DE BMW X5 M. CONNECTED DRIVE

UW EIGEN WEG VOLGEN. EN DE HELE WERELD MEENEMEN.

Altijd een stap voor – met de opties van BMW ConnectedDrive. Dankzij de Services & Apps van BMW ConnectedDrive blijft uw BMW X5 M steeds in elk opzicht perfect verbonden. Voor rechtstreekse toegang tot informatie, entertainment en diensten in de auto. Gebruik bijvoorbeeld de autosportfuncties van de BMW M Laptimer App. Signaleer dankzij Navigation Assistant verkeersdrukte al ruim van tevoren. Of selecteer met Online Entertainment heel gemakkelijk uw favoriete muziek uit miljoenen songs.

CONNECTED DRIVE SERVICES.

De uitrusting ConnectedDrive Services vormt de basis voor het gebruik van de persoonlijke digitale mobiliteitsassistent BMW Connected in de auto, evenals van de intelligente diensten van BMW ConnectedDrive, die u onderweg voorzien van een uitgebreid informatie-, entertainment- en serviceaanbod.

Dit omvat ook BMW Online, dat toegang verschaft tot actuele, op uw locatie gebaseerde informatie zoals weer en nieuws, evenals een online zoekfunctie powered by Google™ of Office-functies. Daarnaast kunt u services en features zoals parkeerinformatie, reis- en hotelgids in het ConnectedDrive menu zonder uw smartphone direct in uw BMW gebruiken.

Eveneens geïntegreerd is het comfortabele en onbeperkte gebruik van geselecteerde smartphone apps. De uitrusting ConnectedDrive Services biedt bovendien toegang tot de BMW ConnectedDrive Store, waar services en apps op elk moment eenvoudig te activeren, verlengen en geheel volgens uw individuele behoeften samen te stellen zijn. ConnectedDrive Services omvat daarnaast nog tal van andere opties, waardoor elke rit een belevenis wordt.

  • BMW ConnectedDrive Store

    Het complete en veelzijdige aanbod van Services & Apps vindt u binnenkort online in de BMW ConnectedDrive Store, in de portal 'My BMW ConnectedDrive'. Daar boekt u diensten die individueel voor uw BMW beschikbaar zijn, zoals Online Entertainment, de praktische Personal Assistant Service of uw persoonlijke verkeersscout in de vorm van de Navigation Assistant. Daarnaast staan tal van andere features en functies voor u klaar, zoals BMW Online, Internet, Remote Services en alle 'BMW Apps Ready' applicaties zoals Napster, Audible of Deezer.

    Wanneer en hoe lang u de BMW ConnectedDrive Services & Apps wilt gebruiken, bepaalt u overigens geheel zelf. Want u kiest de looptijd van elke dienst – van een maand tot drie jaar.

BMW M LAPTIMER APP.

Met de BMW M Laptimer App kunt u op het racecircuit nauwkeurig ritgegevens registreren en aansluitend analyseren om uw eigen rijprestatie te verbeteren. De app gebruikt daarvoor de exacte gegevens van de BMW sensoren in de auto en toont de geselecteerde waarden overzichtelijk in het Control Display. Het systeem wordt bediend met de iDrive Controller. Daarnaast is in de BMW M Laptimer een interface voor GoPro-camera's geïntegreerd.

Tijdens de meting registreert de BMW M Laptimer App GPS-positie, snelheid, acceleratie, dwarsversnelling (G-krachten), rondetijden en acceleratie tot een bepaalde snelheid (bijv. van 0 tot 100 km/h). Afhankelijk van uitrusting en modeljaar van uw BMW behoren ook gaspedaalstand, stuurhoek, vertraging, motortoerental en versnelling evenals verbruik tot de geregistreerde waarden.

Deze gegevens kunt u als snapshot posten op sociale netwerken, of opslaan en per e-mail versturen.

PERSONAL ASSISTANT SERVICE.

Wie altijd al wilde weten hoe het voelt om een persoonlijke assistent tot zijn beschikking te hebben, krijgt daartoe nu de kans: met de Personal Assistant Service van BMW ConnectedDrive. Via deze comfortabele dienst legt u met één druk op de knop contact met een van de medewerkers van het BMW Callcenter, die onderweg als personal assistant voor u klaarstaan.

Of u nu een bepaald restaurant, de dichtstbijzijnde geldautomaat of een nachtapotheek zoekt – de medewerker van het BMW Callcenter vindt het adres en stuurt de betreffende gegevens op verzoek direct door naar het navigatiesysteem van uw BMW. Onafhankelijk van uw mobiele telefoon is de Personal Assistant Service in binnen- en buitenland, 24 uur per dag, zeven dagen per week en zonder verdere kosten beschikbaar.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Het juiste nummer voor elke situatie, elke weg en elke stemming: met Online Entertainment heeft u in uw BMW direct en onbeperkt toegang tot meer dan 22 miljoen muzieknummers – zonder omwegen via andere apparaten zoals uw smartphone. Hier vindt u het juiste nummer voor elke smaak.

Elk nummer of album van een artiest dat u in de auto afspeelt, wordt automatisch gedownload naar de harde schijf die in uw BMW is ingebouwd. De garantie voor muziekgenot zonder storende onderbrekingen.

Met het aanbod van Online Entertainment kunt u bij een van de BMW muziekpartners zoals Napster een eenjarig flatrate-account openen en hier zonder extra kosten gebruik van maken in maar liefst zes Europese landen: Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Nederland. Hiervoor zijn de extra-uitrustingen ConnectedDrive Services en navigatiesysteem Professional vereist.

NAVIGATION ASSISTANT.

Met de Navigation Assistant beschikt u onderweg in de BMW op elk moment over actuele verkeersinformatie. Nauwkeurige gegevens over locatie en duur van de verkeershinder worden nagenoeg in real time weergegeven om te informeren over de actuele verkeerssituatie op snelwegen, secundaire wegen en de belangrijkste verkeersaders in steden. Slimme adviezen over omleidingen helpen u om zo snel en efficiënt mogelijk uw bestemming te bereiken, Als databronnen fungeren o.a. geanonimiseerde bewegingsprofielen uit GPS-gegevens van voertuigvloten, smartphone apps en politiemeldingen, maar ook terugkerende verkeerspatronen zoals forensenverkeer.

De verkeerssituatie wordt gevisualiseerd door de wegen in groen, geel, oranje of rood weer te geven.

REMOTE SERVICES.

Met Remote Services en de BMW Connected App (beschikbaar in de Apple App Store) kunnen diverse functies van uw BMW op afstand worden bediend, zoals het ver- en ontgrendelen van de portieren.

Bovendien biedt de app net als de BMW ConnectedDrive portal de mogelijkheid om informatie met betrekking tot uw BMW op te vragen, zoals de actieradius of de status van ramen en portieren. Daarmee bent u ook op afstand steeds volledig geïnformeerd over uw BMW en heeft u alle informatie gemakkelijk en overzichtelijk bij de hand.

Het informatieaanbod wordt gecompleteerd met weergave van de actuele locatie van uw BMW. Voor gebruik van de functies is een eenmalige activering van de Remote Services in de BMW ConnectedDrive portal vereist op www.bmw-connecteddrive.nl.

EMERGENCY CALL.

De Emergency Call – een in iedere BMW standaard aanwezige functie – verleent 24 uur per dag snel en gericht hulp in noodsituaties. Gespecialiseerde medewerkers van het BMW Callcenter staan altijd klaar in uw eigen taal, ook in het buitenland. Het systeem activeert een automatische noodoproep in geval van een ongeval waarbij de airbags worden opgeblazen of waarbij de gordelspanners in werking zijn gesteld. Via een in de BMW geïntegreerde SIM-kaart – dus onafhankelijk van uw eigen mobiele telefoon – worden voor de hulpdiensten relevante gegevens zoals de exacte autopositie, informatie over de ernst van het ongeval en het letselrisico van de inzittenden verzonden naar het BMW Callcenter. Van daaruit wordt de dichtstbijzijnde hulpcentrale direct geïnformeerd en krijgt u telefonische assistentie tot de hulpverleners ter plaatse zijn. De noodoproep kan ook handmatig worden geactiveerd, bijvoorbeeld om andere verkeersdeelnemers te helpen.

INTERNET.

INTERNET.

Ongelimiteerde toegang tot het internet.

Met de uitrusting Internet kunt u internetpagina's oproepen in het hoge-resolutie Control Display van uw BMW X5 M. Het invoeren van de URL gaat eenvoudig en comfortabel via de iDrive Controller of extra snel via uw eigen favorietenlijst. Met de bij deze uitrusting horende data-flatrate kunt u in het hele land (geen roaming) rechtstreeks vanuit uw BMW X5 M surfen op het world wide web. Tot een snelheid van 4 km/h fungeert het Control Display als weergavescherm. In combinatie met Rear Entertainment Professional kunnen de passagiers achterin de BMW X5 M eveneens surfen over het World Wide Web via de in de voorstoelen geïntegreerde beeldschermen.

Brochure en prijslijst.

Een brochure en prijslijst aanvragen kan voor BMW M modellen alleen telefonisch.