DE BMW 7 SERIE. TWIN POWER TURBO MOTOREN.

KRACHT ALS PRODUCT VAN INGENIEURSKUNST.

Adembenemend vermogen, toonaangevende efficiency – in elke motor van de BMW 7 Serie komt de toewijding van de BMW EfficientDynamics ingenieurs tot uitdrukking. En als team functioneren zij al even indrukwekkend. De BMW 740e/Le iPerformance Sedan is representatief voor innovatieve, duurzame en krachtige aandrijfconcepten.

Lees meer

M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO 12-CILINDER BENZINEMOTOR.

De M Performance TwinPower Turbo 12-cilinder benzinemotor in de BMW M760Li xDrive en BMW M760Li xDrive Model V12 Excellence is een technisch meesterwerk. De uiterst gecultiveerde krachtbron zorgt voor uitgesproken rijplezier. Zijn ongeëvenaard rustige loop en soepele krachtontplooiing vormen een unieke belevenis voor bestuurder en passagiers.
De V12-motor combineert twee turbocompressoren met de traploze variabele nokkenasverstelling dubbele VANOS en High Precision Injection. Daarmee biedt de 12-cilinder in het toerentalbereik van 1.500 tot 5.000 toeren per minuut een overweldigend maximaal koppel van 800 Nm, samen met een maximaal vermogen van 448 kW (610 pk) bij 5.250 tot 6.000/min., en accelereert de BMW M760Li xDrive in slechts 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h. De brandstof wordt dankzij de High Precision Injection uiterst efficiënt benut, en de Auto Start Stop functie zorgt voor een verdere reductie van het brandstofverbruik door de motor automatisch uit te schakelen als de BMW even stilstaat. Dankzij deze innovatieve technologieën neemt de motor genoegen met gemiddeld 12,6 liter brandstof per 100 km bij een CO2-emissie van slechts 294 g/km.
De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel optimaal over voor- en achterwielen – voor extra tractie, rijdynamiek, spoorstabiliteit en rijveiligheid in vrijwel elke situatie op de weg.

BMW TWIN POWER TURBO BENZINEMOTOREN.

De nieuwste generatie van de BMW TwinPower Turbo benzinemotoren overtuigt door dynamische prestaties en een uitstekende reactiesnelheid – ook bij lage motortoerentallen. Tegelijk zijn ze efficiënter, met lagere emissie en betere prestaties dan hun voorgangers. De nieuwste brandstofinspuittingstechniek en de volledig variabele klepbediening inclusief dubbele VANOS, gecombineerd met de modernste turbotechnologie, vormen een mijlpaal in de ontwikkelingsstrategie van BMW EfficientDynamics. Het resultaat is een bijzonder efficiënte aandrijving, die de gerenommeerde performance van BMW motoren onderstreept. De BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor is meermaals onderscheiden met de Engine of the Year Award, en versterkt zo zijn wereldwijde reputatie wat betreft dynamische stroomvoorziening, extreem soepele draai-eigenschappen en indrukwekkende efficiency. De motoren uit de BMW EfficientDynamics familie onderscheiden zich door een zeer succesvol technologieconcept en worden in vrijwel alle benzineversies toegepast.

BMW TWIN POWER TURBO DIESELMOTOREN.

De nieuwste generatie BMW TwinPower Turbo dieselmotoren weerspiegelt de consequente toepassing van de kerngedachte van BMW EfficientDynamics: optimale waarden in zuinigheid, vermogensrendement en draai-eigenschappen combineren met laag brandstofverbruik. Wat betreft hun efficiency en dynamiek zijn ze boven iedere twijfel verheven. Daarbij doen de innovatieve BMW TwinPower Turbo dieselmotoren hun werk met bijzonder lage emissie en weinig wrijving. Dat garandeert maximaal rijplezier. De dieselmotoren in het BMW EfficientDynamics motorengamma met hun lichtgewicht aluminium constructie beschikken over turbocompressie met variabele turbinegeometrie. Common rail-inspuiting van de nieuwste generatie is verantwoordelijk voor de brandstofinspuiting.

BLIJF OP DE HOOGTE.

Meld u aan voor de BMW 7 Serie nieuwsbrief.

Stel uw BMW samen.

Configureer de BMW van uw dromen.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂-EMISSIE.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

  • Het brandstofverbruik van de BMW 7 Serie varieert tussen de 5,3 en 6,4 l/100 km en de CO₂-emissie varieert tussen de 139 en 169 g/km. Data op basis van peildatum 01-06-2018.