BMW X3 M MODELLEN.

Vier krachtige modellen van de BMW X3 voor het sportieve onderscheid.

BMW X3 M COMPETITION.

Maximale rijdynamiek en exclusiviteit.
 • High-performance M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor
 • M xDrive met Actief M differentieel en 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic.
 • Exclusieve designelementen en uitrusting
 • 375 kW (510 pk), 600 Nm, 0–100 km/u in 4,1 s
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur

BMW X3 M.

Rijdynamiek op het hoogste niveau.
 • High-performance M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor
 • M xDrive met Actief M differentieel
 • 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic
 • 353 kW/480 pk, 600 Nm, 0–100 km/u in 4,2 s
Nu configureren
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur.

BMW X3 M40i.

Buitengewoon gebalanceerde prestaties en geschikt voor alledaags gebruik.
 • M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor
 • BMW xDrive
 • 8-traps Steptronic transmissie
 • 260 kW/354 pk, 500 Nm, 0–100 km/u in 4,8 s
Nu configureren
BMW X3 M40i in Saphir schwarz metallic, exterieur.

BMW X3 M40d.

Kracht en efficiency zonder compromissen.
 • M TwinPower Turbo 6-cilinder dieselmotor
 • BMW xDrive
 • 8-traps Steptronic transmissie
 • 240 kW/326 pk, 680 Nm, 0–100 km/u in 4,9 s
Nu configureren
BMW X3 M40d in Phytonicblau metallic, exterieur.
 • BMW X3 M COMPETITION.
 • BMW X3 M.
 • BMW X3 M40i.
 • BMW X3 M40d.

BMW X3 M COMPETITION EN BMW X3 M.

Prestaties.

Twee modellen, unieke prestaties: alle aandrijflijn- en chassiscomponenten onderstrepen de autosportroots van BMW M. Samen met het ware X karakter bieden zij het kenmerkende M rijplezier op elk terrein.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, vooraanzicht vogelperspectief.
BMW X3 M Competition en BMW X3 M, high-performance M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor.

High-performance M TwinPower Turbo 6-cilinder benzinemotor.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor verenigt fenomenale power, dynamische rijeigenschappen en een unieke sportieve sound. Met Double-VANOS, Valvetronic , High Precision Injection en twee turbocompressoren. Hij genereert een vermogen van 353 kW (480 pk) - in het Competition model zelfs 375 kW (510 pk).
BMW X3 M Competition en BMW X3 M, motor, M Carbon precisiesteun.

M Carbon precisiesteun.

De M Carbon veerpootbrug verhoogt de stijfheid van de voorzijde van de auto en draagt bij aan grotere stuurprecisie en spoorstabiliteit. Dit hoogwaardige onderdeel uit met koolstofvezel versterkt kunststof is extreem licht en creëert bij geopende motorkap een echte autosport-uitstraling. Daarmee komt ook hier het sportieve karakter bijzonder goed tot uitdrukking.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, driekwart achteraanzicht, M specifiek onderstel.

M specifiek onderstel.

Het M specifieke onderstel brengt het buitengewone rijdynamisch potentieel van dit BMW M model optimaal tot uiting. Naast de drie rijprogramma's COMFORT, SPORT en SPORT+ kan de bestuurder drie instellingen selecteren voor de Dynamische Stabiliteits Controle (DSC), om de mate van stabiliserende rijassistentie aan te passen aan zijn favoriete rijstijl.
BMW X3 M Competition en BMW X3 M, interieur, Control Display, M xDrive.

M xDrive.

BMW M xDrive en het actieve M differentieel garanderen maximale tractie en dynamiek zowel bij sportief rijden als alledaags gebruik. Dankzij de M specifieke technologie laat de auto zich op elke ondergrond en ook bij krachtig optrekken vanuit scherpe bochten steeds weer doelgericht dirigeren met volledige controle.
BMW X3 M Competition en BMW X3 M, interieur, M transmissiehendel, 8-traps M Steptronic transmissie.

8-traps M Steptronic transmissie.

De 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic wordt gekenmerkt door extreem korte schakeltijden en talrijke schakelopties: van extreem sportief en dynamisch tot comfortabel en brandstofbesparend. Met de M transmissiehendel of de schakelpaddles aan het M stuur is het ook mogelijk om handmatig te schakelen tussen de versnellingen van de automatische M transmissie.
BMW X3 M Competition en BMW X3 M, interieur, cockpit, M stuurwiel met leder bekleed, M Servotronic.

M Servotronic.

De M Servotronic levert in elke rijsituatie de juiste mate van stuurbekrachtiging, door de benodigde stuurkracht optimaal af te stemmen op de rijsnelheid. Daarnaast zorgt het bij alle snelheden voor een direct en nauwkeurig stuurgevoel. Het systeem heeft een specifieke M afstemming en biedt drie verschillende instellingen die met een druk op de knop geselecteerd kunnen worden.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, M lichtmetalen velgen met M Compound-remmen.

M Compound-remmen

Door toepassing van verschillende materialen bieden de M compound-remmen naast voortreffelijke vertragingswaarden ook hoge stabiliteit en een lange levensduur, en realiseren een gewichtsreductie die een positieve uitwerking heeft op wendbaarheid, rijdynamiek en acceleratie. De remklauwen in Blau metallic met M logo kenmerken het high performance remsysteem met compound-remschijven. Door het specifieke ontwerp kunnen incidenteel na langdurige, lage of extreem hoge belasting tijdelijke geluiden optreden die na een korte tijd weer verdwijnen. Om werkingsgeluiden te vermijden, helpt het om met regelmatige intervallen een aantal keer harder te remmen. Bij vocht op de remschijven kunnen geluiden worden voorkomen door het remsysteem droog te remmen. De werkingsgeluiden hebben geen invloed op de prestaties, functionele veiligheid en stabiliteit van de remmen.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, achteraanzicht met M Sportuitlaatsysteem.

M Sport uitlaatsysteem.

Het M sportuitlaatsysteem biedt een kenmerkende sound, die door middel van geïntegreerde kleppentechniek kan worden aangepast. Een nog krachtigere sound onderstreept de via de Driving Experience Control selecteerbare rijprogramma's SPORT en SPORT+, terwijl in het op comfort gerichte programma subtiel sportieve klanken te horen zijn.

BMW X3 M COMPETITION.

Designkenmerken.

Gespierde properties, een dynamisch aflopend coupésilhouet en perfect afgestemde M designelementen geven de BMW X4 M Competition een uitstraling van grote prestaties. Aan de binnenkant combineert sportiviteit met exclusieve details om een unieke ervaring te creëren.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, driekwart vooraanzicht.
 • Exterieur
 • Interieur
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, voorzijde met M nierengrille in Schwarz hoogglans.

M nierengrille.

De markante M specifieke nierengrille met modelaanduiding domineert het M specifieke design van de voorzijde. De hoogglans zwarte dubbele spijlen reflecteren het design van de dubbelspaaks lichtmetalen M wielen. Als expressie van de zeer sportieve inborst maakt de M specifieke nierengrille duidelijk dat achter deze neus een bijzondere en krachtige M aandrijving voor adembenemende prestaties zorgt.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, achterzijde met “X3 M Competition“ belettering.

“X3 M Competition“ aanduiding.

Het zwarte ‘X3 M Competition’ opschrift op de achterzijde van de auto benadrukt het extreem dynamische rijgedrag van de auto.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, M airbreathers in Schwarz hoogglans met modelaanduiding.

M airbreathers.

De M specifieke kieuwen met modelaanduiding onderstreept het krachtige driedimensionale accent de voor M modellen kenmerkende verbinding van technische perfectie en fascinerende vorm.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, M buitenspiegels in Schwarz hoogglans met modelaanduiding.

M buitenspiegels.

De aerodynamisch geoptimaliseerde M buitenspiegels vormen een markant onderdeel van het sportief-dynamische M design. Met hun specifieke dubbele-voetdesign getuigen ze tegelijkertijd van de kwaliteit van deze exact op de auto afgestemde component. In een smalle, langgerekte groef is perfect passend het LED-knipperlicht geïntegreerd.
BMW X3 M Competition in Donington Grau metallic, exterieur, M specifieke dakspoiler.

M specifieke dakspoiler.

De M specifieke achterspoiler met markante shape zorgt bij hogere snelheid voor een downforce op de achteras. Het versterkt de hoogwaardige sportieve uitstraling bij driekwart achteraanzicht en benadrukt de extreem dynamische rijeigenschappen.
BMW X3 M Competition, interieur, M sportstoelen in “Merino“leder met Alcantara.

M Sportstoelen.

De op vele manieren in te stellen kuipvormige M sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteun bieden bestuurder en voorpassagier uitmuntende zijdelingse steun. Bovendien is de breedte van de rugleuning instelbaar. Het specifieke design met verlicht M logo geeft nog beter uitdrukking aan de sportieve ambities van de BMW.
BMW X3 M Competition, interieur, ‘Carbon Fibre interieurlijsten.

Interieurlijsten Carbon Fibre.

Interieurlijsten in Carbon Fibre op dashboard, de portieren en de middenconsole met accentlijst in Perlglanz Chrom.
BMW X3 M Competition, interieur, cockpit, M met leder bekleed stuurwiel incl. multifunctie.

M met leder bekleed stuurwiel.

Het met leder beklede multifunctionele M stuur met M embleem, applicatie in chroom en geïntegreerde bestuurdersairbag is uitgevoerd in dubbelspaak styling. Dankzij de stuurwielrand in zwart leder met contraststiksels in M kleurenschema en extra profilering voor de duimen ligt het perfect in de handen. Met de M toetsen kan de bestuurder tijdens het rijden de Set-up aanpassen.
BMW X3 M Competition, interieur, M transmissiehendel.

M transmissiehendel.

De toets voor het selecteren van de drie Drivelogic schakelprogramma's bevindt zich naast het M logo aan de bovenzijde van de M Steptronic transmissiehendel. Direct daaronder de P-toets voor de parkeerrem. In programma 'S' kan de bestuurder handmatig schakelen met de transmissiehendel, in programma 'D' schakelt de auto automatisch.
BMW X3 M Competition, interieur, cockpit, M specifiek instrumentenpaneel.

M specifiek instrumentenpaneel.

Het M specifieke instrumentenpaneel omvat vier analoge meters voor snelheid, toerental inclusief Shift Lights, tankinhoud en motorolietemperatuur, evenals een statusindicator voor de M rijdynamieksystemen: besturing, onderstel, motor, Drivelogic en M xDrive. De Info Display kan individueel worden ingesteld en geeft bijvoorbeeld de buitentemperatuur en functies van de boordcomputer weer.
BMW X3 M Competition, interieur, cockpit, rode start-/stopknop.

Start-/stopknop.

Door middel van de rode start-stopknop in de middenconsole kan de motor sleutelloos worden gestart als de auto is ontgrendeld. Met dezelfde knop wordt de motor ook weer uitgeschakeld. De autosleutel wordt automatisch contactloos herkend.
BMW X3 M Competition, interieur, dorpellijst met Competition opschrift.

Dorpellijst met Competition opschrift.

De bestuurder en bijrijder worden bij instap begroet door M dorpellijsten met opschrift ‘X3 M Competition’. Het opschrift met zwarte inleg bij de voorportieren benadrukken de hoogwaardige kwaliteit en de exclusiviteit.
BMW X3 M Competition, interieur, M veiligheidsgordels.

M veiligheidsgordels.

De M veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers zijn voorzien van een verfijnd, ingeweven accent in het kenmerkende BMW M kleurenschema en onderstrepen de zeer hoogwaardige en sportieve ambiance in het interieur.
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, driekwart zijaanzicht.
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, voorzijde, M nierengrille met chroomhighlights en modelaanduiding.
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, 20 inch M lichtmetalen velgen in Orbitgrau.
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, M airbreathers met chroomhighlights en modelaanduiding.
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, spiegelkappen in carrosseriekleur.
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, achterzijde met modelaanduiding.
BMW X3 M in Alpinweiß, exterieur, achterzijde met uitlaatpijpen in chroom.
BMW X3 M, interieur, sportstoelen in ‘Vernasca‘ leder Schwarz.
BMW X3 M, interieur, cockpit, M met leder bekleed stuurwiel met M specifieke constraststiksels.

BMW X3 M.

Een sportieve expressie voor het avontuurlijke karakter: de BMW X3 M. Krachtige proporties en expressieve M designelementen verwijzen vol vertrouwen naar het autosport-DNA van dit X model. Gepolijste 20 inch M lichtmetalen velgen in Orbitgrau geven de auto een superieure basis. Chroomhighlights op het frame van de nierengrille, de airbreathers en de uitlaatpijpen benadrukken het sportieve karakter. De atletische expressie gaat verder in het interieur. Sportstoelen voor bestuurder en voorpassagier, bekleed met ‘Vernasca’ leder Schwarz bieden perfect zitcomfort – zowel bij alledaags gebruik als bij dynamisch rijden op het circuit. Het exclusieve interieur is afgewerkt met details van hoge kwaliteit, zoals de BMW Individual hemelbekleding Anthrazit of het M stuurwiel met leder bekleed en M specifieke contrasterende stiksels.

BMW X3 M40i EN BMW X3 M40d.

Design en rijdynamiek

Krachtig design, sportieve rijdynamiek. Met exclusieve kenmerken aan binnen- en buitenkant en een prestatiegericht technologiepakket tonen de BMW X3 M40i en BMW X3 M40d hun sportieve DNA.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d in Saphir schwarz metallic, rijdend, exterieur, zijaanzicht.
 • Design
 • Dynamiek
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d in Saphir schwarz metallic, exterieur, driekwart vooraanzicht.

Exclusief design.

Het exclusieve design highlight het dynamische karakter van de BMW X3 M40i en de BMW X3 M40d. Inclusief de grotere luchtinlaat, omlijsting van de nierengrille en buitenspiegelkappen in Cerium grey, alsook de sportstoelen, het M lederen sportstuur met schakelpaddels en het exclusieve M40i opschrift op de instrumenten, dorpellijsten en achterop.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d, interieur, cockpit met M met leder bekleed stuurwiel.

M stuurwiel met leder bekleed.

Het met leder beklede multifunctionele M stuur met M logo en geïntegreerde bestuurdersairbag is uitgevoerd met drie spaken. Dankzij de stuurwielrand in leder Walknappa Schwarz met zwart stiksel en extra profilering voor de duimen zorgt het voor een sportief direct stuurgevoel.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d, interieur, sportstoelen voor bestuurder en voorpassagier.

Sportstoelen voor de bestuurder en voorpassagier.

De individueel instelbare sportstoelen met M logo in reliëf voor bestuurder en voorpassagier onderscheiden zich met tal van instelmogelijkheden, waaronder de hoek en breedte van de rugleuning en de hoek en diepte van de zitting. Dankzij hogere wangen van zitting en rugleuning en de geprononceerde zijwangen bieden ze uitstekende ergonomie en zijdelingse steun.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d in Saphir schwarz metallic, exterieur, voorzijde met M Aerodynamicapakket.

M Aerodynamicapakket.

Het M Aerodynamicapakket benadrukt de sportiviteit van de BMW en verbetert de luchtstroom. Het omvat een specifieke voorbumper met vergrote luchtinlaten, dorpelverbreders en een specifieke achterbumper met diffusorinzet. De uitlaateindpijpen zijn uitgevoerd in chroom.
BMW X3 M40i in Saphir schwarz metallic, rijdend, exterieur, driekwart achteraanzicht.

Rijdynamiek en wendbaarheid.

De BMW X3 M40i en de BMW X3 M40d sturen indrukwekkend precies en scherp. Het in hoge mate opnieuw afgestelde onderstel, de M Performance specifieke afstemming van de variabele sportbesturing, de standaard M Sportremmen en de BMW xDrive vierwielaandrijving met het accent op aandrijving achter zorgen voor sublieme stabiliteit en garanderen intensief rijplezier.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d in Saphir schwarz metallic, rijdend, exterieur, zijaanzicht.

Adaptief M onderstel.

Het adaptieve M onderstel past zich continu automatisch aan de toestand van het wegdek en de rijomstandigheden aan. Bovendien kan de bestuurder op elk moment de karakteristiek van het onderstel via de Driving Experience Control afstemmen op de rijstijl die op dat moment zijn voorkeur geniet – comfortabel of bijzonder sportief met nadrukkelijk dynamische handling.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d in Saphir schwarz metallic, exterieur, lichtmetalen velg met M Sportrem.

M Sportremmen.

Het M sportremsysteem met vierzuiger vaste remklauwen voor en tweezuiger vaste remklauwen achter in blauw met M logo beschikt over grote remschijven en daarmee over bijzonder hoge remkracht.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d in Saphir schwarz metallic, exterieur, achterzijde met M Sportuitlaatsysteem.

M Sportuitlaatsysteem.

Het M sportuitlaatsysteem biedt een kenmerkende sound, die door middel van geïntegreerde kleppentechniek kan worden aangepast. Een nog krachtigere sound onderstreept de via de Driving Experience Control selecteerbare rijprogramma's SPORT en SPORT+, terwijl in het op comfort gerichte programma subtiel sportieve klanken te horen zijn.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d, interieur, transmissiehendel, 8-traps Steptronic Sport transmissie.

Steptronic Sport transmissie.

De 8-traps Steptronic Sport transmissie maakt bijzonder sportief schakelen mogelijk. Zowel automatisch als handmatig met de transmissiehendel of schakelpaddles ‒ voor comfortabel voortglijden of een zeer dynamische rijstijl. In rijprogramma SPORT en met de transmissiehendel in de linker positie S/M is het schakelverloop afgestemd op maximale performance.
BMW X3 M40i en BMW X3 M40d, interieur, cockpit, M met leder bekleed stuurwiel, Variabele sportbesturing.

Variabele sportbesturing.

De Variable Sport Steering inclusief Servotronic zorgt voor een direct en dynamisch rijgedrag met minder stuurbewegingen en minder krachtinspanning. Dit systeem reageert met een variabele stuuroverbrenging op de stuuruitslag. Dit verbetert de handling bij een sportieve rijstijl, en reduceert de noodzakelijke stuurbewegingen bij inparkeren en afslaan.

M TWINPOWER TURBO BENZINEMOTOR.

BMW X3 M40i, M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor.

M TWINPOWER TURBO BENZINEMOTOR.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor in de BMW X3 M40i biedt in combinatie met de 8-traps Steptronic Sport transmissie een indrukwekkende dynamiek door de soevereine prestatiedrang. Met de TwinScroll Turbo, volledig variabele Valvetronic kleppenbediening en de High Precision Injection directe hogedrukbrandstofinspuiting genereert de krachtbron een maximum vermogen van 260 kW (354 pk) en een koppel van 500 Nm.

M TWINPOWER TURBO DIESELMOTOR.

BMW X3 M40d, M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotor.

M TWINPOWER TURBO DIESELMOTOR.

De M TwinPower Turbo 6-cilinder dieselmotor van de BMW X3 M40d maakt indruk met hoge prestaties en efficiency. Voorzien van twee TwinScroll turbochargers met variabele turbinegeometrie en directe CommonRail inspuiting levert de gewichtsgeoptimaliseerde motor 240 kW (326 pk) en een indrukwekkend koppel van 680 Nm. Dit garandeert uitstekende acceleratie en een hoge rijdynamiek.

BMW X3 M MODELLEN.

Rijassistentie en connectiviteit.

Focus op het belangrijkste. Met innovatieve rijassistentiesystemen en passende functies in de connected cockpit zijn de BMW X3 M modellen helemaal bij de tijd – voor hedendaagse mobiliteit van het hoogste kaliber.
BMW X3 M modellen, Control Display, Driving Assistant Plus.

Driving Assistant Plus.

Driving Assistant Plus biedt meer comfort en veiligheid tijdens eentonige ritten en onoverzichtelijke verkeerssituaties zoals files, langzaam rijdend en stilstaand verkeer en lange ritten in de stad en daarbuiten en in onoverzichtelijke verkeerssituaties bij kruisingen en wisselen van rijstrook.
BMW X3 M modellen, Control Display, Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus.

Het uitrustingspakket Park Assistant Plus maakt parkeren van en manoeuvreren met de BMW eenvoudiger. Het omvat Surround View inclusief Top View, Remote 3D View, alsmede een zijdelingse parkeerhulp, de noodremfunctie Active PDC en de Park Assistant met geleiding in lengterichting, die de BMW volledig automatisch parallel aan of haaks op de rijbaan parkeert.
BMW X3 M modellen, BMW Connected.

BMW Connected.

Connect met uw BMW. De BMW Connected app is uw digitale mobiliteitsassistent die zich om uw behoeften bekommert tijdens uw reis. Krijg toegang tot uw auto via uw smartphone, smartwatch, stuur bestemmingen naar uw navigatiesysteem of ontvang herinneringen voor afspraken zodat u daar op tijd aankomt.
BMW X3 M Competition en BMW X3 M, BMW Head-Up Display met M specifiek beeld.

BMW Head-Up Display.

De full-colour BMW Head-Up Display met M specifiek uiterlijk projecteert de voor het rijden relevante gegevens op de voorruit in het directe gezichtsveld van de bestuurder, zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden hier onder meer de actuele snelheid en (uitrustingsafhankelijk) aanwijzingen van het navigatiesysteem, de Speed Limit Info met weergave van inhaalverboden, en de telefoon- en entertainmentlijsten weergegeven. Het BMW Head-Up Display van de BMW X4 M en BMW X4 M Competition wordt daarnaast geleverd met een M specifiek beeldscherm (zie afbeelding).
BMW X3 M modellen, Control Display, Navigatiesysteem Professional.

Navigatiesysteem Professional.

Het BMW navigatiesysteem Professional met een 10,25 inch lcd-kleurenscherm en BMW radio Professional met dvd-speler heeft 20 GB geheugencapaciteit, bijvoorbeeld voor audiobestanden. De bediening gaat intuïtief via de iDrive Touch Controller en zeven voorkeuzetoetsen of via de Touch Control Display.

Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW X3 M is 10,5 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie is 239. Data op basis van peildatum 01-04-2019.

  Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.