BMW M4 Coupé

BMW M4 COUPÉ. RIJDYNAMIEK.

BMW M

PAARDENKRACHTEN+

BMW M4 COUPÉ. RIJDYNAMIEK.

PAARDENKRACHTEN+

BMW M4 Coupé. Rijdynamiek.PAARDENKRACHTEN+

In de meer dan vier decennia ervaring in de ontwikkeling van high performance modellen heeft BMW M altijd gestreefd naar de perfecte interactie tussen aandrijving, onderstel, transmissie en besturing. Alles wat BMW M kenmerkt, belichaamt de BMW M4 Coupé. Elk detail is afgestemd op uitzonderlijke performance en precisie. Een set-up voor coureurs die moeilijk te overtreffen is.

Het brandstofverbruik van de BMW M4 Coupé varieert tussen de 8,3 en 9,1 l/100 km en de CO2-emissie varieert tussen de 194 en 209 g/km. Data op basis van peildatum 01-03-2018.

Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens en in de BMW Configurator op deze website. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

Lees meer
BMW M

OP DE IDEALE LIJN.

De BMW M4 Coupé heeft honderden tests op het circuit afgelegd om talrijke uit de racesport afgeleide innovaties tot serierijpheid te brengen. Het resultaat mag gezien worden: geconcentreerde power met een adembenemende versnelling ontmoet extreem lichtvoetige en ultraprecieze handling. In elke rijsituatie. Op elk soort weg. Adrenalinerush gegarandeerd – en een zelfverzekerde glimlach.

M COMPETITION PACKAGE.

Het pure autosportgevoel: met het M Competition Package brengt de BMW M4 Coupé nog meer performance op de weg – dankzij extra motorvermogen, een specifiek afgestemd adaptief M onderstel, nieuwe afstelling van de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC), het actieve M sperdifferentieel evenals de 20-inch lichtmetalen M wielen met bredere achterbanden.

Met dit pakket neemt het vermogen van de M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor toe tot 331 kW (450 pk). Het M sportuitlaatsysteem genereert daarbij een bijzonder sportieve motorsound die gegarandeerd voor kippenvel zorgt. De lichtgewicht M sportstoelen zijn voorzien van verticale uitsparingen in de in breedte verstelbare rugleuningen. De veiligheidsgordels zijn voorzien van subtiele M strepen. Het specifiek afgestemde adaptieve M onderstel zorgt voor optimaal contact met het wegdek, meer tractie en wendbaarder rijgedrag. Aan de buitenzijde maakt het M Competition Package indruk met de exclusieve, gesmede en hoogglanzend gepolijste 20-inch lichtmetalen M wielen in sterspaak styling 666 M met bredere achterbanden. Het sportieve karakter wordt verder onderstreept door de BMW Individual hoogglans Shadow Line met uitgebreide omvang, die zich uitstrekt van de grille via de kieuwen tot de modelaanduiding in hoogglans zwart, en in de zwart verchroomde uitlaateindpijpen een passende afsluiting vindt.

 • Rijdynamiek-highlights in het M Competition Package

  Met dit pakket neemt het vermogen van de M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor toe tot 331 kW (450 pk). Het M sportuitlaatsysteem genereert daarbij een bijzonder sportieve motorsound die gegarandeerd voor kippenvel zorgt. Het speciaal afgestemde adaptieve M onderstel zorgt voor optimaal contact met het wegdek, meer tractie en een lichtvoetiger rijgedrag.

 • Exterieur-highlights in het M Competition Package

  Aan de buitenzijde maakt het M Competition Package indruk met de exclusieve, gesmede en hoogglanzend gepolijste 20-inch lichtmetalen M wielen in sterspaak styling 666 M met bredere achterbanden. Het sportieve karakter wordt verder onderstreept door de BMW Individual hoogglans Shadow Line met uitgebreide omvang, die zich uitstrekt van de grille via de kieuwen tot de modelaanduiding in hoogglans zwart, en die in de zwart verchroomde uitlaateindpijpen een passende afsluiting vindt.

BMW M4 COUPÉ TRANSMISSIES.

In de BMW M4 Coupé heeft u de keuze uit de handgeschakelde M transmissie met zes versnellingen of de 7-traps M transmissie met dubbele koppeling om uw hartslag te versnellen naar 180. Beide garanderen maximaal rijplezier.

 • Handgeschakelde M transmissie met 6 versnellingen

  Met een gewichtsreductie van 12 kg vergeleken met zijn voorganger en een compact ontwerp vormt de handgeschakelde M transmissie van de BMW M4 Coupé met 6 versnellingen de belichaming van een intelligente lichtgewicht constructie. Binnenin zorgt een nieuwe carbon koppelingsvoering bij de synchromesh-ringen voor meer schakelcomfort, de dry sump-smering voor een efficiëntere smeerinrichting.

 • 7-traps M transmissie met dubbele koppeling

  Schakelen zonder onderbreking van de trekkracht, zonder koppelen of gas loslaten: de 7-traps M transmissie met dubbele koppeling en Drivelogic maakt het mogelijk. Het schakelen naar een andere versnelling gebeurt automatisch of handmatig via schakel-paddles aan het stuur of de transmissiehendel. De functie Launch Control garandeert optimale acceleratie vanuit stilstand.

ACTIEF M SPERDIFFERENTIEEL.

ACTIEF M SPERDIFFERENTIEEL.

Het actieve M sperdifferentieel optimaliseert tractie en rijstabiliteit bij het wisselen van rijbaan en het uitaccelereren van bochten, bij hoge snelheden in bochten en op ongelijkmatige ondergrond. De tractie wordt geoptimaliseerd via een elektronisch gestuurde lamellenkoppeling die de toerentalverschillen tussen de achterwielen minimaliseert.

ADAPTIEF M ONDERSTEL.

ADAPTIEF M ONDERSTEL.

Door de elektronische regeling van de schokdempers zorgt het adaptieve M onderstel al naar gelang de rijsituatie voor optimale aanpassing. Via de rijprogramma's COMFORT, SPORT en SPORT+ kan de karakteristiek van het onderstel van de BMW worden aangepast - van comfortabel tot sportief-dynamisch.

VOOR 365 DAGEN AUTOSPORT-FEELING.

De overdracht van innovatieve autosporttechnologie naar in serie geproduceerde sportauto's behoort tot de kerncompetentie van BMW M GmbH. Daarom biedt de BMW M4 Coupé een perfecte balans tussen adrenaline opwekkende performance en praktische eigenschappen.

 • Launch Control

  De functie Launch Control maakt een start vanuit stilstand mogelijk met maximale acceleratie. Hiervoor wordt het ideale wegrijtoerental van de motor automatisch aangepast en de M transmissie met dubbele koppeling bepaalt hierbij steeds de schakelpunten zo dat bij het opschakelen telkens het optimale aansluitende toerental klaarstaat.

 • M Driver’s Package

  Met het M Driver's Package verhoogt u de topsnelheid van uw BMW M model naar 280 km/h. Het M Driver's Package is te bestellen bij de aanschaf van een nieuw BMW M model, maar kan ook op een later tijdstip worden ingebouwd. Alle overige technische gegevens blijven bij installatie ongewijzigd. Bovendien ontvangt u er een voucher voor een BMW M Intensive Training van de BMW Driving Experience bij.

 • M Drive

  M Drive maakt het mogelijk om de DSC-instelling, de weergave van het BMW Head-Up Display en persoonlijke bestuurdersprofielen in te stellen, van comfortabel cruisen tot een sportief-directe set-up, door aanpassing van de motor-, dempings- en stuurkarakteristiek, evenals van de transmissie. Een druk op een van de twee in het multifunctionele M stuur geïntegreerde M toetsen is voldoende om het gewenste bestuurdersprofiel te activeren.

 • M Servotronic

  De M Servotronic stemt de mate van stuurbekrachtiging optimaal op de rijsnelheid af en zorgt zo voor een direct en precies stuurgedrag ook bij hoge snelheden. Verder zorgt dit systeem voor meer comfort door een sterkere bekrachtiging bij inparkeren en manoeuvreren, of bij rijden door smalle, kronkelige straatjes en op een bochtig parcours.

 • M Dynamic Mode

  De M Dynamic Mode als functie van de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) staat een bepaalde mate van wielslip toe en verhoogt daarmee merkbaar de rijdynamiek. Terwijl de DSC onder- of overstuur gericht tegengaat, maakt de M Dynamic Mode het mogelijk om optimaal gebruik te maken van de dwars- en langsdynamiek. Daarbij blijft de DSC echter volledige ondersteuning leveren.

DAADKRACHTIGE REMMEN.

Bepalend voor de uiterst dynamische rijbeleving in de BMW M4 Coupé: de remsystemen. Door hun precisie en prestaties maken de M compound-remmen en de optionele M carbon-keramische remmen topprestaties mogelijk wat betreft dynamiek en performance.

 • M compound-remmen

  Door toepassing van verschillende materialen bieden de M compound-remmen naast voortreffelijke vertragingswaarden ook hoge stabiliteit en een lange levensduur, en realiseren een gewichtsreductie die een positieve uitwerking heeft op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. De remklauwen in Blau metallic met M logo kenmerken het specifieke M high performance remsysteem.

 • M carbon-keramische remmen

  De lichtgewicht M carbon-keramische remmen passen de remkracht nog directer toe, zijn corrosievrij, nog hittebestendiger, veel minder slijtagegevoelig en dragen bij aan de gewichtsreductie. Dat heeft een positieve uitwerking op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. Deze bijzondere technische uitrusting is aan de buitenzijde te herkennen aan de remklauwen in de kleur Gold matt met M logo.

  Als gevolg van de materiaalspecifieke eigenschappen is het mogelijk dat situatie- en gebruiksafhankelijke werkingsgeluiden hoorbaar zijn, met name bij regen kort voordat de auto tot stilstand komt. Onder invloed van vocht en strooizout kan de remwerking overeenkomen met die van een conventioneel remsysteem. Dit is waarneembaar als een kortstondig verminderde remwerking, wat zo nodig door grotere pedaaldruk te compenseren is.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW M4 Coupé nieuwsbrief.

Stel uw BMW samen.

Configureer de BMW van uw dromen.

Brochure en prijslijst.

Een brochure en prijslijst aanvragen kan voor BMW M modellen alleen telefonisch.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.

BRANDSTOFVERBRUIK EN CO₂ -EMISSIE.

 • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW M4 Coupé varieert tussen de 8,3 en 9,1 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 194 en 209 g/km. Data op basis van peildatum 01-03-2018.