DE BMW M2 COUPÉ. COMFORT EN VEILIGHEID.

COMPROMISLOOS.

Bij actieve en passieve veiligheid is geen plaats voor compromissen. De BMW M2 Coupé is met tal van technologieën op alle uitdagingen voorbereid. Tegelijkertijd maakt de M typerende centraalstelling van de bestuurder razendsnelle reacties en een hoog comfortniveau mogelijk – zowel op het racecircuit als in het dagelijks verkeer. En met de op uw wensen afgestemde pakketten van BMW Service Inclusive blijft uw BMW M2 Coupé altijd in topconditie.

DE BESTUURDER STAAT CENTRAAL BIJ M.

Het ergonomische concept van de M modellen omvat een exclusieve cockpit met de voor M kenmerkende centraalstelling van de bestuurder. Daarin is elk bedieningselement consequent op de bestuurder afgestemd. Net als in de autosport staat de intuïtieve, absolute controle over de BMW voorop, samen met de kortste reactietijden.

 

Cockpit-gevoel, perfecte ergonomische zithouding, kneepad, alle voor de rijdynamiek relevante bedieningselementen onder handbereik, M transmissiehendel en M specifieke instrumentencombinatie: de centrale bestanddelen van de sportief-ergonomische centraalstelling van de bestuurder. Op het met leder beklede M stuur bevinden zich uit de autosport afkomstige schakel-paddles voor snel en comfortabel schakelen.

 

Comfort-, communicatie- en entertainmentfuncties zoals airconditioning, navigatie en radio worden rechts van de bestuurder geregeld, zodat ze ook voor de voorpassagier bereikbaar zijn. Zo kan de bestuurder zich concentreren op wat werkelijk belangrijk is – ultiem rijplezier.

PASSIEVE VEILIGHEID.

Een pakket intelligente veiligheidsmaatregelen zorgt er bij elk BMW model voor dat de gevolgen van een ongeval gericht worden geminimaliseerd en geeft u het goede gevoel, altijd optimaal beschermd te zijn. Sterk belastbare, royaal bemeten dragerstructuren en de intelligente toepassing van meerfasenstaal van de hoogste treksterkte zorgen bij een laag gewicht voor maximale stevigheid van de veiligheidskooi.

 

Botsenergie wordt om het inzittendencompartiment heen naar andere delen van de carrosserie geleid, zoals bodemgroep, flanken, schutbord en dak, en geabsorbeerd door kreukelzones aan voor- en achterzijde. Bij een aanrijding tegen de flank bieden verstevigde structuren in B-stijlen en dorpels, zeer sterke dwarsdragers in het portiergebied evenals stabiele dwarsdragers in de stoelen bescherming.

 

Aan de voorzijde bevinden zich diverse systemen ter bescherming van voetgangers. Tussen de bumper en de bumperdrager is een schokdemper ingebouwd, die in geval van een ongeval het beenletselrisico vermindert. Bovendien is de motorkap voorzien van vervormende elementen die botsenergie afbouwen en als kreukelzone dienen.

BMW SERVICE INCLUSIVE.

Met BMW Service Inclusive hoeft u zich gedurende een door u bepaalde periode geen zorgen te maken over de kosten voor service en onderhoud. Want al deze diensten zijn inbegrepen in dit servicepakket, inclusief de daarbij benodigde originele BMW onderdelen. En dat niet alleen in uw eigen land, maar wereldwijd bij alle deelnemende BMW dealers en bij erkende BMW Service Partners. En mocht u uw BMW ooit eens verkopen, dan gaat het BMW Service Inclusive pakket automatisch over op de volgende eigenaar, wat de occasionwaarde van uw auto verhoogt. De omvang van het BMW Service Inclusive pakket bepaalt u zelf.

 

Met BMW Service Inclusive kunt u in een keer al het voorgeschreven onderhoud voordelig inkopen, zoals motorolie en oliefilter vervangen en bijvullen, onderhoud aan en vervanging van lucht-, micro- en brandstoffilters, bougies en remvloeistof, autocheck en alle belangrijke service- en onderhoudswerkzaamheden volgens BMW voorschriften.

 

Kiest u een BMW Service Inclusive Plus pakket, dan heeft u naast de diensten van BMW Service Inclusive ook recht op de volgende reparaties van slijtagedelen: vervangen van de remvoering/-schijven voor en achter, vervangen van de koppeling (indien nodig) evenals het vervangen van de ruitenwisserbladen (indien nodig, tegelijk met de motorolieservice). BMW Service Inclusive is verkrijgbaar met looptijden van 3 jaar en 40.000 kilometer tot 10 jaar en 200.000 kilometer.

Brochure en prijslijst.

Een brochure en prijslijst aanvragen kan voor BMW M modellen alleen telefonisch.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO2-EMISSIE.

 • Brandstofverbruik en CO2-emissie voor de BMW M2 Coupé:

  Brandstofverbruik in l/100 km (gemiddeld): 8,5 tot 7,9

  CO2-emissie in g/km (gemiddeld): 199 tot 185

  Meer informatie over officiële brandstof- en stroomverbruikswaarden,
  evenals de CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk
  gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW.
  Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is
  kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

 • Waarden op basis van de ECE-testcyclus, afhankelijk van de gekozen bandenmaat. De afgebeelde modellen zijn voorzien van extra-uitrustingen.

  Meer informatie over officiële energieverbruiks-, brandstofverbruiks- en CO2-emissiewaarden van nieuwe auto's vindt u overzichtelijk gerangschikt in het Brandstofverbruiksboekje, dat wordt uitgegeven door de RDW. Dit boekje is te downloaden van de website van de RDW – www.rdw.nl – en is kosteloos verkrijgbaar bij elke BMW dealer.

  De gegevens hebben geen betrekking op een specifiek exemplaar en maken geen deel uit van het aanbod, maar dienen ter vergelijking van de verschillende modellen onderling. CO2-emissie die ontstaat bij het produceren en leveren van de brandstof of andere energiedragers, wordt bij het bepalen van de CO2-emissie overeenkomstig Richtlijn 1999/94/EG buiten beschouwing gelaten.