DE BMW M2 COUPÉ. ASSISTENTIESYSTEMEN.

ONZICHTBARE BIJRIJDERS.

In een M model draait alles om puur rijplezier. Al het andere kunt u gerust delegeren. Intelligente systemen zoals Driving Assistant en Lane Departure Warning herkennen mogelijke gevaren. Met BMW navigatiesysteem Professional vindt u ook buiten het circuit moeiteloos de weg. BMW Selective Beam zorgt met perfecte verlichting van de weg voor aanvullende veiligheid. En met de achteruitrijcamera kunt u nog eenvoudiger parkeren en manoeuvreren.

BMW NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL.

Het BMW navigatiesysteem Professional overtuigt met zijn design en een functie-omvang van topniveau. Dit perfect in de BMW geïntegreerde navigatiesysteem is eenvoudig te bedienen dankzij het iDrive bedieningsconcept en de iDrive Touch Controller. Het systeem omvat spraaksturing, de BMW radio Professional met DVD-speler en 20 GB geheugen voor audiobestanden. Bovendien is hiermee gebruik van de optionele Real Time Traffic Information (RTTI) mogelijk. Een ingebouwd LCD-kleurendisplay van 8,8 inch met splitscreenfunctie (hoofd- en assistentievenster) garandeert dat alle informatie optimaal leesbaar is en overzichtelijk wordt gepresenteerd.

 • iDrive Touch Controller

  De bediening gaat intuïtief via de iDrive Touch Controller met een aanrakingsgevoelig oppervlak, waarop adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift zijn in te voeren, of via de Direct Access-toetsen, de voorkeuzetoetsen of de spraaksturing. De kaartweergave in 3D, ook met satellietbeelden als kaartachtergrond en geselecteerde bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave, maakt de navigatie tot een fascinerende visuele ervaring.  

 • Automatische kaarten-update

  Kaarten-updates zijn drie jaar lang kosteloos verkrijgbaar via uw BMW dealer. Het navigatiesysteem actualiseert de eerste drie jaar gratis tot vier keer per jaar automatisch het kaartenmateriaal voor Nederland – een service van BMW ConnectedDrive.

DRIVING ASSISTANT.

De uitrusting Driving Assistant combineert de met camera's werkende systemen Lane Departure Warning en Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie.

Lane Departure Warning.

De Lane Departure Warning herkent rijbaanmarkeringen en waarschuwt met een trilling in het stuur als de bestuurder bij snelheden vanaf ca. 70 km/h de rijstrook ongewild dreigt te verlaten. Met geactiveerde richtingaanwijzer, dus bij het gewenst wisselen van rijbaan, blijft deze waarschuwing achterwege.

Collision Warning.

Terwijl de Collision Warning met City-remfunctie voertuigen herkent, reageert de Pedestrian Warning met City-remfunctie op voetgangers. Remt een voorligger sterk af, dan reageert uw BMW bij geactiveerde botswaarschuwing onmiddellijk. Allereerst verschijnt een knipperend waarschuwingssymbool en klinkt een geluidssignaal. Vervolgens grijpt het systeem tot een snelheid van 60 km/h uiteindelijk in door automatisch licht af te remmen.

Pedestrian Warning.

Bij Pedestrian Warning, dat is geactiveerd bij snelheden van 10 tot 60 km/h, wordt bij acuut gevaar een enkelvoudige waarschuwing gegeven. Waarschuwt het systeem voor een dreigende aanrijding, dan worden op hetzelfde moment de remmen ‘op scherp gezet’ om sneller te kunnen reageren. In een noodgeval grijpt het systeem in door automatisch te remmen. De werking van het systeem kan in het donker en bij mist beperkt zijn.

ACHTERUITRIJCAMERA.

ACHTERUITRIJCAMERA.

Met de achteruitrijcamera heeft de bestuurder via het Control Display bij inparkeren en manoeuvreren zicht op het gebied achter de BMW. De achteruitrijcamera biedt beter overzicht bij het achteruitrijden in parkeersituaties en bij een snelheid van minder dan 15 km/h.

De in het Control Display zichtbare koerslijnen en gekleurde obstakelmarkeringen tonen de bestuurder of de gewenste parkeerplek ruim genoeg is en ondersteunen zo bij het inparkeren. Bij volledige stuuruitslag verschijnen rode draaicirkellijnen en groene koerslijnen die zich aanpassen aan de stuurbeweging.

De achteruitrijcamera schakelt automatisch uit na tien meter of bij een rijsnelheid van meer dan 15 km/h.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

Met BMW Selective Beam worden nachtelijke ritten voor de bestuurder nog aangenamer en veiliger. Deze uitrusting biedt optimaal zicht in het donker zonder andere bestuurders te verblinden. Als het systeem andere weggebruikers registreert, schermt deze de lichtbundel gericht af.

Brochure en prijslijst.

Een brochure en prijslijst aanvragen kan voor BMW M modellen alleen telefonisch.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIE.

 • Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW M2 Coupé:

  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 8,5 tot 7,9

  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 199 tot 185

  Meer informatie over officiële brandstof- en stroomverbruikswaarden,
  evenals de CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk
  gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW.
  Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is
  kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

 • Waarden op basis van de ECE-testcyclus, afhankelijk van de gekozen bandenmaat. De afgebeelde modellen zijn voorzien van extra-uitrustingen.

  Meer informatie over officiële energieverbruiks-, brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

  De gegevens hebben geen betrekking op een specifiek exemplaar en maken geen deel uit van het aanbod, maar dienen ter vergelijking van de verschillende modellen onderling. CO2-emissie die ontstaat bij het produceren en leveren van de brandstof of andere energiedragers, wordt bij het bepalen van de CO2-emissie overeenkomstig Richtlijn 1999/94/EG buiten beschouwing gelaten.