De BMW 7 Serie. Design

DE BMW 7 SERIE. DESIGN.

ESTHETIEK. VOOR VISIONAIRS.

DE BMW 7 SERIE. DESIGN.

ESTHETIEK. VOOR VISIONAIRS.

"De nieuwe BMW 7 Serie vertegenwoordigt onze visie op moderne luxe. Technische innovaties en een hoge kwaliteit van alle details zijn daarbij net zo essentieel als de emotionele vormtaal en de aangename ambiance in het interieur. Tijdens het designproces hebben wij gewerkt met het begrip 'Technological Poetry' – het gevoel van het perfecte samenspel van vooruitstrevende technologie en de vertaling daarvan in design."

Karim Habib, hoofd Design BMW automobielen

De BMW 7 Serie. Design.ESTHETIEK. VOOR VISIONAIRS.

"De nieuwe BMW 7 Serie vertegenwoordigt onze visie op moderne luxe. Technische innovaties en een hoge kwaliteit van alle details zijn daarbij net zo essentieel als de emotionele vormtaal en de aangename ambiance in het interieur. Tijdens het designproces hebben wij gewerkt met het begrip 'Technological Poetry' – het gevoel van het perfecte samenspel van vooruitstrevende technologie en de vertaling daarvan in design."

Karim Habib, hoofd Design BMW automobielen

Lees meer

EXTERIEURDESIGN VAN DE BMW 7 SERIE.

Dynamische proporties, scherpe lijnen en krachtig gevormde oppervlakken: de BMW 7 Serie toont het voor BMW kenmerkende design in zijn meest elegante vorm. De dynamisch voorwaarts gerichte voorzijde, het gestrekte silhouet of de krachtige achterzijde: de BMW 7 Serie heeft vanuit ieder perspectief een natuurlijke en zelfbewuste uitstraling.

 • Zelfbewuste voorzijde

  Aan de voorzijde springt de brede omlijsting van de grote en rechtop geplaatste niervormige grille in het oog, waardoor de BMW 7 Serie zijn dynamische, voorwaarts gerichte karakter krijgt. Eronder loopt de optisch in drieën gedeelde luchtinlaat over de gehele voorbumper en verleent de auto een uitgesproken zelfbewuste en markante uitstraling. De binnenste buisjes, die standaard zijn uitgerust met LED-technologie, van de optionele adaptieve LED-koplampen zijn door een horizontale strip verbonden met de niervormige BMW grille.
  Een letterlijk highlight in lichttechnologie is het BMW Laserlight, herkenbaar aan de in blauw uitgevoerde horizontale spijlen in het midden van de buisjes.

 • Elegant silhouet

  In het zijaanzicht creëert de naar achteren licht dalende daklijn een bijzonder elegant silhouet. De verchroomde omlijsting van de zijruiten gaat naadloos over in de Hofmeister-knik. De dubbele taillelijn met de geïntegreerde portiergrepen loopt van de koplampen tot de achterlichten in twee scherpe lijnen. Deze creëren een smalle strook die in het spel van licht en schaduw in de zijvlakken een constant verlichte strook lijkt te zijn en benadrukt zowel de lengte als de hoge flanken van de BMW 7 Serie. De evenwichtige uitstraling en het optisch lage zwaartepunt van deze limousine worden onderstreept door een verchroomde lijst die zich vanaf de Air Breather uitstrekt over de gehele zijkant van de auto.

 • Krachtige achterzijde

  De horizontale lijnvoering van de elementen aan de achterzijde benadrukt de breedte en soevereiniteit van de BMW 7 Serie. In het oog springt een horizontale verchroomde strook die over de gehele breedte van de auto loopt en zo een visuele verbinding tussen de lichten creëert. Voor het eerst wordt de L-vorm van de verlichtingsbalken ook in de geometrie van het glas voortgezet, waardoor de achterlichten een nog markantere uitstraling krijgen. De eindpijpen zijn voorzien van een opvallende verchroomde omlijsting. In combinatie met de grote spoorbreedte en de geprofileerde wielkasten verlagen ze het visuele zwaartepunt en verlenen de BMW 7 Serie ook van achteren gezien een unieke uitstraling.

NIERENGRILLE MET ACTIVE AIR STREAM.

Een onmiskenbaar en markant designdetail in het vooraanzicht van de BMW 7 Serie is de nierengrille met Active Air Stream. De luchtkleppen met hun verchroomde spijlen zijn zichtbaar en regelen actief de luchtstroom. Bij hogere koelbehoefte van de motor zijn de luchtkleppen geopend. In gesloten toestand verbeteren ze de aerodynamica en zorgen voor een opvallende uitstraling door de in chroom uitgevoerde verticale spijlen.

INTERIEURDESIGN.

Ongeacht waar u plaatsneemt in de BMW 7 Serie, u ervaart de eigentijdse en tegelijk toekomstgerichte ambiance van pure luxe. Een virtuoze compositie van materiaal, licht, vorm, kleur en innovatieve technologieën als begeleider van mensen die iets in beweging willen zetten – vanaf de achterste zitplaatsen of vanuit de bestuurdersstoel.

Comfort en ambiance.

Het nieuwe tijdperk van rijcomfort in de BMW 7 Serie.

 • Voor passagiers achterin

  Op de zitplaatsen achterin de BMW 7 Serie is alles gericht op reizen in een luxe ambiance. Passagiers genieten van royaal comfort en een reeks exclusieve entertainmentopties. De uitneembare Touch Command tablet biedt een volledig geïntegreerde bedieningsmogelijkheid voor comfort- en entertainmentfuncties.
  Met de extra-uitrusting Executive Lounge heeft de passagier achter de voorpassagiersstoel de mogelijkheid om in een bijzonder ontspannen rustpositie van de rit te genieten. De in de middenarmsteun geïntegreerde tafel is bekleed met zwart Nappaleder, wat voor een hoogwaardige uitstraling zorgt en aangenaam aanvoelt. Daarnaast creëert het glazen panoramadak Sky Lounge in de verlengde versie een open en licht gevoel van ruimte. Optioneel is deze te verlichten in de kleuren van de ambianceverlichting. Dit is de ideale ambiance om te genieten van de voortreffelijke geluidskwaliteit van het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System met een vermogen van 1.400 watt.

 • Voor bestuurder en voorpassagier

  Het op de bestuurder georiënteerde dashboard in de BMW 7 Serie geeft technologische innovaties een podium. Als eerste fabrikant biedt BMW Gesture Control – bediening met gebaren – om belangrijke commando's te geven met een handbeweging. Van vergelijkbaar intelligente orde zijn de verder ontwikkelde spraaksturing, de iDrive Touch Controller en het iDrive Touch Control Display, dat in combinatie met BMW navigatiesysteem Professional rechtstreekse bediening mogelijk maakt via het 10,25 inch grote LCD-kleurendisplay.
  Afhankelijk van het geselecteerde rijprogramma tonen de displays in de instrumentencombinatie achter het met leder beklede stuur verschillende weergaven. Om de toetsen op het multifunctionele stuur bijzonder prettig te laten aanvoelen zijn ze driedimensionaal gevormd en ingebed in een gepolijst verchroomd oppervlak. De ambianceverlichting vestigt visuele accenten in een stijlvolle architectuur met horizontale vlakken en creëert zo een bijzonder aangenaam interieur.

VERFIJND TOT IN HET KLEINSTE DETAIL.

De BMW 7 Serie vertegenwoordigt precisie en afwerkingskwaliteit van het hoogste niveau. Een bewijs hiervan levert de Floating Design Mirror: de buitenspiegels lijken organisch aan het raamsilhouet te ontspruiten. Dat zorgt voor een modern en stijlvol effect en verbetert bovendien de aerodynamica. Andere voorbeelden van gedetailleerde verfijningen zijn de BMW nierengrille met Active Air Stream en verticale spijlen in chroom, het uiterst nauwkeurige en krachtig markante design van de wielen en de naadloos verwerkte Hofmeister-knik.

 

In het interieur creëren hoogwaardige materialen een harmonieuze combinatie, zoals chroom met interieurlijsten in edelhoutuitvoering Pappel Maser Grau en stoelen die bijvoorbeeld met fraai Exklusivleder Nappa Elfenbeinweiß zijn bekleed. Van vakmanschap van het hoogste niveau getuigt ook het dashboard, waarvan de elementen in het productieproces individueel op elkaar zijn afgestemd, waardoor een naadloos totaalbeeld ontstaat.

 

De BMW Individual collectie biedt met een exclusieve kleur- en materiaalselectie een veelvoud aan extra mogelijkheden voor het vormgeven van uw BMW 7 Serie. Een daarvan is de uitgebreide lederuitrusting Merino van BMW Individual in de mediterrane bruintint Tartufo met handgemaakte details zoals het stiksel in gevlochten design, handgevlochten biezen en stiksels in contrastkleur.

DE BMW 7 SERIE – DRIVING LUXURY. DE KPM FOR BMW SCULPTUUR IN PORSELEIN.

Tijdloze elegantie, dynamische proporties en perfecte esthetiek: het design van de BMW 7 Serie vestigt maatstaven. Hij verenigt kracht met soevereiniteit en staat met elke lijn voor hoogste exclusiviteit en ware luxe.


Deze emotionele designtaal inspireerde BMW en KPM Königliche Porzellan-Manufaktur Berlin tot een exclusieve samenwerking: de KPM for BMW porseleinsculptuur. Deze met zorgvuldig handwerk vervaardigde sculptuur creëert een unieke verbinding tussen de exclusieve elegantie van de BMW 7 Serie en het perfecte vakmanschap van de traditierijke Berliner Porzellan-Manufaktur. De sculptuur combineert – op artistieke wijze teruggebracht tot de wezenlijke designelementen – het iconische silhouet van de BMW met een monolitische sokkel van porselein. Deze wordt uitgebreid geglazuurd en krijgt daarmee een oppervlaktestructuur die doet denken aan het communicatiemotief van de BMW 7 Serie. De BMW in schaal 1:18 wordt vervaardigd uit wit biscuitporselein, dat door de verminderde lichtreflectie lijkt op Parisch marmer.


De KPM for BMW porseleinsculptuur heeft een wereldwijd beperkte oplage van 500 stuks. Elk exemplaar wordt zorgvuldig genummerd en kan op verzoek verder worden gepersonaliseerd met kalligrafisch opschrift in platinum. Een uniek object voor iedereen die oog heeft voor het bijzondere en houdt van het buitengewone.


De 30 x 17 cm grote sculptuur is te bestellen bij uw BMW dealer.


De sculptuur is bovendien verkrijgbaar in de KPM verkoopgalerieën en bij geselecteerde handelspartners van KPM.

De KPM for BMW sculptuur in porselein.

Ontdek meer over de exclusieve samenwerking.

BLIJF OP DE HOOGTE.

Meld u aan voor de BMW 7 Serie nieuwsbrief.

Stel uw BMW samen.

Configureer de BMW van uw dromen.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂-EMISSIE.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

 • Het brandstofverbruik van de BMW 7 Serie varieert tussen de 5,3 en 6,4 l/100 km en de CO₂-emissie varieert tussen de 139 en 169 g/km. Data op basis van peildatum 01-06-2018.