BMW i3

DE NIEUWE BMW i3. DESIGN.

Visionair vanuit elk perspectief.

DE NIEUWE BMW i3. DESIGN.

Visionair vanuit elk perspectief.

DE NIEUWE BMW i3. DESIGN.Visionair vanuit elk perspectief.

De BMW i3 volgt geen trend; hij geeft uitdrukking aan een zelfbewuste lifestyle. Vormgegeven in een progressieve vormtaal die helderheid en in het interieur loungekarakter uitstraalt. Uitgerust met een lichtheid die overtuigt met duurzame materialen en functionele details. Een auto met trendsettende individualiteit.

BMW i

TIJDGEEST, IN EEN MODERNE INTERPRETATIE.

RONDOM STIJLBEWUST.

Het exterieur van de BMW i3 straalt al op het eerste gezicht dynamiek uit. En bepaalt hiermee zijn stijl. Korte overhangen en de in twee kleuren gespoten oppervlakken staan model voor de moderne vormgeving. De karakteristieke Stream Flow van de samenvloeiende ramen maakt de verschijning compleet - en creëert optimaal zicht rondom.

MET INGEBOUWDE VRIJE RUIMTE.

Het unieke gevoel van ruimte van de BMW i3 wordt voelbaar met één blik op de geopende 'coach doors'. De open, uitnodigende constructie maakt het instappen en beladen eenvoudig en comfortabel - zonder de veiligheid uit het oog te verliezen, omdat de gesloten portieren de beschermende functie van de B-stijl overnemen.

FASCINEREND OP HET EERSTE GEZICHT.

De BMW i3 straalt een en al dynamiek uit. De standaard, U-vormige LED-koplampen flankeren het symbool van het merk: de gesloten nierengrille. Daaronder trekt de bumper met grote design-knipperlichten de voorzijde visueel in de breedte en verleent hem daarmee een zeer krachtige uitdrukking.

OP EN TOP SPORTIVITEIT.

De diffusorachtige achterbumper meet 40 millimeter meer dan bij de voorganger en domineert de breedte van de achterzijde. Op de verglaasde bagageklep bevinden zich de opschriften 'eDrive' en 'i3' die zo ver mogelijk naar buiten zijn geplaatst en de sportieve en stabiele stand nog eens extra onderstrepen. Kleuraccenten in BMW i Blau in het logo contrasteren met de karakteristieke Black Belt en leggen extra nadruk op de sportiviteit.

HET GROOTSTE EFFECT ZIT 'M IN DE DETAILS.

Geraffineerde accenten maken elke verschijning compleet. De BMW i3 laat dit zien in de puurste vorm. Voorbeelden van deze verfijnde details zijn de A-stijl en de dakstijlen in hoogglans zwart met een lijst in mat chroom. Ze benadrukken het innovatieve design van de auto en verlenen hem een zekere elegantie.

STRALENDE AANWEZIGHEID.

De zeer krachtige koplampen werken met LED-technologie voor dimlicht, grootlicht, parkeer- en dagrijverlichting en knipperlicht. De rijbaan wordt beter verlicht en objecten krijgen 's nachts nog meer contrast. De lichthoogteregeling gebeurt automatisch. Parkeer- en dagrijverlichting zijn geplaatst in U-Shape design. Het grootlicht zorgt voor een heldere en gelijkmatige verlichting van de rijbaan over een paar honderd meter.

VERANDEREN DE NACHT IN DE DAG.

De LED-achterlichten in het voor BMW i kenmerkende U-Shape design omvatten achterlicht, remlicht en knipperlicht. Deze lichtunits zorgen ook bij slecht zicht voor een goede zichtbaarheid en lopen vanaf de flanken van de carrosserie tot in de bagageklep. Achteruitrijlicht, mistachterlicht en reflectoren zijn links en rechts in de bumper geïntegreerd.

WENDBAARDER DOOR LICHT TE ZIJN.

Het carbondak van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) draagt als onderdeel van de intelligente lichtgewicht constructie van BMW bij aan een vermindering van het totaalgewicht en verlaagt het zwaartepunt van de auto. Dat leidt zowel tot een verbetering van wendbaarheid en dynamiek in bochten, als tot betere acceleratie- en remwaarden.

UNIEK KARAKTER MET VEEL FACETTEN.

Individualiteit laat zich op veel manieren uitdrukken. Bijvoorbeeld met de moderne kleurenwereld van de BMW i3, die zes heldere carrosseriekleuren omvat. Voor het eerst leverbaar: stijlvol Imperialblau en krachtig Melbourne Rot, beide met accent in Frozen Grey metallic. De bijpassende lichtmetalen wielen in 19 of 20 inch in verschillende designs versterken de progressieve uitstraling.

BLIKSEMSNEL. EN GELADEN MET EMOTIE.

   

ACTIERADIUS, OPLADEN EN EFFICIENCY.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW i nieuwsbrief.

Stel uw BMW samen.

Configureer de BMW van uw dromen.

Brochure en prijslijst.

Vraag vrijblijvend een brochure en prijslijst aan.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.

Brandstofverbruik en CO2-emissie.

 • Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (94 Ah):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 13,6-13,1
  Actieradius elektrisch in g/km (gemiddeld): 300–290
  Elektrische actieradius in de praktijk in km: tot 200

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3 (94 Ah) met Range Extender:
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 14-13
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 11,9-11,5
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0,6
  Actieradius elektrisch in g/km (gemiddeld): 235-225
  Elektrische actieradius in de praktijk in km: tot 180
  Totale elektrische actieradius in de praktijk in km: tot 330

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3s (94 Ah):
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 0
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 14,3
  Actieradius elektrisch in g/km (gemiddeld): 280
  Elektrische actieradius in de praktijk in km: tot 200

  Stroomverbruik en CO2-emissie voor de BMW i3s (94 Ah) met Range Extender:
  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 14
  Stroomverbruik in kWh/100 km (gemiddeld): 12,5
  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 0,7
  Actieradius elektrisch in g/km (gemiddeld): 220
  Elektrische actieradius in de praktijk in km: tot 180
  Totale elektrische actieradius in de praktijk in km: tot 330

  De hier vermelde waarden zijn voorlopig en nog niet officieel bevestigd. De waarden voor stroom-/brandstofverbruik en CO2-emissie zijn afhankelijk van de gekozen wiel-/bandenmaat.

  De waarden voor brandstofverbruik, CO2-emissie en stroomverbruik zijn afhankelijk van de gekozen uitrusting, bijvoorbeeld bredere wielen/banden. Waarden op basis van de ECE-testcyclus.

  De actieradius is afhankelijk van verschillende factoren, met name de persoonlijke rijstijl, routecondities, buitentemperatuur, gebruik van verwarming/airconditioning en preconditioning.

  Meer informatie over officiële energieverbruiks-, brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

  De laadsnelheid is afhankelijk van thuissituatie en het voertuig. Om met de optimale snelheid te laden dient het huis te beschikken over een 3 fase aansluiting van 3x16 Ampere die vrij en veilig beschikbaar is. Tevens dient de auto voorzien te zijn van een snellaadpakket. Zonder snellaadpakket is de maximale laadsnelheid 1x16 Ampere en dient rekening gehouden te worden met een verdrievoudiging van de laadtijd.