DE BMW X6 M. ASSISTENTIESYSTEMEN.

BMW Personal CoPilot bestuurdersassistentiesystemen.

Hogere zitpositie, sportieve en doordachte ergonomie: in de BMW X6 M hebt u alles moeiteloos onder controle. Toch kunt u veel bewust uit handen geven – en aan de assistentiesystemen overlaten. Bijvoorbeeld inparkeren. Of het grootlicht dimmen. Innovaties van BMW ConnectedDrive ondersteunen u in vele situaties. Voor maximaal comfort. En nog meer veiligheid.

SURROUND VIEW.

Surround View omvat de camerasystemen Top View, achteruitrijcamera en Panorama View. Camera's in de buitenspiegels, twee groothoekcamera's (een aan de voorzijde en een aan de achterzijde) bieden een panoramabeeld van 360° rondom en een panoramabeeld voor en achter de auto.
Top View brengt een 360°-panoramabeeld van de omgeving van de BMW X6 M in beeld en gebruikt deze gegevens voor een 'vogelperspectief' voor comfortabel manoeuvreren. De groothoekcamera van Side View aan de voorzijde genereert samen met de groothoekachteruitrijcamera een panoramabeeld van wat zich voor dan wel achter de auto afspeelt. Crossing Traffic Warning waarschuwt de bestuurder met behulp van gele balken aan de zijkant van het beeld en met een gele waarschuwingsdriehoek voor kruisend verkeer.
De camerasystemen worden ingeschakeld door de achteruitversnelling 'R', de PDC-toets of de Side View toets te selecteren, waarna het beeld in het Control Display verschijnt. De bestuurder kan dan naar keuze de achteruitrijcamera, Top View of Panorama Side View activeren. Vanaf een snelheid van 15 km/h wordt de functie Side View automatisch gedeactiveerd.

BMW HEAD-UP DISPLAY MET M SPECIFIEKE WEERGAVE.

Het full-colour BMW Head-Up Display met M specifieke weergave projecteert voor het rijden relevante gegevens in het directe gezichtsveld van de bestuurder zodat die zich optimaal kan concentreren op de weg en het verkeer. Zo worden hier o.a. (uitrustingsafhankelijk) de actuele snelheid, aanwijzingen van het navigatiesysteem, de Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden, telefoon- en entertainmentlijsten evenals meldingen en waarschuwingen van de assistentiesystemen weergegeven. Met een druk op de knop wordt de sportievere M specifieke weergave geactiveerd. Deze toont naast een digitale snelheidsmeter ook de ingeschakelde versnelling en een meerkleurige toerentalband inclusief shift lights voor het optimale schakelmoment.

De op de voorruit van de BMW geprojecteerde symbolen verschijnen in bijzonder heldere full-colour resolutie. Dankzij de optische beeldafstand van circa 2,3 meter voor de auto en de optimale positie is alle informatie snel, comfortabel en met minimale kans op afleiding af te lezen.

De helderheid van de projectie wordt automatisch afgestemd op de externe lichtomstandigheden. Daarnaast is er een nacht- en een dagweergave en kan de projectie in hoogte worden aangepast. Bovendien kan de bestuurder selecteren welke informatie hij wil zien naast de snelheidsaanduiding en de waarschuwingsmeldingen van de assistentiesystemen.

BMW NIGHT VISION MET DYNAMIC LIGHT SPOT.

Uitmuntend zicht, ook 's nachts: BMW Night Vision met Dynamic Light Spot signaleert personen en grotere dieren in het donker al van veraf. Een warmtebeeldcamera achter de BMW nierengrille genereert beelden van voor de auto, die vervolgens worden weergegeven in het Control Display. Personen en dieren tot op een afstand van ongeveer 300 meter worden herkend.
Zodra voetgangers of dieren herkend worden met de infraroodcamera in de BMW X6 M, richt het systeem twee apart bestuurbare Dynamic Light spots op hen zonder ze te verblinden.
Zowel de bestuurder als de beschenen persoon wordt zo met behulp van het licht effectief gewaarschuwd voor mogelijk gevaar. In rijkritieke situaties krijgt de bestuurder extra waarschuwingen in het Control Display en in het BMW Head-Up Display. Bij acuut gevaar wordt een knipperend rood symbool (persoon of dier) weergegeven. Bovendien klinkt een akoestische waarschuwing en worden de remmen ‘op scherp gezet’. De waarschuwingsindicatie wordt automatisch geactiveerd bij het starten van de auto. Het waarschuwingssysteem geeft zelfs een signaal als de schermweergave niet is geactiveerd. BMW Night Vision met Dynamic Light Spot is een innovatie van BMW ConnectedDrive.

DRIVING ASSISTANT.

De uitrusting Driving Assistant combineert de met camera's werkende systemen Lane Departure Warning en Collision & Pedestrian Warning met City-remfunctie.
De Lane Departure Warning herkent rijbaanmarkeringen en waarschuwt met een trilling in het stuur als de bestuurder bij snelheden vanaf ca. 70 km/h de rijstrook ongewild dreigt te verlaten. Met geactiveerde richtingaanwijzer, dus bij het gewenst wisselen van rijbaan, blijft deze waarschuwing achterwege.
Terwijl de Collision Warning met City-remfunctie voertuigen herkent, reageert de Pedestrian Warning met City-remfunctie op voetgangers. Remt een voorligger sterk af, dan reageert uw BMW bij geactiveerde botswaarschuwing onmiddellijk. Allereerst verschijnt een waarschuwingssymbool, dat vervolgens gaat knipperen waarbij een geluidssignaal klinkt. Uiteindelijk grijpt het systeem tot een snelheid van 60 km/h in door automatisch licht af te remmen. Bij Pedestrian Warning, dat is geactiveerd bij snelheden van 10 tot 60 km/h, wordt bij acuut gevaar een enkelvoudige waarschuwing gegeven. Waarschuwt het systeem voor een dreigende aanrijding, dan worden op hetzelfde moment de remmen ‘op scherp gezet’ om sneller te kunnen reageren. In een noodgeval grijpt het systeem in door automatisch te remmen. De werking van het systeem kan in het donker en bij mist beperkt zijn.

LANE CHANGE WARNING.

De met radar werkende Lane Change Warning herkent vanaf 20 km/h voertuigen die zich in de dode hoek bevinden of die op de naastgelegen rijstrook naderen. De bestuurder wordt in eerste instantie door een driehoekig waarschuwingssymbool in de buitenspiegelkap geïnformeerd dat zich voertuigen in het kritieke bereik bevinden. Als de bestuurder desondanks richting aangeeft om van rijstrook te wisselen, waarschuwen een lichte trilling in het stuur en een knipperend gevarensymbool in de buitenspiegelkap voor de gevaarlijke situatie.

BMW NAVIGATIESYSTEEM PROFESSIONAL.

Het BMW navigatiesysteem Professional overtuigt met zijn design en een functie-omvang van topniveau: Dit perfect in de BMW geïntegreerde navigatiesysteem is eenvoudig te bedienen dankzij het iDrive bedieningsconcept en de iDrive Touch Controller. Het systeem omvat een USB-interface, de BMW radio Professional met DVD-speler en 20 GB geheugencapaciteit voor audiobestanden. Bovendien is hiermee gebruik van de optionele Real Time Traffic Information (RTTI) mogelijk. Een ingebouwd LCD-kleurendisplay van 10,25 inch met splitscreen-functie (hoofd- en assistentievenster) garandeert dat alle informatie optimaal leesbaar is en overzichtelijk wordt gepresenteerd. De bediening gaat intuïtief via de iDrive Touch Controller met een aanrakingsgevoelig oppervlak, waarop adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift zijn in te voeren, via de Direct Access-toetsen en acht voorkeuzetoetsen, via de spraaksturing of via het touchscreen. Zes interactieve tegels tonen live content. De kaartweergave in 3D, ook met satellietbeelden als kaartachtergrond en geselecteerde bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave, maakt de navigatie tot een fascinerende visuele ervaring.

Kaarten-updates zijn drie jaar lang kosteloos verkrijgbaar via uw BMW dealer. Het navigatiesysteem actualiseert de eerste drie jaar gratis tot vier keer per jaar automatisch het kaartenmateriaal voor Nederland – een service van BMW ConnectedDrive.

  • iDrive Touch Controller

    De bediening gaat intuïtief via de iDrive Touch Controller met een aanrakingsgevoelig oppervlak, waarop adressen van bestemmingen voor het navigatiesysteem heel eenvoudig in eigen handschrift zijn in te voeren, of via de Direct Access-toetsen, de voorkeuzetoetsen of de spraaksturing. De kaartweergave in 3D, ook met satellietbeelden als kaartachtergrond en geselecteerde bezienswaardigheden in een fotorealistische weergave, maakt de navigatie tot een fascinerende visuele ervaring.
    Kaarten-updates zijn drie jaar lang kosteloos verkrijgbaar via uw BMW dealer. Het navigatiesysteem actualiseert de eerste drie jaar gratis tot vier keer per jaar automatisch het kaartenmateriaal voor Nederland – een service van BMW ConnectedDrive.

PARKING ASSISTANT.

De volautomatische Parking Assistant van de nieuwste generatie maakt comfortabel inparkeren met de BMW mogelijk. Parking Assistant schakelt in de juiste versnelling, stuurt, geeft gas en remt – allemaal volautomatisch. De bestuurder hoeft voor de parkeermanoeuvre alleen het knipperlicht te activeren terwijl hij tijdens het inparkeren de PDC-toets ingedrukt houdt en de omgeving van de auto controleert.
Aan het eind van de manoeuvre schakelt het systeem stand 'P' van de M Steptronic transmissie in. Tot een snelheid van 35 km/h en een maximale zijdelingse afstand van 1,5 m tot de rij geparkeerde voertuigen wijzen de ultrasone sensoren van de BMW via het Control Display de bestuurder op elke geschikte parkeerplek die zich parallel aan de rijbaan bevindt.

BMW SELECTIVE BEAM.

Met BMW Selective Beam worden nachtelijke ritten nog aangenamer en veiliger. Deze uitrusting biedt optimaal zicht in het donker zonder andere bestuurders te verblinden. Als het systeem andere weggebruikers registreert, schermt deze de grootlichtbundel gericht af. Een bereik van meer dan 400 m zorgt ervoor dat gevaren vroegtijdig kunnen worden opgemerkt en dat het verloop van de weg optimaal te volgen is.

Blijf op de hoogte.

Meld u aan voor de BMW X6 M nieuwsbrief.

Brochure en prijslijst.

Een brochure en prijslijst aanvragen kan voor BMW M modellen alleen telefonisch.

Proefrit aanvragen.

Ervaar het rijplezier van BMW.

Brandstofverbruik en CO₂-emissie.

  • Meer informatie over de voorgeschreven procedure voor het vaststellen van de brandstof- en stroomverbruikswaarden, alsmede van de CO2-emissie, vindt u op de pagina met technische gegevens van het desbetreffende model, in de BMW Configurator op deze website of in de brochure. Of raadpleeg uw BMW dealer, hij is u graag van dienst.

  • Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW X6 M varieert tussen de 11,1 en 11,1 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 258 en 258 g/km. Data op basis van peildatum 01-03-2018.