, communicatie- en navigatiefuncties.
  Naast een uitklapbaar, verticaal kantelbaar en horizontaal verschuifbaar tafeltje voor de passagier achter de stoel van de voorpassagier, biedt de Executive Lounge console achterin twee geïntegreerde bekerhouders en een opbergvak alsmede een extra vak onder de armsteun.
  Verder omvat de Executive Lounge console achterin een snap-in adapter voor de BMW Touch Command evenals exclusieve hoogpolige automatten. Met de Executive Lounge console achterin zijn vier zitplaatsen in de auto beschikbaar.

 • Vitality Programme

  Ontspannen reizen en fit en vol energie arriveren. In combinatie met de massagestoelen achterin en de uitrusting Entertainment Experience achterin biedt het BMW Vitality Programme de achterpassagier een uitgebreid programma ter verhoging van het fysieke welzijn.
  Acht verschillende oefenprogramma's zijn beschikbaar om de rug- en schouderspieren te mobiliseren. De interactieve lichaamstraining wordt weergegeven op de monitor van het Rear Seat Entertainment System, terwijl in de achterstoelen ingebouwde sensoren feedback geven om ervoor te zorgen dat de oefeningen optimaal worden uitgevoerd.

 • Massagefunctie achterin

  De passagiers achterin kunnen kiezen uit acht verschillende massagefuncties in zitting en rugleuning voor gerichte activering of ontspanning van de spieren en ontlasting van de tussenwervelschijven. De intensiteit van deze massageprogramma's is instelbaar in drie trappen.
  De acht massageprogramma's zijn onderverdeeld in de categorieën mobilisering, ontspanning en vitalisering. Bij de categorie mobilisering worden afzonderlijke delen van het lichaam zoals bekken of bovenlichaam, maar ook het gehele lichaam gemasseerd.
  Bovendien wordt de wervelkolom ontlast door vooraf geprogrammeerde actieve bewegingsoefeningen. Bij de categorie ontspanning worden rug, schouders en lendenen zachtjes gemasseerd. In de categorie vitalisering zorgt de beweging vooral op lange ritten voor voelbare ontspanning en vitalisering van het lichaam. Daarbij wordt in interactie met de massage-elementen op de Rear Seat Entertainment monitor (optie) een geanimeerd trainingsprogramma (Vitality Programme) getoond. Het complete programma-aanbod wordt ingesteld via de BMW Touch Command van het Rear Seat Entertainment (optie).

AMBIANCEVERLICHTING.

Licht creëert werelden – in de natuur, de kunst, in design en in de BMW 7 Serie. Diverse directe en indirecte lichtbronnen verlenen het interieur van de BMW 7 Serie zijn eigentijdse loungekarakter. Het glazen panoramadak Sky Lounge maakt het verlichtingsconcept compleet, en laat natuurlijke lichtbronnen samenvloeien met de kleurnuances van de ambianceverlichting – voor een onvergetelijke sfeer.

 • Glazen panoramadak Sky Lounge

  Het glazen panoramadak Sky Lounge biedt de passagiers overdag en 's nachts vrij zicht op de hemel en zorgt voor een royaal en open gevoel van ruimte. Dankzij de royale hoeveelheid invallend licht ziet het interieur er buitengewoon luxueus uit. Bij sterke zonnestraling zorgen afzonderlijk elektrisch bedienbare zonnerolschermen voor en achter voor aangename schaduw.
  In het donker wordt met een uit meer dan 15.000 lichtelementen bestaande verlichting een sfeervolle ambiance gecreëerd. Het lichtdesign kan in de zes kleuren van de ambianceverlichting worden geschakeld.
  Met de schuif- en kantelfunctie van het voorste deel biedt het glazen panoramadak extra mogelijkheden voor ventilatie van het interieur. Via een geïntegreerde en automatisch uitschuivende windgeleider blijft u tijdens de rit ook met geheel geopend schuifdak aangenaam uit de wind.

 • Ambianceverlichting

  De ambianceverlichting creëert vooral in het donker een ontspannende, behaaglijke lichtsfeer in het interieur. Het Welcome Light Carpet is onderdeel van de ambianceverlichting en verlicht bij het in- en uitstappen het gebied voor de autoportieren.
  De uitrusting omvat daarnaast zes dimbare lichtdesigns in de kleuren wit, blauw, oranje, brons, vlier en groen.
  Daarbij komen lampjes in de voetenruimtes voor en achter, in het dashboardkastje, in de middenarmsteun en het opbergvak in de armsteun achter, in de achterkant van de voorstoelen, leeslampjes voor en achter, bagageklepverlichting, verlichting van interieurlijsten, portierbekledingen en portiervakken evenals uitstapverlichting in alle portieren.

AMBIENT AIR PAKKET.

Het Ambient Air pakket verspreidt met een druk op de knop een aangename, ingetogen geur in het hele interieur van uw BMW. In totaal kunt u kiezen uit acht verschillende geuren in vier geurwerelden die speciaal voor de BMW zijn samengesteld. Daarvan kunt u er telkens twee afwisselend in uw BMW gebruiken. De geurintensiteit is regelbaar in drie trappen. Deze worden ofwel via de iDrive Controller en het iDrive menu, of direct via de betreffende toetsen in het bedieningsgedeelte van de airconditioning geactiveerd. Weergave van de functie geschiedt in het Control Display.
Tegelijk met de parfumering van het interieur wordt de buitenlucht gefilterd en daardoor effectief gereinigd. Bovendien wordt de luchtkwaliteit door zuurstofionisatie merkbaar verbeterd.
De acht geuraroma's zijn verdeeld in de vier categorieën Blue Suite met frisse wateraroma's, Green Suite met frisse plantenaroma's, Golden Suite met warme, volle geuren en Authentic Suite met natuurlijke geuren. Alle aroma's hebben bij gemiddeld verbruik een houdbaarheid van ongeveer zes maanden en zijn te bestellen als origineel BMW accessoire.

REAR-SEAT ENTERTAINMENT EXPERIENCE.

Met de uitrusting Entertainment Experience achterin is ook op de zitplaatsen achterin tijdens langere ritten topamusement gegarandeerd.
Entertainment Experience achterin wordt bediend via de BMW Touch Command en omvat twee kleurendisplays van 10 inch aan de achterkant van de rugleuningen van de voorstoelen. Het systeem omvat een blu-ray-speler, een HDMI-aansluiting voor mobiele eindapparaten en diverse aansluitingen voor mp3-spelers, game-consoles etc. Via de geïntegreerde draadloze interface kunnen maximaal drie koptelefoons worden aangesloten.
In combinatie met massagestoelen achterin kan met de uitrusting Entertainment Experience achterin ook het Vitality Programme worden benut.

EXECUTIVE DRIVE PRO.

Het onderstelregelsysteem Executive Drive Pro maakt bijzonder hoogstaand rijcomfort mogelijk bij uitmuntende, dynamische rijeigenschappen. Hoewel de luchtvering op voor- en achteras met variabele schokdempers al gekenmerkt wordt door voortreffelijk comfort, blijven dankzij de aanvulling met de elektromechanische overhelstabilisatie van de Executive Drive Pro de bewegingen van de carrosserie in bochten en op hobbelig wegdek tot een absoluut minimum beperkt. Het systeem maakt gebruik van actieve stabilisatoren aan voor- en achteras en regelt tijdens de rit voortdurend het onderstel. Door gebruik te maken van aanvullende informatie van het navigatiesysteem, de rijstijlanalyse en de camera van de anticipatie-assistent biedt Executive Drive Pro rijcomfort en rijdynamiek van het hoogste niveau.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan per post.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIE.

 • Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW 7 Serie modellen met benzine- of dieselmotor:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 12,6* tot 4,4
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 294* tot 116

  Brandstofverbruik en CO₂-emissie voor de BMW 7 Serie iPerformance modellen:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 2,5 tot 2,0
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 56 tot 45
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 13,9 tot 12,5

  Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW 750Li xDrive:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 8,5 tot 8,3
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 197 tot 192

  Brandstofverbruik en CO₂-emissie voor de BMW M760Li xDrive en BMW M760Li xDrive Model V12 Excellence*:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 12,6
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 299

  Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW 730d:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 4,9 tot 4,5
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 129 tot 119

  Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW 740Le iPerformance:
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 2,2 tot 2,0
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 51 tot 49
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 13,3 tot 12,6

  * De hier vermelde waarden zijn voor individuele modellen voorlopige technische waarden.

  De waarden voor brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik zijn afhankelijk van de gekozen uitrusting, bijvoorbeeld bredere wielen/banden.

  Meer informatie over officiële brandstof- en stroomverbruikswaarden, evenals de CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

 • Waarden op basis van de ECE-testcyclus, afhankelijk van de gekozen bandenmaat. De afgebeelde modellen zijn voorzien van extra-uitrustingen.

  Meer informatie over officiële energieverbruiks-, brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

  De gegevens hebben geen betrekking op een specifiek exemplaar en maken geen deel uit van het aanbod, maar dienen ter vergelijking van de verschillende modellen onderling. CO2-emissie die ontstaat bij het produceren en leveren van de brandstof of andere energiedragers, wordt bij het bepalen van de CO2-emissie overeenkomstig Richtlijn 1999/94/EG buiten beschouwing gelaten.