DE BMW M6 CABRIO. BESTUURDERASSISTENTIESYSTEMEN VAN BMW CONNECTEDDRIVE.

DELEGEER AAN BETROUWBARE HELPERS.

Tijdens het rijden in uw BMW M6 Cabrio ondersteunen talrijke innovatieve technologieën u op velerlei manieren en garanderen comfort en veiligheid van het hoogste niveau. Zo kunt u zich concentreren op de essentie – onbeperkt rijplezier. 

BMW NIGHT VISION.

BMW Night Vision met persoonsherkenning zorgt voor zicht dat verder reikt dan het bereik van de koplampen, en signaleert zo personen en grotere dieren in het donker al van veraf.

Een warmtebeeldcamera achter de BMW nierengrille genereert beelden van voor de auto, die vervolgens worden weergegeven in het Control Display. Personen en dieren tot op een afstand van 300 meter worden herkend.

Daarnaast berekent het systeem aan de hand van rijsnelheid en stuurhoek of gevaar dreigt door gesignaleerde objecten. Bij acuut gevaar wordt in het videobeeld en in het optionele BMW Head-Up Display een knipperend rood symbool (persoon of dier) weergegeven. Daarbij klinkt een akoestische waarschuwing en worden de remmen 'op scherp gezet'.

Deze waarschuwingsfunctie wordt automatisch geactiveerd bij het starten van de auto. Zelfs bij niet geactiveerde beeldweergave wordt zo bij dreigend gevaar een waarschuwing gegeven. BMW Night Vision met persoonsherkenning is een innovatie van BMW ConnectedDrive. 

BMW HEAD-UP DISPLAY MET M SPECIFIEKE WEERGAVE.

Het full-colour BMW Head-Up Display met M specifieke weergave projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden hier o.a. (uitrustingsafhankelijk) de actuele snelheid, aanwijzingen van het navigatiesysteem, de Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden, telefoon- en entertainmentlijsten evenals meldingen en waarschuwingen van de assistentiesystemen weergegeven. Met een druk op de knop wordt de sportievere M specifieke weergave geactiveerd. Deze toont naast een digitale snelheidsmeter ook de ingeschakelde versnelling en een meerkleurige toerentalband inclusief shift lights voor het optimale schakelmoment.

De op de voorruit van de BMW geprojecteerde symbolen verschijnen in bijzonder heldere full-colour resolutie. Dankzij de optische beeldafstand van circa 2,3 meter voor de auto en de optimale positie is alle informatie snel, comfortabel en met minimale kans op afleiding af te lezen.

De helderheid van de projectie wordt automatisch afgestemd op de externe lichtomstandigheden. Daarnaast is er een nacht- en een dagweergave en kan de projectie in hoogte worden aangepast. Bovendien kan de bestuurder selecteren welke informatie hij wil zien naast de snelheidsaanduiding en de waarschuwingsmeldingen van de assistentiesystemen.

SURROUND VIEW.

Surround View omvat de met camera werkende functies Top View, Side View en achteruitrijcamera. Camera's in de buitenspiegels en een achteruitrijcamera leveren een panoramabeeld van 270° rondom de BMW.

Top View brengt de omgeving rond portier en zijkant van de BMW in beeld voor comfortabel manoeuvreren. Side View maakt het naderen van onoverzichtelijke punten zoals uitritten en kruisingen veiliger. Twee links- en rechtsvoor in de BMW geïntegreerde digitale camera's registreren de verkeerssituatie voor de auto. Hierdoor is het mogelijk om verkeer dat vanaf de zijkanten nadert al vroeg te herkennen en passend te reageren op de betreffende situatie. Vanaf een snelheid van 15 km/h wordt de functie Side View automatisch gedeactiveerd. De bestuurder kan naar keuze een van de drie functies achteruitrijcamera, Top View of Side View activeren.

De camerasystemen worden ingeschakeld door de achteruitversnelling 'R', de PDC-toets of de Side View toets te selecteren, waarna het beeld in het Control Display verschijnt.

BMW SELECTIVE BEAM.

Met BMW Selective Beam worden nachtelijke ritten nog aangenamer en veiliger. Deze uitrusting biedt optimaal zicht in het donker zonder andere bestuurders te verblinden. Als het systeem andere weggebruikers registreert, schermt deze de grootlichtbundel gericht af. Een bereik van meer dan 400 m zorgt ervoor dat gevaren vroegtijdig kunnen worden opgemerkt en dat het verloop van de weg optimaal te volgen is.

BMW NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL.

BMW navigatiesysteem Professional imponeert met zijn design en de enorme omvang van functionaliteiten. Het eenvoudig te bedienen navigatiesysteem met iDrive Touch Controller en Control Display omvat bijvoorbeeld spraaksturing. Ook de BMW radio Professional met dvd-speler en 20 GB geheugen voor audiobestanden inclusief muzieknummer-database behoren tot de uitrusting. Bovendien is het mogelijk om online alternatieve routes weer te geven. De meest gebruikte POI's (Points of Interest) zoals tankstations, hotels en dergelijke worden op basis van zoekfrequentie als symbool weergegeven in het POI-menu. Een ingebouwd kleurendisplay van 10,2 inch met hoge resolutie en split screen-functie garandeert dat alle informatie optimaal leesbaar is en overzichtelijk wordt gepresenteerd.

De bediening geschiedt intuïtief via een aanrakingsgevoelig oppervlak van de iDrive Touch Controller, waarop adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift zijn in te voeren. Daarnaast kan het systeem ook worden bediend via de Direct Access-toetsen of de voorkeuzetoetsen, dan wel via spraaksturing. De kaartweergave in 3D, ook met satellietbeelden als kaartachtergrond en bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave, maakt de navigatie tot een bijzondere visuele ervaring.

INTELLIGENT VOICE ASSISTANT.

De Intelligent Voice Assistant met offboard spraakherkenning biedt spraaksturing van het hoogste niveau: naast korte commandozinnen herkent hij ook natuurlijke spraak. Daarbij maakt het niet uit wie de commando's uitspreekt en in welke situatie: De Intelligent Voice Assistant beheerst ook taalvarianten zoals dialecten en jargons. Daarmee worden ook de mogelijkheden bij het dicteren van teksten, zoals e-mails, aanzienlijk uitgebreid. De sterk uitgebreide functieomvang is onder meer mogelijk dankzij een server-gebaseerde offboard spraakherkenning, die beschikbaar is via ConnectedDrive en de basis vormt voor de Intelligent Voice Assistant. Via deze cloud-functie kunt u ook snel en aspecifiek via gesproken zoekopdrachten op internet zoeken naar speciale bestemmingen voor de navigatie, bijvoorbeeld met een vraag naar bepaalde restaurants in de buurt. Tegelijkertijd zorgt de verplaatsing naar de cloud voor snellere update-cycli, zodat verdere innovaties ook in de toekomst sneller beschikbaar zijn, of het nu om de software of om computerlinguïstiek gaat.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW M6 Cabrio nieuwsbrief.

Brochure en prijslijst.

Een brochure en prijslijst aanvragen kan voor BMW M modellen alleen telefonisch.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.