BMW M4 CS

DE BMW M4 CS.

ADRENALINE MET 4 ZITPLAATSEN.

  • Bekijk video

DE BMW M4 CS.

ADRENALINE MET 4 ZITPLAATSEN.

De BMW M4 CS.ADRENALINE MET 4 ZITPLAATSEN.
  • Bekijk video
BMW M

Acceleratie 0-100 km/h in s

3,9*

Vermogen in kW (pk)

338 (460)/6.250*

Verbruik in l/100 km, gemiddeld

8,4*

CO2-emissie in g/km, gemiddeld

197*

De nieuwe, exclusieve BMW M4 CS zet als speciale editie van BMW M GmbH een lange traditie van high performance modellen voort, die begon met de legendarische BMW M3 Evolution uit de modelserie E30. Ook de jongste editie is slechts in een gelimiteerde oplage beschikbaar: de BMW M4 CS verenigt de ultrasportieve genen van de BMW M4 GTS met de praktische eigenschappen van de vierzits BMW M4 Coupé. Mede dankzij innovatieve M technologieën en efficiënte carbon lichtgewichtcomponenten rondt deze topatleet de roemruchte Nordschleife van de Nürburgring in een verbluffende 7:38 minuten – waarbij de kwaliteiten als dagelijks te gebruiken auto niet in het gedrang komen. High performance van het circuit. Voor de openbare weg.

Het brandstofverbruik van de BMW M4 Coupé varieert tussen 8,3 en 9,1 l/100 km en de CO₂-emissie varieert tussen 194 en 209 g/km. Data op basis van peildatum 01-03-2018.

Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO₂-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens en in de BMW Configurator op deze website. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

OPWINDEND DESIGN. ADEMBENEMENDE RIJEIGENSCHAPPEN.

Pure dynamiek.

De markante voorzijde ademt met zijn lage M nierengrille met zwart gelakte spijlen en karakteristieke dubbele LED-koplampen compromisloze sportiviteit. De in drieën gedeelde voorbumper met de grote luchtinlaten benadrukt de dynamiek en zorgt voor efficiënte koeling van de 6-cilinder-in-lijn high performance krachtbron alsmede de M Compound-remmen of de optionele M Carbon-keramische remmen**. De nieuwe modelspecifieke frontsplitter van licht, zichtbaar carbon is ook toegelaten voor de openbare weg en reduceert de opwaartse krachten aan de vooras, voor een nogmaals toegenomen rijdynamiek.

** Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat situatie- en gebruiksafhankelijke werkingsgeluiden hoorbaar zijn, met name bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Onder invloed van vocht en strooizout kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Dit is waarneembaar als een kortstondig verminderde remwerking, wat zo nodig door grotere pedaaldruk te compenseren is.
Lees meer

Drijvende kracht.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van de BMW M4 CS maakt rijprestaties van het formaat supersportwagen mogelijk. Met 460 pk en een koppel van 600 Nm katapulteert de high performance krachtbron het extreem sportieve M model in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h en indien gewenst naar een begrensde topsnelheid van 280 km/h.

Lees meer

Atletische bouw dankzij lichtgewicht constructie.

Innovatieve lichtgewicht componenten kenmerken de atletische lijnvoering van de BMW M4 CS. De ook bij de BMW M4 GTS toegepaste, uit CFRP vervaardigde motorkap is nog eens 25 procent lichter dan de al in gewicht geoptimaliseerde aluminium motorkap van de BMW M4 Coupé. Het in het midden iets verlaagde CFRP-dak bespaart zes kilogram in vergelijking met een metalen dak en verlaagt bovendien het zwaartepunt, wat bijdraagt aan de uitmuntende wendbaarheid. De eveneens in carbon uitgevoerde Gurney flap op de bagageklep reduceert de opwaartse krachten aan de achteras nog eens duidelijk ten opzichte van de BMW M4 met Competition Package.
Lees meer

Met alle vier wielen stevig op de grond.

De voor de BMW M4 CS nieuw ontwikkelde tienspaaks lichtmetalen wielen in de kleur Orbit Grey zijn geïnspireerd op het design van de succesvolle M4 racer uit de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). De in smeedtechniek uitgevoerde, qua gewicht geoptimaliseerde wielen zijn standaard voorzien van Michelin Pilot Sport Cup 2 banden, voor in de maat 265/35 R 19 en achter in 285/30 R 20. Voor nog praktischer gebruikseigenschappen zijn naar wens ook Michelin sportbanden met meer profiel leverbaar.
Lees meer

Karakteristieke achterzijde.

De gespierde achterzijde van de BMW M4 CS wordt gekenmerkt door de Gurney flap uit zichtbaar carbon, die de opwaartse krachten aan de achteras reduceert en daardoor de rijeigenschappen in het bijzonder bij hogere snelheden optimaliseert. De M diffusor uit met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) zorgt voor een krachtige afsluiting van de achterzijde. De in roestvrijstaal uitgevoerde dubbele M eindpijpen van het tweekanaals sportuitlaatsysteem van de BMW M4 CS dragen het M logo. De L-vormige achterlichten zijn evenals bij de BMW M4 GTS uitgevoerd in vooruitstrevende OLED-techniek en fascineren met hun dynamische verlichtingsdesign met 3D-effect.
Lees meer

DOOR EN DOOR SPORTIEF.

Ook in het interieur overtuigt de BMW M4 CS met sportieve exclusiviteit. En dat al voor het instappen – door hoogwaardige aluminium dorpellijsten met opschrift M4 CS. Centraal in de op de bestuurder afgestemde cockpit staat het met leder beklede M stuur. Optioneel is het met alcantara beklede M stuur met exclusief antracietkleurig alcantara en blauw-rood M stiksel inclusief 12 uur-markering beschikbaar, dat maximale grip in alle rijsituaties garandeert. Het biedt optimaal zicht op de ronde instrumenten in M kenmerkend design. De hoogwaardige, met alcantara beklede interieurlijsten zijn voorzien van een exclusief "CS" opschrift.

De eveneens in de BMW M4 Coupé met Competition Package toegepaste lichtgewicht M sportstoelen zijn in de BMW M4 CS met leder Merino en alcantara bekleed. Ze zorgen ook bij forse rijstijl op het racecircuit voor perfecte zijdelingse steun en bieden bovendien uitmuntend comfort op de lange afstand. Daarnaast wordt het interieur van de BMW M4 CS gekenmerkt door diverse andere innovatieve lichtgewicht componenten. De in gewicht geoptimaliseerde middenconsole weegt circa 30 procent minder dan het standaard exemplaar in de BMW M4 en is bekleed met alcantara, met contraststiksel in Dunkelgrau. De sterk in gewicht gereduceerde portier- en zijpaneelbekledingen en de puristische portierlussen met M striping ronden de sportieve ambiance in dit speciale M model op karakteristieke wijze af.

SCHITTEREND HIGHLIGHT INBEGREPEN.

OLED-verlichtingsdesign.

 

De achterlichten van de BMW M4 CS beschikken over vooruitstrevende lichttechniek met organische lichtdiodes (OLED), die het licht vlak en extreem homogeen afgeven. Met hun dynamische 3D lichtanimatie benadrukken de achterlichten de breedte van de achterzijde, laten de sportcoupé nog markanter en krachtiger ogen en maken hem zowel overdag als ’s nachts zeer herkenbaar.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂ -EMISSIE.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW M4 Coupé varieert tussen 9,3 en 10 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen 213 en 227 g/km. Data op basis van peildatum 01-11-2018.