De BMW 7 Serie. Innovatieve functies.

DE BMW 7 SERIE. INNOVATIEVE FUNCTIES.

INNOVATIES. HUN TIJD VOORUIT.

DE BMW 7 SERIE. INNOVATIEVE FUNCTIES.

INNOVATIES. HUN TIJD VOORUIT.

De zoektocht naar toonaangevende innovaties is voor BMW ingenieurs een drijvende kracht. Met functies zoals BMW Gesture Control, BMW Laserlight of Remote Parking vestigen zij in de BMW 7 Serie opnieuw toekomstgerichte maatstaven. Daarnaast is met BMW Touch Command voor het eerst een tablet in een BMW geïntegreerd, waarmee belangrijke functies te bedienen zijn.

De BMW 7 Serie. Innovatieve functies.INNOVATIES. HUN TIJD VOORUIT.

De zoektocht naar toonaangevende innovaties is voor BMW ingenieurs een drijvende kracht. Met functies zoals BMW Gesture Control, BMW Laserlight of Remote Parking vestigen zij in de BMW 7 Serie opnieuw toekomstgerichte maatstaven. Daarnaast is met BMW Touch Command voor het eerst een tablet in een BMW geïntegreerd, waarmee belangrijke functies te bedienen zijn.

Lees meer

BMW LASERLIGHT.

BMW Laserlicht schijnt in de snelheidsafhankelijke laser-grootlichtmodus met tot wel 600 meter bijna dubbel zo ver als gewone lampen. Dankzij het gebruik van deze nieuwe koplamptechnologie verhoogt BMW Laserlight de veiligheid, omdat u tijdens nachtelijke ritten verder vooruit kunt kijken.
De uitrusting omvat LED-dimlicht en LED-grootlicht met lasermodule. In tegenstelling tot conventionele lichtbronnen haalt het zeer felle en intensieve BMW Laserlight een aanzienlijk hogere lichtintensiteit. Koplampen die zijn uitgerust met BMW Laserlight zijn te herkennen aan blauwe designaccenten in de buisjes en aan het opschrift BMW Laserlight. Tot de uitrusting BMW Laserlight behoren daarnaast LED-parkeerlicht, LED-dagrijverlichting, LED-richtingaanwijzers, LED-hoekverlichting, adaptieve bochtverlichting en BMW Selective Beam (antiverblindings-grootlichtassistent).

BMW TOUCH COMMAND.

De BMW Touch Command omvat een in de middenarmsteun van de BMW geïntegreerde tablet met 7-inch display, die met de autosystemen is verbonden en tal van instel- en bedieningsmogelijkheden biedt.
Zo kunt u via de tablet de achterstoelen en de voorpassagiersstoel instellen, de airconditioning, ventilatie en stoelverwarming achterin bedienen en de interieurverlichting met ambianceverlichting, de rolschermen van het glazen dak en de zonnerolschermen regelen. Bovendien is het mogelijk om de entertainmentfuncties te bedienen en op de displays achterin mediacontent naar keuze, zoals films, weer te geven.
De draagbare BMW Touch Command wordt opgeladen via de handige snap-in adapter.

BMW GESTURE CONTROL.

Met BMW Gesture Control kunt u specifiek vastgelegde functies bedienen door middel van bepaalde bewegingen van uw hand. Eenvoudige gebaren zoals 'vegen' of 'wijzen' worden in het herkenningsgebied boven het voorste deel van de middenconsole herkend, waarna een functie wordt geactiveerd, zoals het aannemen of weigeren van een inkomend telefoongesprek, voortzetten of onderbreken van de navigatie alsook het opnemen en beëindigen van spraakopnames. Door draaibewegingen met de wijsvinger kan bovendien het geluidsvolume worden geregeld. BMW Gesture Control vormt een aanvulling op de bestaande bedieningssystemen, zoals de iDrive Touch Controller.
Als hulp worden de gebaren die u op dat moment voor bediening kunt gebruiken weergegeven in het Control Display. Daarnaast geeft het systeem direct hoor- en zichtbaar een reactie op herkende gebaren.

Comfort en ambiance.

Het nieuwe tijdperk van rijcomfort in de BMW 7 Serie.

 • BMW navigatiesysteem Professional met Touch Display

  Het BMW navigatiesysteem Professional overtuigt met zijn design en een functie-omvang van topniveau. Dit perfect in de BMW geïntegreerde navigatiesysteem is eenvoudig te bedienen dankzij het iDrive bedieningsconcept met iDrive Touch Controller en Touch Control Display. Het systeem omvat spraaksturing, de BMW radio Professional met DVD-speler en 20 GB geheugencapaciteit voor audiobestanden. Bovendien is hiermee gebruik van de optionele Navigation Assistant mogelijk. Een ingebouwd LCD-kleurendisplay van 10,25 inch met splitscreenfunctie (hoofd- en assistentievenster) garandeert dat alle informatie optimaal leesbaar is en overzichtelijk wordt gepresenteerd.
  Bij de bediening kunt u probleemloos wisselen tussen de diverse invoermogelijkheden: met de iDrive Touch Controller, waarop u via het aanrakingsgevoelige oppervlak adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift kunt invoeren, of via het Control Display met touchscreen-functie, de optionele BMW Gesture Control, de zeven voorkeuzetoetsen of via spraaksturing.
  In het kader van BMW ConnectedDrive actualiseert het systeem automatisch gedurende drie jaar tot vier keer per jaar het in uw navigatiesysteem aanwezige kaartenmateriaal voor Nederland.
   

REMOTE PARKING.

Met de functie Remote Parking heeft u de mogelijkheid om eerst comfortabel uit te stappen en daarna uw BMW voorwaarts te laten inparkeren in een smalle parkeerplek of garage. Ook kunt u de BMW via deze functie achterwaarts laten uitparkeren. U activeert de op afstand bediende parkeerfunctie buiten uw BMW met behulp van de BMW Display Key.

Het parkeren wordt van begin tot eind begeleid door de Park Distance Control (PDC), de Parking Assistant en de sensoren van Surround View. Voor het op afstand bediend inparkeren moet de BMW in het midden van en recht voor een parkeerplek of garage staan. Tijdens het inparkeren brengt u zo nodig de BMW gecontroleerd tot stilstand.

Na het inparkeren kunt u de motor met de sleutel uitschakelen en als u uw BMW komt ophalen ook weer starten. Bij op afstand bediend uitparkeren rijdt uw BMW zelfstandig uit de parkeerplek of garage.

BMW DISPLAY KEY.

Met de BMW Display Key kunt u de actuele status van uw BMW bekijken en via het geïntegreerde Touch Display diverse functies bedienen.
Zo kunt u de tijd, de hoeveelheid brandstof in de tank en de actuele actieradius, servicemeldingen en de status van de centrale vergrendeling, de zijruiten en het glazen schuif-/kanteldak aflezen. Daarnaast kunt u via de BMW Display Key de functies Remote Parking en interieurvoorverwarming (beide optioneel) bedienen.
De BMW Display Key kan draadloos (afhankelijk van de gekozen uitrusting) of met het meegeleverde USB-snoer worden opgeladen.

COMFORT TELEFOONVOORBEREIDING MET DRAADLOZE OPLAADMOGELIJKHEID.

De Comfort telefoonvoorbereiding met draadloze oplaadmogelijkheid omvat een dock met draadloze oplaadfunctie en een geïntegreerde alarmfunctie voor als u uw mobiele telefoon vergeet. Bovendien kunt u beschikken over twee volledig functionele USB-aansluitingen met elk tot twee ampère laadstroom waarmee u mobiele apparatuur snel kunt opladen. De WLAN Hotspot-voorbereiding maakt het betaalde gebruik van de service HotSpot Drive van Telekom mogelijk met LTE-standaard.

Een dakantenneverbinding zorgt voor een betere mobiele ontvangst, een tweede voor een betere handsfree-kwaliteit bij de bestuurder en de voorpassagier. Bovendien worden door de tweede microfoon op effectieve wijze storende geluiden vanaf de achterbank en de voorpassagiersstoel onderdrukt.

Via Bluetooth kunnen twee mobiele telefoons en een mobiele audiospeler tegelijk worden aangesloten. De telefoonvoorbereiding omvat daarnaast Bluetooth Office met toegang tot de agenda-, sms- en e-mail-functies van compatible smartphones.

ADAPTIVE MODE.

ADAPTIVE MODE.

Adaptive Mode is een intelligente en interactief werkende functie van de Driving Experience Control. De Adaptive Mode beïnvloedt het onderstelregelsysteem Dynamic Damper Control, de besturing en de Steptronic transmissie en past de instellingen permanent aan de actuele rijsituatie aan. In Adaptive Mode houdt het systeem rekening met allerlei indicatoren zoals kickdown, stuurbewegingen en Cruise Control, alsmede uw individuele rijstijl. Bovendien schakelt het systeem door de interactie met de real-time navigatie op tijd voor bochten naar de juiste versnelling. Behalve de Adaptive Mode kunt u ook de rijprogramma's SPORT, COMFORT of ECO PRO kiezen.

BLIJF OP DE HOOGTE.

Meld u aan voor de BMW 7 Serie nieuwsbrief.

Stel uw BMW samen.

Configureer de BMW van uw dromen.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂-EMISSIE.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

 • Het brandstofverbruik van de BMW 7 Serie varieert tussen de 5,3 en 6,4 l/100 km en de CO₂-emissie varieert tussen de 139 en 169 g/km. Data op basis van peildatum 01-06-2018.