BMW M6 Gran Coupé

BMW M6 GRAN COUPÉ. DESIGN.

ATLETIEK. MEESTERLIJK GEMODELLEERD.

BMW M6 GRAN COUPÉ. DESIGN.

ATLETIEK. MEESTERLIJK GEMODELLEERD.

Extravagantie. Uitgedrukt in elke lijn. De BMW M6 Gran Coupé verbindt vakmanschap, hightech en autosportelementen tot een adembenemend geheel. Een verbinding die zich manifesteert in zijn uitstraling: al in stilstand belooft de langgerekte carrosserie met zijn krachtige contourlijnen een unieke rijbeleving. Markante details accentueren het uitzonderlijke karakter bij zowel het exterieur als het interieur, dat met de fijnste materialen uit de BMW Individual collectie op verzoek bijzondere visuele en tastbare maatstaven zet.

BMW M6 Gran Coupé. Design.ATLETIEK. MEESTERLIJK GEMODELLEERD.

Extravagantie. Uitgedrukt in elke lijn. De BMW M6 Gran Coupé verbindt vakmanschap, hightech en autosportelementen tot een adembenemend geheel. Een verbinding die zich manifesteert in zijn uitstraling: al in stilstand belooft de langgerekte carrosserie met zijn krachtige contourlijnen een unieke rijbeleving. Markante details accentueren het uitzonderlijke karakter bij zowel het exterieur als het interieur, dat met de fijnste materialen uit de BMW Individual collectie op verzoek bijzondere visuele en tastbare maatstaven zet.

EXTERIEURDESIGN.

Het unieke karakter van de BMW M6 Gran Coupé openbaart zich vanuit ieder perspectief. De luchtinlaten aan de voorzijde verraden direct zijn sportieve ambities. Ze zijn net als elk detail van deze elegante vierdeurs coupé ontworpen voor maximale functionaliteit en voorzien de krachtige motor achter de M nierengrille met verchroomde dubbele spijlen op elk moment van voldoende frisse lucht. Direct achter de M kieuwen begint de karakteristieke taillelijn. Via de krachtig gevormde wielkuipen loopt deze naar de gespierde achterzijde, die de omlijsting vormt voor de kenmerkende M dubbele eindpijpen. Hier is het lichte materiaal carbon toegepast in de diffusor, net als in het dak. In de carrosseriekleur Pure metal Silber wordt de bijzondere uitstraling van de BMW M6 Gran Coupé nog verder versterkt: deze bijzondere optie van BMW Individual omhult de carrosserie als vloeibaar metaal en is daarmee een absolute blikvanger.

IMPACT, INTENS EN DIRECT.

IMPACT, INTENS EN DIRECT.

INTERIEURDESIGN.

Zodra u een van de vier portieren van de BMW M6 Gran Coupé opent, springt de verlichte dorpellijst met M logo in het oog. Als u vervolgens gaat zitten op een van de vijf perfect op uw lichaam aansluitende zitplaatsen, ervaart u de exclusieve ambiance van de cockpit aan den lijve. Elk detail straalt vakmanschap uit. Naar wens worden de inzittenden omringd met de fijnste materialen uit de BMW Individual collectie: de optionele BMW Individual vollederuitrusting Merino in de tint Platin voelt uitzonderlijk zacht aan en verwent de zintuigen met de ongeëvenaarde geur van dit exclusieve materiaal. Eigenschappen waar ook de rest van het interieur van doortrokken is en die extra worden geaccentueerd met de optionele BMW Individual interieurlijsten in Pianolack Schwarz en de hemelbekleding in Alcantara Anthrazit. Eén zitplaats in de BMW M6 Gran Coupé is daarbij steeds de meest begeerde: de bestuurdersstoel. Met een perfecte ergonomie creëert de traditioneel op de bestuurder afgestemde cockpit de ideale omgeving voor lange reizen en snelle rondes. Om ervoor te zorgen dat de bestuurder daarbij alles in het oog kan houden, projecteert het optionele full-colour Head-Up Display relevante gegevens rechtstreeks op de voorruit. 

CARBONDAK.

Het carbondak van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) draagt als onderdeel van de intelligente lichtgewicht constructie bij aan een vermindering van het totaalgewicht en verlaagt het zwaartepunt van de BMW M6 Gran Coupé. De zo gereduceerde variaties in wielbelasting verbeteren de wendbaarheid en dynamiek in bochten en optimaliseren de werking van de banden bij het accelereren en remmen.

Het dak met de markante contourlijnen onderstreept de dynamische vormtaal van het M design. De zichtbare CFRP-vezelstructuur toont de complexe meerlaagse constructie van de dakschaal, die net als de voorruit met een speciale lijmtechniek op de carrosserie is bevestigd.

M BUITENSPIEGELS.

Aerodynamisch geoptimaliseerde M buitenspiegels behoren al tientallen jaren tot de bijzondere kenmerken van het sportief-dynamische M design. Door twee sierlijk gevormde steunen gescheiden van de carrosserie getuigen deze designsymbolen tegelijk van de hoge technische normen van deze component, wat de flanken van de BMW M6 Gran Coupé extra karakter, dynamiek en een aerodynamische touch verleent.

WIELEN.

Een uitdrukking van kracht: de exclusief voor de BMW M6 Gran Coupé verkrijgbare 20-inch lichtmetalen M wielen 343 M maken het karakter van deze sportauto compleet. Dankzij fascinerende contrasten tussen hoogglanzende en in Orbitgrau uitgevoerde oppervlakken is de wielset met bredere achterbanden een exclusieve blikvanger. Als een nog sportievere acte de présence gewenst is, staan als extra-uitrusting 20-inch lichtmetalen M wielen in dubbelspaak styling 433 M in zwart ter beschikking. Deze verlenen de BMW M6 Gran Coupé nog meer karakter op het asfalt.

BMW INDIVIDUAL.

De uniciteit van elk karakter schuilt in de details. Daar ligt de oorsprong van ware exclusiviteit. Geef uitdrukking aan uw streven naar perfectie. Met de BMW Individual uitrustingen voor de BMW M6 Gran Coupé.

  • BMW Individual voor het exterieur

    Kracht, elegantie, overtuiging. De BMW M6 Gran Coupé in de BMW Individual carrosseriekleur Pure metal Silber is met weinig woorden te beschrijven. Deze bijzondere carrosseriekleur heeft als unieke eigenschap dat de lak vloeibaar metaal lijkt. Een effect dat het esthetische en atletische karakter extra accentueert en pure luxe uitstraalt. Behalve Pure metal Silber kunt u ook kiezen voor een van de elf andere carrosseriekleuren van BMW Individual: bijvoorbeeld Tansanitblau metallic, een intens donkerblauw met een bijzondere glans, dat bij directe lichtinval turquoisekleurige fonkelingen vertoont. Of het zijdematte oppervlak van Frozen Grey metallic – een carrosseriekleur die dominantie uitstraalt zonder zich op te dringen. De BMW Individual carrosseriekleuren bieden een bijzonder gevarieerde bandbreedte, van onmiskenbaar sportief tot ongeëvenaard exclusief.

  • BMW Individual voor het interieur

    De nieuwe definitie van exclusiviteit, de herinterpretatie van persoonlijkheid. Dat is het interieur van de BMW M6 Gran Coupé met de uitrustingen van BMW Individual. Een combinatie die de designers speciaal aanbevelen, is de bijzonder zachte BMW Individual uitgebreide lederuitrusting Merino in de indrukwekkende tint Platin, de hemelbekleding Alcantara en de tijdloze elegantie van de interieurlijst in Pianolack Schwarz. Het resultaat is een uitnodigend lichte ambiance die het gevoel van ruimte in het interieur nog verder versterkt en de uitzonderlijke kwaliteit van de carrosseriekleur weerspiegelt. Maar dat is nog niet alles: als aanvulling op BMW Individual uitgebreide lederuitrusting Merino in Platin zijn er nog vier andere kleuren die het aanbod van deze serie compleet maken met unieke nuances en kwaliteiten. Een fraai voorbeeld is de kleur Cohibabraun, een tint die herinnert aan de bekende handgemaakte sigaren met een al even onnavolgbaar aroma.

    Twee BMW Individual interieurlijsten in edelhoutuitvoering maken het aanbod compleet.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW M6 Gran Coupé nieuwsbrief.

Brochure en prijslijst.

Een brochure en prijslijst aanvragen kan voor BMW M modellen alleen telefonisch.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.