De eerste BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, driekwart vooraanzicht F92

THE M8

BMW M8 SERIE COUPÉ: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

THE M8BMW M8 SERIE COUPÉ: MODELLEN EN UITRUSTINGEN

BMW M850i xDRIVE, BMW M8 EN BMW M8 COMPETITION COUPÉ – UITRUSTING EN DETAILS.

Een indrukwekkende reeks uitrustingsmogelijkheden op het gebied van design, rijdynamiek en technische innovaties is leverbaar voor de BMW 8 Serie Coupé M modellen – alle ontworpen om het rijplezier op een nog hoger niveau te brengen. Deze indrukwekkende luxueuze sportauto’s staan tenslotte niet alleen voor ongebreidelde kracht als resultaat van technologische uitmuntendheid, maar bieden ook een luxueuze ambiance, eersteklas digitale diensten en innovatieve assistentiesystemen.

DE BMW 8 SERIE COUPÉ M MODELLEN

SNELLE HIGHLIGHTS: ULTIEME SPORTIVITEIT EN LUXE IN DRIE FASCINERENDE VORMEN

BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Maximale rijdynamiek en exclusiviteit
 • High-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor
 • M xDrive met actief M sperdifferentieel en 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic
 • Exclusieve designelementen en uitrusting
 • 460 kW (625 pk), 750 Nm, 0–100 km/h in 3,2 s
BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic F92.

BMW M8 COUPÉ

Rijdynamiek en luxe op het hoogste niveau
 • High-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor
 • M xDrive met actief M sperdifferentieel
 • 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic
 • 441 kW (600 pk), 750 Nm, 0–100 km/h in 3,3 s
BMW M8 Coupé in Frozen Dark Silver F92.

BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Krachtige prestaties met een luxueuze ambiance
 • M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor
 • 8-traps Steptronic Sport transmissie
 • BMW xDrive met M Sportdifferentieel
 • 390 kW (530 pk), 750 Nm, 0–100 km/h in 3,7 s
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic F92.
 • BMW M8 COMPETITION COUPÉ
 • BMW M8 COUPÉ
 • BMW M850i xDRIVE COUPÉ

BMW M8 COMPETITION EN BMW M8 COUPÉ

OVERZICHT: OP DE AUTOSPORT GEÏNSPIREERDE AANDRIJVINGS- EN ONDERSTELTECHNOLOGIE

Talrijke hoogontwikkelde aandrijvings- en onderstelcomponenten, geïnspireerd door de autosport, bieden nog betere prestaties, extra wendbaarheid en extra precisie – en daardoor meer met adrenaline geladen rijplezier.

BMW M8 Competition Coupé, high-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor F92.

High-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor.

State-of-the-art prestaties worden gegarandeerd door de nieuwste doorontwikkeling van de high-performance M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor. De hoogtoerige krachtbron ontwikkelt een vermogen van 460 kW (625 pk). De V8-motor met twee turbocompressoren maakt indruk met tussen de twee cilinderrijen geplaatste uitlaatspruitstukken en een optimale respons. De krachtbron is ook berekend op extreme belasting bij rijden op het circuit.
BMW M8 Competition Coupé met adaptief M onderstel F92.

Adaptief M onderstel.

Het adaptieve M onderstel maakt het mogelijk om de karakteristiek van de schokdempers aan te passen aan de actuele rijsituatie, en zo de rijdynamiek of juist het afrolcomfort te laten toenemen. Behalve de standaardinstelling COMFORT voor een hoge mate van rijcomfort is er de SPORT modus voor een steviger dempingskarakteristiek en SPORT+ voor bijvoorbeeld rijden op het circuit.
BMW M8 Competition Coupé met M xDrive F92.

M xDrive.

BMW M xDrive met actief M sperdifferentieel garandeert maximale tractie en rijdynamiek, zowel in het dagelijks gebruik als op het circuit. De M specifieke technologie combineert de wendbaarheid van achterwielaandrijving met de stabiliteit van vierwielaandrijving. De bestuurder heeft keuze uit de aandrijfvarianten 4WD, 4WD Sport en - in DSC-off-modus - 2WD.
BMW M8 Competition Coupé met 8-traps M Steptronic transmissie F92.

8-traps M Steptronic transmissie.

De 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic biedt een groot aantal schakelopties: van extreem sportief en dynamisch tot bijzonder comfortabel en nauwelijks merkbaar, of brandstofbesparend. De bestuurder kan handmatig schakelen met de transmissiehendel of de schakel-paddles aan het stuur, of het schakelen in de automatische modus aan de transmissie overlaten.
BMW M8 Competition Coupé met M Carbon keramische remmen F92.

M Carbon keramische remmen.

De optionele lichtgewicht M Carbon-keramische remmen passen de remkracht nog directer toe, zijn corrosievrij, nog hittebestendiger en minder slijtagegevoelig en dragen bij aan de gewichtsreductie. Dat heeft een positieve uitwerking op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Deze bijzondere technische uitrusting is aan de buitenzijde te herkennen aan de remklauwen in de kleur Gold matt met M logo. Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat bij het remmen geluiden hoorbaar zijn, in het bijzonder bij langdurige lage belasting of bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Deze constructiegerelateerde geluidsontwikkeling kan worden voorkomen door de remmen droog te remmen of door ze na een langere lage belasting weer sterk te belasten. Onder invloed van vocht en strooizout, bijvoorbeeld na een bezoek aan de wasstraat, nachtelijke condensatie of een rit door de regen, kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Deze verminderde remwerking kan door een grotere pedaaldruk worden gecompenseerd. Het geluid heeft geen invloed op de prestaties, veiligheid of fadingstabiliteit van de remmen.
BMW M8 Competition Coupé met M MODE F92.

M MODE.

Met de M MODE knop op de middenconsole kan de bestuurder de regelintensiteit van de bestuurdersassistentiesystemen instellen. De modus ROAD biedt de volledige functie-omvang van de elektronische assistentiesystemen. In de instelling SPORT waarschuwen de systemen alleen, maar grijpen niet in. Met TRACK kunnen de assistentiesystemen, bijvoorbeeld op het circuit, volledig gedeactiveerd worden. Afhankelijk van de gekozen modus ligt de focus van de displays op de in die modus meest relevante rijgegevens.
BMW M8 Competition Coupé met instelbare M remmen F92.

Instelbare M remmen.

Geïntegreerd remsysteem met precies pedaalgevoel en M specifieke instelbaarheid. Het nieuwe systeem brengt remactivatie, rembekrachtiger en de remcontrolefunctie samen in één compacte module. Ook geeft het de bestuurder twee pedaalgevoelinstellingen – de modi COMFORT en SPORT veranderen de benodigde druk op het rempedaal om de auto af te remmen.
BMW M8 Competition Coupé met M Sportuitlaatsysteem F92.

M Sportuitlaatsysteem.

Het M Sportuitlaatsysteem biedt een kenmerkende sound, die door middel van geïntegreerde kleppentechniek kan worden aangepast. Een nog krachtigere sound onderstreept de via de M Driving Dynamics toets selecteerbare rijprogramma's SPORT en SPORT+, terwijl in het op comfort gerichte programma subtiel sportieve klanken te horen zijn.

BMW M8 COMPETITION COUPÉ

M SPECIFIEKE DESIGNKENMERKEN VOOR EXTERIEUR EN INTERIEUR

Het design van de BMW M8 Competition Coupé zet een nieuwe maatstaf in het luxe-sportautosegment en is een krachtig voorbeeld van buitengewone prestaties. Perfect op elkaar afgestemde M designelementen in hoogglans zwart en kenmerkende componenten van het M Carbon exterieurpakket benadrukken het sportieve potentieel van deze buitengewone auto. Het dynamische karakter van het interieur wordt geaccentueerd door de exclusieve, M specifieke details van de BMW M8 Competition Coupé.

De BMW M8 Competition Coupé in Marina Bay Blau metallic, driekwart vooraanzicht rijdend F92.
BMW M8 Competition Coupé met M specifieke nierengrille F92.

M specifieke nierengrille.

De zwarte BMW nierengrille met omlijsting in Schwarzchrom en aanduiding 'M8' in hoogglans zwart onderstreept het nog sportievere karakter van de BMW M8 Competition.
BMW M8 Competition Coupé met spiegelkappen in Carbon F92.

Spiegelkappen in Schwarz.

De in hoogglans zwart uitgevoerde buitenspiegelkappen verlenen de BMW M8 Competition een bijzonder sportief karakter. In combinatie met het optionele M Carbon exterieurpakket zijn de spiegelkappen uitgevoerd in met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP).
BMW M8 Competition Coupé met M kieuwen in Carbon F92.

M kieuwen in Schwarz.

De M kieuwen in de voorste zijschermen zijn uitgevoerd in zwart, de geïntegreerde spijl met M8 embleem in Schwarzchrom. In combinatie met het optionele M Carbon exterieurpakket wordt hier met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) toegepast.
BMW M8 Competition Coupé met 20 inch lichtmetalen M wielen 813 M F92.

20 inch lichtmetalen M wielen 813 M.

Lichtmetalen M wielen in sterspaak styling 813 M, uitgevoerd in Bicolor Jet Black, hoogglans gefreesd, met bredere achterbanden, voor 9,5 J x 20 inch met bandenmaat 275/35 R 20, achter 10,5 J x 20 inch met bandenmaat 285/35 R 20.
BMW M8 Competition Coupé met M achterspoiler in Carbon F92.

M achterspoiler in Carbon.

De in hoogglans zwart uitgevoerde M achterspoiler accentueert het sportieve silhouet van de BMW M8 en reduceert bovendien merkbaar de ongewenste opwaartse kracht aan de achterzijde. In combinatie met het optionele M Carbon exterieurpakket is de M achterspoiler uitgevoerd in met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP).
M8 Competition badge van de BMW M8 Competition Coupé F92.

M8 Competition aanduiding.

De zwarte typeaanduiding 'M8 Competition' op de achterzijde verwijst naar het rijdynamische potentieel van deze BMW.
BMW M8 Competition Coupé met vollederuitrusting Merino/Alcantara F92.

Vollederuitrusting Merino/Alcantara.

Exclusief beschikbaar voor de BMW M8 Competition is de tweekleurige bekleding in volleder Merino Schwarz met contrast in Midrand Beige. Deze uitrusting wordt gecompleteerd met stoelwangen en delen van de middenconsole in Alcantara.
BMW M8 Competition Coupé, middenconsole met M8 Competition badge F92.

Competition badge.

Het voorste deel van de middenconsole is voorzien van een Competition badge, wat de sportieve ambiance in het interieur onderstreept en verwijst naar de buitengewone rijdynamische kwaliteiten van dit BMW M model.
M veiligheidsgordels in de BMW M8 Competition Coupé F92.

M veiligheidsgordels.

De M veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een verfijnd, ingeweven accent in de kenmerkende BMW M kleuren en onderstrepen de zeer hoogwaardige en sportieve ambiance in het interieur.
Instaplijst van de BMW M8 Competition Coupé met M8 Competition aanduiding F92.

Instaplijst met M8 Competition aanduiding.

De instaplijsten met het opschrift 'M8 Competition' verwelkomen bestuurder en voorpassagier bij het instappen. Het opschrift op de zwarte inzetten op de dorpels van beide portieren zorgt voor een bijzonder hoogwaardige, exclusieve uitstraling.
M transmissiehendel van de BMW M8 Competition Coupé F92.

M transmissiehendel.

De nieuw ontworpen M transmissiehendel onderscheidt zich door een M specifiek schakelpatroon en uitstekende bediening. In de handmatige modus 'S' kan kenmerkend voor M modellen met de transmissiehendel of de schakel-paddles aan het stuur worden geschakeld, in de modus 'D' verloopt het schakelen automatisch. De Drivelogic-schakelaar voor het selecteren van de drie schakelprogramma’s en de P-toets voor de parkeerblokkering zijn onder het M logo geplaatst.
M specifiek instrumentenpaneel van de BMW M8 Competition Coupé F92.

M specifiek instrumentenpaneel.

Het M specifieke instrumentenpaneel maakt het mogelijk om naast rijgegevens zoals snelheid en toerental ook aanvullende informatie voor bijzonder sportief rijden weer te geven. Wanneer de rijmodus TRACK voor circuitgebruik is geselecteerd, kunnen in het instrumentenpaneel bijvoorbeeld de turbodruk, de spanning en temperatuur van de banden en de G-krachten bij langs- en dwarsversnelling worden opgeroepen.
BMW M8 Coupé in Frozen Dark Silver, driekwart zijaanzicht voorkant F92.
BMW M8 Coupé in Frozen Dark Silver, driekwart zijaanzicht achterkant F92.
BMW M8 Coupé, cockpit met M stuur met leder bekleed met rode M1/M2-knoppen F92.
BMW M8 Coupé, interieur met M Sportstoelen in volleder Merino Taruma Braun F92.
BMW M8 Coupé, interieur met Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System F92.

BMW M8 COUPÉ DESIGNHIGHLIGHTS

Het design van de BMW M8 Coupé is een statement van pure sportiviteit, versmolten met onmiskenbare luxe. Kenmerkende M specifieke designelementen zoals de omlijsting van de nierengrille en het M Sportuitlaatsysteem in hoogglans chroom zorgen voor exclusieve exterieuraccenten. Bovendien verwijzen de grote luchtinlaten met spijlen en de frontsplitters in hoogglans zwart samen met de M buitenspiegels en de M achterspoiler – beide in carrosseriekleur – naar het grote prestatiepotentieel van de BMW M8 Coupé. De expressieve 20 inch lichtmetalen M wielen onderstrepen het dynamische karakter nog eens extra. Ook in het interieur is sportieve exclusiviteit tastbaar: de M Sportstoelen in leder Merino, het met leder beklede M stuurwiel en extravagante details als de sportieve interieurlijsten en de Alcantara hemelbekleding laten de inzittenden genieten van stijlvolle luxe.

BMW M8 Competition Coupé, luchtinlaten M Carbon exterieurpakket F92.
BMW M8 Competition Coupé, bumperinzet achter M Carbon exterieurpakket F92.
BMW M8 Competition Coupé, achterspoiler M Carbon exterieurpakket F92.
BMW M8 Competition Coupé met M Carbondak F92.

M CARBON EXTERIEURPAKKET

De hoogwaardige elementen van het M Carbon exterieurpakket onderstrepen de sportiviteit en het voor M modellen typerende atletische karakter van de BMW M8. Bij het M Carbon exterieurpakket zijn de luchtgeleiders aan weerszijden in de voorbumper (Air Curtains), de buitenspiegelkappen alsmede de achterspoiler uitgevoerd in met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP). Het pakket wordt afgerond met een diffusorinzet in Carbon aan de achterzijde. Alle exterieurelementen zijn ontworpen met oog voor detail, zodat een harmonieus totaalbeeld met een sportieve noot ontstaat. De componenten in met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) zijn lichter dan vergelijkbare standaardonderdelen.

BMW Individual M8 Coupé in BMW Individual Dravitgrau metallic, driekwart vooraanzicht F92.
BMW Individual M8 Coupé in BMW Individual Brilliantweiß metallic, driekwart vooraanzicht F92.
BMW Individual M8 Coupé in BMW Individual Aventurinrot metallic, driekwart vooraanzicht F92.
BMW Individual M8 Coupé in BMW Individual Frozen Dark Silver metallic, driekwart vooraanzicht F92.
BMW Individual M8 Coupé, M Sportstoelen in volleder Merino | Silverstome met M8 badge F92.
BMW Individual M8 Coupé, interieur met volleder Merino | Silverstone en BMW Individual interieurlijsten Pianolack Schwarz F92.
BMW M8 Competition Coupé, interieur in volleder Merino | Schwarz en BMW Individual interieurlijsten Pianolack Schwarz F92.

BMW INDIVIDUAL.

De BMW M8 Coupé is een krachtige uitdrukking van uw persoonlijkheid. De exclusieve uitrustingsmogelijkheden van BMW Individual accentueren het unieke karakter van deze luxueuze sportauto. Kies uit een reeks unieke lakkleuren die de exclusiviteit op briljante wijze benadrukken, zoals het hier getoonde Dravitgrau metallic, Aventurinrot metallic, Frozen Brilliant White of Frozen Dark Silver metallic. Een aura van elegante exclusiviteit wordt overgebracht door met de hand gestikte sportstoelen met subtiel contrasterende naden, gepresenteerd in de hoogste kwaliteit Merino lederuitrusting. Bijvoorbeeld de vollederuitrusting Merino Schwarz, Merino Silverstone Weiß of Merino Elfenbeinweiß/Nachtblau – alle gestikt in verfijnd honingraatdesign. Exclusieve BMW Individual interieurlijsten, zoals hier afgebeeld in Pianolack Schwarz, en de BMW Individual hemelbekleding in Alcantara, in de kleur Schwarz, Anthrazit of Nachtblau, vervolmaken de sportief-luxueuze ambiance.

BMW M850i xDRIVE COUPÉ

GESELECTEERDE DESIGN- EN RIJDYNAMISCHE KENMERKEN VAN DE BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Het progressieve exterieurdesign van de BMW M850i xDrive Coupé fascineert met een dynamische verschijning met kenmerkende designelementen in Cerium Grey. Deze exclusieve indruk wordt doorgezet in het interieur met een sportieve ambiance, om zo te voldoen aan de hoogste maatstaven van luxe. Een overweldigend sportieve en comfortabele rijervaring is mogelijk dankzij de high-performance aandrijvings- en onderstelcomponenten, waarmee op iedere weg met adrenaline geladen rijplezier gegarandeerd is.

BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic rijdend, driekwart vooraanzicht F92.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, spiegelkap in Galvanik Cerium Grey F92.

BMW M850i exterieurelementen.

Exterieurelementen zoals spiegelkappen, aanduidingen, uitlaateindpijpen, inleg van de Air Breather, omlijsting en spijlen van de nierengrille in Galvanik Cerium Grey of optioneel in hoogglans chroom bieden een fraai contrast met de carrosseriekleur. Ze passen harmonieus in het dynamische verschijningsbeeld en benadrukken het sportieve karakter van de auto.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic, 20 inch lichtmetalen M wielen in Y-spaak styling 728 M Bicolor Ceriumgrau F92.

20 inch lichtmetalen M wielen.

Lichtmetalen M wielen in sterspaak styling 728 M, uitgevoerd in Bicolor Ceriumgrau, hoogglans gefreesd, met sportbanden en bredere achterbanden, voor 8 J x 20 inch met bandenmaat 245/35 R 20, achter 9 J x 20 inch met bandenmaat 275/30 R 20.
BMW M850i xDrive Coupé in Barcelona Blau metallic met M Aerodynamicapakket, luchtinlaten F92.

M Aerodynamicapakket.

Het M Aerodynamicapakket met de speciaal door BMW M ontworpen voorbumper, achterbumper en dorpelverbreders straalt pure dynamiek uit en onderstreept het sportieve karakter van de BMW. De elementen zijn uitgevoerd in carrosseriekleur met achter een inleg in Dark Shadow metallic.
Cockpit van de BMW M850i xDrive Coupé met M stuur met leder bekleed F92.

Met leder bekleed M stuur.

Het met leder beklede multifunctionele M stuur met geïntegreerde bestuurdersairbag is uitgevoerd in 3-spaaks styling. Met een stuurwielrand in leder Walknappa Schwarz met zwart stiksel en extra profilering voor de duimen, ligt het perfect in de handen en zorgt het voor een sportief-direct stuurgevoel. Via de geintegreerde toetsen kan de bestuurder tal van autofuncties bedienen zonder de handen van het stuur te hoeven nemen. Een geïntegreerd M logo verwijst naar het sportieve karakter van de BMW.
BMW M850i xDrive, interieur, detailopname transmissiehendel met ‘CraftedClarity’ glasapplicatie F92.

‘CraftedClarity’ glasapplicatie.

De exclusieve ‘CraftedClarity’ glasapplicatie biedt met de hand vervaardigde glaselementen op de transmissiehendel, volumeregelaar, iDrive Controller en start-/stopknop, die het interieur zichtbaar en voelbaar opwaarderen.
Instaplijst van de BMW M850i xDrive Coupé met ‘M850i’ aanduiding F92.

Instaplijst met aanduiding ’M850i’.

De instaplijsten met verlicht opschrift ’M850i’ en een verwijzing naar de Carbon Core benadrukken het sportief-elegante karakter van de auto. De stijlvolle aluminium inleg met matte afwerking vergroot bij geopend portier de voorpret op de aanstaande rijbeleving.
BMW M850i xDrive Coupé met uitlaateindpijpen links en rechts F92.

Uitlaateindpijpen aan weerszijden.

Zowel links als rechts zijn twee in chroom uitgevoerde uitlaateindpijpen in de achterbumper geïntegreerd en uitgevoerd met een ruitvormig sierstuk in Cerium Grey.
M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor van de BMW M850i xDrive Coupé F92.

M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor

De M TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor combineert twee turbocompressoren met de volledig variabele Valvetronic klepregeling en de directe benzine-inspuiting High-Precision Injection. Hij levert een maximaal vermogen van 390 kW (530 pk) en een maximaal koppel van 750 Nm. Beide turbocompressoren zijn compact tussen de cilinderbanken geplaatst.
BMW M850i xDrive Coupé met adaptief sportonderstel F92.

Adaptief sportonderstel.

Het adaptieve sportonderstel maakt het mogelijk om de karakteristiek van de schokdempers aan te passen aan de actuele rijsituatie, en zo de rijdynamiek of juist het afrolcomfort te laten toenemen. Behalve de standaardinstelling COMFORT voor een hoge mate van rijcomfort is er de SPORT modus voor een steviger dempingskarakteristiek.
BMW M850i xDrive Coupé met intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive F92.

BMW xDrive.

De intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht traploos en variabel optimaal over voor- en achterwielen – voor extra tractie, rijdynamiek en veiligheid in elke situatie op de weg. Aangestuurd door een innovatief elektronisch management dat de zijwaartse krachten van de auto met behulp van regelfuncties omzet in tractie voor maximale sportieve rijdynamiek.
BMW M850i xDrive Coupé met M sportremmen F92.

M sportremmen.

Passend bij zijn hoge rijdynamische potentieel beschikt de BMW M850i xDrive over high-performance M sportremmen, die ook bij zeer sportief rijden en bij nat wegdek altijd voor een optimale vertraging zorgen. De exclusieve in blauw uitgevoerde vaste remklauwen met M aanduiding springen in het oog. De voorste remklauwen zijn elk uitgevoerd met vier zuigers, de remklauwen achter elk met een enkele zuiger. De extra grote remschijven zijn inwendig geventileerd en zorgen voor buitengewone remprestaties.
BMW M850i xDrive Coupé met M Sportuitlaatsysteem F92.

M Sportuitlaatsysteem.

Het M Sportuitlaatsysteem met twee elektronisch aangestuurde uitlaatkleppen biedt een krachtig en sportief geluid dat naar wens van de bestuurder aangepast kan worden. Dit maakt van elke rit een zinnenprikkelende geluidservaring, zowel tijdens het cruisen als bij sportief rijden.
BMW M850i xDrive Coupé met M Sportdifferentieel F92.

M Sportdifferentieel.

Het M Sportdifferentieel optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge bochtsnelheden en op ongelijkmatige ondergrond. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch geregelde lamellenkoppeling die toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert.
BMW M850i xDrive Coupé met Integral Active Steering F92.

Integral Active Steering.

De Integral Active Steering combineert meesturende achterwielen met een variabele stuuroverbrenging op de vooras. Bij rijsnelheden tot circa 60 km/h sturen de achterwielen tegengesteld aan de voorwielen. Dit verkleint de draaicirkel en vergroot de wendbaarheid en de dynamiek van de auto. Bij rijsnelheden vanaf circa 60 km/h sturen de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen. Daardoor neemt zowel de rijstabiliteit als het comfort toe, met name bij snel en plotseling wisselen van rijstrook.

BMW 8 SERIE COUPÉ M MODELLEN.

BESTUURDERSASSISTENTIE EN CONNECTIVITEIT

Focus op het belangrijkste: met innovative bestuurdersassistentiesystemen en comfortabele functies in de connected cockpit zijn de BMW 8 Serie M modellen state-of-the-art – voor hedendaagse mobiliteit van het hoogste niveau.

BMW 8 Serie Coupé M modellen met Parking Assistant Plus F92.

Parking Assistant Plus.

De uitrusting Parking Assistant Plus maakt het eenvoudiger om de BMW te parkeren en te manoeuvreren. Het pakket omvat onder meer het systeem Surround View met Top View, Panorama View en Remote 3D View, een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active Park Distance Control, de Parking Assistant met geleiding in lengte- en dwarsrichting, alsmede de Reversing Assistant (achteruitrijassistent).
BMW 8 Serie Coupé M modellen met Driving Assistant Professional F92.

Driving Assistant Professional.

De uitrusting Driving Assistant Professional biedt optimaal comfort en maximale veiligheid in veel kritieke of monotone verkeerssituaties: met Steering & Lane Control Assistant inclusief assistentie bij smalle rijstroken, Emergency Stop Assistant, Local Hazard Preview, Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen en andere veiligheidsfuncties.
BMW 8 Serie Coupé M modellen met BMW Intelligent Personal Assistant F92.

BMW Intelligent Personal Assistant.

“Hey BMW, wie ben jij?” Zou het niet geweldig zijn als uw BMW ook uw persoonlijke assistent zou zijn? Via de BMW Intelligent Personal Assistant communiceert u met uw BMW. Hij kent u, leert steeds bij en assisteert in uiteenlopende situaties. U kunt hem ook een persoonlijk activeringscommando geven. Hij kan u alles uitleggen over de auto en helpt u om uw BMW beter te leren kennen.
BMW 8 Serie Coupé M modellen met M specifiek Head-Up Display F92.

M specifiek Head-Up Display.

Het M specifieke Head-Up Display met configureerbare weergaven maakt het bij sportief rijden mogelijk om relevante informatie, zoals de toerenteller met rood gemarkeerd maximum, Shift Lights en weergave van de geselecteerde versnelling, in het middelpunt van het gezichtsveld van de bestuurder te plaatsen. * Uitsluitend leverbaar voor de BMW M8 Competition Coupé en BMW M8 Coupé.
BMW 8 Serie Coupé M modellen met BMW Live Cockpit Professional F92.

BMW Live Cockpit Professional.

De uitrusting BMW Live Cockpit Professional inclusief navigatiefunctie omvat een geavanceerd weergave- en bedieningsconcept, bestaande uit een via aanraking bedienbaar, hoge-resolutie Touch Control Display van 10,25 inch, een 12,3 inch groot multifunctioneel digitaal instrumentenpaneel en een M specifiek Head-Up Display.
BMW 8 Serie Coupé M modellen met Remote Software Upgrade F92.

Remote Software Upgrade.

Uw BMW up-to-date houden met de nieuwste software? Met Remote Software Upgrade is de software van uw BMW altijd actueel, zonder dat u daarvoor de BMW Service Partner moet bezoeken. De upgrades worden 'over the air' geïnstalleerd, zoals u dat kent van de smartphone. Zo kunnen ook nieuwe functies in de BMW beschikbaar gemaakt worden.
BMW M8 COUPÉ TECHNISCHE GEGEVENS F92

BMW M8 COUPÉ TECHNISCHE GEGEVENS

Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW M8 Coupé varieert tussen de 11,1 en 11,1 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 252 en 253 g/km. Data op basis van peildatum 01-07-2020.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.